Ne pismen sam, i tim se dicim :D
- sinus
#26 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
@Bušman
Hoćeš da kažeš da se Loyality - vjernost ne piše loyality ?
Ja koliko znam to je ispravno napisana riječ...
Hoćeš da kažeš da se Loyality - vjernost ne piše loyality ?
Ja koliko znam to je ispravno napisana riječ...
- JThomas
#27 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
ne, piše se loyalty.
- Neelix
#28 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
bas tako - LOYALTY
- sinus
#29 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Tačno loyalty što bi značilo odanost ili privrženost u ovom slučaju brendu heineken, ali isto tako i loyality odnosno vjernost je ispravna riječ, pa bi u kontekstu bilo vjernost brendu odnosno marci heineken.JThomas wrote:ne, piše se loyalty.
Sad ako laže rječnik lažem i ja
http://www.rjecnik.net/search.php?search=loyality&sm=
- JThomas
#30 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
ne znam, na vikictionary nema "loyality". mislim fakat da nisi u pravu.sinus wrote:Tačno loyalty što bi značilo odanost ili privrženost u ovom slučaju brendu heineken, ali isto tako i loyality odnosno vjernost je ispravna riječ, pa bi u kontekstu bilo vjernost brendu odnosno marci heineken.JThomas wrote:ne, piše se loyalty.
Sad ako laže rječnik lažem i ja![]()
http://www.rjecnik.net/search.php?search=loyality&sm=
- Neelix
#31 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
da citiram nasu banovanu i nikad prezaljenu danas
(koja, za neupucene, duuuugo zivi u ju es ej
)

da, pravilno je loyalty -- odanost...
mada sam sigurna da ima parmaka koji pisu loyality, ko sto kod nas ima budala pa kazu safun :S
- sinus
#32 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Pa i ne tvrdim da je neko u pravu ili nije samo sam postavio pitanje
Ja samo kažem šta sam pročitao u tom i još par rječnika zato sam pitao...ne da bi nekome rekao da je glup ili nešto slično nismo djeca jebem ga
Znam i ja za loyalty ali klik klik na dosta riječnika piše osim loyalty i loyality i ponukan time što sam vidio postavio sam logično i normalno pitanje koje bi svako postavio ha ja
Mišljenja sam da u koliko se nešto ne pita onda se neće ni saznati nešto zar ne...
Neelix nemoj šta zamjerit
Ja samo kažem šta sam pročitao u tom i još par rječnika zato sam pitao...ne da bi nekome rekao da je glup ili nešto slično nismo djeca jebem ga
Mišljenja sam da u koliko se nešto ne pita onda se neće ni saznati nešto zar ne...
Neelix nemoj šta zamjerit
- Neelix
#33 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
zamjerio vec, nikad ti ovo halalit necu, NUNCA !!!!

-
Eborg
#34 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Pogledaj prvu sliku na ovoj temi...Jaguar84 wrote:Sta je to molim te......?I gdje?Eborg wrote:Mislim da nishta ne mozhe nadmashiti onaj "Creisy Hors"!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =2&t=51477
-
LAIBACH KUNST
#35 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Nije to ništa.U AVAZ-u sam pročitao da automobilska industrija
"FIJAT"
otvara mnogo radnih mjesta u Kragujevcu.
-
kijameta
#36 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Loyalty-mnozina loyalties. His betrayal of his friends was a real test of his wife's loyalty. Her loyalty to the cause has never been in doubt. Izvor englesko-engleski Cambridge international dictionary
-
Gray
- new_jazzWa
#38 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
ja kad sam isla u skolu mala rijec (ili kratka) se zvala "rjecca" a ne rijecica,rijecica je mala rijeka...mišica wrote:da dopunim maloBSn wrote:Zar negacija uz pridjev ne ide zajedno?!"Ne" se pise odvojeno samo kod glagola (uz izuzetak onih nekoliko svima poznatih).
- rječica "ne" u odričnim oblicima glagola, na primjer: ne znam, ne vjeruju, ne dolazimo, ne pitaj, ne može;
izuzetak su odrični glagoli: neću, nemam, nemoj, nisam
- rječica "ne" uz imenice i pridjeve s kojima srasta u složenice, na primjer: - neznanje, nečovjek, nezahvalnost, neznalica, nebriga, neprijatelj, nepoznat, neprirodan, nezreo, nepismen, nevelik, nevidljiv;
-
DJ Babo
#39 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Loaylity je NETACNO, bez obzira sta "rjecnici" koji po Internetu nicu ko gljive poslije kise kazu (a i svi ti rjecnici preuzimaju jedan te isti fond rijeci od prvog rjecnika koji se pojavio).Sliver wrote:http://www.eudict.com/indexHr.php?lang= ... d=loyality
moze tema pod kljuc, sve je ispravno napisano
Loyalty postoji u engleskom, Loyality NE POSTOJI. To sto nadjete na Internetu je od jednako nepismenih kao i od ovih sreckovica iz SFF.
Evo i dokaza iz jednog pouzdanog rjecnika:
http://www.merriam-webster.com/dictionary/loyality
Rjecnik kaze za "loyality": The word you've entered isn't in the dictionary...
-
zelenashica
#40 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
pravila su preuzeta iz gramatike bosanskog jezika novijeg datuma...ne znam tačno al mogu provjeriti autora....i tačno da je bila rječca....ali je izmijenjeno kao idosta drugih pravila poslije rata...čak i neka slova se pišu drugačije nego ranijenew_jazzWa wrote:ja kad sam isla u skolu mala rijec (ili kratka) se zvala "rjecca" a ne rijecica,rijecica je mala rijeka...mišica wrote:da dopunim maloBSn wrote:Zar negacija uz pridjev ne ide zajedno?!"Ne" se pise odvojeno samo kod glagola (uz izuzetak onih nekoliko svima poznatih).
- rječica "ne" u odričnim oblicima glagola, na primjer: ne znam, ne vjeruju, ne dolazimo, ne pitaj, ne može;
- rječica "ne" uz imenice i pridjeve s kojima srasta u složenice, na primjer: - neznanje, nečovjek, nezahvalnost, neznalica, nebriga, neprijatelj, nepoznat, neprirodan, nezreo, nepismen, nevelik, nevidljiv;
- homo_sapiens
#41 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Koja se slova pisu drukcije nego prije ?mišica wrote:pravila su preuzeta iz gramatike bosanskog jezika novijeg datuma...ne znam tačno al mogu provjeriti autora....i tačno da je bila rječca....ali je izmijenjeno kao idosta drugih pravila poslije rata...čak i neka slova se pišu drugačije nego ranijenew_jazzWa wrote:ja kad sam isla u skolu mala rijec (ili kratka) se zvala "rjecca" a ne rijecica,rijecica je mala rijeka...mišica wrote: da dopunim malo
P.S. Sve sto je "novijeg datuma" u meni izaziva dozu podozrenja, onog "gledanja iskosa". Nemojte vjerovati svima, posebno novim, oni najmanje znaju
-
zelenashica
#42 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
quote="mišica"]
[/quote]
Koja se slova pisu drukcije nego prije ?
P.S. Sve sto je "novijeg datuma" u meni izaziva dozu podozrenja, onog "gledanja iskosa". Nemojte vjerovati svima, posebno novim, oni najmanje znaju
[/quote]
pišu se drugačije pisana latinična slova:r,n i m ...koliko me sjećanje služi dok sam još bila učiteljica
pravila su preuzeta iz gramatike bosanskog jezika novijeg datuma...ne znam tačno al mogu provjeriti autora....i tačno da je bila rječca....ali je izmijenjeno kao idosta drugih pravila poslije rata...čak i neka slova se pišu drugačije nego ranijenew_jazzWa wrote:ja kad sam isla u skolu mala rijec (ili kratka) se zvala "rjecca" a ne rijecica,rijecica je mala rijeka...mišica wrote: da dopunim malo
Koja se slova pisu drukcije nego prije ?
pišu se drugačije pisana latinična slova:r,n i m ...koliko me sjećanje služi dok sam još bila učiteljica
- armin_tz
#43 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Fijat se izgovara na našem jeziku, a u srpskom i bosanskom jeziku se piše kako se izgovaraLAIBACH KUNST wrote:Nije to ništa.U AVAZ-u sam pročitao da automobilska industrija![]()
![]()
"FIJAT"
![]()
![]()
-
budala_mahnita
#44 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Jeste, upravu si, ali se onda ne pise izmedju navodnika.armin_tz wrote:Fijat se izgovara na našem jeziku, a u srpskom i bosanskom jeziku se piše kako se izgovaraLAIBACH KUNST wrote:Nije to ništa.U AVAZ-u sam pročitao da automobilska industrija![]()
![]()
"FIJAT"
![]()
![]()
-
metastasio
#45 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Ma, ovakvih primjera ima sirom nase drage domovine, a uzrok svega su "jaranske" usluge tipa: "Moj mali zna engleski, on ce ti prevesti..."
Loyality je definitivno pogresno, i tu se cudim silnom Heinekenu koji od onako ofanzivne i ponekad napadne marketing-kampanje tokom SFF-a valjda nije imao vremena da svoje print-produkte da nekom lektoru na korekciju...
Evo jos nekih stvari koje sam slucajno zapamtio: nekoliko trgovackih centara u Sarajevu, ukljucujuci i onaj na Koreji kao i "Hecco prom" na Stupu pisu da su "shoping" centri, a na jednoj benzinskoj pumpi vidjeh lijepo napravljenu neonsku reklamu na kojoj ispod naziva pumpe jos stoji i "Wellcome" i "Willcommen", kao na engleskom i njemackom, a oboje pogresno. Ne mogu da se sjetim gdje to vidjeh, ali bih vlasniku vjerovatno slomio srce kad bih mu rekao da su obje dobrodoslice napisane pogresno...
Da ne spominjemo one bisere u prijevodima kao "Bosnian Cook" za prijevod "Bosanskog kuhara" Lamije Hadziosmanovic ili novu, svijetlecu reklamu posred Ferhadije na kojoj pise "Bosnian kitchen" kao prijevod bosanske kuhinje...
Loyality je definitivno pogresno, i tu se cudim silnom Heinekenu koji od onako ofanzivne i ponekad napadne marketing-kampanje tokom SFF-a valjda nije imao vremena da svoje print-produkte da nekom lektoru na korekciju...
Evo jos nekih stvari koje sam slucajno zapamtio: nekoliko trgovackih centara u Sarajevu, ukljucujuci i onaj na Koreji kao i "Hecco prom" na Stupu pisu da su "shoping" centri, a na jednoj benzinskoj pumpi vidjeh lijepo napravljenu neonsku reklamu na kojoj ispod naziva pumpe jos stoji i "Wellcome" i "Willcommen", kao na engleskom i njemackom, a oboje pogresno. Ne mogu da se sjetim gdje to vidjeh, ali bih vlasniku vjerovatno slomio srce kad bih mu rekao da su obje dobrodoslice napisane pogresno...
Da ne spominjemo one bisere u prijevodima kao "Bosnian Cook" za prijevod "Bosanskog kuhara" Lamije Hadziosmanovic ili novu, svijetlecu reklamu posred Ferhadije na kojoj pise "Bosnian kitchen" kao prijevod bosanske kuhinje...
- armin_tz
#46 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Evo sad dosao sa tenisa, i kraj mene prolazi kamion " specialne boje " 
- Vincent Raine
#47 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Ma zivota ti, jel to i ona prdnula u šišu?Neelix wrote:da citiram nasu banovanu i nikad prezaljenu danas(koja, za neupucene, duuuugo zivi u ju es ej
)
- nokia6170
#48 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
ja sto nam lijepo prevode, rodila ih majka
sta reci za ovaj biser

sta reci za ovaj biser

- Meshtar
#49 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
Khm...a da nisu srećkovići iz Heinekena?DJ Babo wrote:Loaylity je NETACNO, bez obzira sta "rjecnici" koji po Internetu nicu ko gljive poslije kise kazu (a i svi ti rjecnici preuzimaju jedan te isti fond rijeci od prvog rjecnika koji se pojavio).Sliver wrote:http://www.eudict.com/indexHr.php?lang= ... d=loyality
moze tema pod kljuc, sve je ispravno napisano
Loyalty postoji u engleskom, Loyality NE POSTOJI. To sto nadjete na Internetu je od jednako nepismenih kao i od ovih sreckovica iz SFF.
Evo i dokaza iz jednog pouzdanog rjecnika:
http://www.merriam-webster.com/dictionary/loyality
Rjecnik kaze za "loyality": The word you've entered isn't in the dictionary...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#50 Re: Ne pismen sam, i tim se dicim :D
često se može vidjeti
Copirnica
Copirnica