ideju mi je dao kartoncic sa nagradnom igrom SFF - HEINEKEN
poenta je postaviti neki nepravilno napisan znak, logo ili sl
ovaj prvi ima jedno slovo viska u glavnom naslovu

drugi je, cini mi se jasan

joj dobro sidrama wrote:mislis ne pismen
Neelix wrote:ludacha, BSn...pa u tome je i poenta jebemu
Majjah wrote:U Visokom su nedavno renovirali policijsku stanicu, uslikao bih to, ali se bojim da me ne privedu, jer ko ce drotovima objasniti da zelim samo da slikam ono sta sad pise ugravirano u staklu iznad ulaznih vrata -POLICISKA STANICA-![]()
da dopunim maloBSn wrote:Zar negacija uz pridjev ne ide zajedno?!"Ne" se pise odvojeno samo kod glagola (uz izuzetak onih nekoliko svima poznatih).
hajd sad opet prepravi naslovmišica wrote:
- rječica "ne" uz imenice i pridjeve s kojima srasta u složenice, na primjer: - neznanje, nečovjek, nezahvalnost, neznalica, nebriga, neprijatelj, nepoznat, neprirodan, nezreo, nepismen, nevelik, nevidljiv;
Majjah wrote:U Visokom su nedavno renovirali policijsku stanicu, uslikao bih to, ali se bojim da me ne privedu, jer ko ce drotovima objasniti da zelim samo da slikam ono sta sad pise ugravirano u staklu iznad ulaznih vrata -POLICISKA STANICA-![]()
daj uslikaj toJThomas wrote:ima u velešićima "hemiska čistiona"
Skyfox wrote:hajd sad opet prepravi naslovmišica wrote:
- rječica "ne" uz imenice i pridjeve s kojima srasta u složenice, na primjer: - neznanje, nečovjek, nezahvalnost, neznalica, nebriga, neprijatelj, nepoznat, neprirodan, nezreo, nepismen, nevelik, nevidljiv;
za one koji ne kontaju bas,mišica wrote:Skyfox wrote:hajd sad opet prepravi naslovmišica wrote:
nisam namjerno navela i taj primjer al eto...naslov bi se trebao prepraviti
Molim vas može li mi neko pokazati to slovo viška ja kako god gledam i koliko god da se trudim ne mogu da vidim to slovo viškaNeelix wrote:pojma nemam na kojem podforumu da pokrenem ovakvu temu, pa cu je tu stavit, ako mod misli da ne odgovara, bujrum, premjestite je
poenta je postaviti neki nepravilno napisan znak, logo ili slevo 2 od mene
Pogresno mislis.sinus wrote:Molim vas može li mi neko pokazati to slovo viška ja kako god gledam i koliko god da se trudim ne mogu da vidim to slovo viškaNeelix wrote:pojma nemam na kojem podforumu da pokrenem ovakvu temu, pa cu je tu stavit, ako mod misli da ne odgovara, bujrum, premjestite je
poenta je postaviti neki nepravilno napisan znak, logo ili slevo 2 od mene
![]()
![]()
Heineken --> ispravno (barem ja mislim da je tako)
Boulevard --> ispravno (barem ja mislim da je tako)
Loyality --> ispravno (barem ja mislim da je tako)
Card --> ispravno (barem ja mislim da je tako)
Ime i prezime --> ispravno (barem ja mislim da je tako)
Broj telefona --> ispravno (barem ja mislim da je tako)
Jedino na vrhu ono ispod heineken ne mogu da pročitam šta piše. Možda tu da nije viška riječ ?
Eto ako može ko da mi pokaže jer ja stvarno ne vidim....