jennisjoplin wrote:
koliko te njegov gazda placa da glasaš za to remek djelo
Hadzinice tema je sta vam je najruznije...
ima raznih boba za smirenje
jennisjoplin wrote:
pa poslali i onome sto napisa sto mu je najljepse jer kako ti kazeš "... tema je sta vam je najruznije...", znam ja da ima posvlaštenih i povlastenijih ali radi mladog naraštaja prema svima jednakoSkyfox wrote:jennisjoplin wrote:
Hadzinice tema je sta vam je najruznije...
ima raznih boba za smirenje
E ovo dvoje je meni najgoreuvjek dobar gost wrote:Ma generalo koncept gradnje po nekadašnjim zelenim površinama mi je grozan, mogao bih navesti primjer gradnje na Alipašnom polju u A fazi dole su zagradili ljudima poglede, poslije tuga Hrasno i tamošnje velike piljare i mali tržni centri, lično mi se ne sviđa avazov onaj toranj, no ipak prvo mjesto zauzima divlja gradnja oko Sarajeva koje će za par godina predstavljati pravi problem i udrar na infrastrukturu grada i sam kapacitet sarajevske kotline....
možemo li se malo određenije postati. naime, po meni imamo dva vida ružnoće, jedan je sama građevina (koja po nama izgleda ružno) a drugo je ružnoća građevine kod uklapanja u okoliš. može biti lijepa ali ako nije uskladu sa okolišem jbg onda je promašila svoju svrhu. barem ja tako vidim tu ružnoću. mogli i ovi umjetnici malo da nam daju objašnjenja ako i arhitekti a možda i poneki građevinac?Qler wrote:meni neke od gradjevina koje mi nisu ruzne su bosmal, robot na socijalnom, onaj novi hotel sarajevo u halilovicima, BBI banka, onako svidjaju mi se boje, smedje, ne strse, ne izdvajaju se puno, nekako su mi isfurale one sa plavim staklima, sto avaz fura. nije ni losa ona na skenderiji nova zgrada EU, gdje ce Lajcak preseliti.
ali jedna od najruznijih stambenih zgrada je ona u buca potoku, kada se krene prema zraku, fasada na zgradi je cudonekome je ostalo onih jarkih zutih zelenih plavih ljubicastih boja pa je uvalio garant "povoljno" nekome. u glavnom papagajka je olicenje sivila naspram ove zgrade
mIRCerka wrote:Licno mi vecina objekata izgleda ok, kad ih posmatram pojedinacno...ali sistem uklapanja sa starom arhitekturom je odron...
I da, najvise me oci bole od starih gradjevina koje trunu i raspadaju se....
ma najveci nas problem je sto je sve tako nabijeno, jedna zgrada drugoj neda da dise....nema zelenila okolo...i ono sto bi individualno bilo lijepo arhitektonsko rjesenje, postane monstrum u okruzenju....nikako da se rijesimo sindroma "centra"....samo mi nemojte reci da se sarajevo nema gdje siriti.kockica_kockica wrote:Ma meni je ona zelena zgrada na Alipasinom polju Euroherc cini mi se Boze oprosti kao krematorij ... ja vidjala po Europi onakve zgrade krematorije
Nije budala onaj koji je napravio nego onaj koji je dozvolio da se tamo smjesti. Kazu ( pouzdani izvorzimomor wrote:Papagajka, ne mogu da vjerujem koja budala ono napravi ondje da zakloni onu prelijepu sinagogu?!?
nokia6170 wrote:ma najveci nas problem je sto je sve tako nabijeno, jedna zgrada drugoj neda da dise....nema zelenila okolo...i ono sto bi individualno bilo lijepo arhitektonsko rjesenje, postane monstrum u okruzenju....nikako da se rijesimo sindroma "centra"....samo mi nemojte reci da se sarajevo nema gdje siriti.kockica_kockica wrote:Ma meni je ona zelena zgrada na Alipasinom polju Euroherc cini mi se Boze oprosti kao krematorij ... ja vidjala po Europi onakve zgrade krematorije
sjecal se iko prije par godina kad se pocelo sa postavljanjem reklamnih panoa...kako se pricalo kako je to cool, moderno, svjetski....ne znam samo cemu sluze onako poredani jedan do drugog na svakih 10 metara. niti ih ko primjecuje...
napredovalo se pa smo dobili reklamu Vlolete koja je veca od same zgrade na kojoj se nalazi...bas me zanima ko ce i gdje ce napraviti jos vecu.
ruralni mentalitet...daj mi istu kucu od komsijine, samo nek je 5 centi veca od njegove![]()
mi idemo iz krajnosti u krajnost...negativnu naravno
evo ja cu se slikom nadovezatinokia6170 wrote:koliko se navalilo sa staklenim fasadama, mene vise pada upad au oci sto se navalilo sa oker bojom fasadom, a pogotovo drvenom fasadom
da krenemo redom sa ovom kombinacijom:
bosmal
merkur centar na otoci
nova zgrada na otoci preko puta merkura...onaj anex dio sa oker drvenom fasadom
hotel sarajevo
hotel evropa
bbi centar
novi trzni centar na ulazu na ilidzu
novi bazen na otoci
robot na socijalnom
dvorana na dobrinji
ako se jos ko sjeti neka se nadoveze:)

@ QlerQler wrote:meni neke od gradjevina koje mi nisu ruzne su bosmal, robot na socijalnom, onaj novi hotel sarajevo u halilovicima, BBI banka, onako svidjaju mi se boje, smedje, ne strse, ne izdvajaju se puno, nekako su mi isfurale one sa plavim staklima, sto avaz fura. nije ni losa ona na skenderiji nova zgrada EU, gdje ce Lajcak preseliti.
ali jedna od najruznijih stambenih zgrada je ona u buca potoku, kada se krene prema zraku, fasada na zgradi je cudonekome je ostalo onih jarkih zutih zelenih plavih ljubicastih boja pa je uvalio garant "povoljno" nekome. u glavnom papagajka je olicenje sivila naspram ove zgrade

vala i sa novom...mIRCerka wrote:Licno mi vecina objekata izgleda ok, kad ih posmatram pojedinacno...ali sistem uklapanja sa starom arhitekturom je odron...
I da, najvise me oci bole od starih gradjevina koje trunu i raspadaju se....
100_KA wrote:@ QlerQler wrote:meni neke od gradjevina koje mi nisu ruzne su bosmal, robot na socijalnom, onaj novi hotel sarajevo u halilovicima, BBI banka, onako svidjaju mi se boje, smedje, ne strse, ne izdvajaju se puno, nekako su mi isfurale one sa plavim staklima, sto avaz fura. nije ni losa ona na skenderiji nova zgrada EU, gdje ce Lajcak preseliti.
jesi li mislio na ovu zgradu, papagaj je mila majka![]()