kockica_kockica wrote:Prvo ljudi se ne zele vratiti jer nemaju posla, nemaju kuce, i ako su dobili gotovu kucu prodali su je ... U Federaciji katolici ( za neupucene to su oni koje zovete Hrvatima) su se masovno vracali iz nase nam drage Dijaspore kao veliki entuzijasti, onda su skontali kako nemaju sansu da nadju posao, a kako su silne donacije dobili i kuce napravili tako su kuce lijepo prodali.. Ista stvar se desila u RS-u, ljudima se omogucio povratak, silna sredstva izdvojena donacijama da se obnove kuce, ali ljudi nemaju posla i ona mala sacica koja je nasla posao jadno je zivjela jer su u RS-u place manje nego kod nas... ti isti su lijepo put pod noge otisli odakle su dosli pri tome prodali kuce...
e sad ona druga strana medalje, vratio se Mirko u selo, popljuju ga jer se vratio, covjek ode lijepo u neko bolje okruzenje,
ista stvar u RS-u, vrati se Mujo a cika Slobo preko ograde dobacuje balije i slicno... tu dolazimo na spajanje s temom o prastanju, zivljenju u toleranciji i zajednistvu... posto su na ovom forumu sve reformisti koji zele ratom rjesavati to sve samo za sebe govori...
i da se vrati komsija do mene za kojeg kazu da je bio cetnik nebi mu sigurno nista ruzno govorila, za druge ne znam, ali nemam nista protiv njega, ja ga nisam vidjela s puskom ni sa nozem a mogao me lijepo priklati jer su nam vrata uvijek bila otvorena a on dolazio kod nas da nam pomaze s hranom (dijete sam mijesanog braka sve nesto na pola)...
oni sto su klali i ubijali djecu i zene i dede i babe njih bi sigurno predala na sud.. ne nas, jer ovdje kod nas trebas pobiti milion ljudi da dobijes pristojnu kaznu... e njima ne oprastam....nista...
iskreno... popis stanovnistva ne odgovara ni jednoj strani ...svima odgovara taj slavni popis iz 1991. godine... i stojim iza toga da je popis stanovnistva prioritet vec odavno bi se uradio... smijesno... da to odgovara Federaciji moze ona to provesti na teritoriji Federacije, ne mora se raditi na nivou BiH isto kao sto su uradili u RS-u pa sad te podatke cuvaju na nevidljivom mjestu... u Federaciji ne zele ni pokusati da ga naprave jer onda onaj umrli deda iz 2000. godine ne bi mogao glasati
![]()
halo cube-cube, gdje vidje majke ti da se popis stanovništva vodi parcijalno, ja selameta
![]()
i katolicima u BiH nije svejedno da li ce biti popisa ili ne ...
Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
- jennisjoplin
#26 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
- kockica_kockica
#27 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
cuj parcijalno... popis na entiteskom nivou... htjeli su entitete e pa izvolite se sad entiteski i popisati...
da europi americi itd odgovara popis da se napravi vec bi oni nas popisali
- jennisjoplin
#28 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
slazem se sa zadnjom recenicom, nas predsjednik lajcak treba samo reci: sutra pocinje popis, ali onda ne bi ovdje palamudio 4 godine (kao i njegovi prethodnici) i primao plaću brat bratu 40.000 eura minimum, onako za košpicakockica_kockica wrote:cuj parcijalno... popis na entiteskom nivou... htjeli su entitete e pa izvolite se sad entiteski i popisati...![]()
- kockica_kockica
#29 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
jennisjoplin wrote:slazem se sa zadnjom recenicom, nas predsjednik lajcak treba samo reci: sutra pocinje popis, ali onda ne bi ovdje palamudio 4 godine (kao i njegovi prethodnici) i primao plaću brat bratu 40.000 eura minimum, onako za košpicakockica_kockica wrote:cuj parcijalno... popis na entiteskom nivou... htjeli su entitete e pa izvolite se sad entiteski i popisati...![]()
naravno da nebi... zato i kazem da nikome od guzonja ne odgovara taj popis... stranim domacim...whatever... ovako oni mogu palamuditi ( kako volim ovaj izraz
- jennisjoplin
#30 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
koji sad ba reformisiti?kockica_kockica wrote:jennisjoplin wrote:slazem se sa zadnjom recenicom, nas predsjednik lajcak treba samo reci: sutra pocinje popis, ali onda ne bi ovdje palamudio 4 godine (kao i njegovi prethodnici) i primao plaću brat bratu 40.000 eura minimum, onako za košpicakockica_kockica wrote:cuj parcijalno... popis na entiteskom nivou... htjeli su entitete e pa izvolite se sad entiteski i popisati...![]()
naravno da nebi... zato i kazem da nikome od guzonja ne odgovara taj popis... stranim domacim...whatever... ovako oni mogu palamuditi ( kako volim ovaj izraz) a na forumu reformisti ratovati
- kockica_kockica
#31 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
jennisjoplin wrote:slazem se sa zadnjom recenicom, nas predsjednik lajcak treba samo reci: sutra pocinje popis, ali onda ne bi ovdje palamudio 4 godine (kao i njegovi prethodnici) i primao plaću brat bratu 40.000 eura minimum, onako za košpicajennisjoplin wrote:[]cuj parcijalno... popis na entiteskom nivou... htjeli su entitete e pa izvolite se sad entiteski i popisati...![]()
naravno da nebi... zato i kazem da nikome od guzonja ne odgovara taj popis... stranim domacim...whatever... ovako oni mogu palamuditi ( kako volim ovaj izraz
koji sad ba reformisiti?
prosurfaj po forumu pa ces vidjeti... imas ih cijelo jedno brdo.. sve bi oni neke reforme u drzavi ratom rjesavali
-
Sargan
#32 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
kockica_kockica wrote:Prvo ljudi se ne zele vratiti jer nemaju posla, nemaju kuce, i ako su dobili gotovu kucu prodali su je ... U Federaciji katolici ( za neupucene to su oni koje zovete Hrvatima) su se masovno vracali iz nase nam drage Dijaspore kao veliki entuzijasti, onda su skontali kako nemaju sansu da nadju posao, a kako su silne donacije dobili i kuce napravili tako su kuce lijepo prodali.. Ista stvar se desila u RS-u, ljudima se omogucio povratak, silna sredstva izdvojena donacijama da se obnove kuce, ali ljudi nemaju posla i ona mala sacica koja je nasla posao jadno je zivjela jer su u RS-u place manje nego kod nas... ti isti su lijepo put pod noge otisli odakle su dosli pri tome prodali kuce...
e sad ona druga strana medalje, vratio se Mirko u selo, popljuju ga jer se vratio, covjek ode lijepo u neko bolje okruzenje,
ista stvar u RS-u, vrati se Mujo a cika Slobo preko ograde dobacuje balije i slicno... tu dolazimo na spajanje s temom o prastanju, zivljenju u toleranciji i zajednistvu... posto su na ovom forumu sve reformisti koji zele ratom rjesavati to sve samo za sebe govori...
i da se vrati komsija do mene za kojeg kazu da je bio cetnik nebi mu sigurno nista ruzno govorila, za druge ne znam, ali nemam nista protiv njega, ja ga nisam vidjela s puskom ni sa nozem a mogao me lijepo priklati jer su nam vrata uvijek bila otvorena a on dolazio kod nas da nam pomaze s hranom (dijete sam mijesanog braka sve nesto na pola)...
oni sto su klali i ubijali djecu i zene i dede i babe njih bi sigurno predala na sud.. ne nas, jer ovdje kod nas trebas pobiti milion ljudi da dobijes pristojnu kaznu... e njima ne oprastam....nista...
iskreno... popis stanovnistva ne odgovara ni jednoj strani ...svima odgovara taj slavni popis iz 1991. godine... i stojim iza toga da je popis stanovnistva prioritet vec odavno bi se uradio... smijesno... da to odgovara Federaciji moze ona to provesti na teritoriji Federacije, ne mora se raditi na nivou BiH isto kao sto su uradili u RS-u pa sad te podatke cuvaju na nevidljivom mjestu... u Federaciji ne zele ni pokusati da ga naprave jer onda onaj umrli deda iz 2000. godine ne bi mogao glasati
![]()
1)
Pises: "Prvo ljudi se ne zele vratiti jer nemaju posla, nemaju kuce, i ako su dobili gotovu kucu prodali su je ... "... OK, da probam skroz sa pozitivnom energijom. Ovo sto pises vazi u 2% slucajeva. Ljudi se ne zele vratiti (isto kao ni ja-mislim za stalno nego kao ping-pong loptica lutam od FBIH do RS pa tako dalje) zato sto u ovoj zemlji ima previse zlocinaca na slobodi. U mome mjestu koje je medju prvima etnicki ocisceno u BiH je danas sef policije covjek koji se vidi na snimcima sa borbi na Igmanu 1993 kako puca sa cetnickoga tenka. Hej i ja sada trebam da svoje dijete vratim u mjesto gdje je on bog i batina! Ma da mi daju 23 vile, sedamdeset bazena, nema sanse, nema sanse sve dok moje dijte mora dobivati degenek jer nosi dres zemlje u kojoj mu se i pra-pra-pra-pra-pra-pra dedo rodio!
2)
Pises:"i da se vrati komsija do mene za kojeg kazu da je bio cetnik nebi mu sigurno nista ruzno govorila, za druge ne znam, ali nemam nista protiv njega, ja ga nisam vidjela s puskom ni sa nozem ". hm...hm... Znaci koga god ti nisi vidjela sa puskom i nozem u ruci taj nije cetnik? Jesi li vidjela ´svojim ocima onih ca. 10.000 hiljada sto su ucestvovali u pravljenju genocida u Srebrenici. Cisto sumljam da jesi. Znaci oni nisu cetnici? Aha, hvala za info.
3)
Jedno pitanje na koje te molim da mi odgovoris samo sa "da" ili "ne" posto vidim da je za tebe stanje u FBIH i u RS-u sasvim isto znaci mislis da isti broj ubica sece i jednim i drugim entitetom:
Da li ti mislis da su srbi u gradovima kojis u danas u FBIH dozivjeli istu sudbinu kao bosnjaci u gradovima koji su danas u RS-u?
- 1gorstak
#33 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Rjesenje je u popisu ciji se rezultati nece odraziti na lokalnu upravu. Danas imamo zakon koji nalaze popunu na osnovu popisa iz 1991. Novi popis nije problem, naprotiv, ali ga velikosrpske gnjide hoce jer zele izbaciti iz drustvenog zivota i ono malo multietnickog bica sto ga se pokusava oziviti. Neka se zadrzi odnos iz 1991 i popis mozemo prekosutra napraviti.MuaDib wrote:Smatram da treba provesti popis stanovništva, jer ne znati taj podatak danas, za neku državu je odraz zaostalosti.
Novi popis stanovništva može biti vrlo važan argument za ukidanje Daytona, jer će pokazati potpuni neuspjeh provedbe Daytona. Umjesto da dođe do održivog povratka na prijeratnu etničku strukturu zemlje, stvoreni su potpuno čisti etnički teritoriji, sa apsolutnom većinom nekog od tri naroda.![]()
-
bszv
#34 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Ok ukinemo dejton i onda?Ljudi su u velikoj većini dosad zamijenili imovinu,prodali je i naselili se gdje su htjeli.I kako ćeš sad da ih natjeraš da se vrate negdje gdje ne žele?Pa jedno od osnovnih ustavnih prava je sloboda kretana i odlučivanja gdje ćeš živiti!A zašto poisa nema?Zato što bi se vidjeo stvarni procenat povratka.Onda se više međunarodna ne bi mogla lagati!A evo prije neki dan SDA je najavila da aki se popis organizuje 2010 da će ga bojkotovati i pozvati Bošnjake da to isto učine!MuaDib wrote:Smatram da treba provesti popis stanovništva, jer ne znati taj podatak danas, za neku državu je odraz zaostalosti.
Novi popis stanovništva može biti vrlo važan argument za ukidanje Daytona, jer će pokazati potpuni neuspjeh provedbe Daytona. Umjesto da dođe do održivog povratka na prijeratnu etničku strukturu zemlje, stvoreni su potpuno čisti etnički teritoriji, sa apsolutnom većinom nekog od tri naroda.![]()
-
bszv
#35 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
E divno.A jel pristaješ da recimo 40% zaposlenih i rukovodilaca u Sarajevu u lokalnoj samoupravi i budžetskim organima budu Srbi i Hrvati.Da isto to važi za prosvjetni kadar ili npr policiju?1gorstak wrote:Rjesenje je u popisu ciji se rezultati nece odraziti na lokalnu upravu. Danas imamo zakon koji nalaze popunu na osnovu popisa iz 1991. Novi popis nije problem, naprotiv, ali ga velikosrpske gnjide hoce jer zele izbaciti iz drustvenog zivota i ono malo multietnickog bica sto ga se pokusava oziviti. Neka se zadrzi odnos iz 1991 i popis mozemo prekosutra napraviti.MuaDib wrote:Smatram da treba provesti popis stanovništva, jer ne znati taj podatak danas, za neku državu je odraz zaostalosti.
- kockica_kockica
#36 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Sargan wrote:kockica_kockica wrote:Prvo ljudi se ne zele vratiti jer nemaju posla, nemaju kuce, i ako su dobili gotovu kucu prodali su je ... U Federaciji katolici ( za neupucene to su oni koje zovete Hrvatima) su se masovno vracali iz nase nam drage Dijaspore kao veliki entuzijasti, onda su skontali kako nemaju sansu da nadju posao, a kako su silne donacije dobili i kuce napravili tako su kuce lijepo prodali.. Ista stvar se desila u RS-u, ljudima se omogucio povratak, silna sredstva izdvojena donacijama da se obnove kuce, ali ljudi nemaju posla i ona mala sacica koja je nasla posao jadno je zivjela jer su u RS-u place manje nego kod nas... ti isti su lijepo put pod noge otisli odakle su dosli pri tome prodali kuce...
![]()
1)
Pises: "Prvo ljudi se ne zele vratiti jer nemaju posla, nemaju kuce, i ako su dobili gotovu kucu prodali su je ... "... OK, da probam skroz sa pozitivnom energijom. Ovo sto pises vazi u 2% slucajeva. Ljudi se ne zele vratiti (isto kao ni ja-mislim za stalno nego kao ping-pong loptica lutam od FBIH do RS pa tako dalje) zato sto u ovoj zemlji ima previse zlocinaca na slobodi. U mome mjestu koje je medju prvima etnicki ocisceno u BiH je danas sef policije covjek koji se vidi na snimcima sa borbi na Igmanu 1993 kako puca sa cetnickoga tenka. Hej i ja sada trebam da svoje dijete vratim u mjesto gdje je on bog i batina! Ma da mi daju 23 vile, sedamdeset bazena, nema sanse, nema sanse sve dok moje dijte mora dobivati degenek jer nosi dres zemlje u kojoj mu se i pra-pra-pra-pra-pra-pra dedo rodio!
2)
Pises:"i da se vrati komsija do mene za kojeg kazu da je bio cetnik nebi mu sigurno nista ruzno govorila, za druge ne znam, ali nemam nista protiv njega, ja ga nisam vidjela s puskom ni sa nozem ". hm...hm... Znaci koga god ti nisi vidjela sa puskom i nozem u ruci taj nije cetnik? Jesi li vidjela ´svojim ocima onih ca. 10.000 hiljada sto su ucestvovali u pravljenju genocida u Srebrenici. Cisto sumljam da jesi. Znaci oni nisu cetnici? Aha, hvala za info.
3)
Jedno pitanje na koje te molim da mi odgovoris samo sa "da" ili "ne" posto vidim da je za tebe stanje u FBIH i u RS-u sasvim isto znaci mislis da isti broj ubica sece i jednim i drugim entitetom:
Da li ti mislis da su srbi u gradovima kojis u danas u FBIH dozivjeli istu sudbinu kao bosnjaci u gradovima koji su danas u RS-u?
ne citas moje postove da razumijes poentu vec se drzis onoga sto tebi odgovara .. sve pogresno shvatas.. i ja tu nista ne mogu i necu... vrati se na post pa vidi svoj odgovor na pitanje...
moj komsija se nece vratiti jer su ga ubili .. kao i cijelo more tih srba koje su odveli i koje su ubili pa su plutali Miljackom i zaustavljali se ispod mosta preko puta moje zgrade... moje vidjenje je da je u BiH previse krvi poteklo, nije sve crno i bijelo u zivotu... srbi su uradili toliko zlocina da se zgrazavam nad tim ljudima koji su te zlocine pocinili.. zato nemoj misliti da ja branim srbe i RS tvorevinu na krvi napravljenu ... daleko od toga... ali situacija u oba entiteta je je***na.. mrzim trenutak kad udjem u ustanovu i kad mi gospodja koja radi kaze selam allejkum sa podmjehom jer zna da nisam muslimanka barem ne u tom obliku da me tako pozdravlja ( moja majka je bila muslimanka).. mrzim kad me na salteru da prostis na izrazu odj**e samo tako jer je procitala moje ime i po nekom kljucu skontala ko sam i sta sam pa se iz nekog razloga osjetila superiorno ... i jos mali milion stvari, od toga da sam ja pojedinacan zahtjev jer trazim da mi ispit ne bude na Bozic, a Bajram se slavi bez pogovora ... hoces jos da ti nabrajam... da moja kolegica na faksu kaze kako je moj problem sto je u vrijeme predavanja Uskrsni praznik i neka izvolim ga slaviti a ona ne zeli gubiti predavanje, a ja trebam jer ga slavim, iskoa obje masno placamo isti.. jel treba jos...
meni je jako tesko iznova i iznova kad slusam kako krvnici vladaju .. to je nesto sto zdrav razum ne moze razumjeti.. mrznja ga nece otjerati ... to bi trebale vlasti rijesiti.. sve tri strane su potpisale je***i Sporazum, a niko ga se ne drzi... rat s puskama je zavrsio ali psiholoski momenat ne opada ni nakon 15 godina od rata... politika je kurva uvijek bila i bit ce...
... negdje u dubini svoje duse nadam se da ce se to konacno sve rijesiti.. i ne gledam ja to ruzicastim naocalama ako to tako mislis.. radim na mjestu koje je vezano za oba entiteta.. studiram na fakultetu koji je jako vezan s tim... i kad kazem da se popisom ne rusi Daytonski sporazum i da RS nikada nece biti samostalna drzava ja to kazem na temelju svih mogucih zakona propisa i svega ostalog koji stoje iza toga...
Srebrenica je ispolitizirana previse... krvnike treba osuditi i presuditi im istom mjerom kao sto su oni sudili tim neduznim ljudima... i konacno pustiti te ljude da pocivaju u miru... ne kazem da ih treba zaboraviti ali im odati pocast sjecati ih se i djecu uciti da to sto se desilo u Srebrenici nikada i nikome ne treba da se desi... da je to lose... i ne samo djecu tome uciti u F nego i RS-u one glupe neobrazovane glave nauciti sta je dobro a sta zlo...
nisam ti neprijatelj... ja sam samo jedna djevojka koja pokusava zivjeti u danasnje vrijeme najbolje sto moze zaraditi svoj komad hljeba, zavrsiti faks, mozda se udati i imati dijete... i za svoje dijete sigurno ne zelim da prozivi ono sto sam ja prozivila u ratu ...
- jennisjoplin
#37 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
@kockoce, a sto se pjenis bona, pa zar nisi skontala da na forumu ima i placenih zahebanata koji najmerno provociraju za odredjene ljude, izlozi svoje misljenje, sto krace, i pusti budaletine da zive u ubjedjenju. ne daj Boze da sada zapuca, gluho bilo, ne bi nikoga nasla u sa i siroj okolici, zbrisali bi svi, ostali bi samo kokosari i podrumasi koji bi opet kradjom uvecavali svoje bogatstvo. . vecina, ne kazem svi, htjeli su od '93 pa nadalje izaci iz sa ali su bili taoci alijine politike i nisu mogli, pogotovo muskarci, jer kako bi se ucjenjivala medj.zajednica. nego fino ti jutros na kavicu kod soleta i uzivaj sto si ziva. mozda i ja prosetam, ako uspijem zbrisati i upaliti bajk 
-
lamija_SA
#38 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Koliko god smješno bilo da nemamo poslijeratni popis stanovništva, ideja koja se ovdje zastupa da bi novi popis bio argument za ukidanje Daytona je, oprostite na izrazu, suluda.
Bas suprotno, ako se napravi novi popis, pokazat će se da je Republika Srpska etnički čista, i oni će to dalje argumentovati kao potrebu postojanja zasebne cjeline RS, kao da su oni zasebna nacija, pa možda čak i iskoristiti kao argument za taj njihov "referendum".
Popis stanovništva se mora obaviti u politički stabilnom trenutku, a ne kada imate Dodika na čelu RS!
Bas suprotno, ako se napravi novi popis, pokazat će se da je Republika Srpska etnički čista, i oni će to dalje argumentovati kao potrebu postojanja zasebne cjeline RS, kao da su oni zasebna nacija, pa možda čak i iskoristiti kao argument za taj njihov "referendum".
Popis stanovništva se mora obaviti u politički stabilnom trenutku, a ne kada imate Dodika na čelu RS!
- jennisjoplin
#39 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
lamija_SA wrote:Koliko god smješno bilo da nemamo poslijeratni popis stanovništva, ideja koja se ovdje zastupa da bi novi popis bio argument za ukidanje Daytona je, oprostite na izrazu, suluda.
- kockica_kockica
#40 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
jennisjoplin wrote:@kockoce, a sto se pjenis bona, pa zar nisi skontala da na forumu ima i placenih zahebanata koji najmerno provociraju za odredjene ljude, izlozi svoje misljenje, sto krace, i pusti budaletine da zive u ubjedjenju. ne daj Boze da sada zapuca, gluho bilo, ne bi nikoga nasla u sa i siroj okolici, zbrisali bi svi, ostali bi samo kokosari i podrumasi koji bi opet kradjom uvecavali svoje bogatstvo. . vecina, ne kazem svi, htjeli su od '93 pa nadalje izaci iz sa ali su bili taoci alijine politike i nisu mogli, pogotovo muskarci, jer kako bi se ucjenjivala medj.zajednica. nego fino ti jutros na kavicu kod soleta i uzivaj sto si ziva. mozda i ja prosetam, ako uspijem zbrisati i upaliti bajk
sve ja to znam...
cim se vratim s posla odoh kahvenisati dok se boje ne rastope...
- jennisjoplin
#41 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
uvijekkockica_kockica wrote:jennisjoplin wrote:@kockoce, a sto se pjenis bona, pa zar nisi skontala da na forumu ima i placenih zahebanata koji najmerno provociraju za odredjene ljude, izlozi svoje misljenje, sto krace, i pusti budaletine da zive u ubjedjenju. ne daj Boze da sada zapuca, gluho bilo, ne bi nikoga nasla u sa i siroj okolici, zbrisali bi svi, ostali bi samo kokosari i podrumasi koji bi opet kradjom uvecavali svoje bogatstvo. . vecina, ne kazem svi, htjeli su od '93 pa nadalje izaci iz sa ali su bili taoci alijine politike i nisu mogli, pogotovo muskarci, jer kako bi se ucjenjivala medj.zajednica. nego fino ti jutros na kavicu kod soleta i uzivaj sto si ziva. mozda i ja prosetam, ako uspijem zbrisati i upaliti bajk
sve ja to znam...al eto znaju mi neki ljudi reci da sam totalno luda zato sto uvijek pokusavam ispraviti krivu Drinu...
![]()
cim se vratim s posla odoh kahvenisati dok se boje ne rastope...jedva cekam
da zbrisem odavde i onda bastica, prirodica i laganini... ako hoces pridruzi mi se se... kad vidis nekog ko uziva u ljepoti zivota znat ces da sam ja
-
bszv
#42 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Jeste i RS je etnički čista.Ali bome i Federacija.Prije rata je u Sarajevu živilo 160 000 Srba.A koliko ih je sad?Kas se napravi novi popis vidiće se i da je priča o "multietničkom" Sarajevu šarena laža.Najlakše je za sve kriviti RS i Srbe.A SDA kaže da će bojkotovati popis.I kakve to veze ima sa RS-om i Srbima?lamija_SA wrote:Koliko god smješno bilo da nemamo poslijeratni popis stanovništva, ideja koja se ovdje zastupa da bi novi popis bio argument za ukidanje Daytona je, oprostite na izrazu, suluda.
-
klixober
#43 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
U danasnjem Sarajevu(bez tzv. Istocnog Sarajeva) je prije rata zivjelo oko 60 000 Srba,a danas oko 30 000.bszv wrote:Jeste i RS je etnički čista.Ali bome i Federacija.Prije rata je u Sarajevu živilo 160 000 Srba.A koliko ih je sad?Kas se napravi novi popis vidiće se i da je priča o "multietničkom" Sarajevu šarena laža.Najlakše je za sve kriviti RS i Srbe.A SDA kaže da će bojkotovati popis.I kakve to veze ima sa RS-om i Srbima?lamija_SA wrote:Koliko god smješno bilo da nemamo poslijeratni popis stanovništva, ideja koja se ovdje zastupa da bi novi popis bio argument za ukidanje Daytona je, oprostite na izrazu, suluda.
- jennisjoplin
#44 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
bszv wrote:Jeste i RS je etnički čista.Ali bome i Federacija.Prije rata je u Sarajevu živilo 160 000 Srba.A koliko ih je sad?Kas se napravi novi popis vidiće se i da je priča o "multietničkom" Sarajevu šarena laža.Najlakše je za sve kriviti RS i Srbe.A SDA kaže da će bojkotovati popis.I kakve to veze ima sa RS-om i Srbima?lamija_SA wrote:Koliko god smješno bilo da nemamo poslijeratni popis stanovništva, ideja koja se ovdje zastupa da bi novi popis bio argument za ukidanje Daytona je, oprostite na izrazu, suluda.
potsjeti me da ti tocno izvadim iz popisa '91 koliko ih se izjasnilo kao srbi u popisu
-
bszv
#45 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Prema podacima popisa iz 91 prije rata u Sajevu je živilo 527 049 stanovnika.Od toga 259 470 Bošnjaka,157 143 Srba, 34 873 Hrvata, 56 470 Jugoslovena i ostalih 19 093.Nek je samo 10% onih koji su se izjašnjavali kao Jugosloveni(a sigurno je taj procenat veći) bili Srbi lako se dođe do brojke od preko 160 000 Srba.Prema tome ne iznosi lažne podatke!komeba wrote:U danasnjem Sarajevu(bez tzv. Istocnog Sarajeva) je prije rata zivjelo oko 60 000 Srba,a danas oko 30 000.bszv wrote:Jeste i RS je etnički čista.Ali bome i Federacija.Prije rata je u Sarajevu živilo 160 000 Srba.A koliko ih je sad?Kas se napravi novi popis vidiće se i da je priča o "multietničkom" Sarajevu šarena laža.Najlakše je za sve kriviti RS i Srbe.A SDA kaže da će bojkotovati popis.I kakve to veze ima sa RS-om i Srbima?lamija_SA wrote:Koliko god smješno bilo da nemamo poslijeratni popis stanovništva, ideja koja se ovdje zastupa da bi novi popis bio argument za ukidanje Daytona je, oprostite na izrazu, suluda.
-
klixober
#46 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Ali prije rata su Lukavica,Pale,Trnovo,dijelovi opstina Novo Sarajevo i Novi Grad koji danas pripadaju rs,takodje bili u sastavu Sarajeva.U danasnjem Sarajevu je prije rata zivjelo oko 60 000 Srba.bszv wrote:Prema podacima popisa iz 91 prije rata u Sajevu je živilo 527 049 stanovnika.Od toga 259 470 Bošnjaka,157 143 Srba, 34 873 Hrvata, 56 470 Jugoslovena i ostalih 19 093.Nek je samo 10% onih koji su se izjašnjavali kao Jugosloveni(a sigurno je taj procenat veći) bili Srbi lako se dođe do brojke od preko 160 000 Srba.Prema tome ne iznosi lažne podatke!komeba wrote:U danasnjem Sarajevu(bez tzv. Istocnog Sarajeva) je prije rata zivjelo oko 60 000 Srba,a danas oko 30 000.bszv wrote:Jeste i RS je etnički čista.Ali bome i Federacija.Prije rata je u Sarajevu živilo 160 000 Srba.A koliko ih je sad?Kas se napravi novi popis vidiće se i da je priča o "multietničkom" Sarajevu šarena laža.Najlakše je za sve kriviti RS i Srbe.A SDA kaže da će bojkotovati popis.I kakve to veze ima sa RS-om i Srbima?
- exliberal
#47 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Ali prije rata su Lukavica,Pale,Trnovo,dijelovi opstina Novo Sarajevo i Novi Grad koji danas pripadaju rs,takodje bili u sastavu Sarajeva.U danasnjem Sarajevu je prije rata zivjelo oko 60 000 Srba.
Pa covjek se poziva na poslijednje prijeratne podatke. Koliko je bosnjaka zivjelo u danasnjem sarajevu a koliko ih sad zivi?
Pa covjek se poziva na poslijednje prijeratne podatke. Koliko je bosnjaka zivjelo u danasnjem sarajevu a koliko ih sad zivi?
- 1gorstak
#48 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Ne da pristajem na to, nego insistiram na tom. Da i ja vidim kako je to biti na drzavnim jaslama.bszv wrote:E divno.A jel pristaješ da recimo 40% zaposlenih i rukovodilaca u Sarajevu u lokalnoj samoupravi i budžetskim organima budu Srbi i Hrvati.Da isto to važi za prosvjetni kadar ili npr policiju?1gorstak wrote:Rjesenje je u popisu ciji se rezultati nece odraziti na lokalnu upravu. Danas imamo zakon koji nalaze popunu na osnovu popisa iz 1991. Novi popis nije problem, naprotiv, ali ga velikosrpske gnjide hoce jer zele izbaciti iz drustvenog zivota i ono malo multietnickog bica sto ga se pokusava oziviti. Neka se zadrzi odnos iz 1991 i popis mozemo prekosutra napraviti.MuaDib wrote:Smatram da treba provesti popis stanovništva, jer ne znati taj podatak danas, za neku državu je odraz zaostalosti.
-
klixober
#49 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Ne znam da li shvatas sta govorim.Prijeratno Sarajevo ne obuhvata isti teritorij kao danasnje Sarajevo.Dijelovi prijeratnog Sarajeva su danas u rs i cine tzv. Istocno Sarajevo i tamo ljudi,Srbi po nacionalnosti i dalje zive i nisu nigdje otisli.Na teritoriji danasnjeg Sarajeva(bez tzv. istocnog) je prije rata zivjelo oko 60 000 Srba.exliberal wrote:
-
bszv
#50 Re: Popis stanovništva kao argument za ukidanje Daytona!?
Vidi Pale su i prije rata bile zasebna opština.Mada su imali mali broj stanovnika i bile takoreći vikend naselje.Dijelovi ovih opština koje si ti pobrojao a koje sad pripadaju RS-u nisu imali 100 000 stanovnika niti su svi bili Srbi!Nek je u tim dijelovima bilo 20-30 000 Srba još uvijek ostaje 130 000.A koliko ih je sad?komeba wrote:Ne znam da li shvatas sta govorim.Prijeratno Sarajevo ne obuhvata isti teritorij kao danasnje Sarajevo.Dijelovi prijeratnog Sarajeva su danas u rs i cine tzv. Istocno Sarajevo i tamo ljudi,Srbi po nacionalnosti i dalje zive i nisu nigdje otisli.Na teritoriji danasnjeg Sarajeva(bez tzv. istocnog) je prije rata zivjelo oko 60 000 Srba.exliberal wrote: