Jedan jako poucan klip...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Qler

#26 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by Qler »

meni su najgori oni sto rucnu potezu gdje god stignu.
mensurbh

#27 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by mensurbh »

Da imam mogućnost, da predstavljam neku (zakonodavnu) vlast, samanjio bih smrtnu stopu na našim cestama zbog sudara i raznih nezgoda najmanje za 50%, jednostavno:

- značajno povećanje plate policajcima, kako bi se smanjila mogućnost potkupljivanja i koripcije,
- enormno velike cijene/kazne za prekršaje, kako novčane tako i zatvorske, i
- redovna kontrola tehničke sipravnosti vozila (ne možeš voziti bez ovog i sl.)
cheguevara_k1

#28 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by cheguevara_k1 »

Evo jos jednog klipa koji jasno pokazuje razliku izmedju "tricavih" 50km/h i 67km/h. Sta je to 67km/h kad se kod nas od semafora do semafora nabija od 0-100 ??

mensurbh

#29 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by mensurbh »

Žalosno. :sad:
Bullet Tooth Tony

#30 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by Bullet Tooth Tony »

chuchumbamayumbe wrote:Odlicna stvar, ovo bi trebalo pustati na nasim televizijama u sklopu nekakve reklamne kampanje, nema sanse da ti na jedno uho udje a na drugo izadje!

Pa imas na nasim televizijama recimo reklamu za Preminger Pivo ,valjda se sjecas :D :D ide reklama kao neko debilnim glasom govori Preeemiiiingeeerrrr a u pozdini auto se vozi pa opet premingeeerrrr i tako :x :x :x :x
mensurbh

#31 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by mensurbh »

Beg_Babic wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Odlicna stvar, ovo bi trebalo pustati na nasim televizijama u sklopu nekakve reklamne kampanje, nema sanse da ti na jedno uho udje a na drugo izadje!

Pa imas na nasim televizijama recimo reklamu za Preminger Pivo ,valjda se sjecas :D :D ide reklama kao neko debilnim glasom govori Preeemiiiingeeerrrr a u pozdini auto se vozi pa opet premingeeerrrr i tako :x :x :x :x
I ovo je žalosno. :?
mensurbh

#32 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by mensurbh »

cheguevara_k1

#33 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by cheguevara_k1 »

I onda mene pitaju zasto mi smeta kada mi pri voznji od cca 80 km/h neki "najbrzi" ( G2 ocam' mog dizel 'arane '89. decembar, to ti je ko '90. ) blica na putu izmedju Visokog i Kiseljaka da se sklonim, onda krene u preticanje, jedva prodje, a ja legnem na kocnicu i parkiram se pored ceste. Na gumi mu je "bubreg" velicine pesnice i komplet zadnji kraj auta plese rumbu na cesti. Samo jednom sam vozio iza takvog i od tada imam praksu parkiranja pored ceste dok takav dobro ne odmakne. Cak se ponekad zapitam stvarno da li je do auta ili do vozaca.

p.s. Imam daleko vise konja i kubika od "najbrzeg", ali izgleda da "nemam muda" sto rece jedan moj jaran koji je jedan od "najbrzih" :D
arbosan

#34 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by arbosan »

EXTRA, SVAKA CAST
slavkoimamodilera

#35 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by slavkoimamodilera »

madner wrote:Sta ima kriticar, da li ovaj kriterij primjenjujes na svakom polju?
Bla-bla... sta je? Nemas sta pametnije ponudit pa malo seruckas? :wink:
madner

#36 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by madner »

slavkoimamodilera wrote:
madner wrote:Sta ima kriticar, da li ovaj kriterij primjenjujes na svakom polju?
Bla-bla... sta je? Nemas sta pametnije ponudit pa malo seruckas? :wink:
O zamjena teza, sad ja moram ponuditi nesto bolje :lol:

Sto poslje 5. pive pravis budalu od sebe :D
slavkoimamodilera

#37 Re: Jedan jako poucan klip...

Nije nikakva zamjena teza, jer da, trebas... govoris kako ovo nista ne valja, a nemas alternativu... po tebi je pretpostavljam bolje da nema nikakve kampanje za sigurnost u saobracaju, nego da ima ovakva?
Nagledao sam se ja takvih pametnjakovica u saobracaju koliko hoces... i vecina ih ima iskrivljenu kicmu od gledanja kroz sredinu sofersajbe uz obavezan "najbrzi sam ocam'" stil za volanom... prema tome postedi me....
TareSA

#38 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by TareSA »

Super mi je poruka svakog klipa u smislu sigurnosti i ovo ono, al mi se jedino ne svidja motiv reklame, tj ako sacekate kraj i cujete sta covjek govori na kraju reklame-ustvari reklamira dodatno osiguranje.....mislim da je to malo degutantno i nista vise, a sto se tice pustanja na TV i ja sam za to....i to bi trebalo pustati nekoliko puta ujutro, nekoliko popodne i nekoliko navece....nek vide ljudi sta se sve desava i da za nesrecu nema pravila moze zadesiti bilo koga u bilo koje vrijeme i kad najmanje se nadate....super je ovo, hvala ko je postao ovo
madner

#39 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by madner »

slavkoimamodilera wrote:Nije nikakva zamjena teza, jer da, trebas... govoris kako ovo nista ne valja, a nemas alternativu... po tebi je pretpostavljam bolje da nema nikakve kampanje za sigurnost u saobracaju, nego da ima ovakva?
Nagledao sam se ja takvih pametnjakovica u saobracaju koliko hoces... i vecina ih ima iskrivljenu kicmu od gledanja kroz sredinu sofersajbe uz obavezan "najbrzi sam ocam'" stil za volanom... prema tome postedi me....
Upravo tako.
Ovo je krajnje glup i primitivan nacin ubjedjivana i podizanja svijesti. Kao takav nema efekta osim izazivanja mucine od scena.

To sto napadas mene a ne moj argument je odraz tvoje nemoci argumentiranja ili nedostatka istih. I da jesam isti takav i mislim da sam najbrzi sta to mijenja, osim da ciljna publika ne reaguje?
slavkoimamodilera

#40 Re: Jedan jako poucan klip...

Boze me sacuvaj... :run:
zel

#41 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by zel »

Istina da je motiv pogresan u prvom klipu. Ovo treba promovisat u svrhu sigurnosti na putu. Obicno jaki argumenti urade svoje.

Kad sjedes za volan, to je to sto radis i nista drugo. Kad izlazis u promet to je to sto radis i nista vise.

Sve ostalo je informacija i edukacija.

Meni je nabijeno u glavu od strane auto skole da smijem voziti do 10 km/h preko ogranicenja. Da zadovoljim onog shejtana u sebi jer ogranicenja nekad znaju biti konzervativna.

Nabijeno mi je u glavu da su kazne za veliko prekoracenje brzine ogromne, pricamo o vise milja km + zatvor + oduzimanje vozacke.

Jednom me drot zaustavio dok sam vozio bez pojasa, buraz 200km pa ti mashi usima. Mozda sam dva puta vozio bez pojasa prije toga,do obliznje prodavnice. I belaj.

Samo pucanje po ushima, inache ce ljudi nastaviti raditi svoje greske. Svidja mi se finski model kaznjavanja, % od godisnje plate. Tako da budzan koji zaradjuje milion godisnje, ne moze sad pa sad otpisat kaznu od dvije glave, nego puc 10 milja.
vjesticanametli

#42 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by vjesticanametli »

uzas :(
CLIO

#43 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by CLIO »

Ma madner se zaj..... Ne treba nasjedati... Ima tu nesto sto je on u pravu... publika ne reaguje... ali spot je tu da nam da neku poruku... nema veze da li je klip debilski... ako je debilski ne bi se dojmio nas vecine...nismo valjda svi debili... ljudi ovo se svaki dan desava na nasim putevima... samo nema niko da to "debilski" snimi i rekonstruise...ali svi mozemo debilski komentarisat kako je spot snimljen a ne sta nam porucuje.
vjesticanametli

#44 Re: Jedan jako poucan klip...

ovo treba itekako prikazivati na tv-u non-stop
kEN0

#45 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by kEN0 »

odlicna tema, i ovi naknadni klipovi su super...

jest da sam se sjebo, jer inace brze vozim... naravno to i jest cilj ovih klipova, da se sjebem i da ne vozim kako sam vozio prije..

svaka cast autoru !
vjesticanametli

#46 Re: Jedan jako poucan klip...

i ja nekad brzam al ovo te definitivno spusti na zemlju ............ pih lijepi zivot
Better Man

#47 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by Better Man »

mensurbh wrote:Da imam mogućnost, da predstavljam neku (zakonodavnu) vlast, samanjio bih smrtnu stopu na našim cestama zbog sudara i raznih nezgoda najmanje za 50%, jednostavno:

- značajno povećanje plate policajcima, kako bi se smanjila mogućnost potkupljivanja i koripcije,
- enormno velike cijene/kazne za prekršaje, kako novčane tako i zatvorske, i
- redovna kontrola tehničke sipravnosti vozila (ne možeš voziti bez ovog i sl.)
Potpisujem ovaj post!
zel

#48 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by zel »

Ja da sam nastavnik u nekoj auto skoli, ova 3 klipa bi bila prva stvar sto bi pokazao ucenicima. Mislim ne treba ti veci i bolji primjer nego ono od neki dan u Sa, kad je frajer sa mechkom pokupio dvoje na trotoaru, i osakatio zenu ja mislim.
Gorštak

#49 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by Gorštak »

cheguevara_k1 wrote:I onda mene pitaju zasto mi smeta kada mi pri voznji od cca 80 km/h neki "najbrzi" ( G2 ocam' mog dizel 'arane '89. decembar, to ti je ko '90. ) blica na putu izmedju Visokog i Kiseljaka da se sklonim, onda krene u preticanje, jedva prodje, a ja legnem na kocnicu i parkiram se pored ceste. Na gumi mu je "bubreg" velicine pesnice i komplet zadnji kraj auta plese rumbu na cesti. Samo jednom sam vozio iza takvog i od tada imam praksu parkiranja pored ceste dok takav dobro ne odmakne. Cak se ponekad zapitam stvarno da li je do auta ili do vozaca.

p.s. Imam daleko vise konja i kubika od "najbrzeg", ali izgleda da "nemam muda" sto rece jedan moj jaran koji je jedan od "najbrzih" :D
Pridružuje ti se još jedan bezmudni :thumbup:
mensurbh

#50 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by mensurbh »

Post Reply