Jedan jako poucan klip...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

cheguevara_k1

#1 Jedan jako poucan klip...

Post by cheguevara_k1 »

A ni muzicka podloga nije losa...

chuchumbamayumbe

#2 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by chuchumbamayumbe »

Odlicna stvar, ovo bi trebalo pustati na nasim televizijama u sklopu nekakve reklamne kampanje, nema sanse da ti na jedno uho udje a na drugo izadje!
madner

#3 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by madner »

Sto ne mogu ove sok kampagne i debilni nacin ubjedivanja.
chuchumbamayumbe

#4 Re: Jedan jako poucan klip...

madner wrote:Sto ne mogu ove sok kampagne i debilni nacin ubjedivanja.
Meni licno ne smeta i nemam nista protiv ovakvih shok kampanja.
Iznose sustu i sirovu istinu i to je to.
Zasto ti mislis da je ovo debilni nacin ubjedjivanja?
madner

#5 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by madner »

Ako je poenta bila da je trebao zgazit cuku onda mislim da je bilo pravilno napravljeno.

Jel bila?
chuchumbamayumbe

#6 Re: Jedan jako poucan klip...

Pa...
Da li si pogledao samo klip sa cukom, ili si gledao do kraja?
Daj madner ba, fakat ne znam sta bih ti rekao...
madner

#7 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by madner »

Falio je jos samo meteor koji je trebao pogoditi dijete zato sto je alkoholni zadah promijenio putanju inace bezazlenom kamenu.
Karabaja

#8 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by Karabaja »

fali nama itekako šok kampanja..
whow

#9 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by whow »

madner wrote:Falio je jos samo meteor koji je trebao pogoditi dijete zato sto je alkoholni zadah promijenio putanju inace bezazlenom kamenu.
Ja ne znam sta je tvoj problem. Katastrofalne saobracajne nesrece su #1 uzrok smrtnosti medu mladim ljudima u Americi. Problem je ogroman i ovakve kampanje su ne samo potrebno nego i neophodne. U BiH je situacija vjerovatno jos i gora jer je vozni par zastario , vecina automobila koja krstare drumovima nema niti jedan jedini zracni jastuk a da ne govorimo o ostalim pasivnim i aktivnim sigurnosnim uredajima koja se ugraduju u novija auta kao standardna oprema.Ovakve klipove je potrebno konstantno "vrtiti' u medijima da bih mladi ljudi uvidjeli vaznost postivanja saobracajnih propisa kao i saobracajne kulture.
chuchumbamayumbe

#10 Re: Jedan jako poucan klip...

whow wrote:
madner wrote:Falio je jos samo meteor koji je trebao pogoditi dijete zato sto je alkoholni zadah promijenio putanju inace bezazlenom kamenu.
Ja ne znam sta je tvoj problem. Katastrofalne saobracajne nesrece su #1 uzrok smrtnosti medu mladim ljudima u Americi. Problem je ogroman i ovakve kampanje su ne samo potrebno nego i neophodne. U BiH je situacija vjerovatno jos i gora jer je vozni par zastario , vecina automobila koja krstare drumovima nema niti jedan jedini zracni jastuk a da ne govorimo o ostalim pasivnim i aktivnim sigurnosnim uredajima koja se ugraduju u novija auta kao standardna oprema.Ovakve klipove je potrebno konstantno "vrtiti' u medijima da bih mladi ljudi uvidjeli vaznost postivanja saobracajnih propisa kao i saobracajne kulture.
Upravo sam i ja o tome govorio.
Ali, vaznije je da vlada pederacije reklamira sama sebe preko spotova, i probice nam sada glavu sa izbornim programom, za to se ima mjesta i para, a za kampanju u saobracaju, sa ovakvom vrstom shok materijala, e to vec ne bi moglo, nema se.
gurabija78

#11 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by gurabija78 »

madner wrote:Sto ne mogu ove sok kampagne i debilni nacin ubjedivanja.
kakva nacija takav i nacin ubjedjivanja!
gurabija78

#12 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by gurabija78 »

ne, nego fali drot koji strelja na licu mjesta svakog onog koji skrivi slicnu vrstu nesrece!
DoradO

#13 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by DoradO »

uzas ... :sad:

valja sad sjest u auto i vozit jebem ti :roll:
Gorštak

#14 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by Gorštak »

@che hvala ti mnogo. Jako upečatljiv klip. Svako ko sjeda za volan, posebno ako kreće sa željom da bude najbrži u selu, treba ovo vidjeti. Više puta.
madner

#15 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by madner »

whow wrote:
Problem je sto su clipovi debilno napravljeni. Onaj izgleda ko zombi koji nije 30 dana spavao, vamo pas, tamo sidje sa ceste i pravi imelana.

Mogao bi napraviti iste klipove samo malo promijenit "uzroke".
Vozite se i izleti vam pas, napravite katastrofalnu nesrecu. Da ste vozili brze ne biste imali vremena da pokusate izbjec psa, te ne bi doslo do vecih posljedica.
Vozite preko 140. :-)
xfacktor

#16 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by xfacktor »

Madner ja neznam sta si gledao ali su klipovi uradzeni zastrasujuce realno. Kad onaj pije pa dijete ubije i to preleti preko zida u bastu. Haj mi reci kako bi ti uradio to. Pa ona dva para u autu kad je frontalno ih opalio bmw, stvarno realno i slow motion kako glavam se sudaraju.
Za ovakve spotove ti treba jedno 100000km da napravis nemozes ovo napraviti sa mobitelom.
A s obzirom sta se u zadnje vrijeme desava ovakvih reklama ili ono ispred emisija nekih bitnijih bi trebalo vise, ali nikada nece doci do toga. Valja coca colu reklamirat i tide (ma mjenjaj sve ali tide ostaje itd..).
Ne razumjem madnera sto govori da je ovo debilno, pa jesi l do kraja pregledo ili da li shvacas uopste da je ono sto je prikazano dosad barem ja nisam vidio realniji spot. I sta po tvom misljenju bi trebalo uraditi da bi se savjest vozaca promijenila?
madner

#17 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by madner »

Ovo nije realno, realne su scene ubijanja, ali kauzalitet koji predstavljaju je idiotski.

Alkohol:
Nemoj igrat fudbal i vozit, moze ti se desit da dobijes grc, sletis sa ceste i ubijes dijete.

Zombi:
Covjek ne moze ne spavati duze od hefte, ma kolko probo.
VR6

#18 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by VR6 »

Jako efektni klipovi...
slavkoimamodilera

#19 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by slavkoimamodilera »

madner wrote:Ovo nije realno, realne su scene ubijanja, ali kauzalitet koji predstavljaju je idiotski.

Alkohol:
Nemoj igrat fudbal i vozit, moze ti se desit da dobijes grc, sletis sa ceste i ubijes dijete.

Zombi:
Pokusavas opravdati neke vlastite teorije koje nemaju veze s pamecu... :-) napravi ti sta pametnije i efektnije, pa se javi...
madner

#20 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by madner »

slavkoimamodilera wrote:
madner wrote:Ovo nije realno, realne su scene ubijanja, ali kauzalitet koji predstavljaju je idiotski.

Alkohol:

Zombi:
Pokusavas opravdati neke vlastite teorije koje nemaju veze s pamecu... :-) napravi ti sta pametnije i efektnije, pa se javi...
Sta ima kriticar, da li ovaj kriterij primjenjujes na svakom polju?
dottore

#21 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by dottore »

džaba mi sad ovdje raspravljamo. Budali ne mozes dokazat!!

ponovo ce svi voziti najbrze sto mogu :wink:
chuchumbamayumbe

#22 Re: Jedan jako poucan klip...

madner wrote:
whow wrote:
Problem je sto su clipovi debilno napravljeni. Onaj izgleda ko zombi koji nije 30 dana spavao, vamo pas, tamo sidje sa ceste i pravi imelana.

Mogao bi napraviti iste klipove samo malo promijenit "uzroke".
Vozite se i izleti vam pas, napravite katastrofalnu nesrecu. Da ste vozili brze ne biste imali vremena da pokusate izbjec psa, te ne bi doslo do vecih posljedica.
Vozite preko 140. :-)
Jednom sam vozio 14 sati u cugu, krenuo u 17oo, vratio se sutradan ne znam ni sam koliko je sati vec bilo.
Uglavnom, pocelo me nosati na Ivanu, ne znam jel pada mrak ili svice (svitalo je), stanem, malo se umijem hladnom vodom, zapalim cigar i udahnem svjeze have. Kada sam se vratio kuci spavao sam 24 sata u cugu. Bio sam premoren i fakat mi se svasta moglo dogoditi, a izgledao sam fakat k'o zombi, k'o bijela krpa. Danas to vise nikada ne bih ponovio, a tada sam bio mladji i nisam puno razmisljao o posljedicama.
Ista stvar i sa cuganjem. Koliko se samo alkohola popilo pa se sjedalo za volan, sve nece mene, ne moze se meni to desiti. Danas imam dvoje djece i drugacije razmisljam, vise ne vozim alkoholiziran, naduvan, 140 kroz raskrsnicu.
Danas sam ja tata i imam svoju djecu, isto kao i neko drugi, i skroz drugacije razmiljam nego prije 10-tak godina.
Oakve stvari treba pustati u udarnim terminima, da vide delegati sta se sve moze desiti ako izazivas sudbinu i igras se srecom.
terapija

#23 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by terapija »

dottore wrote:džaba mi sad ovdje raspravljamo. Budali ne mozes dokazat!!

Potpuno se slazem.

I sto vise pokusavas dokazati nekome takvom koliko grijesi, jos vise izazivas "inat" u istog, da pokaze kako je ipak on upravu. Mada i on sam ZNA da nije ... Uvijek bilo i uvijek ce biti.

Ovaj spot moze potresti nekolicinu, i ako se zbog njega izbjegne ijedna nezgoda ili spasi zivot, on se po meni isplatio.

Ali debil je uvijek debil... Kasnije se vecina opameti, (ukoliko dozive to kasnije)
ranger

#24 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by ranger »

terapija wrote:
dottore wrote:džaba mi sad ovdje raspravljamo. Budali ne mozes dokazat!!

Potpuno se slazem.

I sto vise pokusavas dokazati nekome takvom koliko grijesi, jos vise izazivas "inat" u istog, da pokaze kako je ipak on upravu. Mada i on sam ZNA da nije ... Uvijek bilo i uvijek ce biti.

Ovaj spot moze potresti nekolicinu, i ako se zbog njega izbjegne ijedna nezgoda ili spasi zivot, on se po meni isplatio.

Ali debil je uvijek debil... Kasnije se vecina opameti, (ukoliko dozive to kasnije)
kao sto neko jednom na forumu rece, i osta ziv.... ma to su spretni ljudi, koji znaju sta rade....
meni taj post i dan danas odzvanja u usima, za nepovjerovat da neko tako razmislja!
cheguevara_k1

#25 Re: Jedan jako poucan klip...

Post by cheguevara_k1 »

Vidim da su misljenja razlicita, ali... Moje licno misljenje je da su kazne u saobracaju premale. Ja sam nedavno bio u situaciji da imam 3 vozaca u autu i niko od njih ne zna da pomjeri terenca s mjesta. Pa nije avion u 3,14cku materinu !!!
Takodje gledam instruktore u auto skolama, vecina njih se trudi da polaznike nauci da drze ruke na 2 i 10 odnosno na 10 do 10, i ne znam zbog cega, da povuku rucnu na semaforu cak i na ravnom :? :? :?
Mislim da bi nakon pustanja par ovakvih klipova imali puno bolje vozace na cesti.
Isto tako mislim da su ovakvi klipovi neophodni svima kojima na cesti u gradu smetaju oni koji od 0-100 za manje od 8 sec.
Post Reply