Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Citizen-X

#26 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Citizen-X »

Sto se mene tice - ja volim veci broj (hajdemo reci u nekim normalnim razmjerama) prije mene.

Meni je to apsolutno irelevantno.

Vise ljudi, vise iskustva, veci haos :D kao naravno i vece uzivanje :mrgreen: 8)

Nedavno izadjoh iz jedne takve relacije - nazalost zbog sasvim nekih smijesnih razloga - ali blage veze nema sa seks-istorijom.
Eborg

#27 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

ladyblue18 wrote:Nisam imala do sada neke duze veze u kojima bih ja ispovjedala njemu svoju proslost.
Imala sam jednu, prelijepu vezu i najduzu ujedno.
Znala sam sve, znao je i on.
I nije bilo razloga za ljubomorom.
Al' kad smo mi raskinuli pojavio se tu poznanik nas.
Koji je eto bio zaljubljen u mene od prvog trenutka kada me vidio ( :roll: ) ali mi to nije mogao reci zbog njega.
Pa je pojurio cim smo raskinuli.
Nije ni sedmica prosla...
I ja mu fino objasnila sve kako jest, da nije vrijeme, da ja nisam za veze u tom trenutku, koliko je meni ovaj znacio itd...
a on meni fino kako ga ja iskoristavam ( :? ) kako sam bezobrazna, bahata, i da ne nabrajam dalje.
I onda je iz objesa prosirio pricu medju rajom kako ja svasta radim po gradu, kako hodam gola usred Sarajeva :shock:
Kako me bivsi iskoristio, kao ja sam njemu trebala samo za jedno, ali sam ja glupa pa to ne shvatih ...

I eto, od tada mi nije jasno odakle ljudima pravo da pricaju takve bljuvotine o drugim, i zabadaju nos gdje im nije mjesto.
Lazu na pasja preskakala sto bi se reklo :x

Sto hoce reci imao il nemao proslost, zli jezici ce je izmislit :x
Tachno...Upravo zato i mislim da je potrebno reci istinu i shta je bilo (i pozitivno i negativno) kako bi se josh vishe uchvrstilo povjerenje i izbjegla svaka mogucnost da nam ti shtetni jezici nashkode... ;-)
KYLIE

#28 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by KYLIE »

ma vala me ne interesuje, nit je on bio monah nit ja opatica, zato smo se i nasli...sve ostalo je nebitno :D
pustopoljina

#29 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by pustopoljina »

ja zapocnem pricu,tj.pitam...i iz toga sta i koliko kaze o bivsoj svasta mi se kaze...
npr. nedavno mi se upucavao jedan lik...prvo ga je malo pokolebalo to sto sam odmah provukla kroz usi da imam partnera...ali je ubrzo nastavio...da bi na kraju svako malo pricao o svojoj bivsoj. malo je cudno kad ti se neko jednom recenicom uvaljuje,drugom prica o bivsoj zeni.razveo se prije godinu i pol,ima sina od 13 koji je s njim...i jasno ti je da ti se upucava cisto onako,sporta radi-i da jos nije ni blizu tome da je spreman na neku vezu.to bi svakome trebalo biti jasno-kad neko stalno spominje bivsu/bivseg da nema tu sta traziti.
moj partner je na moje upite o bivsim vezama bio sazet i jasan i vrlo rijetko spominje-tek npr.kad sretnemo nekoga ko njega poznaje preko bivse zenske.
ja sam bivseg spomenula kad se ozenio i spomenem ga kad me sadasnji iznervira nekim prigovaranjem-npr.da nisam samostalna-onda spomenem kako sam za pojam bivseg bila previse samostalna i kako je to bio cest problem i kako oni-muskarci-nemaju pojma sta hoce.
on ima slike od bivse,ja imam slike od bivseg-ne gledam ih,ali mi nekako pretjerano da sad bacam,derem-dramu ne volim...to nekako bi znacilo-da ti nije svejedno.ovako-to je dio istorije koje se ne stidimo.
mojgrad

#30 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by mojgrad »

Meni je sasvim nevazno koliko i kakvu je seksualnu proslost moj partner imao. S ovim mislim na detalje, savrseno me ne interesuju. Sve sto me interesuje je da li je imao zasticen sex. Licno zbog sebe da znam s kim imam posla (jako bitno u pocetku veze).
Kao prvo ne pricam ni s kim (cak ni sa jaranicama) o svom sexsualnom zivotu pa zasto bih sa sadasnjim partnerom. Mislim da je to licna intima izmedju dvoje ljudi. Isto tako ne bi moj muz volio da (ne do bog da se desi i razvedemo se) pricam tamo nekim drugim ljudima o nasim nocima provedenih zajedno. Sta koga briga kakav je sex bio.
Po meni je to jako nekulturno pricati. To je licna intima i intima dvoje ljudi koji u tom periodu imaju nesto zajednicko. Kad se zavrsi zavrsi, sta god da je razlog tome nije bitno.
Sa sadasnjim ili buducim partnerima mogu samo da razgovaram o sadasnjosti i buducnosti a nikako i nikada o proslosti (napominjem samo segment sex), mogu ja pricati o tome zasto smo se razisli, kakvu smo vezu imali ali ulazak u te detalje ko je kakav bio u krevetu je za mene apsurdno.
Na kraju krajeva zar je to vise bitno, naravno da nije jer da jeste ne bi se taj neko zvao bivsi.
Sve sto me interesuje je to kako mi je sada sa tom osobom i njemu sa mnom.
pustopoljina

#31 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by pustopoljina »

:lol: to sam ja promasila temu? sex je tema :lol: o seksu nekad pricam, nekad ne...zavisi koja je mjeseceva faza.
Eborg

#32 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

pustopoljina wrote::lol: to sam ja promasila temu? sex je tema :lol: o seksu nekad pricam, nekad ne...zavisi koja je mjeseceva faza.
I jedno i drugo je tema,ne brini... :lol:
Eborg

#33 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

A vidi,skoro samo se mushki javljaju...Je li mi to nemamo problema s tim ili su "zhenskinje" odvishe ljubomorne? :lol:
*mima*

#34 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by *mima* »

Kakve veze ima bilo cija sexualna proslost? Zar je potrebno to opterecavanje? Svaka veza ce bit bolja ako partneri imaju iskustva,
Eborg

#35 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Eborg »

mima wrote:Kakve veze ima bilo cija sexualna proslost? Zar je potrebno to opterecavanje? Svaka veza ce bit bolja ako partneri imaju iskustva,
A ljubavna ako te vec ne interesuje seksualna? ;-)
*mima*

#36 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by *mima* »

Eborg wrote:
mima wrote:Kakve veze ima bilo cija sexualna proslost? Zar je potrebno to opterecavanje? Svaka veza ce bit bolja ako partneri imaju iskustva,
A ljubavna ako te vec ne interesuje seksualna? ;-)

Ma bilo koja............cemu opterecavanje? Ne zivi se od proslosti.........sto je bilo ...bilo je.
sabinaM

#37 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by sabinaM »

Ma uglavnom smo si vec sve ispricali....nekako mi to nije tabu tema...zivjeli smo i prije nego li smo postali par, sta je bilo bilo je i s jedne i s druge strane...nesto vjerski nismo ograniceni u tom pogledu...tu i tamo jos i danas saznajem kakve detalje iz exseksualnog zivota partnera...ali me rijetko sta iznenaduje, jedino sto sam malo opreznija kod bivsih seksualnih partnerica koje jos egzistiraju kroz neko prijateljstvo....ali sve u svemu, imam povjerenja 8-) jer tko bi zivio vjecito u strahu...bjez, ako ce napraviti napraviti ce... sta se tu moze
Ken Lee

#38 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Ken Lee »

Naravski da je svaka proslost bitna, ali je buducnost bitnija. A i sadasnjost je, isto tako, bitna.
hrabro srce

#39 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by hrabro srce »

Prije mene potop, poslije mene potop. Svejedno mi je, niti bi htjela da znam, niti bi htjela da me pita. Naravno neću ni izabrati nekog ko je prosao sito i rešeto, zna se to, ko se troši ko se ne troši, mala je Bosna. Kasnije ako bi veza prešla u nesto ozbiljno, ne bi mi smetalo ako pita i odgovoriti.
vitamini

#40 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by vitamini »

Kada sam bila mladja i neiskusnija :D smatrala sam da nisam i ne mogu biti ljubomorna na nekoga a pogotovo na nečiju prošlost. Međutim, kad sam zavoljela jednu osobu, o svojoj bivšoj mi je pričao na takav način da sam postala ljubomorna na nju. Potaknuta silnom znatiželjom i neiskustvom (jer to sad nikad ne bih uradila) počela sam postavljati razna pitanja o njoj. Zbog njegove naivnosti ili također neiskustva, počela sam dobivati i iskrene odgovore, od kojih me počeo boliti stomak, jer počela sam se upoređivati s njom i slične gluposti. I onda sam u svojoj glavi od osbe koja uopšte više nije živjela u BiH napravila sebi smrtnog neprijatelja.. :-) Stvorila sam famu o toj curi kao o nekoj nestvarnoj savršenoj osobi...ma kriza živa. Uglavnom, sad nit pitam, nit želim da slušam a pogotovo ne pričam :D Ili priču mogu svesti na nšto uopšteno, na stav ili mišljenje ali nikad nikad doslovno prepričavanje iskustava, razovora i nekih detalja.
A što se tiče same prošlosti, mislim da je i muškarac i žena trebaju imati, i to takvu iz koje su svašta naučili, jer jedino tako mogu imati zrelu vezu. Sve drugo je djetinjasto :)
amalia

#41 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by amalia »

Sto manje znam, manje me glava boli! To je (bio) moj moto u svim vezama. Ne vidim smisao ispovjedanja, u stilu bios sam s ovom, s onom, i nadugo i nasiroko. A ni ja nemam potrebu da pricam o svojim bivsim ljubavima. Ja sam vise za onu "samo jedan prije tebe bio je" :lol:

A opet ni jedno nismo bacali ili spaljivali slike, jos uvijek u albumima imamo sve bivse ljubavi, tako da se neke stvari ipak znaju.
aminchev2

#42 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by aminchev2 »

ma KAKVA seksualna proslost?!?!?
mi smo SVI jos virgins
:D
Charlotte

#43 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Charlotte »

što manje znam (a i on) to bolje...
vako nekako u mene...
d2

#44 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by d2 »

proslost je manje bitna, buducnost je bitnija
Benighted

#45 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Benighted »

Ne zelim da znam.
Ne pitam.
Ne govorim.
To je nekulturno.
legionarka

#46 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by legionarka »

povjetarac..."man with the past"
:lol: :lol: :lol: :D :D :D

tico ko te ne zna hahaha :P:P

nego da se vratim na temu, mislim da je cinjenica s koliko ste osoba imali seskualni odnos totalno irelevantna u stvaranju nove, stabilne veze....
mislim da to moze predstavljati problem samo osobama nesigurnim u sebe....
Super-Teletina

#47 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by Super-Teletina »

Nekad davno, kad bijah jako mlad, doživih čudno otkrovenje. Pokupim ja jednu mladu (serem, zaljubim se do ušiju), za koju znam da je imala tipa prije mene na duže staze - što implicira jel te neke džidži-midži stvarčice. I krenemo mi tako, ja nju onako pitam: spavali ste skupa? Ona pita: šta misliš? Ja kažem: pa eto nekako mi logično... Ona odgovori: pa jel ti to smeta? Ja (pun racionalnosti lafo): ma ne smeta naravno!

I tako prolazilo vrijeme, bili smo skupa skoro 2 godine, ali negdje pola godine pred rastanak, doživim to otkrovenje :evil:

Naime, jedno veče ležimo mi tako, i nju spuca trenutak istine (ko zna zašto), i kaže mi: imam ti nešto priznati... Nisam spavala samo sa bivšim kako sam ti rekla, imala sam prije toga još dvojicu, a dok sam sa bivšim bila, spavala sam sa još jednim, zato smo i raskinuli...tebi vjerujem toliko da ću ti priznati ovo, a ti radi šta hoćeš (parafraziram jel, al monolog se otprilike sveo na ovo). I sad ja tu tako stojim, i desi se najčudnija moguća stvar: napalim se ko bizon!!! Narednih 15 dana sam tražio da mi prepričava detalje iz te njene skrivene prošlosti, a potom sam je "kažnjavao" (zna se na šta se misli, reci NE nasilju u porodici, izuzev ako nije korišteno u pravom trenutku u pravom omjeru :D) , a njoj se to dopadalo!

Uglavnom, prekinuli smo pola godine kasnije, iz 14-og razloga, ali mislim da mi je to prva djevojka sa kojom sam zaista razdvojio ljubav od seksa, tj digao ljubav na mnogo mnogo veći nivo od čiste posesije.

Moralisti svih zemalja, ujedinite se, i ošinite sad po meni! :D
madner

#48 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by madner »

Gdje su kokice? :D
d2

#49 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by d2 »

plati kilu teletine salatu i krompir, ja i veliku pivu - u redu je :D
njeka

#50 Re: Ljubavna/seksualna proshlost vasheg partnera?

Post by njeka »

Super-Teletina wrote:Nekad davno, kad bijah jako mlad, doživih čudno otkrovenje. Pokupim ja jednu mladu (serem, zaljubim se do ušiju), za koju znam da je imala tipa prije mene na duže staze - što implicira jel te neke džidži-midži stvarčice. I krenemo mi tako, ja nju onako pitam: spavali ste skupa? Ona pita: šta misliš? Ja kažem: pa eto nekako mi logično... Ona odgovori: pa jel ti to smeta? Ja (pun racionalnosti lafo): ma ne smeta naravno!

I tako prolazilo vrijeme, bili smo skupa skoro 2 godine, ali negdje pola godine pred rastanak, doživim to otkrovenje :evil:

Naime, jedno veče ležimo mi tako, i nju spuca trenutak istine (ko zna zašto), i kaže mi: imam ti nešto priznati... Nisam spavala samo sa bivšim kako sam ti rekla, imala sam prije toga još dvojicu, a dok sam sa bivšim bila, spavala sam sa još jednim, zato smo i raskinuli...tebi vjerujem toliko da ću ti priznati ovo, a ti radi šta hoćeš (parafraziram jel, al monolog se otprilike sveo na ovo). I sad ja tu tako stojim, i desi se najčudnija moguća stvar: napalim se ko bizon!!! Narednih 15 dana sam tražio da mi prepričava detalje iz te njene skrivene prošlosti, a potom sam je "kažnjavao" (zna se na šta se misli, reci NE nasilju u porodici, izuzev ako nije korišteno u pravom trenutku u pravom omjeru :D) , a njoj se to dopadalo!

Uglavnom, prekinuli smo pola godine kasnije, iz 14-og razloga, ali mislim da mi je to prva djevojka sa kojom sam zaista razdvojio ljubav od seksa, tj digao ljubav na mnogo mnogo veći nivo od čiste posesije.

Moralisti svih zemalja, ujedinite se, i ošinite sad po meni! :D

Moralisti u behutu :lol: :lol:
Post Reply