Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
solufash

#26 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by solufash »

fantom slobode wrote:Baho je raja sa Logavine, prije svega sarajlija, ne znam u cemu je problem?Njegovo odusevljenje je njegovo i ne znam sto ne bi bio odusevljen, uspjeh susjeda moze samo donijeti bolje rezultate ostalih reprezentacija u regiji.Cisto poredjenja radi, uocimo uspjehe svih rukometnih reprezentacija na prostoru Balkana.Utakmice sa susjedima, daju mogucnost kvalitetnih priprema za evropsku i svjetsku scenu, ne mora se putovati 1000km da bi se odigrala kvalitetna pripremna utakmica.
Baho je sa Logavine???

Pa nije sa Oxford street u Londonu! Ako cemo o ulicama i gradovima.

I ako je sa Logavine, moze pravit cirkus od sebe i svih nas koji ga placamo!
E stvarno, svaka cast, znaci ako je prije svega Sarajlija, onda ne mora biti profesionalac i covjek koji savjesno obavlja svoj posao. Nijedan zakon ne vrijedi za onoga koje prije svega Sarajlija i to sa Logavine.

Izadjite malo iz mahalskih okvira.
Ali ovdje je bitan Baho, tako da ne bih isao dalje, i ponovo isticem, tu nema novinara sa stilom.
Tu je jedan amater kojeg je zapalo da bude tu gdje jeste, kao i mnoge druge na drugim pozicijama.

Bozo Susec i ostali sa HRTa su Hrvati, i oni nacionalno komentarisu utakmice svih sportova, nisu realni niti objektivni, niti su korektni po mnogim pitanjima, izrazito kada se radi o nacionalnim timovima bilo kojeg sporta.

Ali to je i za shvatiti jer oni navijaju za svoju zemlju. Ali da Baho urla kao Tarzan za Hrvatsku, to je tesko shvatiti.
Isto kao sto bi bilo tesko za ocekivati da Bozo urla za nas na nekom takmicenju.

Da je Baho imalo obrazovan i profesionalan, on bi dao objektivne komentare, pohvalio bi ono sto je za pohvaliti i suzdrzao bi se od kompleksa tipa "mi mozemo puno toga od susjeda nauciti", i ucinio bi utakmicu zanimljivom i realnom za sve nas, a ne da se osjecamo kao da gledamo utakmicu u kojoj komentator iz BIH komentarise tekmu Hrvatske kao da mu je uperena cijev Kaznjenicke bojne u glavu, u komentatorskoj kabini.

Nemamo mi puno od susjeda nauciti, mi moramo sebe uvjeriti, nauciti i odrzavati da smo ponosni i sposobni, i da dokazemo nasim unutranjim i vanjskim susjedima da vrijedimo, da nas cijene i postuju, a ne da nas smatraju glupim Bosancima koji nikada nece biti sposobni da se dignu na veci nivo i da stanu na svoje noge.

Eto, to je sustinski problem Bahe i slicnih, da uvijek gledaju druge, a ne pogledaju u sebe malo dublje!
in33sa

#27 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by in33sa »

Kompleksi su se sa fudbala/nogometa prebacili ovdje :D

Svaka cast Baho, majstore.

a kompleksasima ostaje nada da ce sljedecu utakmicu Hrvatske prenositi Suko, pa ce vase negativne emocije biti podrzane i sa zvucnika sa vaseg tv aparata :D
Meshtar

#28 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Meshtar »

fantom slobode wrote:
Meshtar wrote:
Ma ja on je stara gradska raja, on je "naš".
Jeste, on je stara gradska raja, on je Sarajlija.I ne sekira ga uspjeh susjeda.Ima mane, ali je covjek, dobije suspenziju kada kaze "nasa"reprezentacija za reprezentaciju SRJ, navija za Hrvatsku, ide u dzamiju, priljepe mu svasta (evo sada je i na platnom spisku saveza), njegov licni izbor, Baho je raja i nikada se promijeniti nece.Nije savrsen, pokusava da radi svoj posao kako najbolje moze.A sada, sto drugima ne odgovara, tesko je ugoditi narodu...

Baho samo ima sreću što živi u zemlji gdje su ostali komentatori puno lošiji od njega. Bilo gdje drugo bi radio priloge sa Sportskih igara rudara BIH. Potpuno si u pravu kad kažeš da je njegov lični izbor da li ide u džamiju, za koga navija i sl. Međutim ako već se trudi biti novinar, ne bi smio biti plaćen niti privilegovan od bilo koga osim od svoje matične kuće. Zlobnici bi rekli da se tako gubi objektivnost...sram da ih bude. Stara gradska raja je toliko isfucana floskula da me je stid i pomenuti je, niti to može biti kriterij za bilo šta. Volio bih da imam bar jednog pristojnog komentatora, koji posjeduje znanje, ugodan glas, određenu dozu humora, sposobnost, zna izgovarati ime igrača, poznaje sport i sl. Pa makar dolazio iz najvećeg sela u BIH.
cuturica

#29 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by cuturica »

Ponekad smo prstrogi prema sportskim kom. Neki dan gledam utakmicu na DSF. Komentator više ćuti nego što govori. Atmosfera mrtva. Baho bar valja gluposti pa se možeš smijati. Ko juče u prenosu kaže za nekog "Ja sam ga upoznao. Dobar je to dečko..."
uvjek dobar gost

#30 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by uvjek dobar gost »

solufash wrote:
fantom slobode wrote:Baho je raja sa Logavine, prije svega sarajlija, ne znam u cemu je problem?Njegovo odusevljenje je njegovo i ne znam sto ne bi bio odusevljen, uspjeh susjeda moze samo donijeti bolje rezultate ostalih reprezentacija u regiji.Cisto poredjenja radi, uocimo uspjehe svih rukometnih reprezentacija na prostoru Balkana.Utakmice sa susjedima, daju mogucnost kvalitetnih priprema za evropsku i svjetsku scenu, ne mora se putovati 1000km da bi se odigrala kvalitetna pripremna utakmica.
Baho je sa Logavine???

Pa nije sa Oxford street u Londonu! Ako cemo o ulicama i gradovima.

I ako je sa Logavine, moze pravit cirkus od sebe i svih nas koji ga placamo!
E stvarno, svaka cast, znaci ako je prije svega Sarajlija, onda ne mora biti profesionalac i covjek koji savjesno obavlja svoj posao. Nijedan zakon ne vrijedi za onoga koje prije svega Sarajlija i to sa Logavine.

Izadjite malo iz mahalskih okvira.
Ali ovdje je bitan Baho, tako da ne bih isao dalje, i ponovo isticem, tu nema novinara sa stilom.
Tu je jedan amater kojeg je zapalo da bude tu gdje jeste, kao i mnoge druge na drugim pozicijama.

Bozo Susec i ostali sa HRTa su Hrvati, i oni nacionalno komentarisu utakmice svih sportova, nisu realni niti objektivni, niti su korektni po mnogim pitanjima, izrazito kada se radi o nacionalnim timovima bilo kojeg sporta.

Ali to je i za shvatiti jer oni navijaju za svoju zemlju. Ali da Baho urla kao Tarzan za Hrvatsku, to je tesko shvatiti.
Isto kao sto bi bilo tesko za ocekivati da Bozo urla za nas na nekom takmicenju.

Da je Baho imalo obrazovan i profesionalan, on bi dao objektivne komentare, pohvalio bi ono sto je za pohvaliti i suzdrzao bi se od kompleksa tipa "mi mozemo puno toga od susjeda nauciti", i ucinio bi utakmicu zanimljivom i realnom za sve nas, a ne da se osjecamo kao da gledamo utakmicu u kojoj komentator iz BIH komentarise tekmu Hrvatske kao da mu je uperena cijev Kaznjenicke bojne u glavu, u komentatorskoj kabini.

Nemamo mi puno od susjeda nauciti, mi moramo sebe uvjeriti, nauciti i odrzavati da smo ponosni i sposobni, i da dokazemo nasim unutranjim i vanjskim susjedima da vrijedimo, da nas cijene i postuju, a ne da nas smatraju glupim Bosancima koji nikada nece biti sposobni da se dignu na veci nivo i da stanu na svoje noge.

Eto, to je sustinski problem Bahe i slicnih, da uvijek gledaju druge, a ne pogledaju u sebe malo dublje!
:thumbup:

P:S
Mala paralela... Tarik F. mislim da je u Čeliku na nekoj poziciji... kao puno je uradio za taj klub... etc.. a eno ga ne izlazi iz dresa Hrvatske reprezentacije.... ko ne cijeni svoje.... šta može očekivati...
Last edited by uvjek dobar gost on 13/06/2008 09:58, edited 1 time in total.
Van Halen

#31 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Van Halen »

Baho je namazan frajer, daleko su Švabe, šta će se zbog njih derat. Hrvati su ipak tu, blizu, mogo bi ga neko i čut.
svirac

#32 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by svirac »

Sinoc sam navijao za Hrvatsku i bilo mi ok kako Baho komentarise cijelu stvar.
Glupo je u sve unositi politiku .... a odavno mi idu na zivce lokalni ublehasi, znalci i oni koji se vole nas*rati na sve sto iskace iz nasih uskih mahalskih okvira. Ustvari .... ne znam ni koji k.... pisem ovaj post i bezveze se nerviram.
uvjek dobar gost

#33 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

in33sa wrote:Kompleksi su se sa fudbala/nogometa prebacili ovdje :D

a kompleksasima ostaje nada da ce sljedecu utakmicu Hrvatske prenositi Suko, pa ce vase negativne emocije biti podrzane i sa zvucnika sa vaseg tv aparata :D
Moj stav nema veze sa kompleksima (možda se i varam) , no opet ja lično smatram da ima veze sa nečim što se zove poštovanje i ponos... ja volim svoje i ne želim tuđe, nemam problema sa identitetom... zbog proteklog rata komšije mi nisu drage.. više su te komšije kumovale mom nesimpatisanju njih, nego ja sam...
Ja ih ne volim, neću ih nikad voljeti, poštujem ih , ali isto tako znam šta od njih mogu da očekujem...
Svaka čast igračima i selektoru Hrvatske, blago njihovim navijačima...... a ja navijam za reprezentaciju Bosne i Hercegovine...
sofist

#34 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by sofist »

Kad rece za Kranjcara "dobar je to decko, nije se uopste ljutio kad mu je Corluka skandirao svinjo debela". :lol: Neka je navijao za Hrvate ne vidim u tome nista lose.
cuturica

#35 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by cuturica »

Ja apelujem da utakmice prenose Segmedina Srna i on Hugolina
Vozdra raja :-)

#36 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Vozdra raja :-) »

Da je igrala BiH, ne vjerujem da bi sa takvim zarom navijao kao sto je sinoc navijao za Hrvatsku, drzavu koja je sravnila Ahmice i srusila Stari most i za sta se jos uvijek nisu izvinuli!!

Bas me zanima dali bi HRT uopste prenosio da je igrala BiH, a kamoli da navijaju za nas...

Sramota za komentatora, za FTV, i za sve nas...
fantom slobode

#37 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by fantom slobode »

Meshtar wrote:
Eto i tako los, ti rece da je najbolji komentator.Baho je bio los ucenik u osnovnoj, uvijek sega tip, ali jedno mu se mora priznati, uvijek je ostao onakav kakav je bio, nema zlobe u tom covjeku.Objektivnost, o tome Baho i ne razmislja, on komentarise utakmicu svojim srcem. Sa svim svojim lapsusima, greskama...Ostao je stara gradska raja, sto je mozda za tebe ofucana (isfucana?) floskula, ali za nas mnoge nije. Lako cemo mi sa Bahom, nego sta cemo sa ostalima.I ja bih volio da hoce doci taj sa sela, ali da nekako nema kompleksa nize vrijednosti i da ga ne raduje kada komsiji crkne krava...
I za Bahu je bajram uvijek bio bajram, a svaki komsija njegova raja.Drago mu je vidjeti i Voju konobara, Mesu kada dodje iz Amerike, Dinu sto izgubi zube kada mu pade stanga dok se provlacio da udje na stadion Kosevo, zivi covjek svoj zivot, sta god mu on donio.Sutra ce ga napasti za nesto drugo, jebe se Bahi za to...jer seks je korijen svega...
Last edited by fantom slobode on 13/06/2008 10:08, edited 1 time in total.
karanana

#38 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by karanana »

cuturica wrote:Ja apelujem da utakmice prenose Segmedina Srna i on Hugolina
....moze i onaj bingovac. to bi zvucalo ovako: loptu ima igrac sa brojem 8, prilazi golu i pogodak. bingo! cestitamo sretnom igracu.
pipliček

#39 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by pipliček »

Baho je zasigurno trenutno najbolji sportski komentator u regiji. Božo Sušec ima šire opće obrazovanje, ali to nije napresudnije za sportskog komentatora.
in33sa

#40 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by in33sa »

uvjek dobar gost wrote:

Moj stav nema veze sa kompleksima (možda se i varam) , no opet ja lično smatram da ima veze sa nečim što se zove poštovanje i ponos... ja volim svoje i ne želim tuđe, nemam problema sa identitetom... zbog proteklog rata komšije mi nisu drage.. više su te komšije kumovale mom nesimpatisanju njih, nego ja sam...
Ja ih ne volim, neću ih nikad voljeti, poštujem ih , ali isto tako znam šta od njih mogu da očekujem...
Svaka čast igračima i selektoru Hrvatske, blago njihovim navijačima...... a ja navijam za reprezentaciju Bosne i Hercegovine...
Tvoj stav, svaka cast.

Mozemo o politici do prekosutra, ali ja ovo gledam kao sport, boli me kita sto u Sirokom nose kockaste dresove. Ljudi vole Hrvatsku i dok nikog ne diraju, bitni su koliko i lanjski snijeg.

A za hrvatsku reprezentaciju navijam prije svega kroz Slavena Bilica, zbog odnosa koje je izgradio unutar ekipe i sto cijenim kako igraju, tehnicki jako, mozda sto bi volio da i mi jednom imamo takvu ekipu, zbog toga sto ne mogu ni jednu utakmicu gledati neutralno i sto imam standardne ekipe za koje navijam, Holandija (volim napadacki fudbal) Portugal (pogledati pod Holandija) i jos par njih.
Tako i Baho, pretpostavljam.

A sad, mozemo se mi lagati pa govoriti kako eto Baho nije profesionalan, ovo ono... ma hajde, pa znamo svi o cemu se radi, ljude boli cinjenica sto su komsije bolje u fudbalu. Nista cudno, i komsijama bi se kosa dizala na glavi da BiH ima jacu ekipu.

Inace, ako stavite Segmedinu da komenarise prenose utakmica hrvatske reprezentacije, to ce biti jos gore, njen rodjak Darijo igra za Hrvatsku :D
pepeljara

#41 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by pepeljara »

solufash wrote:Davno sam konstatirao da je on obicno amater i drekavac.
Prenosi utakmicu kao koridu, dere se ko mahnit, hoce da je Juzno Americki komentator a ono Balkansko spadalo.
Ali kada sve sumiras, ne moze nikako biti veci Hrvat od Hrvata iz BIH, ne iz Hrvatske.
Hrvati iz CRO su prirodno i geografski logicni navijaci Hrvatske, i svaka cast za navijanje i sve ostalo.
Ali ovi nasi, priljepci, sto se guraju u Hrvatsku, a samo su vazni Sanaderu za izbore, su stvarno smijesni.
Nekad su me nervirali do bola :x , ali sada su mi shega. :D
Isto kao sto su mi shega ovi nasi sto se bore protiv saveza, a izvor problema u parlamentu.
Uglavnom, svaka cast Hrvatskoj na pobjedi, a Svabe nek prave auta jer sa ovim igracima tipa Balack, Svinjateiger, Podolski, Jansen i penzioner Lehman, ne mogu nista napraviti na Euru, a satro naki favoriti.
Svabe u fudbalu su kao Baho u sportskom komentarisanju :D
Na stranu sto on navija za Hrvatsku sto je ocigledno, al isto tako popusti malo, tako se vode utakmice, dosta mi je onih stereotipa na lokalnim tv, ko da pogreb prenosi., Trebate malo pogledate kako se utakmice prenose u Brazilu, Njemackoj, Italiji...Baho ne galami bezveze, dize adrenalin, utakmica je bolja, interesantnija. Kome se ne svidja, ugasi ton, pa tjes onda da vidis sta je totalno bezvzee gledanje utakmice, pa da igra brazil - francuska.
A to sto najvija za hrvatske, mislim da su sinoc svi navijali, i ja sam a u dusi mi puca sto ne mogu da navijam za nase plavo-bjele :( I vjerujem da je i bahi tako, koji nikad nije prenosio sa nekakvog turnira utakmicu BIH.

Zato ljudi kad vam baho zasmeta sa svojom galamom, upalite lokalnu tv, pogledajte prenos utakmice.

sve ce vam biti jasno:)

:bih:

live long and prosper.
pepeljara

#42 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by pepeljara »

karanana wrote:
cuturica wrote:Ja apelujem da utakmice prenose Segmedina Srna i on Hugolina
....moze i onaj bingovac. to bi zvucalo ovako: loptu ima igrac sa brojem 8, prilazi golu i pogodak. bingo! cestitamo sretnom igracu.

o tome pricam, ko da sprovod prenose.. a ne derby kola..
konyan

#43 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by konyan »

Baho se kladio na Hrvatsku garant, hehehe. Ne mogu mu zamjeriti, jer je presmijesan i jer sam ga slusao u par prilika kad je prenosio Manchester Utd. kad se 100% bio kladio na njih. A s obzirom na to ko sve kod nas komentarise, Baho jedini lici na komentatora.
giovannir

#44 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by giovannir »

Baho je kraaalj!!! A svima vama što navijate da komšiji krepa krava, dok se ne riješite kompleksa manje vrijednosti, nećemo nikada moći dalje.
uvjek dobar gost

#45 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

in33sa wrote:
uvjek dobar gost wrote:

Tvoj stav, svaka cast.

Mozemo o politici do prekosutra, ali ja ovo gledam kao sport, boli me kita sto u Sirokom nose kockaste dresove. Ljudi vole Hrvatsku i dok nikog ne diraju, bitni su koliko i lanjski snijeg.

A za hrvatsku reprezentaciju navijam prije svega kroz Slavena Bilica, zbog odnosa koje je izgradio unutar ekipe i sto cijenim kako igraju, tehnicki jako, mozda sto bi volio da i mi jednom imamo takvu ekipu, zbog toga sto ne mogu ni jednu utakmicu gledati neutralno i sto imam standardne ekipe za koje navijam, Holandija (volim napadacki fudbal) Portugal (pogledati pod Holandija) i jos par njih.
Tako i Baho, pretpostavljam.

A sad, mozemo se mi lagati pa govoriti kako eto Baho nije profesionalan, ovo ono... ma hajde, pa znamo svi o cemu se radi, ljude boli cinjenica sto su komsije bolje u fudbalu. Nista cudno, i komsijama bi se kosa dizala na glavi da BiH ima jacu ekipu.

Inace, ako stavite Segmedinu da komenarise prenose utakmica hrvatske reprezentacije, to ce biti jos gore, njen rodjak Darijo igra za Hrvatsku :D
Neću više da se citiramo jer vidim da se razumijemo.... iako i sam nosim prezime Bilić.... uvijek ću navijati samo za BiH ... prve komšije za koje ću navijati su Italijani... Njemci... Francuzi... Holanđani... Braziilci...
:D
Ne znam ali pokakim se na Bahino čojstvo....
Živili
Vozdra raja :-)

#46 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Vozdra raja :-) »

giovannir wrote:Baho je kraaalj!!! A svima vama što navijate da komšiji krepa krava, dok se ne riješite kompleksa manje vrijednosti, nećemo nikada moći dalje.
Da su dobre komsije, navijao bih za njih!
Ali za Hrvatsku ne navijam jer je ta drzava izvrsila agresiju na moju domovinu, sravnila Ahmice, srusila Stari most, itd...!!

ZA SVE OVO SE JOS UVIJEK NISU IZVINULI!!
memlija

#47 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by memlija »

svirac wrote:Sinoc sam navijao za Hrvatsku i bilo mi ok kako Baho komentarise cijelu stvar.
Glupo je u sve unositi politiku .... a odavno mi idu na zivce lokalni ublehasi, znalci i oni koji se vole nas*rati na sve sto iskace iz nasih uskih mahalskih okvira. Ustvari .... ne znam ni koji k.... pisem ovaj post i bezveze se nerviram.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: , što jes,jes.....idite radite nešto, učite, obrazujte se , a nemojte ovdje glumiti kvazi stručnjake svega i svačega.......
a, za Bahu samo :thumbup: ......pa niko vam ne valja ljudi ljudski, halooooo baaaaaaaaa,
fantom slobode

#48 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by fantom slobode »

uvjek dobar gost wrote:
Neću više da se citiramo jer vidim da se razumijemo.... iako i sam nosim prezime Bilić.... uvijek ću navijati samo za BiH ... prve komšije za koje ću navijati su Italijani... Njemci... Francuzi... Holanđani... Braziilci...
:D
Ne znam ali pokakim se na Bahino čojstvo....
Živili
Idi mu reci kada ga vidis na ulici, da mu se pokakis, nije Baho nedostupan, a i znas kako izgleda.Nekako mi se cini da kod tebe ni komsije ne valjaju, ne valja ni grad, sve se nesto pitam, valja li ista tebi, mislim ne poznajemo se, ali si nekako previse razocaran u sve, cisto pretpostavke radi, je li te raja zajebavala kada si bio mali? Boris se na svoj nacin, svaka ti cast za to, ali nemoj uvijek negativno, raja hoce veselo, ko ce slusat' tudju muku...Licis mi na nekoga koji prijavljuje komsije policiji zato sto nisu ocistili haustor...a ne pokuca im na vrata da im to kaze...Eto izvini, nista lose nisam mislio.
giovannir

#49 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by giovannir »

Vozdra raja wrote:
giovannir wrote:Baho je kraaalj!!! A svima vama što navijate da komšiji krepa krava, dok se ne riješite kompleksa manje vrijednosti, nećemo nikada moći dalje.
Ali za Hrvatsku ne navijam jer je ta drzava izvrsila agresiju na moju domovinu, sravnila Ahmice, srusila Stari most, itd...!!

Molim te ne laprdaj gluposti! Ne samo kompleks manje vrijednosti, nego i sindrom vječite žrtve. Poradi na tome. BTW Tema je Baho a BAHO JE KRAAALJ!!!
Better Man

#50 Re: Baho Topalbećirević - Hrvatska-Njemačka

Post by Better Man »

Vozdra raja wrote:

Pa šta ako je Baho navijao za Hrvatsku? I ja sam navijao za njih protiv Njemaca koje ne mogu smislit. Vozdra raja nemoj skretati s teme, jer nije ovdje riječ o agresiji i zločinima Hrvata, već o Bahi i njegvom navijanju za Hrvatsku u jučerašnjem prenošenju utakmice. Inaće se može vidjeti iz tvojih postova da braniš lopove i kriminalce.
Locked