Baho je sa Logavine???fantom slobode wrote:Baho je raja sa Logavine, prije svega sarajlija, ne znam u cemu je problem?Njegovo odusevljenje je njegovo i ne znam sto ne bi bio odusevljen, uspjeh susjeda moze samo donijeti bolje rezultate ostalih reprezentacija u regiji.Cisto poredjenja radi, uocimo uspjehe svih rukometnih reprezentacija na prostoru Balkana.Utakmice sa susjedima, daju mogucnost kvalitetnih priprema za evropsku i svjetsku scenu, ne mora se putovati 1000km da bi se odigrala kvalitetna pripremna utakmica.
Pa nije sa Oxford street u Londonu! Ako cemo o ulicama i gradovima.
I ako je sa Logavine, moze pravit cirkus od sebe i svih nas koji ga placamo!
E stvarno, svaka cast, znaci ako je prije svega Sarajlija, onda ne mora biti profesionalac i covjek koji savjesno obavlja svoj posao. Nijedan zakon ne vrijedi za onoga koje prije svega Sarajlija i to sa Logavine.
Izadjite malo iz mahalskih okvira.
Ali ovdje je bitan Baho, tako da ne bih isao dalje, i ponovo isticem, tu nema novinara sa stilom.
Tu je jedan amater kojeg je zapalo da bude tu gdje jeste, kao i mnoge druge na drugim pozicijama.
Bozo Susec i ostali sa HRTa su Hrvati, i oni nacionalno komentarisu utakmice svih sportova, nisu realni niti objektivni, niti su korektni po mnogim pitanjima, izrazito kada se radi o nacionalnim timovima bilo kojeg sporta.
Ali to je i za shvatiti jer oni navijaju za svoju zemlju. Ali da Baho urla kao Tarzan za Hrvatsku, to je tesko shvatiti.
Isto kao sto bi bilo tesko za ocekivati da Bozo urla za nas na nekom takmicenju.
Da je Baho imalo obrazovan i profesionalan, on bi dao objektivne komentare, pohvalio bi ono sto je za pohvaliti i suzdrzao bi se od kompleksa tipa "mi mozemo puno toga od susjeda nauciti", i ucinio bi utakmicu zanimljivom i realnom za sve nas, a ne da se osjecamo kao da gledamo utakmicu u kojoj komentator iz BIH komentarise tekmu Hrvatske kao da mu je uperena cijev Kaznjenicke bojne u glavu, u komentatorskoj kabini.
Nemamo mi puno od susjeda nauciti, mi moramo sebe uvjeriti, nauciti i odrzavati da smo ponosni i sposobni, i da dokazemo nasim unutranjim i vanjskim susjedima da vrijedimo, da nas cijene i postuju, a ne da nas smatraju glupim Bosancima koji nikada nece biti sposobni da se dignu na veci nivo i da stanu na svoje noge.
Eto, to je sustinski problem Bahe i slicnih, da uvijek gledaju druge, a ne pogledaju u sebe malo dublje!