Precistac vode - pomoc

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

zeljoo

#26 Re: Precistac vode - pomoc

Post by zeljoo »

:zzzz:
bmx

#27 Re: Precistac vode - pomoc

Post by bmx »

ljudi, ima li neko kakva novija iskustva sa kupovino preciscivaca? u merkuru imaju "biva" preciscivaci i skroz im je ok cijena, nesto oko 30ak KM...s druge strane, imaju i kenwood koji su oko 90ak KM, a prodavacica kaze da je sastav filtera haman pa isti...samo je fazon sto je biva plasticni bokal, a onaj kenwood neki napucai inox sa digitalnim displayem koji ti odbrojava koliko jos mozes dugo koristiti taj filter...

ima li gdje da se brita uzme? i ima li filtera za zamjenu? koje su cijene brita bokala, inace?
Sunrise00

#28 Re: Precistac vode - pomoc

Post by Sunrise00 »

Ti preciscivaci iz vode izbace i ono sto je zdravo :roll: i zato onaj talog sto se nakupi na filteru moze biti druge boje.
harka

#29 Re: Precistac vode - pomoc

Post by harka »

bmx wrote:ljudi, ima li neko kakva novija iskustva sa kupovino preciscivaca? u merkuru imaju "biva" preciscivaci i skroz im je ok cijena, nesto oko 30ak KM...s druge strane, imaju i kenwood koji su oko 90ak KM, a prodavacica kaze da je sastav filtera haman pa isti...samo je fazon sto je biva plasticni bokal, a onaj kenwood neki napucai inox sa digitalnim displayem koji ti odbrojava koliko jos mozes dugo koristiti taj filter...

ima li gdje da se brita uzme? i ima li filtera za zamjenu? koje su cijene brita bokala, inace?

http://www.brita.net/hr/brita_informations.html?L=36
Bilo je u Konzumu kad sam ja bila u decembru u BiH.
bmx

#30 Re: Precistac vode - pomoc

Post by bmx »

nadjoh veceras u mercatoru na dobrinji brita preciscivac...50,22KM...Eto, sad uzivam u zdravoj vodi :) okus mi je super!
beautyfool

#31 Re: Precistac vode - pomoc

Post by beautyfool »

Image
http://www.rsi-hr.com/16348.aspx
Cula sam da je ovaj filter dobar pa eto ako imate koga da se bavi kataloskom prodajom RSI raspitajte se :)
Control panel

#32 Re: Precistac vode - pomoc

Post by Control panel »

ja jos uvijek oristim britu sa onim sirokim filterima. tesko ih nalazim. uglavnom kad ih ima ima ih u robotu
kostaju 11,90 Km. vidio sam da ih ima i u apotekama ali su skuplji za marku i nesto.
ja ne primjetim neku razliku u ukusu vode ali eto kontam bar nesto malo procisti te vode.
dia81

#33 Re: Precistac vode - pomoc

Post by dia81 »

ja sam prije nekih godinu dana počela koristiti Britu, na nagovor prijatelja koji radi na istrazivanjima koji se ticu nase vode, i nekoliko zadovoljnih korisnika i prezadovoljna sam, voda ima drugaciji ukus i definitivno filterise vodu...koliko, ne znam ali vjerovatno dovoljno...kada sam pila obicnu vodu iz cesme i kuhala u njoj, te prala svo voce i povrce tom vodom, bila sam stalno bolesna, imunitet mi je bio na nuli, i provela sam godine i godine na antibioticima...nakon sto smo poceli koristiti ovu vodu nisam nijednom bila kod doktora...mislim da to ima velike veze sa ovim
rovac13

#34 Re: Precistac vode - pomoc

Post by rovac13 »

dia81 wrote:kada sam pila obicnu vodu iz cesme i kuhala u njoj, te prala svo voce i povrce tom vodom, bila sam stalno bolesna, imunitet mi je bio na nuli, i provela sam godine i godine na antibioticima...nakon sto smo poceli koristiti ovu vodu nisam nijednom bila kod doktora...
I sta bi......razboljel se ti ikad vise.......poslije toliko vremena sad bi rezultati trebali biti vidljivi.

edit: Tek sad vidjeh da je forumasica zadnji put bila na forumu 2010.g............zna li neko jel ziva.......da nije pretjerala sa vodom :D
tututuuuu

#35 Re: Precistac vode - pomoc

Post by tututuuuu »

Gdje u Sarajevu naci za pogledati i kupiti prociscivace za vodu. Ne smeta me kamenac vec klor (i nusproizvodi klora) koji sve vise i vise smrdi u sarajevskoj vodi. Stavio bih u kuhinju i kupatilo. Al vidio sam na netu nekakve male koji se samo navrsnu na cesmu i tus.
Post Reply