Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

gaius

#26 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by gaius »

ipak merkator.. iako su možda za nijansu skuplji.. to možeš nadoknaditi pikama, utorkom i sl.. ali kvalitet je neuoporedivo bolji.. i sve je brate čišće.. profesionalniji su itd..

konzum.. bljah.. nije to to.. razlika između konzuma ovdje i u hr je nebo i zemlja.. ovdje su užas.. a konzum u hr je fantastičan (npr. onaj u metkoviću)..

dakle.. ipak merkator..
Karen

#27 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by Karen »

Da li danas Drvopromet ima neku akciju sa popustom?
bosna123

#28 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by bosna123 »

Utorkom 10% jeftinije, osim proizvoda koji su vec na akciji. Popust mozes koristiti ako imas njihovu karticu, koju jednostavno dobijes, samo popunis neki formular.
Karen

#29 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by Karen »

Hvala :)
hadzun

#30 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by hadzun »

U DP-u im je duša stavit jenu cijenu, a drugu sistem otkuca (narafski vecu?)
I sam idem utorkom kad su snizenja, povremenom analizom utvrdim da 10% snizena roba (u DP) zna bit jeftinija u MIMS-u bez ikakvih snizenja. Ovo vrijedi samo za neke artikle, al njima dobro utorkom je vazda puno....
:dance:
alica.k

#31 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by alica.k »

bingo je mislim ipak najjeftiniji!

al ja volim merkator, tamo su svi ljubazni i sve je lijepo sredjeno, i ne osjetim da mi kradu pare ko sto to npr osjetim u robotu :roll:

od svih merkatora, primjetila sam da je onaj na ilidzi najjeftinji. a prije sam sve mislila da je to sve isto. i tak pitam onu djevojku na kasi kad ona meni isto vako kaze: ovaj je malo jeftiniji od onog na socijalnom. zasto? :? :-? nije ni ona znala...
maraska

#32 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by maraska »

I meni je najdraži Mercator. Tamo nađem sve što mi treba. A Pika je zakon, onda popust od 10% utorkom (za račune od 50 KM i više), pa onda popust od 10% za penzionere četvrtkom...
Naj naj mi je kad potrefim dan kad su duple ili trostruke pike.
nivla

#33 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by nivla »

starii wrote:odem danas do konzuma i uzimam poli narezan i gledam onu masinu za rezanje i vidim da je samo jedna i da njoj režu i piletinu i govedinu i svinjetinu i edamer i sta jos ne..e toliko mi se smucilo..pa zar ne mogu kupiti dvije masine pa da na jednu rezu svinjko meso a na drugu ostalo...
ja bas kupujem u konzumu jer rezu na odvojenim masinama, koja je to prodavnica da nije odvojeno
metar_drva

#34 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by metar_drva »

zanimljivo (nekome možda i nije, doduše :D), al sam upratio da većina postova na ovoj temi datira iz 2008. godine, i do dan danas se ništa nije promijenilo. mercator - najopskrbljeniji, najuredniji, interex - skladište, konzum - srednja žalost uz stalne gužve na kasama (počevši od lokalnog, do onog u bbi), dp - odron (jednom sam htio kupiti medeno srce i vidio da je svaka, ali baš svaka kesica otvorena, dal zbog lošeg skladištenja ili nečeg drugog, i zalijepljena selotejpom) i neljubaznost , robot kao dp i interex, samo 4 puta gore + naplaćivanje parkinga...
bambi:)

#35 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by bambi:) »

Ja bih samo da malo skrenem s teme,naime juče mi se desilo da u jednom od ova tri marketa iz naslova, u koji sam bila najsigurnija po pitanju toga i svega ostalog od ponude do ljubaznosti bio mi je vrh,nađem pet jogurta sa rokom isteklim 05.05. ,nazvala sam inspekciju čisto da se ne daj bože neko ne otruje a oni mi kažu kako stalno dobijaju prijave na njih zbog isteklih rokova i još se kao uprava žali da im je inspekcija "sjela na vrat",eto pa gledajte rokove obavezno
dadoka84

#36 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by dadoka84 »

Posto oni mogu drzati "neispravnu" robu na policama valjda i ti mozes navesti koji su to?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#37 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by ladyblue18 »

metar_drva wrote:zanimljivo (nekome možda i nije, doduše :D), al sam upratio da većina postova na ovoj temi datira iz 2008. godine, i do dan danas se ništa nije promijenilo. mercator - najopskrbljeniji, najuredniji, interex - skladište, konzum - srednja žalost uz stalne gužve na kasama (počevši od lokalnog, do onog u bbi), dp - odron (jednom sam htio kupiti medeno srce i vidio da je svaka, ali baš svaka kesica otvorena, dal zbog lošeg skladištenja ili nečeg drugog, i zalijepljena selotejpom) i neljubaznost , robot kao dp i interex, samo 4 puta gore + naplaćivanje parkinga...
Tacno sve, narocito ovo za interex...pravo skladiste, ali su jeftiniji od ostalih, sacuvala racune, uporedila, i vecina stvari je jeftinija.
sabanss

#38 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by sabanss »

ladyblue18 wrote: Tacno sve, narocito ovo za interex...pravo skladiste, ali su jeftiniji od ostalih, sacuvala racune, uporedila, i vecina stvari je jeftinija.
Koliko znam to im je poslovni koncept - jeftinija roba bez napucanih polica.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#39 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by ladyblue18 »

sabanss wrote:
ladyblue18 wrote: Tacno sve, narocito ovo za interex...pravo skladiste, ali su jeftiniji od ostalih, sacuvala racune, uporedila, i vecina stvari je jeftinija.
Koliko znam to im je poslovni koncept - jeftinija roba bez napucanih polica.
Moze biti, ali uvijek se osjecam kao da cu fobiju dobiti od onolikog prostora. :-)
sheilak

#40 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by sheilak »

Sorry sto ovdje postavljam ovo pitanje, ali nisam htjela samo zbog toga otvarati novu temu.

Nadam se da je ok. :)

Zanima me kako sprijeciti trgovine ( ovdje posebno mislim na AMKO-komerc) da smanjuju temperature u zamrzivacima i friziderima preko noci. Dakle, tako se zamrznuti proizvodi odmrzavaju da bi ujutro ponovo bili zamrznuti. Zna se koliko je to opasno. Vec x puta mi se desava da kupim proizvode koji su pokvareni, potpuno odmrznuti, koji imaju plijesan u sebi, koji smrde, etc. Npr. riblji stapici su bili potpuno odmrznuti (kutija je bila mokra) ili sladoled koji je dijelom voden, a dijelom (u sredini) smrznut i bezukusan. Takodjer mi se znalo desavati da kupim sladoled kojeg pola nema, a ostatak je samo nekakva cudna pjena ili gorko mlijeko ili zeleni jogurt.

Napominjem da je datum na svim proizvodima valjan.

Nekoliko puta sam im vratila proizvode i skrenula paznju na to, a i prijavljeni su inspekciji nakon sto se situacija nije poboljsala. Bili su prestali s tim-nakratko, ali na zalost, opet se sve ponavlja.
sarajevsko_pivo

#41 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by sarajevsko_pivo »

Najjeftiniji je Bingo, ponuda je isto dobra.

Najlosiji market je meni Konzum.

Mercator i DrvoPromet su dobri!
mali Ninja

#42 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by mali Ninja »

ja glasam za interex, nije mi važno kako izgledaju police, bitno mi je da nema pokvarene hrane, iako bude nesto isteknutog roka, naravno da ne bih kupio, ali takodje su bitne cijene i one nove korpice sto se vuku kao kofer. :D
Sarajevski

#43 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by Sarajevski »

interex definitivno
sad su i sredili prostore, dobra ponuda, jeftiniji od konzuma i osjetno vise od mercatora
konzum i dp mi idu na nerve jer kod njih mozes kupit samo dp i ledo sladoled
dp mi ide na nerve jer nema cijena, nisu iste na polici i na kasi, ali je najbolji za sitnu kupovinu
ramelow

#44 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by ramelow »

I moj glas ide za Interex.
A obišao sam sve te centre i prodavnice i svugdje sam za iste pare donosio manje robe kući. Ima već skoro godina kako kod njih kupujem mjesečnu namirnicu i zadovoljan sam. I stvarno nikad nisam imao problema sa ljubaznošću uposlenika, sve je korektno.
Imam i DP karticu pa neke stvari kupujem utorkom kod njih kad je 10% popusta i sve u svemu nije loše.
Od ostalih... Znam samo da ne bih u Robotu kupio hranu (meso pogotovo) ni da mi daju "svega za tri marke". FUJ!

P.S. Teško je uporedjivati cijene u centrima jer ima dosta faktora koji utiču. Jedan centar ima samo 2-3 vrste recimo tjestenine (koja je jeftinija) a drugi ima neke druge (skuplje).
Jedina prava usporedba bi bila da se uzima roba od istih proizvodjača u svim centrima. Ali to je nemoguće.
Ambrozija

#45 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by Ambrozija »

Mi licno idemo u Konzum! Nemamo naviku ici u interex, mada sve pohvale za renoviranje. Inace neko je napisao da je u Mefcatoru najpreglednije, najorganizovanije a i ljudi su najljubazniji, pa djelomicno se slazem. ja recimo sve suhomesnate proizvode, salame i sireve i pecivo uvijek uzimam u Mercatoru, jer tu im nema ravnog
mali Ninja

#46 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by mali Ninja »

u merkatoru vrijedi uzimati SAMO NEKE merkator proizvode, a sve sto nije njihovo je dosta skuplje.

neki dan kupim kutiju za hljeb (hljebarnik) u penny plusu za 27.97KM (dodju dvije kutije, velika i jedna mala u njoj), da bi za dva dana u merkatoru vidio identičnu kutiju za 40KM, ali samo ona velika.

lopuže :D
Creasy

#47 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by Creasy »

Da ne otvaram novu temu...

Obratite dobro pažnju na cijene u "Interexu". Na policama su prikazane akcijske cijene, a na kasi vam obračuna redovnu cijenu istog tog artikla, koja je oko 2-3KM veća. Pošto svi obično dođu sa punim korpama i naprave ceh od 150-200KM, rijetko ko primijeti njihov lopovluk. :twisted:
L u c i f e r

#48 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by L u c i f e r »

Ambrozija wrote: ...u Mercatoru najpreglednije, najorganizovanije a i ljudi su najljubazniji...
:thumbup:
kanaan

#49 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by kanaan »

L u c i f e r wrote:
Ambrozija wrote: ...u Mercatoru najpreglednije, najorganizovanije a i ljudi su najljubazniji...
:thumbup:
Potpisujem!!!!!;-)
mayab

#50 Re: Cijene - Drvopromet Mercator Konzum ili Interex

Post by mayab »

Juce primijetih da su u Mercatoru na socijalnom komplet glanc nove korpe i kolica, a kolica samo na zeton ili 1 KM kovanicu!
Post Reply