Kalifornija legalizirala gay brakove

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
chuchumbamayumbe

#26 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by chuchumbamayumbe »

Risto Kuglarić wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Umjetnik a wrote:

bolest
Da se razumijemo, nemam nista protiv derpasha i lezibezi, neka se zene, udavaju, karaju, ali da usvajaju djecu, e to mi je bolesno i to nikada ne bih dozvolio.
Da je pederluk normalan onda se ljudi ne bi ni razmnozavali, ja bi ga tur'o jaranu, jaran meni, uzaludno, nikako ne bi mogli da zatrudnimo.
Mozda jesam seljak coek, ali ne vidim nista lijepo i normalno u pederluku.
kake veze ima to kome bi ga ti turo sa odgojem djece?
Ovdje sam govorio prvenstveno o pederlucima raznih vrsta a ne o odgoju djece.
Kakve veze ima odgoj djece sa pederlucima?
chuchumbamayumbe

#27 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Dioda wrote:Pa da sin poslije ne bi "turo" jaranu :D
Ovdje se ne bi znalo ko ga kome tura, a sve pod krinkom jednakopravnosti i ostalih izmisljotina novog vremena.
Jebote, pa prica mi jaran u Francuskoj, najjaci lobiji su jevrejski i pederski. Jedni drze jednu, a drugi drugu polovinu drzave, sve pod plastom zastite, pizdi materinih, a 'vamo samo biznis, lova... Sve je to jedan veliki biznis, ti pederluci i ostala sranja.
Pomalo me nerviraju.
elSaik

#28 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by elSaik »

metal_rules_cura wrote:
max_power wrote:Ma nek i usvajaju djecu sto se mene tice, ako ispunjavaju sve uslove.
Bolje djetetu da odrasta sa njima nego negdje po sirotilistima...
Ne slazem se. Dokazan je visok uticaj odrastanja u takvom okruzenju na licnost djeteta u smislu da i ono ima 90% sansu da bude sklono istom spolu. Porodica nije uzalud postavljena tako kako jeste...

Moje misljenje.
To uopšte nije tačno. Imao sam rad na temu "Homoseksualizam - homoseksulani brakovi", i svejedno je da li su djeca iz homo ili heteroseksulanog braka. Jedina razlika kod djece je što su djece iz homo brakova otvorenija i liberalnija po tom pitanju od djece iz hetero brakova.

Što se mene lično tiče, nisam homofob i ne smetaju mi. Njihov izbor s kim će u krevet, a zašto im braniti da usvajaju djecu, ako imaju želju za porodicom.
omar little

#29 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by omar little »

chuchumbamayumbe wrote:
Umjetnik a wrote:
chuchumbamayumbe wrote:BLjAK

bolest
Da se razumijemo, nemam nista protiv derpasha i lezibezi, neka se zene, udavaju, karaju, ali da usvajaju djecu, e to mi je bolesno i to nikada ne bih dozvolio.
Da je pederluk normalan onda se ljudi ne bi ni razmnozavali, ja bi ga tur'o jaranu, jaran meni, uzaludno, nikako ne bi mogli da zatrudnimo.
Da li si seljak to ne znam, ali da si pun predrasuda, diskriminacijskih nagona, i evo, ocito, i homofobije, to stoji.
omar little

#30 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by omar little »

chuchumbamayumbe wrote:
Risto Kuglarić wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Da se razumijemo, nemam nista protiv derpasha i lezibezi, neka se zene, udavaju, karaju, ali da usvajaju djecu, e to mi je bolesno i to nikada ne bih dozvolio.
kake veze ima to kome bi ga ti turo sa odgojem djece?
Ovdje sam govorio prvenstveno o pederlucima raznih vrsta a ne o odgoju djece.
Kakve veze ima odgoj djece sa pederlucima?
Pa procitaj sta si napisao.
Op3r4t0r

#31 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Op3r4t0r »

Ako je pederluk normalna stvar onda nek sami sebi prave djecu i odgajaju ih, a usvajati djecu pa ih kroz sopstvene postupke uciti pederluku je definitivno nenormalno. Ako se njima desila neka greska u glavi pa postali pederi ne moraju (usvojenu) djecu koja nemaju tu gresku uciti kako to valja i dalje siriti pederisanje.
Čovjek i po'

#32 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Čovjek i po' »

Ma nema od toga kod nas nista, nemoj da se bezze bojite i plasite.
Zamislite samo situaciju Dodik, Tihic, Lagumdzija, Silajdzic raspravljaju o legalizaciji homoseksualnih brakova, a Lajcak im pri tome pomoze :D :D :D
Risto Kuglarić

#33 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Risto Kuglarić »

Op3r4t0r wrote:Ako je pederluk normalna stvar onda nek sami sebi prave djecu i odgajaju ih, a usvajati djecu pa ih kroz sopstvene postupke uciti pederluku je definitivno nenormalno. Ako se njima desila neka greska u glavi pa postali pederi ne moraju (usvojenu) djecu koja nemaju tu gresku uciti kako to valja i dalje siriti pederisanje.
Čak i ako homoseksualnost smatraš greškom, smatrati da je zarazna ili da se može naučiti je u najmanju ruku neinformisano. S druge strane, o tome koliko je normalno dati npr. homofobima da usvajaju djecu i uče ih da mrze različitost se također može diskutovati.
jeza u ledja

#34 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by jeza u ledja »

Op3r4t0r wrote:Ako je pederluk normalna stvar onda nek sami sebi prave djecu i odgajaju ih, a usvajati djecu pa ih kroz sopstvene postupke uciti pederluku je definitivno nenormalno. .
Je li to znaci to i heteroseksualni parovi koji ne mogu imati djecu ne trebaju je usvajati jer jebiga tako im priroda podarila?

Nemate pojma kako je tesko usvojiti dijete i koliko para to kosta. To su desetine hiljada dolara i nekoliko godina procedure uz rigorozne provjeru roditelja. Za to vrijeme milioni sirocadi nemaju sta da jedu sirom svijeta. I vama je vaznije da ih ne odgaja kakav nedaj-boze-sacuvaj-i-zakloni-homic nego to hoce li ta djeca imati sta da jedu? Kao problem je sto ce dijete odrasti kao homoseksualac? Prvo to nije tacno, nisu meni trebali mama i tata niti raja na ulici da mi objasne da mi se dize chuna kad vidim sisu. I nema tog odgoja koji te moze privuci na nesto sto ti ne odgovara. Drugo, a sta i da dijete odraste kao homosekusalac, je li to treba da bude neki problem?

Jedina bolest o kojoj se ovdje govori je homofobija.
chuchumbamayumbe

#35 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

omar little wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Umjetnik a wrote: bolest
Da li si seljak to ne znam, ali da si pun predrasuda, diskriminacijskih nagona, i evo, ocito, i homofobije, to stoji.
Eto ne znas da li sam seljak, a znas da sam pun predrasuda, diskriminacijskih nagona, homofobije...De ba, okani se mene i prestani me etiketirati, osim ako se ne osjecas licno prozvanim?
Imam prijatelja raznoraznih seksualnih opredjeljenja i nemam nikakvih problema sa njima, dapache, vise vjerujem jaranu derpashu nego nekom glavonji.
Ali radi se o slijedecem...
Prvo moramo skontati sta je to porodica, sta je to dijete, u kakvom okruzenju treba da raste i bude odgajano...Ja smatram da zaista nije ispravno da malishan vidi kako mu tata ljubi tatu (ili babo babu) kada se ovaj vrati sa posla ili u bilo kojoj drugoj situaciji. Na stranu sve nepravilnosti, traume i ostale negativnosti koje sa sobom nosi normalni brak i odgoj djeteta u normalnoj porodici gdje je muskarac-muskarac a zena-zena, ovdje govorimo o porodicnoj zajednici dva muskarca/zene, koji nikada ne mogu djetetu nadomjestiti prave roditelje, pravog oca i majku, koliko god oni to zeljeli. Uvijek ce tu nedostajati ili majka ili otac.
Neka ze zene, udavaju, rade sta hoce (daleko im kuca od moje), ali sam striktno protiv toga da usvajaju djecu. Neka si kupe schene ili macke, manite se djece Boga vam!
Risto Kuglarić

#36 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Risto Kuglarić »

jeza u ledja wrote: Jedina bolest o kojoj se ovdje govori je homofobija.
opet s vedrije strane, izlječiva bolest.
Drvosjeca iz Dejcica

#37 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nukleus jedne porodice cine zena i muskarac a ne zena i zena ili muskarac i muskarac. Priroda je odredila da zena radja i da djecu odgajaju zajedno, zena i muskarac a nikako zena i zena ili muskarac i muskarac. Nemam nista protiv istospolnih brakova jer tu se u vecini slucajeva radi o pozudi i zadovoljavanju sirovih strasti, radoznalosti i ko zna cega, dok zaceti dijete, roditi i odgojiti mozes samo uz ljubav i odricanje. Gay brakovi su jalove zajednice, neproduktivne, nazadne u duhovnom i moralnom smislu. :!:
chuchumbamayumbe

#38 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nukleus jedne porodice cine zena i muskarac a ne zena i zena ili muskarac i muskarac. Priroda je odredila da zena radja i da djecu odgajaju zajedno, zena i muskarac a nikako zena i zena ili muskarac i muskarac. Nemam nista protiv istospolnih brakova jer tu se u vecini slucajeva radi o pozudi i zadovoljavanju sirovih strasti, radoznalosti i ko zna cega, dok zaceti dijete, roditi i odgojiti mozes samo uz ljubav i odricanje. Gay brakovi su jalove zajednice, neproduktivne, nazadne u duhovnom i moralnom smislu. :!:
Ma drug moj, sutra kada se pojave horde mudonja koji se kreshu medjusobno, udruze se u Gay mudos Group i padne im na pamet da bi njihova grupa htjela da usvoji dijete jer imaju pravo na to, opet bi se nasli oni koji bi ih branili i shupljirali kako u tome nema nista lose.
Goni ba!
jeza u ledja

#39 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by jeza u ledja »

chuchumbamayumbe wrote: Eto ne znas da li sam seljak, a znas da sam pun predrasuda, diskriminacijskih nagona, homofobije...De ba, okani se mene i prestani me etiketirati, osim ako se ne osjecas licno prozvanim?
Imam prijatelja raznoraznih seksualnih opredjeljenja i nemam nikakvih problema sa njima, dapache, vise vjerujem jaranu derpashu nego nekom glavonji.
Ako imas prijatelja raznih seksualnih opredjeljenja i nemas nikakvih problema sa njima kako im onda objasnis da bi najradije da 'im je daleko kuca od tvoje'?
chuchumbamayumbe wrote: Neka ze zene, udavaju, rade sta hoce (daleko im kuca od moje),
chuchumbamayumbe wrote: Ja smatram da zaista nije ispravno da malishan vidi kako mu tata ljubi tatu (ili babo babu)
Zasto?

Izvini, ali tvoje izjave su kontradiktorne i navode na zakljucak da si ti taj koji je opterecen etiketiranjem, jer formalno ne zelis sebe nazivati homofobom (i to je doduse nesto), ali prakticno pokazujes tendenciju za diskriminacijom. Ni vecina rasista ne zeli sebe nazvati takvim, no to ne znaci to oni to nisu.
chuchumbamayumbe

#40 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

jeza u ledja wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Eto ne znas da li sam seljak, a znas da sam pun predrasuda, diskriminacijskih nagona, homofobije...De ba, okani se mene i prestani me etiketirati, osim ako se ne osjecas licno prozvanim?
Ako imas prijatelja raznih seksualnih opredjeljenja i nemas nikakvih problema sa njima kako im onda objasnis da bi najradije da 'im je daleko kuca od tvoje'?
chuchumbamayumbe wrote: Neka ze zene, udavaju, rade sta hoce (daleko im kuca od moje),
chuchumbamayumbe wrote: Ja smatram da zaista nije ispravno da malishan vidi kako mu tata ljubi tatu (ili babo babu)
Zasto?

Izvini, ali tvoje izjave su kontradiktorne i navode na zakljucak da si ti taj koji je opterecen etiketiranjem, jer formalno ne zelis sebe nazivati homofobom (i to je doduse nesto), ali prakticno pokazujes tendenciju za diskriminacijom. Ni vecina rasista ne zeli sebe nazvati takvim, no to ne znaci to oni to nisu.
Ti izgleda citas onako kako tebi odgovara, a ne onako kako sam napisao?
Kada kazem da imam gay prijatelja tako i mislim, ali kada kazem daleko im kuca od moje, mislim da smo prijatelji i nista vise. Moze samo manje od toga. Mozemo se druziti, popiti sta, pojesti, ali da ulazimo u razgovore tipa ovih koje mi sada vodimo, nema sanse. Sva prica o normalnosti se zavrsava tamo gdje pocinje da preovladava gay gen.
A ti ako smatras da je normalno da dijete vidi kako tata ljubi tatu ili mama mamu, i da u tome nema nista lose, onda stvarno svaki dijalog a tobom i likovima koji misle kao ti je zavrsen.
Ja nisam opterecen etiketiranjem, za mnom se niko na ulici nece okrenuti zato sto poljubim svoju zenu, ali ce se okrenuti kada bih poljubio nekog brku koji mi se eto svidja i mi zelimo da odgajamo dijete...
i ne znam uopste o kakvoj vi vrsti diskriminacije ovdje cijelo vrijeme govorite? Ko je diskriminisan? Treba li svako sutra da ima pravo da usvoji dijete, i mentalno poremeceni, i gay, i baba, i brko...? Ne znam fakat sta vi gay ljudi zelite u zivotu? Da svi budemo gay, to bi bilo najbolje, aaa?
Risto Kuglarić

#41 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Risto Kuglarić »

chuchumbamayumbe wrote: Ti izgleda citas onako kako tebi odgovara, a ne onako kako sam napisao?
Kada kazem da imam gay prijatelja tako i mislim, ali kada kazem daleko im kuca od moje, mislim da smo prijatelji i nista vise.
:shock: OK, što se nerviraš niko nije ničim implicirao da si ti sa svojim gay "prijateljima" nešto više.
chuchumbamayumbe wrote: Moze samo manje od toga. Mozemo se druziti, popiti sta, pojesti, ali da ulazimo u razgovore tipa ovih koje mi sada vodimo, nema sanse. Sva prica o normalnosti se zavrsava tamo gdje pocinje da preovladava gay gen.
Ako ti je neko manje prijatelj zbog seksualne orjentacije, jasno ti je zašto navodnici u gornjem komentaru.
chuchumbamayumbe wrote: A ti ako smatras da je normalno da dijete vidi kako tata ljubi tatu ili mama mamu, i da u tome nema nista lose, onda stvarno svaki dijalog a tobom i likovima koji misle kao ti je zavrsen.
Pošteno! Ti si svoje reko. Nisi objasnio ni potkrijepio, al da si reko - reko si...
chuchumbamayumbe wrote: Ja nisam opterecen etiketiranjem, za mnom se niko na ulici nece okrenuti zato sto poljubim svoju zenu, ali ce se okrenuti kada bih poljubio nekog brku koji mi se eto svidja i mi zelimo da odgajamo dijete...
...pa jel stvarno jedini problem to što će se neko okrenuti za vama?
chuchumbamayumbe wrote: i ne znam uopste o kakvoj vi vrsti diskriminacije ovdje cijelo vrijeme govorite? Ko je diskriminisan? Treba li svako sutra da ima pravo da usvoji dijete, i mentalno poremeceni, i gay, i baba, i brko...?
Hm. Kakva vrsta? To ti se zove diskriminacija na osnovu seksualne orjentacije. A usvojiti dijete treba moći svako ko je u stanju da ga odgoji i pruži mu ljubav, dom i šta i sve ide uz to. Otkud sad mentalno poremećeni, stari i brkati u priči?

chuchumbamayumbe wrote: Ne znam fakat sta vi gay ljudi zelite u zivotu? Da svi budemo gay, to bi bilo najbolje, aaa?
:lol: ...šega.
sffovac

#42 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by sffovac »

HAL9000 wrote:
metal_rules_cura wrote: Ne slazem se. Dokazan je visok uticaj odrastanja u takvom okruzenju na licnost djeteta u smislu da i ono ima 90% sansu da bude sklono istom spolu. Porodica nije uzalud postavljena tako kako jeste...

Moje misljenje.
Ne vjerujem. Pa zar nisu u najvecem broju homoseksualci bas iz heteroseksualnih brakova. Ta prica ne stoji.
jok homoseksulaci su iz homoseksualnih brakova ... beze ti je teza
nisam znao da je brak potreban za nastanak djece, ja mislio rode ih donose
jeza u ledja

#43 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by jeza u ledja »

chuchumbamayumbe wrote:
jeza u ledja wrote:
Zasto?

Ti izgleda citas onako kako tebi odgovara, a ne onako kako sam napisao?
Kada kazem da imam gay prijatelja tako i mislim, ali kada kazem daleko im kuca od moje, mislim da smo prijatelji i nista vise. Moze samo manje od toga. Mozemo se druziti, popiti sta, pojesti, ali da ulazimo u razgovore tipa ovih koje mi sada vodimo, nema sanse. Sva prica o normalnosti se zavrsava tamo gdje pocinje da preovladava gay gen.
A ti ako smatras da je normalno da dijete vidi kako tata ljubi tatu ili mama mamu, i da u tome nema nista lose, onda stvarno svaki dijalog a tobom i likovima koji misle kao ti je zavrsen.
Ja nisam opterecen etiketiranjem, za mnom se niko na ulici nece okrenuti zato sto poljubim svoju zenu, ali ce se okrenuti kada bih poljubio nekog brku koji mi se eto svidja i mi zelimo da odgajamo dijete...
i ne znam uopste o kakvoj vi vrsti diskriminacije ovdje cijelo vrijeme govorite? Ko je diskriminisan? Treba li svako sutra da ima pravo da usvoji dijete, i mentalno poremeceni, i gay, i baba, i brko...? Ne znam fakat sta vi gay ljudi zelite u zivotu? Da svi budemo gay, to bi bilo najbolje, aaa?
Haj sad priznaj fino da si gay.
max_power

#44 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by max_power »

metal_rules_cura wrote:
max_power wrote:Ma nek i usvajaju djecu sto se mene tice, ako ispunjavaju sve uslove.
Ne slazem se. Dokazan je visok uticaj odrastanja u takvom okruzenju na licnost djeteta u smislu da i ono ima 90% sansu da bude sklono istom spolu. Porodica nije uzalud postavljena tako kako jeste...

Moje misljenje.
Mene su moji roditelji tokom cijelog djetinjstva nagovarali i pokusavali navuci da jedem kupus. "Pa hajde moj sine to su vitamini, to je dobro za zdravlje, i ukusno...." Samo sto mi ga nisu na silu gurali u usta.
Ali dzaba, meni se ne dize... hm apetit naravno, na taj kupus nikako.
Drugim rijecima, mogu se oko mene svi muskarci ovog svijeta ljubakati ali ja necu. Covjek se rodi ovakav ili onakav, uticaj okoline je nebitan. To je moje misljenje, a sudim na osnove sebe samoga.
njeka

#45 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by njeka »

Pade mi na pamet onaj ...ne znam kako bi ga nazvala..onaj što je sinu platio prostitutku za rođendan i to sve snimio sa onim navijačima i pitam može li gore??!!! :x :x
KO njemu odobri da se razmnožava???!!!!! A takvih ima more!! :x :x :x
SaraLe

#46 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by SaraLe »

Niste odavno :oops: :-)
Ovdje se i politicki neprijatelji udruze cetnici i vehabije, imate zajednickog neprijatelja :roll:
Kjajević Majko

#47 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Kjajević Majko »

chuchumbamayumbe wrote:Ali radi se o slijedecem...
Prvo moramo skontati sta je to porodica, sta je to dijete, u kakvom okruzenju treba da raste i bude odgajano...Ja smatram da zaista nije ispravno da malishan vidi kako mu tata ljubi tatu (ili babo babu) kada se ovaj vrati sa posla ili u bilo kojoj drugoj situaciji. Na stranu sve nepravilnosti, traume i ostale negativnosti koje sa sobom nosi normalni brak i odgoj djeteta u normalnoj porodici gdje je muskarac-muskarac a zena-zena, ovdje govorimo o porodicnoj zajednici dva muskarca/zene, koji nikada ne mogu djetetu nadomjestiti prave roditelje, pravog oca i majku, koliko god oni to zeljeli. Uvijek ce tu nedostajati ili majka ili otac.
Neka ze zene, udavaju, rade sta hoce (daleko im kuca od moje), ali sam striktno protiv toga da usvajaju djecu. Neka si kupe schene ili macke, manite se djece Boga vam!
Vidiš to nama nije normalno, odnosno ne možemo shvatiti. Ja ne bi mogao shvatiti da imam "dvije tate", ali nove generacije će moći. :thumbup:
Prije sam mislio da nije uredu da istospolne zajednice odgajaju djecu baš zbog toga što djeca najviše uče iz ponašanja roditelja. Ali kad pogledaš koliko ima napuštene djece bez ikakve šanse za približno normalan život, onda ne možeš biti protiv te ideje.
Prva asocijacija je i meni zlostavljanje djece, ali totalno neopravdano. Dobro provjeriti sve ljude prije nego im se da šansa za posvajanje i to je to.
Kao što neko napisa, bolje nego u dom. :thumbup:
metal_rules_cura

#48 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by metal_rules_cura »

omar little wrote:
metal_rules_cura wrote:

Moje misljenje.
Netacno i cista religijsko-konzervativna propaganda. Imas li link za taj "dokaz"? Ali iz naucne ustanove a ne sa nekih propagandno-diskriminacijskih smetljista od sajtova?
Ja svoja saznanja ne izvlacim iz linkova vec iz psiholoskih knjiga u kojima su jako detaljno opisane situacije odrastanja djeteta, trazenja njegovog identiteta, oslanjanja na druge, usmjeravanja i slicno, jer je dijete prakticno u prvim godinama zivota nesvjesno, prima informacije kojima ga uce drugi, "trpaju" mu u podsvijest svoje neke vizije (za koje cesto misle kako su za dijete najbolje), sto je opet presudno za buduci zivot. Mozda i vise nego sto mislimo. Na kraju, dijete ima vlastita vizuelna opazanja, pa se pitam koji bi unutrasnji konflikt u djetetu izazvalo to kada bi dosao u neki stadij svog zivota i zapitao se zasto ima dvije mame ili dvojicu oceva, a ne kao dva druga djeca mamu i tatu. Ogromna frustracija, bas kao sto je to recimo i razvod roditelja (o tome se puno vise polemisalo i analiziralo). Recimo Lacan nije los za procitati...

Govoriti mi da sam konzervativna, religijski zatvorena i diskriminatorski nastrojena (ili bolje receno da to propagiram) je i vise nego previse obzirom na to da me ne poznajes. Zato se suzdrzi od suvisnih komentara. Slobode jesu ok i ja sam za to da ljudi kao par budu sretni, pa makar to bi i istospolni brak, ali negdje se mora postaviti granica. U suprotnom, svaki bi pojedinac onda nasao neki argument da legalizuje neku svoju ideju. Ljudska psiha je suvise komplikovana da bi se svela na to "ja sam konzervativan, ti si suvise liberalna... pa sta cemo..."
metal_rules_cura

#49 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by metal_rules_cura »

max_power wrote:
metal_rules_cura wrote:

Moje misljenje.
Mene su moji roditelji tokom cijelog djetinjstva nagovarali i pokusavali navuci da jedem kupus. "Pa hajde moj sine to su vitamini, to je dobro za zdravlje, i ukusno...." Samo sto mi ga nisu na silu gurali u usta.
Ali dzaba, meni se ne dize... hm apetit naravno, na taj kupus nikako.
Drugim rijecima, mogu se oko mene svi muskarci ovog svijeta ljubakati ali ja necu. Covjek se rodi ovakav ili onakav, uticaj okoline je nebitan. To je moje misljenje, a sudim na osnove sebe samoga.
Da, da... Ali kupus je jedno (to je ukus zeluca :)))

Ukus opcenito... Ali citav tvoj sistem vjerovanja ustvari je sazidan i stvoren zahvaljujuci necem drugom usko povezanim sa tobom... Tvojom okolinom. Svoje misljenje si stvorio posmatrajuci svijet oko sebe, saznao si kako da se ponasas zahvaljujuci tome, pa na kraju krajeva i da se izrazis kako ne volis kupus :)))

Ili hoces reci kako si tolika individua da si se razvijao potpuno odvojeno od cijelog sistema vrijednosti... Da ne komplikujem... Ukus je jedno, licnost i karakter su nesto drugo. To nisi igradio potpuno sam, odgovorno tvrdim. Inace ti roditelji ne bi trebali, ne bi se osjecala razlika izmedju onih koji su ih imali i onih koji nisu... Uticaj je veoma veliki i sama veza...
StLouis

#50 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by StLouis »

kazu da je danas dan borbe protiv homofobije ili tako nesto ili ce to sutra biti ili se ne borimo uopce...??? :run: blago se BiH s ovako (ne)diskriminirajucim (za)gradjanima :run:

predrasude, predrasude, predrasude...umjesto da se veselimo sto je jedna grupa ljudi izvojevala slobodu(nazlost, jos uvijek samo na papiru) u nekoj tamo Kaliforniji, mi tj. nazalost, veliki dio nas koji nikad nisu bili diskriminirani sto su *ucking ono sto jesu, na sva zvona prozivamo i osudujemo njihov nacin zivota i yebenu prirodu koja ih je takve napravila kakvi jesu...da, treba se uvijek nekom ismijavati jer se je tesko pogledati u ogledalo.

s pocetka sam smatrao da je ovaj forum i foumasi liberalno orijentiran, no sto sam duze ovdje sve vise sumnjam da je tako...

GO MINORITIES!! :thumbup:
Post Reply