A što sam to ja jamio? U BiH sam rođen, to je moja zemlja isto koliko i tvoja. Možda bi ti htio da je samo tvoja, ali to je tvoj problem s kojim se trebaš suočiti.signature wrote:ti i dalje furas onu; ko je sta jamio, jamio !!Tomislav MO wrote:I što će kad se ujedine? Otkriti da imaju vlast samo u dijelovima BiH sa bošnjačkom većinom?Poduzetnik wrote:
Ne, nema veze pa i Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Slovenija i Srbija su bile savezne socijalisticke republike do sticanja nezavisnosti, razlog zasto BiH nije ostala normalno uređena država sa Republičkim sistemom jeste zbog teritorijalne pohlepe susjeda. Treba da se ujedine politicke stranke u BiH koje zastupaju ideju građanskog uređenja Bosne I Hercegovine kao jedinstvene države bez etnickih kantona i entiteta te da se suprostave etno nacionalnim strankama koje su dovele sve ljude u BiH na niske grane življenja.A na svim građanima koji žele normalan život je da prepoznaju te stranke i da ih podrže .
zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
-
Tomislav MO
#26 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
- and
#27 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
bravo tomislave,čekamo te i na utakmici reprezentacije sa zastavomTomislav MO
A što sam to ja jamio? U BiH sam rođen, to je moja zemlja isto koliko i tvoja. Možda bi ti htio da je samo tvoja, ali to je tvoj problem s kojim se trebaš suočiti.![]()
- cyprus
#28 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
O čemu ti pričaš? Očigledno ne o istoj stvari kao i ja.feral.tribune wrote:Reci ti meni samo jednu zemlju na svijetu gdje su ljudi koji su napravili genocid otvarali konclogore za svoje komsije prijatelje , nastavnike , profesore , doktore ...dobili za nagradu adminstarivnu jedinicu .( entitet )cyprus wrote:Radi boljeg funkcionisanja (lakše je upravljat Velikom Kladušom iz Bihaća, nego iz Sarajeva). Navedi mi jednu svjetsku državu u svijetu (osim Vatikana i Monaka) koja nema administrativne jedinice.feral.tribune wrote:A zasto bi morala ?
P.S. Zasto bi bosni trebala biti uzor Njemcka koja je sastavljena od pokrajina koje su bile drzave i tek pod Bismarkom postali ono sto su danas .Bosna je prtije rata bila podijeljena na opcine i sta u tome bilo lose osim ako ne zelis bilo kakvu Bosnu .
- cyprus
#29 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
Ne, ja to sam zaključio. Nije valjda pogrešno?feral.tribune wrote:Jes 'il ovo naucio od Radovana ili od Ratkacyprus wrote:Ali tad je BiH bila administrativna jedinica koja je imala status Socijalističke Republike, a danas je Bosna i Hercegovina nezavisna država. Kako misliš to sprovest u djelo?Poduzetnik wrote:Ja sam licno za vracanje ustava Republike BiH skrojenog za vrijeme zasjedanja AVNOJa i mislim da ce nam svima biti lakse kada budemo zivjeli u BiH zemlji svih svojih građana a ne zemlji samo srba, hrvata i bosanjaka (svaka vam cast nije da imam nesto protiv ova tri konstitutivna naroda al Boga mi,nisu samo ova tri naroda gradila i cinila niti cine BiH)
Ja vazda mislio da se federacija sastoji iz federalnih jedinica, koje su jedan vid administrativnih jedinica. Ako sam u zabludi, prosvjetli me.
- Maraschino
#30 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
otvorit ce se pandorina kutija ali se nadam da ce mnoge stvari leci na svoje mjesto
protiv novog ustava mogu biti samo oni kojima je fino u genocidom i zlocinima stvorenoj teritoriji
protiv novog ustava mogu biti samo oni kojima je fino u genocidom i zlocinima stvorenoj teritoriji
-
laku noć
#31 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
Nije sadašnji ustav prepreka ka bržem napredku ove zemlje,ima dosta stvari koje treba uraditi prije promjene ustavaMaraschino wrote:otvorit ce se pandorina kutija ali se nadam da ce mnoge stvari leci na svoje mjesto
- MuaDib
#32 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
Ja mislim da je najbolje riješenje za BiH decentralizovana Republika podjeljena na 5 - 8 autonomnih regija! 
- Maraschino
#33 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
laku noć wrote:Nije sadašnji ustav prepreka ka bržem napredku ove zemlje,ima dosta stvari koje treba uraditi prije promjene ustavaMaraschino wrote:otvorit ce se pandorina kutija ali se nadam da ce mnoge stvari leci na svoje mjesto
itekako jeste prepreka ali jeste i dobar za cementiranje stanja i diskriminaciju svih vrsta
prema tome, trebalo ga je jos juce mijenjati a ne sutra
-
laku noć
#34 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
Iskreno mislim da sad nije vrijeme za to.Imate HN kanton(županija),pa treba im godinu i po da formiraju vlast.Možeš mislit jedno 5-8 multietničkih kantona,pa to nikako ne bi funkcionisalo.Treba sačekati da malo stvari" legnu na rudu" pa da se u mirnijoj i tolerantnijoj atmosferi raspravlja o tim stvarima i da se donesu riješenja kojima će svi biti podjednako i zadovoljni i ne zadovoljni a po o ovm tvom prijedlogu samo bi jedna od tri strane bila zadovoljnaMuaDib wrote:Ja mislim da je najbolje riješenje za BiH decentralizovana Republika podjeljena na 5 - 8 autonomnih regija!
-
signature
#35 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
[/quote]A što sam to ja jamio? U BiH sam rođen, to je moja zemlja isto koliko i tvoja. Možda bi ti htio da je samo tvoja, ali to je tvoj problem s kojim se trebaš suočiti.
nemam se ja sta suocavati,priznajem samo one koj su bili u redovima Armije Bosne i hercegovine,jedino su se oni borili za Bosnu i hercegovinu a svi drugi protiv Bosne i hercegovine.
- Frane-x
#36 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
nemam se ja sta suocavati,priznajem samo one koj su bili u redovima Armije Bosne i hercegovine,jedino su se oni borili za Bosnu i hercegovinu a svi drugi protiv Bosne i hercegovine.[/quote]signature wrote:A što sam to ja jamio? U BiH sam rođen, to je moja zemlja isto koliko i tvoja. Možda bi ti htio da je samo tvoja, ali to je tvoj problem s kojim se trebaš suočiti.
Ta vojska se borila za oslobađanje "muslimanskih općina" po popisu iz 91.
Sam Alija je to rekao, i , nemojmo se zavaravati, većina pripadnika ABiH je tako i doživljavala tu vojsku- kao nekakvu "muslimansku vojsku".
- Frane-x
#37 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
Pa Dodik, a ostali će mu pomagati.Umjetnik a wrote:ko će pisati novi ustav
-
paratrooper
#38 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
prijatelju ambicioznost je vrlina ali ne uvijek i ne za svakogferal.tribune wrote:meni je potpuno jasno zasto se rasini i franjini boje novog Ustava ali mozda se i izetbegovicevi i silajdzicevi takodje boje .Mogla bi u novom Ustavu da osvane Repubilka Bosna i Hercegoevina , cjelovita , i multi kulti , a oni se borili za 20 % dzamahirije gdje oni pljackaju a narod bleji u dzamiji .Propasce im serijatski zakon po kojem onaj ko pije pivu ide u zatvor a onaj ko laze i krade ide za reisa .
-
popajic
#39 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
Postao/la feral.tribune dana 07/05/2008 16:24
meni je potpuno jasno zasto se rasini i franjini boje novog Ustava ali mozda se i izetbegovicevi i silajdzicevi takodje boje .Mogla bi u novom Ustavu da osvane Repubilka Bosna i Hercegoevina , cjelovita , i multi kulti , a oni se borili za 20 % dzamahirije gdje oni pljackaju a narod bleji u dzamiji .Propasce im serijatski zakon po kojem onaj ko pije pivu ide u zatvor a onaj ko laze i krade ide za reisa .
-
Tomislav MO
#40 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
E da ti je pet minuta vlasti, a?signature wrote:nemam se ja sta suocavati,priznajem samo one koj su bili u redovima Armije Bosne i hercegovine,jedino su se oni borili za Bosnu i hercegovinu a svi drugi protiv Bosne i hercegovine.A što sam to ja jamio? U BiH sam rođen, to je moja zemlja isto koliko i tvoja. Možda bi ti htio da je samo tvoja, ali to je tvoj problem s kojim se trebaš suočiti.
-
Tomislav MO
#41 Re: zasto se karadzicevci i tudjmanovci boje novog ustava
E, zato se ja i nešto kao nadam. Ipak imamo iskustvo statusa quo i blokiranja od zadnjih 13 godina nakon rata, pa možda da sad pokušamo suradnjom i međusobnim poštivanjem, pa da vidimo kako će ići...popajic wrote:Postao/la feral.tribune dana 07/05/2008 16:24
meni je potpuno jasno zasto se rasini i franjini boje novog Ustava ali mozda se i izetbegovicevi i silajdzicevi takodje boje .Mogla bi u novom Ustavu da osvane Repubilka Bosna i Hercegoevina , cjelovita , i multi kulti , a oni se borili za 20 % dzamahirije gdje oni pljackaju a narod bleji u dzamiji .Propasce im serijatski zakon po kojem onaj ko pije pivu ide u zatvor a onaj ko laze i krade ide za reisa .Tacno i za mnoge tesko prihvatljivo.Svaka strana krivi druge dvije,a status quo vuce BiH u propast.