Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
testdriver wrote:punto!! zakon, clio mi nije ni do kolje,a mi smo baš 2001 kupili punto 1.2 s klimom a moj stric je kupio clio...njegov je već na 75000 imao problema, a moj je u 4 godine odvozio 200000 km bez ijednog kvara punto je zakon
Stric ti je bas baksuz, od 100 p.... on uhvatio za k...., za razliku od tebe gdje je stvar obrnuta.
Ali salu na stranu mislim da na osnovu jednog ili dva slucaja ne mozemo donositi neke zakljucke.
U tvom primjeru je to slucaj, ali moglo se desiti i drugacije. Bez obzira ja i dalje tvrdim da su to oba autica super za te pare.
To sto ti navodis je jos jedan dokaz da treba paziti pri kupovini kakvo je vozilo, u kakvom je stanju, od koga je ...
madner wrote:Možda se može naci Bravo/Brava 2001, jako fin autic.
Bas neki dan sam sreo momka na Autopraonici.
Kupio je Fiat Bravu 1997 god kaze da je platio 6.500 KM.
Autic je san snova za te pare, jako lijepo ocuvan.
atko wrote:Osjeti li se to lagana konfrontacija Talijani vs Francuzi na ovoj temi na kraju ce doci do zakljucka da su za sve krivi smrdljive svabe
Ja licno bi izmedju punta i clia odabrao bih clia govoreci uopsteno... medjutim ako imas dva konkretna modela na ponudi pogledaj koji je bolje ocuvan
Cak ni lagana konfrontacija cisto onako pokusavamo covjeku pomoci.
Lahko je njemu pomoci kad je odabrao dve fina autica.
Ali recimo da se dvoumi izmedju punto i nekog drugog skupog... tesko bi mu mi pomogli.
Savjetujemo mu svi sto i ti, onaj koji je bolje ocuvan.
testdriver wrote:punto!! zakon, clio mi nije ni do kolje,a mi smo baš 2001 kupili punto 1.2 s klimom a moj stric je kupio clio...njegov je već na 75000 imao problema, a moj je u 4 godine odvozio 200000 km bez ijednog kvara punto je zakon
Stric ti je bas baksuz, od 100 p.... on uhvatio za k...., za razliku od tebe gdje je stvar obrnuta.
Ali salu na stranu mislim da na osnovu jednog ili dva slucaja ne mozemo donositi neke zakljucke.
U tvom primjeru je to slucaj, ali moglo se desiti i drugacije. Bez obzira ja i dalje tvrdim da su to oba autica super za te pare.
To sto ti navodis je jos jedan dokaz da treba paziti pri kupovini kakvo je vozilo, u kakvom je stanju, od koga je ...
a nije baš tako...96 godine smo imali kod kuće fiat punto 1i fiat uno, poslje smo kupili punto 2, krajem 2001 godine, a 2006 smo kupili isto punta 2 ali s onim velikim farovima, s nijednim od tih auteka nije bilo problema,tako da za mene je punto...zakon
ma otvoren sam ja i za ostale opcije. to su samo, koliko ja mogu vidjeti na forumu i po cijenama, dva auta koja mogu doci u obzir jer isounjavaju ono sto mi treba i sta mogu platiti.
dakle, klima, makar jedan airbag, ocuvano stanje, do devet milja max na cesti
sta mi ostaje? punto, jer za tu opremu ima tu cijenu. dalje, clio, al se moram nahodat da bi ga nasao.
ako ima kakvih drugih prijedloga bujrum. twingo, 106, saxo i sl. su ipak premali ze mene
bravo? prekrasan auto. al niko, ama bas niko koga znam, nije mi nista lijepo rekao o njemu. tipa, vazda na servisu. koliko je tacno, neznam, al eto...
a nije baš tako...96 godine smo imali kod kuće fiat punto 1i fiat uno, poslje smo kupili punto 2, krajem 2001 godine, a 2006 smo kupili isto punta 2 ali s onim velikim farovima, s nijednim od tih auteka nije bilo problema,tako da za mene je punto...zakon
I ja sam imao fiatovih auta i mogu reci da sam bio zadovoljan (panda 1996,marea 1992), ali isto tako sam zadovoljan i sa renaultom, cak vise mi se svidjaju.
I normalno dobro je ako nadjes auto "koje ti lezi."
Sarajevski wrote:ma otvoren sam ja i za ostale opcije. to su samo, koliko ja mogu vidjeti na forumu i po cijenama, dva auta koja mogu doci u obzir jer isounjavaju ono sto mi treba i sta mogu platiti.
sta mi ostaje? punto, jer za tu opremu ima tu cijenu. dalje, clio, al se moram nahodat da bi ga nasao.
ako ima kakvih drugih prijedloga bujrum. twingo, 106, saxo i sl. su ipak premali ze mene
bravo? prekrasan auto. al niko, ama bas niko koga znam, nije mi nista lijepo rekao o njemu. tipa, vazda na servisu. koliko je tacno, neznam, al eto...
Fiat Bravo, i inozemstvu (kao i kod nas) vozi dosta mladja populacija pa je to mozda razlog sto je cesto na servisu (brze ga rasteluju), ali to nije samo slucaj sa Bravom ima toga i kod jedne druge autokompanije jedan njihov model... al nije bitno, da ne idem sa teme.
Sarajevski wrote:ma otvoren sam ja i za ostale opcije. to su samo, koliko ja mogu vidjeti na forumu i po cijenama, dva auta koja mogu doci u obzir jer isounjavaju ono sto mi treba i sta mogu platiti.
Moj savjet je da gledaš autokuće (ako ih gledaš ovdje) izvan Sarajeva. Izgleda da ima neki specijalni porez pa su ama baš sva auta ovdje skuplja.
u svakom slucaju, hvala na savjetima. bacio sam se vec na potragu, pa sta bog da. sta god da nadjem, u svakom slucaju, ide na detaljan pregled, pa vidjecemo. javim sat sam kupio, a ako ko ima sta ponudit ili kakav savjet za kupovinu,bujrum. hvala
Ja bi ti preporucio Fiat Bravo,jer Punto je ipak puno manji! Ja vozim Bravo 3 god i nemam nikakvih vecih problema,a 98 god. je i motor je 1.6 16v! Samo trazi neki malo ocuvaniji primjerak i po mogucnosti da ima servisnu knjizicu! I ako vec trazis benzinca,uzmi samo 1.6 ili 1.2 16v,jer oni su provjereno dobri!!!! Mislim da za te pare mozes naci super auto,a i tesko da ces naci nesto bolje i sa vise opreme!
Samo mislim da je treba gledat realno, naći mlado, dobro očuvano auto koje malo košta nije vjerovatno.
Treba skontat šta ti je bitnije, godine ili samo auto.
Samo mislim da je treba gledat realno, naći mlado, dobro očuvano auto koje malo košta nije vjerovatno.
Treba skontat šta ti je bitnije, godine ili samo auto.
Hebiga i auto s brojevima sve pobrkam a ima valjda i 308,
Punto u svakom slučaju. U kliu sam se vozio i brate nekako je mali i skučen. Nema prostora dovoljno. I pretvrd je za francuza. Ne može se sa puntom nositi ni u kojem segmentu. Moj ti je glas za punto, kao ljepši udobniji (puno udobniji) i veći auto. Ako možeš ganjaj i bravu koja je za dvije klase veća i može se naći za 9.000 maruna.
Gorcilovic wrote:Ja bi ti preporucio Fiat Bravo,jer Punto je ipak puno manji! Ja vozim Bravo 3 god i nemam nikakvih vecih problema,a 98 god. je i motor je 1.6 16v! Samo trazi neki malo ocuvaniji primjerak i po mogucnosti da ima servisnu knjizicu! I ako vec trazis benzinca,uzmi samo 1.6 ili 1.2 16v,jer oni su provjereno dobri!!!! Mislim da za te pare mozes naci super auto,a i tesko da ces naci nesto bolje i sa vise opreme!
Verzije 1,4 nema od 1999 gpdine, a nije istina da ne valja. Valja itekako valja, ali već su ispale iz onih famoznih 7 godina starosti.
ma 306 je pjesma, i ne bi imao nista protiv, ali mislim da je to auto koje je u startu preskupo kao novo i zato se i ne moze naci nista sto se uklapa u ovaj moj budzet. bravo? definitivno dolazi u obzir, jedan od najudobnijih auta u kojima sam se vozio te klase (mondeo je inace neprikosnoven).
Fiat Bravo, i inozemstvu (kao i kod nas) vozi dosta mladja populacija pa je to mozda razlog sto je cesto na servisu (brze ga rasteluju), ali to nije samo slucaj sa Bravom ima toga i kod jedne druge autokompanije jedan njihov model... al nije bitno, da ne idem sa teme.
Nema se šta raštelovati. Na drugim fotumima sam čitao i to raja sada prepričavaju da kod benzinaca renaulta crkavaju obavezno bobine nad cilindrima (ima ih po 4, jedna nad svakim cilindrom) Ni to naravno nije tačno, legende, legende od švaboljubaca...
Lesli Eldridž wrote:Punto u svakom slučaju. U kliu sam se vozio i brate nekako je mali i skučen. Nema prostora dovoljno. I pretvrd je za francuza. Ne može se sa puntom nositi ni u kojem segmentu. Moj ti je glas za punto, kao ljepši udobniji (puno udobniji) i veći auto. Ako možeš ganjaj i bravu koja je za dvije klase veća i može se naći za 9.000 maruna.
Jos nesto ako ganjas bibi iz inozemstva vodi racuna da brava i bravo u katalogu su prilicno visoke cijene tako da bi carina i PDV mogli biti veci u odnosu na ostale talijane, pa i neka druga auta.
Lesli Eldridž wrote:Punto u svakom slučaju. U kliu sam se vozio i brate nekako je mali i skučen. Nema prostora dovoljno. I pretvrd je za francuza. Ne može se sa puntom nositi ni u kojem segmentu. Moj ti je glas za punto, kao ljepši udobniji (puno udobniji) i veći auto. Ako možeš ganjaj i bravu koja je za dvije klase veća i može se naći za 9.000 maruna.
Da nismo malo pristrasni.
Nismo pristrasni, vozio sam se i u jednom i u drugom. Punto je udobniji i puuuuno komotniji. Nije tajna da volim alfe i fiate, a i ti voliš renaulte ( i nick ti je clio), ali si ipak pristrasan. I brate dragi toliko plastike baš na kliu. Blatobrani pucaju k'o ledenice ili nekad trabanti. Isto je i kod meganea ili lagune. Previše plastike. Ono na parkingu te neko malo zakači, na puntu je to lako ispravi, a kod svih renoa puca plastika na blatobranu za ne povjerovati. Pa ti vidi šta je rentabilnije i bolje za održavanje.
Last edited by Lesli Eldridž on 05/05/2008 15:32, edited 1 time in total.