Jebo te, pored tak'ih kao što si ti, dođem u iskušenje da branim ove naše lopove...............Corto Maltese wrote: Slažem se samo sa tim da me Srbija ne zanima . Mene zanima Bosna i Hercegovina i zanima me da neko ovdje odgovara zašto sporazum nije potpisan.
Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
-
palermo
#26 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
- Corto Maltese
#27 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Sudeći po izbornim rezultatima, brani ih oko dvije trečine stanovnika BiH, bez ikakvog padanja u iskušenje.
-
palermo
#28 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
ma nažalost,ako si ti opozicija, uskoro će biti i četiri petine..................never mind, ne da mi se više raspravljati sa tobom.......Corto Maltese wrote:Sudeći po izbornim rezultatima, brani ih oko dvije trečine stanovnika BiH, bez ikakvog padanja u iskušenje.
-
signature
#29 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
valjaju ti ove dvije recenice posebno!Kurt_Kombajn wrote:pa, dobro si skonto. bolje ikad nego nikad.Čovjek i po' wrote:Od danas se i zvanično u mojoj kući mrzi Europska unija.
Od danas sam teški zagovarač protiv Europske unije i ako ikada bude takvog referenduma, prvi ću da glasam protiv.
Zašto ??? Jer je Europa previše licemjerna i ne želim bio dio svijeta koji prednost u stvarima daje isključivo državama koje ne ispunjavaju nikakve uslove i državama koje su na bilo kakve načine ingerirale ili učestvovale u ratnim zločinima.
mnogima nazalost nece biti dovoljno ni deset 92'ih, srebrenica, presuda za agresiju itd.isl. da skontaju ko je i sta je evropska unija.
stara kurva je mozda nuzno zlo, mozda materijalni uzor.
ali moralni - nikada.
- kemtrejls
#30 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Vox-populi ne smatraj da vidiš ako su ti oči otvorene!
Nemoj mi samo reći da je ovo sve tako kako i treba da bude,da žiimo u svijetu u kojem sve štima!
Nisu naši političari ništa bolji niti lošiji od Srbijanskih niti od bilo kojih drugih.
Stvar je u tome da postoje ljudi koji vladaju svijetom koji odlučuju o svemu,nažalost i o tome kada će nam biti oblačno,a kada će sijati sunce.
Ne zavaravaj se da Bosna nije interesantna i zanimljiva,itekako jest!
Nemoj mi samo reći da je ovo sve tako kako i treba da bude,da žiimo u svijetu u kojem sve štima!
Nisu naši političari ništa bolji niti lošiji od Srbijanskih niti od bilo kojih drugih.
Stvar je u tome da postoje ljudi koji vladaju svijetom koji odlučuju o svemu,nažalost i o tome kada će nam biti oblačno,a kada će sijati sunce.
Ne zavaravaj se da Bosna nije interesantna i zanimljiva,itekako jest!
- Corto Maltese
#31 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Pravo da ti kažem, s obzirom da nisam iz Srbije nego iz Bosne i Hercegovine, mene i čudi što se raspravljaš sa mnom.palermo wrote:ma nažalost,ako si ti opozicija, uskoro će biti i četiri petine..................never mind, ne da mi se više raspravljati sa tobom.......Corto Maltese wrote:Sudeći po izbornim rezultatima, brani ih oko dvije trečine stanovnika BiH, bez ikakvog padanja u iskušenje.
- Fiore
#32 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Najlakse je reci brani ih ovaj onaj.. jesi se mozda pokusao buniti ranije? recimo prosle godine? Zasto Bosanci uvjek cekaju da voz ode-., pa onda kazu jbg. zakasnili smo?Corto Maltese wrote:Sudeći po izbornim rezultatima, brani ih oko dvije trečine stanovnika BiH, bez ikakvog padanja u iskušenje.
Ja se odavno bunim i imam liniju neprijatelja od mjesne zajdnice do kantona.. a samo ukazujem na ispravne.,funkcionalne stvari.. Ja sam ovdje rodjen i necu da idem nikud., a necu da mi levati i doslajci razmjeraju strategije i projekte na nevidjeno..
Ako si spreman da se ulozis svim svojim bicem za bolje sutra BiH (il npr.) Sarajeva.. javi se..
-
Umjetnik a
#33 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Kurt Kombajn svaka častKurt_Kombajn wrote:pa, dobro si skonto. bolje ikad nego nikad.Čovjek i po' wrote:Od danas se i zvanično u mojoj kući mrzi Europska unija.
Od danas sam teški zagovarač protiv Europske unije i ako ikada bude takvog referenduma, prvi ću da glasam protiv.
Zašto ??? Jer je Europa previše licemjerna i ne želim bio dio svijeta koji prednost u stvarima daje isključivo državama koje ne ispunjavaju nikakve uslove i državama koje su na bilo kakve načine ingerirale ili učestvovale u ratnim zločinima.
mnogima nazalost nece biti dovoljno ni deset 92'ih, srebrenica, presuda za agresiju itd.isl. da skontaju ko je i sta je evropska unija.
stara kurva je mozda nuzno zlo, mozda materijalni uzor.
ali moralni - nikada.
- Corto Maltese
#34 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Očigledno je da moram promijeniti PR-a.Fiore wrote:Najlakse je reci brani ih ovaj onaj.. jesi se mozda pokusao buniti ranije? recimo prosle godine? Zasto Bosanci uvjek cekaju da voz ode-., pa onda kazu jbg. zakasnili smo?Corto Maltese wrote:Sudeći po izbornim rezultatima, brani ih oko dvije trečine stanovnika BiH, bez ikakvog padanja u iskušenje.
Ja se odavno bunim i imam liniju neprijatelja od mjesne zajdnice do kantona.. a samo ukazujem na ispravne.,funkcionalne stvari.. Ja sam ovdje rodjen i necu da idem nikud., a necu da mi levati i doslajci razmjeraju strategije i projekte na nevidjeno..
Ako si spreman da se ulozis svim svojim bicem za bolje sutra BiH (il npr.) Sarajeva.. javi se..
-
EI Presidente
#35 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
znam da nije fer, ali je bosni u interesu sto mirnija i stabilnija srbija.
- Kurt_Kombajn
#36 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
sta je u interesu bosne -EI Presidente wrote:znam da nije fer, ali je bosni u interesu sto mirnija i stabilnija srbija.
- fasisticka radikalna krvozedna razularena srbija, ili
- fasisticka radikalna krvozedna razularena srbija, clanica evropske unije?
- Corto Maltese
#37 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
I šta predlažeš?Kurt_Kombajn wrote:sta je u interesu bosne -EI Presidente wrote:znam da nije fer, ali je bosni u interesu sto mirnija i stabilnija srbija.
-
Čovjek i po'
#38 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Upravo sam o tome i mislio kada sam napisao ovaj post.palermo wrote:Haj ne pametuj, kao političari u Srbiji nešto uradili, radikali najjača stranka................uopšte se ovdje ne priča o nesposobnosti BH političara, nego o različitim aršinimaCorto Maltese wrote:Mrziti EU zbog nesposobnosti BH političara? Čitava evropa treba da stane i svi da se zalede dok se domaći hoštapleri dogovore i rastale? Moglo je donekle, ali ne može odnekle.
- Fiore
#39 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Corto Maltese wrote:I šta predlažeš?Kurt_Kombajn wrote:sta je u interesu bosne -EI Presidente wrote:znam da nije fer, ali je bosni u interesu sto mirnija i stabilnija srbija.
Moze li Radikalna kontra iz Bosne?
-
Stari
#40 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Kurt nastavlja vrlo precizno.
Fasisticka radikalna krvozedna razularena srbija koja sa radikalima i Seseljem na celu ulazi u vojni sukob na Kosovu. I konfederalni drzavni savez sa Rusijom , bjelorusijom i Donjeckim podrucjem (koji bi se u tom slucaju odcijepio od Ukrajine) Abhazijom i Osetijom.
No to su samo moje fantazije....tako dobro ipak necemo proci. Naci ce se ipak neki kreten u Srbiji da to osujeti.
Slazem se oko opisa drzavne tvorevine istocno od Bosne i Hercegovine. Dodao bih ...ako smijem. Najbolje moguce ...kratkorocno rjesenje bi po meni bilo.sta je u interesu bosne -
Fasisticka radikalna krvozedna razularena srbija koja sa radikalima i Seseljem na celu ulazi u vojni sukob na Kosovu. I konfederalni drzavni savez sa Rusijom , bjelorusijom i Donjeckim podrucjem (koji bi se u tom slucaju odcijepio od Ukrajine) Abhazijom i Osetijom.
No to su samo moje fantazije....tako dobro ipak necemo proci. Naci ce se ipak neki kreten u Srbiji da to osujeti.
- valterbranisarajevo
#41 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Svjesna izvjesne pobjede vadikala, stara kurva je pokušala dati podršku Tadiću da pokuša spriječiti gore navedeno. Zato je SSP sa Srbijom potpisan "navrat-nanos" pred izbore. Mislim da im je to bio jedini cilj, a ne da nas zeznu.
Međutim Kalašnjikov je maloprije izjavio da će nova skupštinska većina (Vadikali i DSS)odmah poništiti ovaj potpis..
Međutim Kalašnjikov je maloprije izjavio da će nova skupštinska većina (Vadikali i DSS)odmah poništiti ovaj potpis..
- CLIO
#42 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Sve je jasno kao na Eurosongu.
Zna se kako je srbija (Marija Serifovic) pobijedila.
Zna se kako je srbija (Marija Serifovic) pobijedila.
-
SijuksA
#43 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Ko god spomene evropski ulazak, ja mu kazem ko ba
i da pogleda ovaj prorocanski prilog
http://www.youtube.com/watch?v=nt9cMJAAwPA
Na OVO se ceka, a ne sarajevski zid
- Corto Maltese
#44 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Čime je Voja Kalaš odgovorio na moje pitanje postavljeno Kurti, kao i na još neka pitanja u vezi sa teorijom zavjerevalterbranisarajevo wrote:Međutim Kalašnjikov je maloprije izjavio da će nova skupštinska većina (Vadikali i DSS)odmah poništiti ovaj potpis..
- ibrahim_tanovic
#45 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Ejh, kad bi samo malo više nas ovako mislilo... Molili bi nas 2020 da im se pridružimo, a mi nećemo htjeti. Iz inata. Ili ćemo potpisati, onako reda radi. A Brisel ni njihove niske predstavnike ne bendati ni 2%...sarajovasi wrote: Pokazala je Evropa svoje lice odavno nama .Sjetimo se samo BIH 1992-1995.Da sada cijela BIH izade i protestuje njih boli neka stvar!Uspjeti mi moze sami bez icije pomoci.Imam dovljno pameti,snage a i potencijala.
- ibrahim_tanovic
#46 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
BiH ima mnogo prijatelja...kemtrejls wrote: Zabluda je da negdje tamo imamo prijatelje,ali najviše boli što nas ovi naši klovnovi jašu a mi šutimo!
Interesantno je još i to što se ti naši prijatelji međusobno mrze, a nas oboje vole. Ne da nas baš previše vole, ali nas vole više nego sebe međusobno...
To je velika privilegija zemalja na granicama kultura. I to je onaj najveći bosansko-hercegovački potencijal!
- ibrahim_tanovic
#47 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
I evo još nešto od najpametnijih južnih Slovena, braće Slovenaca.SijuksA wrote:Ko god spomene evropski ulazak, ja mu kazem ko ba
Možda su za EU najbolji muslimani oni koji su katolici...
- Kurt_Kombajn
#48 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
potpuno irelevantno. bosnu niko nista ne pita, niti ce, niti ovaj sporazum sa srbijom ima ikakve veze sa bosnom. nas problem je bih, a ne srbija.Corto Maltese wrote:I šta predlažeš?Kurt_Kombajn wrote:sta je u interesu bosne -EI Presidente wrote:znam da nije fer, ali je bosni u interesu sto mirnija i stabilnija srbija.
meni samo ova euforija oko eu pocesto ide na zivac. eu kao definitivna, savrsena utopija, obecana zemlja, carstvo nebesko. evo neko spomenu maloprije, to je najcovjecniji sistem ili tako nesto. ne mogu se sloziti s tim.
ja sam poslije 92.ge, a pogotovo poslije one presude u haagu izgubio sve iluzije. eu je jednostavno skup govnara koji su u ekonomskom smislu nevjerovatno jaki, fenomenalne racundzije, i to je sve. na mnogim ostalim poljima - apsolutne nule. ova desavanja sa srbijom, pa i sa bosnom to jasno potvrdjuju.
i mislim da je laz i ogromna ubleha da ce svi, bas svi problemi koje bosna i hercegovina ima nestati ulaskom u evropsku uniju kao rukom odneseni, preko noci. na prvi dan bosne u eu ce pecene kokoske padati s neba, sunce ce sijati i cvijece ce cvjetati i svi ce biti puni para ko brodovi.
to je san, to je iluzija.
i jos da kazem da bih volio da se varam, ali...
- ibrahim_tanovic
#49 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Ovdje se sjetih filma "Sjećaš li se Dolly Bell"...Kurt_Kombajn wrote:i mislim da je laz i ogromna ubleha da ce svi, bas svi problemi koje bosna i hercegovina ima nestati ulaskom u evropsku uniju kao rukom odneseni, preko noci. na prvi dan bosne u eu ce pecene kokoske padati s neba, sunce ce sijati i cvijece ce cvjetati i svi ce biti puni para ko brodovi.
to je san, to je iluzija.
Kad babo svojoj djeci za veceru priča kako ce komunizam sam od sebe doći 2000ite i da će tada svi ovi naši današnji problemi biti rješeni... A da do tada, vrijeme treba provoditi pušeći drinu i pijući pivu...
http://www.youtube.com/watch?v=rz7DhC5_AvA
- zgembo_sa
#50 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...
Zbog ovakvih "prijatelja" kao sto je EU Zgembo svoj kalas nikad nece predati...