Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post Reply
Čovjek i po'

#1 Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Čovjek i po' »

Od danas se i zvanično u mojoj kući mrzi Europska unija.
Od danas sam teški zagovarač protiv Europske unije i ako ikada bude takvog referenduma, prvi ću da glasam protiv.
Zašto ??? Jer je Europa previše licemjerna i ne želim bio dio svijeta koji prednost u stvarima daje isključivo državama koje ne ispunjavaju nikakve uslove i državama koje su na bilo kakve načine ingerirale ili učestvovale u ratnim zločinima.

ZBOGOM EUROPSKA UNIJO - JA TE NE ŽELIM U SVOJOJ KUĆI !!!

Evo i teksta sa b92
Srbija danas potpisuje SSP!
29. april 2008. | 07:21 -> 13:14 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Luksemburg, Beograd -- Evropska unija će danas u 16 sati potpisati sa Srbijom Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, odlučili su danas u Luksemburgu šefovi diplomatija EU.

Srbija potpisuje SSP, potvrdio je Dimitrij Rupel (Beta)
Srbija potpisuje SSP, potvrdio je Dimitrij Rupel (Beta)
Predsedavajući Saveta Dimitrij Rupel rekao je novinarima da će predsedniku Srbije Borisu Tadiću biti upućen zvaničan poziv da potpiše SSP. U Holandiji kažu da će SSP stupiti na snagu tek kad Srbija izvrši obaveze prema Hagu, dok Vuk Jeremić kaže za B92 da SSP stupa na snagu odmah, a da potpuna implementacija zavisi od rezultata izbora 11. maja.

Prema rečima slovenačkog ministara spoljnih poslova Dimitrija Rupela, ministri zemalja-članica EU odlučili su da Srbiji ponude da danas potpiše SSP, kao i privremeni sporazum kao prateći dokument, na osnovu kojeg se Srbiji pruža mogućnost da koristi skoro 90 odsto beneficija na osnovu SSP-a i pre nego što ga ratifikuju sve zemlje-članice Unije.

Implementacija tog pratećeg dokumenta zavisiće, međutim, kako je objasnio slovenački ministar, od ocene Saveta ministara o ispunjenosti saradnje Srbije sa Haškim tribunalom.

Holandija: SSP praktično van snage

Uprkos odluci da Srbija i EU danas potpišu SSP, iz Holandije je stigla izjava da je Savet ministara Evropske unije doneo danas odluku i da SSP odmah po potpisivanju praktično automatski bude stavljen van snage sve do ispunjenja uslova pune saradnje s Haškim tribunalom.

To je za Tanjug tvrdi portparol holandskog ministarstva spoljnih poslova Bart Rijs. "Potpisujemo SSP i prelazni sporazum, ali je Savet upravo doneo odluku da će oba sporazuma biti automatski stavljena van snage", izjavio je on.

"Ratifikacija i primena sporazuma će početi tek kada Savet bude odlučio da je Srbija ostvarila punu saradnju s Haškim tribunalom", dodao je holandski portparol.

Jeremić Potpis na nepromenjen sporazum

Predsednik Srbije Boris Tadić otputovaće danas u Luksemburg na potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. U Luksemburgu se već nalaze potpresednik Vlade Srbije Božidar Đelić i šef diplomatije Vuk Jeremić.

Jeremić je za B92 izjavio da SSP stupa na snagu odmah, a kada će biti potpuno implementiran, zavisiće od toga kako će se građani izjasniti na izborima 11. maja.

On kaže da se on potpisuje potpuno nepromenjen u odnosu na tekst koji je ranije parafiran i navodi da će ga takvog potpisati i sve članice EU.

Gostujući u Kažiprstu B92, direktorka kancelarije Vlade Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji Tanja Miščević podsetila je da Srbija tri godine čeka na potpisivanje kako je rekla jednog "manje više tipskog sporazuma" koji, prema njenim rečima donosi velike pogodnosti.

Nemačka: Kosovo nije uslov

Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas izjavio je da Nemačka nikada nije uslovljavala potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa EU pitanjem Kosova.

"Nikada potpisivanje sporazuma nismo uslovljavali pitanjem Kosova. Naprotiv, stalno smo naglašavali da se, zapravo, radi o dve potpuno različite teme", rekao je Mas u intervjuu za današnje izdanje "Blica".

On je dodao da se sporazum nalazi na stolu već mesecima, a da su uslovi od samog početka nepromenjeni i naglasio da se od Srbije očekuje puna saradnja sa Haškim tribunalom.

Upitan da prokomentariše tvrdnje nekih političara koji kažu da ŠP neće moći da ratifikuju parlamenti zemalja koje su priznale Kosovo zbog člana 135, Mas je rekao da tu ne vidi problem.

"Ispred sebe imam taj član u kojem piše da se SSP ne primenjuje na Kosovo, koje je pod međunarodnom upravom, kao i da se sporazumom ne određuje njegov konačni položaj. To je veoma jasna izjava i ne vidim kakav bi tu problem mogao nastati. Mi smo se uvek zalagali za Rezoluciju 1244", istakao je Mas.

On je naglasio da je Nemačka donela odluku da prizna Kosovo i da će tako i ostati i da ne veruje da će uvažiti apel predsednika Tadića da je preispita.
Kurt_Kombajn

#2 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Kurt_Kombajn »

Čovjek i po' wrote:Od danas se i zvanično u mojoj kući mrzi Europska unija.
Od danas sam teški zagovarač protiv Europske unije i ako ikada bude takvog referenduma, prvi ću da glasam protiv.
Zašto ??? Jer je Europa previše licemjerna i ne želim bio dio svijeta koji prednost u stvarima daje isključivo državama koje ne ispunjavaju nikakve uslove i državama koje su na bilo kakve načine ingerirale ili učestvovale u ratnim zločinima.
pa, dobro si skonto. bolje ikad nego nikad.

mnogima nazalost nece biti dovoljno ni deset 92'ih, srebrenica, presuda za agresiju itd.isl. da skontaju ko je i sta je evropska unija.

stara kurva je mozda nuzno zlo, mozda materijalni uzor.

ali moralni - nikada.
dexcox

#3 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by dexcox »

a sta je tvoj odgovor? da se srbija ignorise pa da se bas ustolice radikali gore?

izvini ali nama treba europski orijentisana srbija u susjedstvu i zato im treba dati da potpisu ssp (mada je i on uvjetovan)
mladica i karadjica i ostale mozemo ocekivat vrlo brzo kad se srbija ocisti od radikala i cetnika , a to se nikako nemoze desiti ignorisanjem demokratskih snaga u srbiji ...
Stari

#4 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Stari »

Kurt_Kombajn wrote:
Čovjek i po' wrote:Od danas se i zvanično u mojoj kući mrzi Europska unija.
pa, dobro si skonto. bolje ikad nego nikad.

mnogima nazalost nece biti dovoljno ni deset 92'ih, srebrenica, presuda za agresiju itd.isl. da skontaju ko je i sta je evropska unija.

stara kurva je mozda nuzno zlo, mozda materijalni uzor.

ali moralni - nikada.
Kurte nesreco nijedna pa kako ces takvo sto tvrditi ...ma i pomisliti a kamoli ovako javno napisati ...cuj sumnjati u moral evropska unije....hajd sve al u MORAL sumnjati.

E ljudi moji , ljudi moji

:D
sarajovasi

#5 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by sarajovasi »

E to je Evropa.Za nekoliko godina cemo zaliti sto smo i usli .Evropa ce traziti od nas a za uzvrat cemo dobiti da bada putujemo po svijetu ,ALI KOKUZ ne moze da putuje
palermo

#6 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

Koliko god da je nesavršena Europska Unija je najsvijetliji dio ovog čovječanstva.I zbog toga ne mogu biti nikad protiv ulaska u Europsku Uniju.To je jedna stvar.
Sasvim je druga stvar osjećaj razočarenja i gorčine zbog ove odluke, i pitam se zar zaista ne postoji neki način da se europskim birokratama pokaže koliko je razočarenje ovom odlukom .Jes da je njih briga za to, al nekako mi se čini da bi barem nama bilo lakše.
palermo

#7 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

dexcox wrote:a sta je tvoj odgovor? da se srbija ignorise pa da se bas ustolice radikali gore?

izvini ali nama treba europski orijentisana srbija u susjedstvu i zato im treba dati da potpisu ssp (mada je i on uvjetovan)
mladica i karadjica i ostale mozemo ocekivat vrlo brzo kad se srbija ocisti od radikala i cetnika , a to se nikako nemoze desiti ignorisanjem demokratskih snaga u srbiji ...
Priznaj, nisi ovo ozbiljno mislio.................
sarajovasi

#8 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by sarajovasi »

palermo wrote:Koliko god da je nesavršena Europska Unija je najsvijetliji dio ovog čovječanstva.I zbog toga ne mogu biti nikad protiv ulaska u Europsku Uniju.To je jedna stvar.
Sasvim je druga stvar osjećaj razočarenja i gorčine zbog ove odluke, i pitam se zar zaista ne postoji neki način da se europskim birokratama pokaže koliko je razočarenje ovom odlukom .Jes da je njih briga za to, al nekako mi se čini da bi barem nama bilo lakše.
Pokazala je Evropa svoje lice odavno nama .Sjetimo se samo BIH 1992-1995.Da sada cijela BIH izade i protestuje njih boli neka stvar!Uspjeti mi moze sami bez icije pomoci.Imam dovljno pameti,snage a i potencijala.
downtoearth

#9 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by downtoearth »

Od danas se i zvanično u mojoj kući mrzi Europska unija.

ZBOGOM EUROPSKA UNIJO - JA TE NE ŽELIM U SVOJOJ KUĆI !!!
potpisujem
kemtrejls

#10 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by kemtrejls »

Već odavno je jasno svima,da je Bosna mjesto gdje se svjetske sile igraju i naslađuju našom mukom.
Jasno je bilo još prije par godina da će Srbija prije nas do potpisivanja i ostalih privilegija.
Nemojte se nervirati,ionako nemamo nikoga ko se bori za nas.
Jagnje okruženo vukovima nema baš nekih izgleda!
Sve je ovo farsa i partija koja je već odavno odigrana,samo što je mi tek sad gledamo.
Zabluda je da negdje tamo imamo prijatelje,ali najviše boli što nas ovi naši klovnovi jašu a mi šutimo! :angry:
Corto Maltese

#11 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Corto Maltese »

Mrziti EU zbog nesposobnosti BH političara? Čitava evropa treba da stane i svi da se zalede dok se domaći hoštapleri dogovore i rastale? Moglo je donekle, ali ne može odnekle.
sarajovasi

#12 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by sarajovasi »

Mi smo bili Evropa dok oni to nisu znali!
palermo

#13 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

Corto Maltese wrote:Mrziti EU zbog nesposobnosti BH političara? Čitava evropa treba da stane i svi da se zalede dok se domaći hoštapleri dogovore i rastale? Moglo je donekle, ali ne može odnekle.
Haj ne pametuj, kao političari u Srbiji nešto uradili, radikali najjača stranka................uopšte se ovdje ne priča o nesposobnosti BH političara, nego o različitim aršinima
sarajovasi

#14 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by sarajovasi »

palermo wrote:
Corto Maltese wrote:Mrziti EU zbog nesposobnosti BH političara? Čitava evropa treba da stane i svi da se zalede dok se domaći hoštapleri dogovore i rastale? Moglo je donekle, ali ne može odnekle.
Haj ne pametuj, kao političari u Srbiji nešto uradili, radikali najjača stranka................uopšte se ovdje ne priča o nesposobnosti BH političara, nego o različitim aršinima
Slazem se i zato sto smo MUSLIMANI.Turska je odavno trebali biti u EU ,ali joj ne daju zato sto ima puno MUSLIMANA
kemtrejls

#15 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by kemtrejls »

Nije problem samo sa EU,pogledajte cijelu svjetsku scenu¸,to je kao šahovska ploča za njih.
I šta ako se povuče pogrešan potez,ništa,strada par stotina ljudi,a šta je to za planetu,ništa!
I tako dalje,reforme,pregovori,ovo,ono i kobajagi nekakvi uslovi,sve dok nas ne ogule i ne naprave robote koji ne misle svojim glavama.
Meni je odavno muka od politike koja je svuda oko nas i zato glasno kažem NOSITE SE I VI I VAŠA EVROPA!
sarajovasi

#16 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by sarajovasi »

kemtrejls wrote:Nije problem samo sa EU,pogledajte cijelu svjetsku scenu¸,to je kao šahovska ploča za njih.
I šta ako se povuče pogrešan potez,ništa,strada par stotina ljudi,a šta je to za planetu,ništa!
I tako dalje,reforme,pregovori,ovo,ono i kobajagi nekakvi uslovi,sve dok nas ne ogule i ne naprave robote koji ne misle svojim glavama.
Meni je odavno muka od politike koja je svuda oko nas i zato glasno kažem NOSITE SE I VI I VAŠA EVROPA!
:bih: :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Corto Maltese

#17 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Corto Maltese »

Radi se upravo o tome da dok god budemo svaljivali na druge, biće nam kako jeste.
Corto Maltese

#18 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Corto Maltese »

sarajovasi wrote:
palermo wrote:
Slazem se i zato sto smo MUSLIMANI.Turska je odavno trebali biti u EU ,ali joj ne daju zato sto ima puno MUSLIMANA
55% - 60% stanovnika BiH nisu Muslimani. Da ih slučajno EU ne kažnjava što žive u istoj državi sa muslimanima?
palermo

#19 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

Corto Maltese wrote: S/quote]
55% - 60% stanovnika BiH nisu Muslimani. Da ih slučajno EU ne kažnjava što žive u istoj državi sa muslimanima?
čekaj, jel se ti slažeš sa ovom odlukom EU ? Jel misliš da je ovo ispravna politika EU ? Je li Srbija zaslužila taj potpis ?
kemtrejls

#20 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by kemtrejls »

Osvrnite se na rat u Iraku,to je još uvijek najaktualnije pitanje.
Jasno ko dan cijelom svijetu da je to klasična agresija,ali gospon krmak Buš kaže pa mi donosimo demokratiju napaćenom narodu,mi ih oslobađamo od zla i zvaničan stav politike cijelog svijeta je takav!
Nema se tu šta puno pričati,pa zar Amerika može da griješi?
i u ovom našem slučaju je tako,kompenzacija za Kosovo Srbiji od strane Amerike i to je to!
Corto Maltese

#21 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Corto Maltese »

palermo wrote:
Corto Maltese wrote: S/quote]
čekaj, jel se ti slažeš sa ovom odlukom EU ? Jel misliš da je ovo ispravna politika EU ? Je li Srbija zaslužila taj potpis ?
Slažem se samo sa tim da me Srbija ne zanima . Mene zanima Bosna i Hercegovina i zanima me da neko ovdje odgovara zašto sporazum nije potpisan.
klixober

#22 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by klixober »

karadzic i mladic nikada nece biti uhapseni! EU je sve do sada govorila da nece biti poptisivanja SSP sa Srbijom dok se ne uhapse Karadzic i Mladic.Kasnije je taj uslov promijenjen u to da nece biti potpisivanja SSP sa Srbijom dok se ne ostvari apsolutna saradnja Srbije sa haskim tribunalom.
Danas taj uslov glasi da Srbija nece uci u EU dok se ne ostvari potpuna saradnja sa haskim tribunalom.Obzirom da u najboljim uslovima,Srbija ne moze uci u EU jos dugo godina,to znaci da se ceka da Karadzic i Mladic umru.Kada njih dvojica umru prirodnom smrcu u narednih nekoliko godina,sve prepreke za ulazak Srbije u EU ce biti otklonjene.
Boli EU briga i za nas i za pravdu...
Last edited by klixober on 29/04/2008 14:25, edited 1 time in total.
Fiore

#23 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Fiore »

Uzdam se u Bosance .,Italiju i Njemacku.. prezivjet cemo i ovo sada.. ko je bio prijatelj ., on je i dalje uz nas..
vox-populi

#24 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by vox-populi »

kemtrejls wrote:Već odavno je jasno svima,da je Bosna mjesto gdje se svjetske sile igraju i naslađuju našom mukom.
Eto mi u centru svijeta, svjetske sile nas smatraju toliko vaznim da se upravo kod nas "igraju" te se jos "nasladjuju nasom mukom".
Da smo bar toliko bitni svijetu. Cinjenica je da smo Evropi nesto bitniji od Burkine Faso, ali nije to do Evrope nego do nas. Ne kazem da su politicari u Srbiji demokrate, ali su bar uspjeli izlobirati potpisivanje. Jest da je cijena bila Kosovo, al sta je tu je. Evropa je.
kemtrejls wrote:Jagnje okruženo vukovima nema baš nekih izgleda!
Od ove patetike mi se jednostavno povraca. Jadni mi niko nas ne voli, a mi dobri i fini. I jadni.
kemtrejls wrote: Zabluda je da negdje tamo imamo prijatelje
U politici nema prijatelja. Ima ili ispunjavanje svih uslova (sto mi nismo uradili, a nije ni Srbija), ili politicka nagodba (Srbija: nemojte se puno buniti zbog nezavisnosti Kosova, evo vam potipisavnje prije vremena. BiH: hm, nemate nista interesantno, vi morate ispuniti sve uslove).
kemtrejls wrote: ali najviše boli što nas ovi naši klovnovi jašu a mi šutimo! :angry:
[/quote]

Kao sto sam vec rekao u jednom postu, te klovnove mi biramo da nas jasu.
Corto Maltese

#25 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Corto Maltese »

Vox- populi, ovom tvome komentaru se nema šta dodati ni oduzeti.
Post Reply