Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

nikad_izvini

#26 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nikad_izvini »

Ostatak familije je bio na prvoj liniji odbrane,u bijelom svijetu ;-)

Kad je prošla faza izgradnje,idemo malo na čelo stranke :-D Karijera iz snova :-D To je nama naša borba dala :-D
nedim01

#27 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nedim01 »

nikad_izvini wrote:Ostatak familije je bio na prvoj liniji odbrane,u bijelom svijetu ;-)

Kad je prošla faza izgradnje,idemo malo na čelo stranke :-D Karijera iz snova :-D To je nama naša borba dala :-D
mah, ko da mi ne znamo gdje su bili. pusti suplju. indijanci se rasprsili po svijetu, pustili nas da ginemo, a oni da nam prosipaju jeftino baliluk.
doktor30

#28 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by doktor30 »

nikad_izvini wrote:Ostatak familije je bio na prvoj liniji odbrane,u bijelom svijetu ;-)

ma ne, borili su se izetbegovici, tek kada procitate svih deset alijin knjiga znat cete da je to bila jedna zapravo boracka familija :mrgreen:
frakson

#29 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by frakson »

Onaj ko je klepio kaku paru mora ostati na vlasti hjeo ili ne u suprotnom mu je corka. Eh kad ce doc vrjeme pa se malo vidi ko je sta imo prije devedesetih a sta ima danas, ako nista bilo bi zanimljivo.
liga

#30 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by liga »

Da je rahmetli Alija krao ne bi Bakir sad morao da radi sta je vama ljudi?
doktor30

#31 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by doktor30 »

ne neeeee, on radi da bi sacuvao ono sto je klepio i sto su ubistava narucili i koje kakvih batinanja dok su bili na vlasti. da ne bi odgovarali za sto sta - bolje se bavi politikom.
liga

#32 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by liga »

Angry nation!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by Truba »

žalosno je što ljudi glasaju za STRANKE a ne POJEDINCE ili PROGRAME
na kraju krajeva imamo one otvorene liste i moze se zaobici i bakir i slični mu
profko

#34 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by profko »

bakir izetbegovic je jedan od najvecih boraca za odbranu bih. ucestvovao je u bitkama od pofalicke do zuci. cak se prica da je jednog cetnika golim rukama uhvatio. :D
Fair Life

#35 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by Fair Life »

profko wrote:bakir izetbegovic je jedan od najvecih boraca za odbranu bih. ucestvovao je u bitkama od pofalicke do zuci. cak se prica da je jednog cetnika golim rukama uhvatio. :D
Za muda ??
profko

#36 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by profko »

Fair Life wrote:
profko wrote:bakir izetbegovic je jedan od najvecih boraca za odbranu bih. ucestvovao je u bitkama od pofalicke do zuci. cak se prica da je jednog cetnika golim rukama uhvatio. :D
Za muda ??
tako se prica
profko

#38 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by profko »

Fair Life wrote:Image
hahahaaahhah, opet ti i ovdje, pzivam administatora da ukine i ovu temu jer cemo se grdno posvadjati vec vidim! ti nastavljas po starom!
Luke Perry

#39 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by Luke Perry »

Na osnovu onoga sto sam citao prethodnih godina Tihic i Izetbegovic su valjda u nekoj rodnoj vezi.
Ponekad s'proljeca

#40 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by Ponekad s'proljeca »

Ako Izetbegovic junior dodje opet na vlast, onda nama Bosnjacima treba kolektivnu stravu saliti!!!!
profko

#41 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by profko »

Ponekad s'proljeca wrote:Ako Izetbegovic junior dodje opet na vlast, onda nama Bosnjacima treba kolektivnu stravu saliti!!!!
nek dodje, i treba da bosnjama on dodje.
nikad_izvini

#42 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nikad_izvini »

Svakim danom u svakom trenutku,nazadujemo :D Mi smo stvarno debilan narod.Nisam neki ljubitelj Tihića,al je za Bakira izmislio politiku i poštenje :zoka:
sekspir

#43 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by sekspir »

Profko,ako bIDne prilike mogao bi Bakir doci "na celo Bosnjaka" u ponedeljak,samo ne znam jel ovaj prvi ili neki,anamo otamo,daleko...
Better Man

#44 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by Better Man »

Vozdra raja wrote:Siguran sam da je sin napravio neke necasne greske, kao sto je ova najskorija kada je glasao za povecanje primanja poslanika... :x

Ali ipak, njegov otac je dosta ucinio za nasu zemlju, i da ga nije bilo ko zna kako bi se sve zavrsilo. Otac mu je bio vrhovni komandant vojske koja nije imala oruzije, drzave bez armije, i izdani sa svih strana..., ipak smo se njegovim ocem odbranili i pobijedili... I ja sma ponosan sto niti jedna crkva nije oborena tokom rata, a moglo je biti drugacije da je Alija dopustio...

Nazvati nekoga smecem je vrlo neozbiljno...

Siguran sam da bi politika danasnje SDA bila mnogo drugacija da je Alija ziv...
A šta ćemo sa 10 milijardi USD koje su prikupljene za odbranu BiH, a koje su završile u rukama Alijinih odanih kriminalaca, jer im je sam Alija te novce poklonio.
popajic

#45 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by popajic »

Better Man wrote:
Vozdra raja wrote:Siguran sam da je sin napravio neke necasne greske, kao sto je ova najskorija kada je glasao za povecanje primanja poslanika... :x

Ali ipak, njegov otac je dosta ucinio za nasu zemlju, i da ga nije bilo ko zna kako bi se sve zavrsilo. Otac mu je bio vrhovni komandant vojske koja nije imala oruzije, drzave bez armije, i izdani sa svih strana..., ipak smo se njegovim ocem odbranili i pobijedili... I ja sma ponosan sto niti jedna crkva nije oborena tokom rata, a moglo je biti drugacije da je Alija dopustio...

Nazvati nekoga smecem je vrlo neozbiljno...

Siguran sam da bi politika danasnje SDA bila mnogo drugacija da je Alija ziv...
A šta ćemo sa 10 milijardi USD koje su prikupljene za odbranu BiH, a koje su završile u rukama Alijinih odanih kriminalaca, jer im je sam Alija te novce poklonio.
Ih i ti sad...necemo valjda sad na "svoje" udarati.Pa,nisu nas dresirali da se tako ponasamo.
spreca

#46 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by spreca »

nikad_izvini wrote:Čini se Bakir Izetbegović radi ono što je rekao da neće-preuzima kontrolu nad SDA,javno!

-poslanički klub SDA u Parlamentu BiH predovođen Izetbegovićem otkazao poslušnost Tihiću,

Primjeri: Zakon o platama državnih funkcionera
rasprava o reformi policije na Parlamentu BiH(Tihić protiv,klub poslanika SDA,blago rečeno,nezainteresovan)
Dom naroda,zadnja instanca gdje je moguće uložiti veto o reformi policije(zaštita vitalnog nacionalnog interesa) ili
izbjeći zakazivanje sjednice(Tihić je primoran da svoje ovlasti prenese na Hazima Rančića,zbog operacije);
PRIJEDLOG ZAKONA O ODUZIMANJU NELEGALNO STEČENE IMOVINE: NIJE PROŠAO PRVO ČITANJE,SVI ZASTUPNICI
SDA GLASALI PROTIV,uprkos Tihićevom obećanju Lagumdžiji(ZgraBiH ne spominjem,oni su već klasika);
Reis Cerić se okrenuo protiv Tihića nazvavši ga "sujetnim inadžijom"

To se odavno kuha.Pa i premijer Federacije je izabran kao kompromis.Tihićev prijedlog je bio Vlahovljak,a Bakirov sam zaboravio,kao kompromis je izabran Branković :roll:
Tihićeva struja je oslabila nestankom Terzića,Hadžipašića sa "lica zemlje",struja koja je bila ipak malo umjerenija.Zato su mračnjaci isplivali tipa Čengića.....

Eto noći,eto ludila.Eto nam novog prvog u Bošnjaka u dogledno vrijeme ;-)

U jebote na koga je prenio svoje ovlasti pa bolje da je to prenio na crnog djavola da li mozda neko od vas zna ko je uopste ovaj rancic?
nedim01

#47 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nedim01 »

ja bi volio da bakir izetbegovic bude predsjednik sda. ima to svojih dobrih strana.
popajic

#48 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by popajic »

nedimo1
ja bi volio da bakir izetbegovic bude predsjednik sda. ima to svojih dobrih strana.
Ima kako nema,moj nedime.Posebno sada kako je odbijen prijedlog zakona o oduzimanju nelegalno stecene imovine.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#49 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by hrasno38 »

Bakir Izetbegovic zna odlicno kako se to radi. Naravno sad je pravi trenutak da se skoni covjek koji je jedini pokazao zube i Dodiku i medjunarodnoj zajednici i tvrdoj struju SDA. Sada je pravi trenutak Bakire jer je pitanje da li ce covjek koji se bori za svoj zivot moci da ti se suprostavi. Tvoja borba je pravi primjer jedne cestite borbe covjeka na nogama protiv covjeka u bolesnickoj postelji. Ako postoji ono da "neko to od gore vidi sve" nadam se da ce te stici ono sto je stiglo i Sulejmana Tihica i u ratu i sada. Da tvoj otac moze da vidi sta radis siguran sam da bi se prevrtao od muke u mezaru jer kad covjek pomisli da ono sto nam dolazi iz SBiH je ono sto je najljigavije ti se potrudis da to demantiras.
Fair Life

#50 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by Fair Life »

Ne bi se "otac" prevrtao u mezaru Hrasno... grijesis.

Evo sta je "otac" govorio o korupciji:

19. 12. 1998: Nadam se da vecina nas nema oraha u dzepovima i da posteno radi svoj posao. (Odbijajuci prijedlog Glavnog odbora SDA da se raspravlja o odnosu Stranke prema korupciji.)

16. 6. 1999: Pokazite mi te bazene! (Odgovor na optuzbe medjunarodne zajednice da je vlast u BiH korumpirana.)

17. 6. 1999: Bilo bi besmisleno govoriti da zemlja koja je tek izasla iz rata, koja nema uredjene granice.... da u takvoj zemlji nema korupcije ili da je ona zanemariva. Ako g. Klein dokaze da je jedna desetina onoga sto on tvrdi (o korupciji u vlasti, op. aut.), ja cu se - iako kao clan Predsjednistva BiH nisam odgovoran za rad policije, tuzilastva i sudova, to su institucije FBiH - iz osjecanja moralne i politicke odgovornosti, povuci sa svoje funkcije.
Post Reply