Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

nikad_izvini

#1 Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nikad_izvini »

Čini se Bakir Izetbegović radi ono što je rekao da neće-preuzima kontrolu nad SDA,javno!

-poslanički klub SDA u Parlamentu BiH predovođen Izetbegovićem otkazao poslušnost Tihiću,

Primjeri: Zakon o platama državnih funkcionera
rasprava o reformi policije na Parlamentu BiH(Tihić protiv,klub poslanika SDA,blago rečeno,nezainteresovan)
Dom naroda,zadnja instanca gdje je moguće uložiti veto o reformi policije(zaštita vitalnog nacionalnog interesa) ili
izbjeći zakazivanje sjednice(Tihić je primoran da svoje ovlasti prenese na Hazima Rančića,zbog operacije);
PRIJEDLOG ZAKONA O ODUZIMANJU NELEGALNO STEČENE IMOVINE: NIJE PROŠAO PRVO ČITANJE,SVI ZASTUPNICI
SDA GLASALI PROTIV,uprkos Tihićevom obećanju Lagumdžiji(ZgraBiH ne spominjem,oni su već klasika);
Reis Cerić se okrenuo protiv Tihića nazvavši ga "sujetnim inadžijom"

To se odavno kuha.Pa i premijer Federacije je izabran kao kompromis.Tihićev prijedlog je bio Vlahovljak,a Bakirov sam zaboravio,kao kompromis je izabran Branković :roll:
Tihićeva struja je oslabila nestankom Terzića,Hadžipašića sa "lica zemlje",struja koja je bila ipak malo umjerenija.Zato su mračnjaci isplivali tipa Čengića.....

Eto noći,eto ludila.Eto nam novog prvog u Bošnjaka u dogledno vrijeme ;-)
zavrzlama

#2 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by zavrzlama »

A kasike mi rekose sledecu kombinaciju....raspada se SDA....2/3 clanstva onih mladjih i obrazovanijih se presaltaju u SDP(u kojem su upravo odjebali Lagumdziju i postavili Komsica)...ostatak SDA se rasprsio u SBIH i druge stranke i na sledece izbore ide Koalicija...

SDP(Zelko) i Nasa Stranka(Bojan )...pridruzuje se NHI...i eto vladajuce koalicije.... :D :bih:
foucault

#3 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by foucault »

zavrzlama wrote:A kasike mi rekose sledecu kombinaciju....raspada se SDA....2/3 clanstva onih mladjih i obrazovanijih se presaltaju u SDP(u kojem su upravo odjebali Lagumdziju i postavili Komsica)...ostatak SDA se rasprsio u SBIH i druge stranke i na sledece izbore ide Koalicija...

SDP(Zelko) i Nasa Stranka(Bojan )...pridruzuje se NHI...i eto vladajuce koalicije.... :D :bih:
Previse je to pametno da bi uspjelo u bosni. Jedino ako se pojavi neki novi Thomas Miller da ih okupi. :-D
boca junior

#4 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by boca junior »

nikad_izvini wrote:Čini se Bakir Izetbegović radi ono što je rekao da neće-preuzima kontrolu nad SDA,javno!

-poslanički klub SDA u Parlamentu BiH predovođen Izetbegovićem otkazao poslušnost Tihiću,

Primjeri: Zakon o platama državnih funkcionera
rasprava o reformi policije na Parlamentu BiH(Tihić protiv,klub poslanika SDA,blago rečeno,nezainteresovan)
Dom naroda,zadnja instanca gdje je moguće uložiti veto o reformi policije(zaštita vitalnog nacionalnog interesa) ili
izbjeći zakazivanje sjednice(Tihić je primoran da svoje ovlasti prenese na Hazima Rančića,zbog operacije);
PRIJEDLOG ZAKONA O ODUZIMANJU NELEGALNO STEČENE IMOVINE: NIJE PROŠAO PRVO ČITANJE,SVI ZASTUPNICI
SDA GLASALI PROTIV,uprkos Tihićevom obećanju Lagumdžiji(ZgraBiH ne spominjem,oni su već klasika);
Reis Cerić se okrenuo protiv Tihića nazvavši ga "sujetnim inadžijom"

To se odavno kuha.Pa i premijer Federacije je izabran kao kompromis.Tihićev prijedlog je bio Vlahovljak,a Bakirov sam zaboravio,kao kompromis je izabran Branković :roll:
Tihićeva struja je oslabila nestankom Terzića,Hadžipašića sa "lica zemlje",struja koja je bila ipak malo umjerenija.Zato su mračnjaci isplivali tipa Čengića.....

Eto noći,eto ludila.Eto nam novog prvog u Bošnjaka u dogledno vrijeme ;-)

bakir je ukrao puno para. kao i svi koji su ukrali puno para, nema im druge nego da se drze vlasti.
ld

#5 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by ld »

zavrzlama wrote:A kasike mi rekose sledecu kombinaciju....raspada se SDA....2/3 clanstva onih mladjih i obrazovanijih se presaltaju u SDP(u kojem su upravo odjebali Lagumdziju i postavili Komsica)...ostatak SDA se rasprsio u SBIH i druge stranke i na sledece izbore ide Koalicija...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
don vito

#6 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by don vito »

Bosna je ovo... osudjena da sva rjesenja budu "od loseg moze jos gore". Taman se pojavi neki "pozitivac" unutar ovih nacionalistickih stranaka, u sekundi se "mracnjaci" reorganizuju i izvrse puc. Prije Tihica je sletio Dragan Cavic iz SDS-a kad se pokazao "sklon kompromisima". A, skupa sa Tihicem pao je i Sadik Ahmetovic iz Srebrenice koji me toliko puta odusevio svojim postenjem i dosljednoscu da sam se pitao sta takav covjek radi u SDA. Bakir Princ, Cengic Bioturs, Turcin reis Ceric, Brankovic "ne znam kako sam platio stan", to je nasa buducnost, jos cemo zaliti za Haretom kad se nakon sljedecih izbora vrati u Tursku. :roll:
zlatan01

#7 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by zlatan01 »

Hm, prvo sto mi pade na pamet je da ce naci-stranke u tom slucaju sloziti pamflet: "Zar ce Bosnjaci dozvoliti da ih vode Zeljko, Bojan i Kresimir (ili je Mijo predsjednik?)"! Onda malo hodze na terenu i eto...ne bi dugo kao ni Alijansa...
nikad_izvini

#8 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nikad_izvini »

don vito wrote:Bosna je ovo... osudjena da sva rjesenja budu "od loseg moze jos gore". Taman se pojavi neki "pozitivac" unutar ovih nacionalistickih stranaka, u sekundi se "mracnjaci" reorganizuju i izvrse puc. Prije Tihica je sletio Dragan Cavic iz SDS-a kad se pokazao "sklon kompromisima". A, skupa sa Tihicem pao je i Sadik Ahmetovic iz Srebrenice koji me toliko puta odusevio svojim postenjem i dosljednoscu da sam se pitao sta takav covjek radi u SDA. Bakir Princ, Cengic Bioturs, Turcin reis Ceric, Brankovic "ne znam kako sam platio stan", to je nasa buducnost, jos cemo zaliti za Haretom kad se nakon sljedecih izbora vrati u Tursku. :roll:
:D Sklon sam da vjerujem tvrdnji,koliko god pljuvao Harisa i koliko god govorio da je izdajnik,a jeste.Izbahuljati će još veći šljam od njega(iako mi sada to zvuči prilično nevjerovatno,ali....). Primjer je da sam lajao na Terzića i Hadžipašića i tvrdio da ne može biti gore :roll: Može,može,mnogo gore.Sad sam se opametio,sad više ne tvrdim da ne može lošije da bude,a biti će :roll:
Fair Life

#9 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by Fair Life »

Zna Bakir da... "od oca je ostanulo sinu".
simi5

#10 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by simi5 »

A što Bakir više liči na Cerića nego na Izetbegovića?
doktor30

#11 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by doktor30 »

na ovom forumu sta god prdne slobodna bosna ili dani, odmah bude podvedeno pod "istina". stvarno, ovdje neki postaju uzasni. jeste alijin sin smece, ali brate imajte malo svoj stav, ne prepisujte od par nepismenih novinara...
Fair Life

#12 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by Fair Life »

doktor30 wrote:na ovom forumu sta god prdne slobodna bosna ili dani, odmah bude podvedeno pod "istina". stvarno, ovdje neki postaju uzasni. jeste alijin sin smece, ali brate imajte malo svoj stav, ne prepisujte od par nepismenih novinara...
Zastupaj Izetbegovice... ostavi se Sefera.
Time ces napraviti uslugu Halilovicu.
nikad_izvini

#13 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nikad_izvini »

doktor30 wrote:na ovom forumu sta god prdne slobodna bosna ili dani, odmah bude podvedeno pod "istina". stvarno, ovdje neki postaju uzasni. jeste alijin sin smece, ali brate imajte malo svoj stav, ne prepisujte od par nepismenih novinara...
:roll: Ovo jeste istina :roll: Pod stavom misliš da se slažemo sa pacijentom,jel tako ;-)

A šta se uglavnom radi na forumu osim komentarisanja tekstova,emisija........pročavanje kvantne fizike,sofizma,haiku poezije? Možda neko kaže koju pametnu,možda nešto saznaš ;-) a možda naletiš na pacijenta ;-)
nikad_izvini

#14 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nikad_izvini »

Fair Life wrote:
:D :-D
doktor30

#15 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by doktor30 »

Fair Life wrote:
pazi, da ti kazem nesto, evo na drugom forumu mi jedan rece da iza mog nicka stoji licno seferov sin semir :D . no, bilo kako bilo, vi ste stvarno sa "istinama" senada avdica i pecanina pretjerali. to su dva potkupljena novinara, saradnici sdb-a, dosadni ko stjenice. a ti fairy, ono, bacis nekad koju pametnu, ali vala si ga sad zabrazdao...........
sffovac

#16 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by sffovac »

da bi ovo bilo iole realno, fale lijanovici !!!1 :-)
Vozdra raja :-)

#17 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by Vozdra raja :-) »

Na ovoj temi se svi takmice ko ce vise popljuvati, i ko ce napisati nesto odvratnije o Bakiru Izetbegovicu, ali jos niko nije konkretno nabrojao greske, mane, i zlodjela tog covijeka(ciji je "grijeh" sto je sin "zlotvora" Alije) da bi opravdao svoju mrznju prema istom...

Dakle, konkretna zlodjela Izetbegovica mladjeg su... :?: :?:
1...?
2...?
3...?
... :arrow: ?

P.S. Neko ovdje rece da je Bakir smece, hm..., za mene je vece smece Svetlana Broz koja malo malo pa izadje pred kamere sa licemjernom pricnom o nekakvom postenju, pravdi, bratstvu i jedinstvu, a sa druge strana zaboravlja spomenuti "pravedni" proces '83 godine, muriju koja mlati zbog politickog vica, i lazno bratstvo koje nas(koji smo najvise voljeli Tita i Jugoslaviju) je kostalo stotinjak hiljada zivota, komunisticke izdajnike koji su u nocnim satima svoje crvene knjizice zamijenili kokardama... itd, valjda se to sve nama samo pricinilo... :wink: :-?

Bas cudno..., na brdu iznad Sarajeva komunisticki generali JNA rokaju granatama po Sarajevu, a dole bivsi "vjerski fanatik" Alija sa borcima brani Sarajevo... kako se sudbina okrene za tili cas...
nedim01

#18 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nedim01 »

Vozdra raja wrote:Na ovoj temi se svi takmice ko ce vise popljuvati, i ko ce napisati nesto odvratnije o Bakiru Izetbegovicu, ali jos niko nije konkretno nabrojao greske, mane, i zlodjela tog covijeka(ciji je "grijeh" sto je sin "zlotvora" Alije) da bi opravdao svoju mrznju prema istom...

Dakle, konkretna zlodjela Izetbegovica mladjeg su... :?: :?:
1...?
2...?
3...?
... :arrow: ?

P.S. Neko ovdje rece da je Bakir smece, hm..., za mene je vece smece Svetlana Broz koja malo malo pa izadje pred kamere sa licemjernom pricnom o nekakvom postenju, pravdi, bratstvu i jedinstvu, a sa druge strana zaboravlja spomenuti "pravedni" proces '83 godine, muriju koja mlati zbog politickog vica, i lazno bratstvo koje nas(koji smo najvise voljeli Tita i Jugoslaviju) je kostalo stotinjak hiljada zivota, komunisticke izdajnike koji su u nocnim satima svoje crvene knjizice zamijenili kokardama... itd, valjda se to sve nama samo pricinilo... :wink: :-?

Bas cudno..., na brdu iznad Sarajeva komunisticki generali JNA rokaju granatama po Sarajevu, a dole bivsi "vjerski fanatik" Alija sa borcima brani Sarajevo... kako se sudbina okrene za tili cas...
i svetlana je smece ali i bakir. a zasto? neka objasni odakle mu vila na poljinama, vila njegovoj sestri na poljinama, skola njegovoj sestri, zasto njegov zet je glavni dobavljac za izvodjenje radova zavoda za izgradnju sarajeva ciji je bakir bio prvi covjek, i zasto je dozvolio i ucestovovao u potpunom skrnavljenju sarajeva gradeci zgrade gdje im jmjesto nije! eto..

e da, i jos je smece jer nije bio pripadnik Armije RBiH ni on ni njegova sira i uza familija. zato su izetbegovici smece!

#19 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Siguran sam da je sin napravio neke necasne greske, kao sto je ova najskorija kada je glasao za povecanje primanja poslanika... :x

Ali ipak, njegov otac je dosta ucinio za nasu zemlju, i da ga nije bilo ko zna kako bi se sve zavrsilo. Otac mu je bio vrhovni komandant vojske koja nije imala oruzije, drzave bez armije, i izdani sa svih strana..., ipak smo se njegovim ocem odbranili i pobijedili... I ja sma ponosan sto niti jedna crkva nije oborena tokom rata, a moglo je biti drugacije da je Alija dopustio...

Nazvati nekoga smecem je vrlo neozbiljno...

Siguran sam da bi politika danasnje SDA bila mnogo drugacija da je Alija ziv...
don vito

#20 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by don vito »

Vozdra raja wrote:Alija sa borcima brani Sarajevo...
:-)
nedim01

#21 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nedim01 »

Vozdra raja wrote:Siguran sam da je sin napravio neke necasne greske, kao sto je ova najskorija kada je glasao za povecanje primanja poslanika... :x

Ali ipak, njegov otac je dosta ucinio za nasu zemlju, i da ga nije bilo ko zna kako bi se sve zavrsilo. Otac mu je bio vrhovni komandant vojske koja nije imala oruzije, drzave bez armije, i izdani sa svih strana..., ipak smo se njegovim ocem odbranili i pobijedili... I ja sma ponosan sto niti jedna crkva nije oborena tokom rata, a moglo je biti drugacije da je Alija dopustio...

Nazvati nekoga smecem je vrlo neozbiljno...

Siguran sam da bi politika danasnje SDA bila mnogo drugacija da je Alija ziv...
hajd mi navedi samo jednog izetbegovica koji je branio rbih?????????????????????????????????

p.s. nas vrhovni komandant je bilo predsjednistvo RBiH a ne predsjednik predsjednistva, zapamti to

#22 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

don vito wrote:
Jok Alija ba..., Svetlana Broz je bila predsjednik drzave u najtezem vremenu i ona je bila vrhovni komandant armije koja je BRANILA Sarajevo i drzavu...

#23 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

nedim01 wrote:nas vrhovni komandant je bilo predsjednistvo RBiH a ne predsjednik predsjednistva, zapamti to
Slazem se!
Medjutim, na linijama sa borcima nisam nikada vidio sliku Tatjane ili Pejanovica, vec uvijek Alija. Ipak je on bio glavni...
nedim01

#24 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by nedim01 »

Vozdra raja wrote:
nedim01 wrote:nas vrhovni komandant je bilo predsjednistvo RBiH a ne predsjednik predsjednistva, zapamti to
Slazem se!
Medjutim, na linijama sa borcima nisam nikada vidio sliku Tatjane ili Pejanovica, vec uvijek Alija. Ipak je on bio glavni...
jeste!

p.s. nisi mi odgovorio na pitanje, znas li ijednog izetbegovica koji je bio u jedinicam ARBiH??????? bilo kojeg.....od najuze do njasire familije
don vito

#25 Re: Borba unutar SDA;B. Izetbegović vs Tihić

Post by don vito »

Vozdra raja wrote:
don vito wrote:
Jok Alija ba..., Svetlana Broz je bila predsjednik drzave u najtezem vremenu i ona je bila vrhovni komandant armije koja je BRANILA Sarajevo i drzavu...
Ja bio skoro 4 godine u rovu... branio BiH...
nisam vidio nijednog Izetbegovica uzivo...
ni ja, a bogami niti bilo koji borac...
kazu da su bili na prvoj liniji odbrane u trezoru Narodne banke BiH...
A princ Bakir iz trezora pravo na mjesto direktora Zavoda za izgradnju grada... grada koji se medjunarodnim donacijama obnavlja od agresije... kazu da je ovo bilo isplatnije mjesto od fotelje Bila Gejtsa... plus imas ovlasti da najokrjelijim kriminalcima legalizujes bespravno podignute objekte... s medom raditi, a kasiku ne oblizati, ne bi bilo zamka na Poljinama.
Post Reply