Familijarne, zatvorske i dzematske veze
-
popajic
#26 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
zar vam se ne cini da se,kod ovakvih tema uvijek tacno zna kakve ce reakcije uslijediti.Zna se ko je apriori protiv sto moze rezultirati i zakljuckom da se zna i zasto.Neki su za,sto se moze objasniti zeljom da se o stvarima sto vise sazna.Da bi se priblizi istini.Zasto da ne ?
Ostaje problem komunikacije.Dijalog uvijek rezultira svadjom.Steta !
- turban
#27 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
POENTASA OVAKVIM TEMAMA JESTE,zamjena teze.popajic wrote:zar vam se ne cini da se,kod ovakvih tema uvijek tacno zna kakve ce reakcije uslijediti.Zna se ko je apriori protiv sto moze rezultirati i zakljuckom da se zna i zasto.Neki su za,sto se moze objasniti zeljom da se o stvarima sto vise sazna.Da bi se priblizi istini.Zasto da ne ?
Ova tema je pandam mojoj temi a tice se Haskog optuzenika Jovice Stanisica.(tema glasi:Nisi na odmoru)Zamislite radi se o sefu drzavne bezbjednosti Srbije odgovornim za teske zlocine,a da se niko od tikvih kvazi boraca za pravdu nije oglasio.Bolje je i interesantnije pljuvati po Bosnjacima.To je novi trend...
-
popajic
#28 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Ne vjerujem @turban da bi iko normalan mogao pljuvati po Bosnjacima koji su se borili i bore se za BiH.Ja bih licno onda pljuvao po svojoj porodici.Ali odbijam da budem slijep pa da ne vidim da se neki samo kriju pod plastom Bosnjaka i zarad svojih interesa bi Bosnu pretvorili u nesto sto ona nikad nije bila.turban wrote:POENTASA OVAKVIM TEMAMA JESTE,zamjena teze.popajic wrote:zar vam se ne cini da se,kod ovakvih tema uvijek tacno zna kakve ce reakcije uslijediti.Zna se ko je apriori protiv sto moze rezultirati i zakljuckom da se zna i zasto.Neki su za,sto se moze objasniti zeljom da se o stvarima sto vise sazna.Da bi se priblizi istini.Zasto da ne ?
Ova tema je pandam mojoj temi a tice se Haskog optuzenika Jovice Stanisica.(tema glasi:Nisi na odmoru)Zamislite radi se o sefu drzavne bezbjednosti Srbije odgovornim za teske zlocine,a da se niko od tikvih kvazi boraca za pravdu nije oglasio.Bolje je i interesantnije pljuvati po Bosnjacima.To je novi trend...
- turban
#29 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Da nije bilo agresije nebi bilo ni takvih o kojima pricas.Mi imamo bolesno drustvo.Ali kod mene je prioritet pravda.Prvo pravda da zavalada pa cemo rjesavati i sve ostalo.popajic wrote:Ne vjerujem @turban da bi iko normalan mogao pljuvati po Bosnjacima koji su se borili i bore se za BiH.Ja bih licno onda pljuvao po svojoj porodici.Ali odbijam da budem slijep pa da ne vidim da se neki samo kriju pod plastom Bosnjaka i zarad svojih interesa bi Bosnu pretvorili u nesto sto ona nikad nije bila.turban wrote:POENTASA OVAKVIM TEMAMA JESTE,zamjena teze.popajic wrote:zar vam se ne cini da se,kod ovakvih tema uvijek tacno zna kakve ce reakcije uslijediti.Zna se ko je apriori protiv sto moze rezultirati i zakljuckom da se zna i zasto.Neki su za,sto se moze objasniti zeljom da se o stvarima sto vise sazna.Da bi se priblizi istini.Zasto da ne ?
- Luke Perry
#30 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
o zivote... *ebem li te.Da nije bilo agresije nebi bilo ni takvih o kojima pricas.Mi imamo bolesno drustvo.Ali kod mene je prioritet pravda.Prvo pravda da zavalada pa cemo rjesavati i sve ostalo.
-
doktor30
#31 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
kako bi slogan BPS-a "PRAVDA i POSTENJE".
ma ovi smradovi policijski kao osman brka koji pisu knjige - to da je drzave, bili bi maximum referenti u opstini. bagra balijska.
ma ovi smradovi policijski kao osman brka koji pisu knjige - to da je drzave, bili bi maximum referenti u opstini. bagra balijska.
-
JMJ
#32 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Pa sta cemo, dr,ima li kakvog lijeka protiv njih,ili za njih! Pomazi!
- lady midnight
#33 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
dobro,
evo ja pogledah link, koji sam bila previdjela u prvom postu -- ocharana fotografijom
dakle, da malo analiziram ovaj chlanak koji je fair postavio.
chlanak, autora esada hecimovica, jeste prikaz knjige koju je osman brka napisao.
hecimovic knjigu smatra vazhnim svjedochanstvom (poshto je brka bio uchesnik od prvih dana) o tome kako je nastajala SDA, kako su se formirali regionalni ogranci, te zashto je dolazilo do sukoba u toj stranci i kako su se ti sukobi manifestirali.
shta saznajemo iz ove knjige? naravno, ako je vjerovati hecimovicevoj recenziji, a ja mu vjerujem, jer ga smatram odlichnim novinarom, a prikaz isto tako ne igleda nimalo pristrano. knjigu nisam prochitala, ali hocu, poshto me tematika plaho zanima
dakle, saznajemo uglavnom da je SDA rezultat - porodichnih, zatvorskih i dzhematskih veza.
prekid ovih veza, zbog odredjenih razloga, je rezultirao u fragmentiranju stranke, te u osnivanju drugih stranaka (razlaz izmedju harisa i alije, naprimjer).
kako vidim, ima i par anekdota koje je brka neposredno dozhivio, te njegovo objashnjenje toga zashto je alija odredjene ratne komandante "doveo u suru" i na koji nachin.
vishe od ovih informacija hecimovic ne pruzha. isto tako za razliku od reakcija ovdje, nichim ne sugerishe nikakvu "izdaju", nikakvu "podjelu", nego jednostavno kosntatira da je ovo shto je brka napisao interesantno shtivo i interesantan izvor za svakoga ko zheli da se pozabavi istrazhivanjem o SDA. pri tome je zaboravio (al ne zamjeram mu, evo ja cu reci
) da ukazhe na to da je vjerodostojnost ovakvih izvora naravno uvijek ogranichena, poshto dogadjaje opisuje chovjek koji je bio njihov neposredan uchesnik, i koji kao takav ima naravno interesa da odredjene stvari predstavi onako kako to njemu odgovara. medjutim, hecimovic valjda nije ukazivao na to, jer chovjek smatra da je to valjda jasno, kao shto bi i trebalo biti jasno. no znajuci koliko su nashi forumashi skloni da kao istinu prihvate ono shto njima ionako odgovara i u shta su vec ubijedjeni
, ja sebi uzeh to pravo da josh jednom posjetim na taj problem vjerodostojnosti. 
a sad ozbiljno --- shta cemo sad? i shta smo novo saznali?
je li to nekome novo da je SDA rezultat porodichnih, prijateljskih, zatvorskih i dzhematskih veza
je li to nekome novo na koji je nachin izetbegovic birao ljude "od povjerenja"
je li bilo kome ishta shto je navedeno u ovom chlanku toliko novo da bi se sada toliko uzbudjivalo zbog ove knjige
evo ja pogledah link, koji sam bila previdjela u prvom postu -- ocharana fotografijom
dakle, da malo analiziram ovaj chlanak koji je fair postavio.
chlanak, autora esada hecimovica, jeste prikaz knjige koju je osman brka napisao.
hecimovic knjigu smatra vazhnim svjedochanstvom (poshto je brka bio uchesnik od prvih dana) o tome kako je nastajala SDA, kako su se formirali regionalni ogranci, te zashto je dolazilo do sukoba u toj stranci i kako su se ti sukobi manifestirali.
shta saznajemo iz ove knjige? naravno, ako je vjerovati hecimovicevoj recenziji, a ja mu vjerujem, jer ga smatram odlichnim novinarom, a prikaz isto tako ne igleda nimalo pristrano. knjigu nisam prochitala, ali hocu, poshto me tematika plaho zanima
dakle, saznajemo uglavnom da je SDA rezultat - porodichnih, zatvorskih i dzhematskih veza.
prekid ovih veza, zbog odredjenih razloga, je rezultirao u fragmentiranju stranke, te u osnivanju drugih stranaka (razlaz izmedju harisa i alije, naprimjer).
kako vidim, ima i par anekdota koje je brka neposredno dozhivio, te njegovo objashnjenje toga zashto je alija odredjene ratne komandante "doveo u suru" i na koji nachin.
vishe od ovih informacija hecimovic ne pruzha. isto tako za razliku od reakcija ovdje, nichim ne sugerishe nikakvu "izdaju", nikakvu "podjelu", nego jednostavno kosntatira da je ovo shto je brka napisao interesantno shtivo i interesantan izvor za svakoga ko zheli da se pozabavi istrazhivanjem o SDA. pri tome je zaboravio (al ne zamjeram mu, evo ja cu reci
je li to nekome novo da je SDA rezultat porodichnih, prijateljskih, zatvorskih i dzhematskih veza
je li bilo kome ishta shto je navedeno u ovom chlanku toliko novo da bi se sada toliko uzbudjivalo zbog ove knjige
-
doktor30
#34 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
ma brka je kosovac i ne pise samo o kosovskoj firmi - sda, vec sere i o ratu kao da mi je on neki faktor tu bio. gadi mi se i on i sva ta svita profiterska iz sda.
- Fair Life
#35 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Program stranke, program lady ??lady midnight wrote:dobro,
...
Nije li program trebao biti "nesto" oko cega bi se clanovi okupili, a ne ovako...
Rezultat njihovih porodichnih, prijateljskih, zatvorskih i dzhematskih veza je ovo ispod...
[u][b]Kako je SDA pripremala odbranu BiH:[/b][/u] wrote:
... Vizija sadasnjeg bosnjackog vodjstva doseze do zidova kojima su opasane njihove avlije. Ili, u najboljem slucaju, do Kozije cuprije i Marijin dvora. U prvi mah mi se cinilo kao vic kad sam cuo pricu da su na sastanku aktivista SDA Ilidze, u ljeto 91. godine davane upute kako se pripremiti za odbranu:
____"Tri puta prouciti Ajetulkjursiju, tri puta puhnuti niza se, a zene neka pripreme luga da cetnicima bacaju u oci".
Autori uputa bili su Omer Behmen i aktuelni predsjednik SDA Ilidza. Krajem 91. godine iz istog kruga lansirana je nova, i u odnosu na ovu pocetnu, revolucionarna strategija odbrane:
____auto treba staviti na avlijska vrata, da cetnici ne mogu uci. Dugu ili kratku cijev treba imati u kuci: ako cetnici vec udju, da se brani kucni prag. ...
- Air Ramiz
#36 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
fair vidim da izbjegavas pitanje, pa da ponovim:
Air Ramiz wrote:@Fair Life
Tvoje milšljenje o sljedećim obavještajcima:
1. Bahrudin Bijedić
2. Munir Alibabić?
Generalno postoji ubjeđenje da su obavještajci najveća ljudska ološ, mene interesuje šta ti misliš o postupku Alibabića nakon rata kada je sa ostacima paradržave Herceg-Bosne sklapao optužnicu brotiv bosanskih oficira i Izetbegovića, a Buri je posebna priča. Ako ikad dođe do lustracije, što je preporuka Evrope svim nekadašnjim komunističkim zemljama, on će vjerovatno prvi u zatvor.
- Fair Life
#37 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Da ti Ramiz-aga nisi pao s kruske na 'ovu' temu ??
- Air Ramiz
#38 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Da ti nisi jedan od ovih likova ili neko iz obavjestajnog miljea?Fair Life wrote:Da ti Ramiz-aga nisi pao s kruske na 'ovu' temu ??
- Fair Life
#39 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Jasta sam.Air Ramiz wrote:Da ti nisi jedan od ovih likova ili neko iz obavjestajnog miljea?Fair Life wrote:Da ti Ramiz-aga nisi pao s kruske na 'ovu' temu ??
A sad malo o programu okupljenog jetseta sa fotografije... kojima je glavna okosnica bila "politicka misao Alije Izetbegovica" i njegovo vidjenje nacina na koji drzava treba biti ustrojena...
"Nema islamskog poretka bez nezavisnosti i slobode. I obrnuto: nema nezavisnosti i slobode bez Islama." (strana 8 )
"Najkraća definicija islamskog poretka definira ga kao jedinstvo vjere i zakona, odgoja i sile, ideala i interesa, duhovne zajednice i države, dobrovoljnosti i prisile. Kao sinteza ovih komponenata, islamski poredak ima dvije temeljne pretpostavke: islamsko društvo i islamsku vlast. Prva je sadržina a druga forma islamskog poretka. Islamsko društvo bez islamske vlasti je nedovršeno i nemoćno; islamska vlast bez islamskog društva je ili utopija ili nasilje. Musliman uglavnom ne postoji kao jedinka.
Ako hoće da živi i opstane kao Musliman, on mora stvarati sredinu, zajednicu, poredak. On mora izmijeniti svijet ili će sam biti izmijenjen." (strana 9)
"Islamski poredak može se ostvariti samo u zemljama u kojima Muslimani predstavljaju većinu stanovništva. Bez ove većine, islamski poredak se svodi samo na vlast (jer nedostaje drugi elemenat – islamsko društvo) i može se pretvoriti u nasilje. Nemuslimanske manjine u sastavu
islamske države, uz uvjet lojalnosti, uživaju vjerske slobode
i svu zaštitu." (strana 10)
"Islamski pokret treba i može prići preuzimanju vlasti čim je moralno i brojno toliko snažan da može ne samo srušiti postojeću neislamsku, nego i izgraditi novu islamsku vlast. Ovo razlikovanje je važno, jer rušenje i građenje ne zahtijeva podjednak stupanj psihološke i materijalne pripremljenosti. Preuraniti ovdje je jednako opasno kao i zakasniti." (strana 11)
"Islamski preporod ne može započeti bez vjerske, ali se ne može uspješno nastaviti i dovršiti bez političke revolucije." (strana 12)
"Nema mira ni koegzistencije između 'islamske vjere' i neislamskih društvenih i političkih institucija." (strana 13)
"Alternativa je jasna: ili kretanje u pravcu islamske obnove ili pasivnost i stagnacija. Za muslimanske narode treća mogućnost ne postoji." (strana 14).
"Jer, mi kao Muslimani ne možemo biti podjarmljeni, neprosvijećeni, zavađeni. Mi to možemo biti samo kao otpadnici od Islama. Svi naši porazi, od onog prvog na Uhudu pa do ovog posljednjeg na Sinaju, podjednako potvrđuju ovaj stav." (strana 15)
"Musliman može ginuti samo s imenom Allaha i u slavu islama ili – bježati s bojnog polja." (strana 16)
"Borba za istinsku nezavisnost muslimanskih naroda mora zato svugdje započeti nanovo." (strana 1)
- Air Ramiz
#40 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Pa đe si Bahrudine majka mu stala, šta se radi u Australiji?! Jasno mi je da su četnici citirali deklaraciju izvađenu iz konteksta, ali da na takav nivo spadaju i komunisti, eh to moj Buri nisam vjerovao...A pošto si u demokratskom svijetu sada, dobro znaš da se suđenje za pisanu riječ smatra inkvizicijom i necivilizacijskim postupkom...Fair Life wrote:Jasta sam.Air Ramiz wrote:Da ti nisi jedan od ovih likova ili neko iz obavjestajnog miljea?Fair Life wrote:Da ti Ramiz-aga nisi pao s kruske na 'ovu' temu ??
A sad malo o programu okupljenog jetseta sa fotografije... kojima je glavna okosnica bila "politicka misao Alije Izetbegovica" i njegovo vidjenje nacina na koji drzava treba biti ustrojena...
"Nema islamskog poretka bez nezavisnosti i slobode. I obrnuto: nema nezavisnosti i slobode bez Islama." (strana 8 )
"Najkraća definicija islamskog poretka definira ga kao jedinstvo vjere i zakona, odgoja i sile, ideala i interesa, duhovne zajednice i države, dobrovoljnosti i prisile. Kao sinteza ovih komponenata, islamski poredak ima dvije temeljne pretpostavke: islamsko društvo i islamsku vlast. Prva je sadržina a druga forma islamskog poretka. Islamsko društvo bez islamske vlasti je nedovršeno i nemoćno; islamska vlast bez islamskog društva je ili utopija ili nasilje. Musliman uglavnom ne postoji kao jedinka.
Ako hoće da živi i opstane kao Musliman, on mora stvarati sredinu, zajednicu, poredak. On mora izmijeniti svijet ili će sam biti izmijenjen." (strana 9)
"Islamski poredak može se ostvariti samo u zemljama u kojima Muslimani predstavljaju većinu stanovništva. Bez ove većine, islamski poredak se svodi samo na vlast (jer nedostaje drugi elemenat – islamsko društvo) i može se pretvoriti u nasilje. Nemuslimanske manjine u sastavu
islamske države, uz uvjet lojalnosti, uživaju vjerske slobode
i svu zaštitu." (strana 10)
"Islamski pokret treba i može prići preuzimanju vlasti čim je moralno i brojno toliko snažan da može ne samo srušiti postojeću neislamsku, nego i izgraditi novu islamsku vlast. Ovo razlikovanje je važno, jer rušenje i građenje ne zahtijeva podjednak stupanj psihološke i materijalne pripremljenosti. Preuraniti ovdje je jednako opasno kao i zakasniti." (strana 11)
"Islamski preporod ne može započeti bez vjerske, ali se ne može uspješno nastaviti i dovršiti bez političke revolucije." (strana 12)
"Nema mira ni koegzistencije između 'islamske vjere' i neislamskih društvenih i političkih institucija." (strana 13)
"Alternativa je jasna: ili kretanje u pravcu islamske obnove ili pasivnost i stagnacija. Za muslimanske narode treća mogućnost ne postoji." (strana 14).
"Jer, mi kao Muslimani ne možemo biti podjarmljeni, neprosvijećeni, zavađeni. Mi to možemo biti samo kao otpadnici od Islama. Svi naši porazi, od onog prvog na Uhudu pa do ovog posljednjeg na Sinaju, podjednako potvrđuju ovaj stav." (strana 15)
"Musliman može ginuti samo s imenom Allaha i u slavu islama ili – bježati s bojnog polja." (strana 16)
"Borba za istinsku nezavisnost muslimanskih naroda mora zato svugdje započeti nanovo." (strana 1)
- turban
#41 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Da pojasnim.Luke Perry wrote:o zivote... *ebem li te.Da nije bilo agresije nebi bilo ni takvih o kojima pricas.Mi imamo bolesno drustvo.Ali kod mene je prioritet pravda.Prvo pravda da zavalada pa cemo rjesavati i sve ostalo.
Prioritet imaju cetnici.One hiljade koljaca sto mirno setaju Bosnom.TO JE TEZNJA KA PRAVDI.NEMA DRZAVE KOJA BI MOGLA DA IZDRZI OVAKVO STANJE?!
P.S
Ovakvi likovi koje se bune jesu sve samo ne dobronamjerni...
-
Alex.B
#42 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Jebo ti drzavu o kojoj Borat odlucuje.[/quote]
[/quote]
vidi alije junaka, metar i dvaes[/quote]
mislis metar i aplauz
vidi alije junaka, metar i dvaes[/quote]
mislis metar i aplauz
- Fair Life
#43 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Nisu podobni... ni po familijarnoj, ni zatvorskoj, niti po dzematskoj liniji i kao takvima nije im mjesto u gornjoj fotografiji.Air Ramiz wrote:fair vidim da izbjegavas pitanje, pa da ponovim:Air Ramiz wrote:@Fair Life
1. Bahrudin Bijedić
2. Munir Alibabić?
...
U protivnom imali bi razloga da se stide.
- Air Ramiz
#44 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Naravno, njima je mjesto na zastavi Herceg-Bosne.Fair Life wrote:Nisu podobni... ni po familijarnoj, ni zatvorskoj, niti po dzematskoj liniji i kao takvima nije im mjesto u gornjoj fotografiji.Air Ramiz wrote:fair vidim da izbjegavas pitanje, pa da ponovim:Air Ramiz wrote:@Fair Life
1. Bahrudin Bijedić
2. Munir Alibabić?
...
U protivnom imali bi razloga da se stide.
- Fair Life
#45 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Ramize... ti si budala !!
- Air Ramiz
#46 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Hvala lijepo.Fair Life wrote:Ramize... ti si budala !!
- muha_sa
#47 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
[/quote][u][b]Kako je SDA pripremala odbranu BiH:[/b][/u] wrote:
... Vizija sadasnjeg bosnjackog vodjstva doseze do zidova kojima su opasane njihove avlije. Ili, u najboljem slucaju, do Kozije cuprije i Marijin dvora. U prvi mah mi se cinilo kao vic kad sam cuo pricu da su na sastanku aktivista SDA Ilidze, u ljeto 91. godine davane upute kako se pripremiti za odbranu:
____"Tri puta prouciti Ajetulkjursiju, tri puta puhnuti niza se, a zene neka pripreme luga da cetnicima bacaju u oci".
Autori uputa bili su Omer Behmen i aktuelni predsjednik SDA Ilidza. Krajem 91. godine iz istog kruga lansirana je nova, i u odnosu na ovu pocetnu, revolucionarna strategija odbrane:
____auto treba staviti na avlijska vrata, da cetnici ne mogu uci. Dugu ili kratku cijev treba imati u kuci: ako cetnici vec udju, da se brani kucni prag. ...
moj bože
evo da i ja puhnem par puta niza se ne bil mi bog dao snagu da više NIKAD ama baš nikad ne otvorim ove i ovakve teme
puhat cu do sutra u podne ako treba
- Fair Life
#48 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Navedeni citat je iz knjige "Lukava strategija" Sefera Halilovica.muha_sa wrote:moj bože[u][b]Kako je SDA pripremala odbranu BiH:[/b][/u] wrote:
____auto treba staviti na avlijska vrata, da cetnici ne mogu uci. Dugu ili kratku cijev treba imati u kuci: ako cetnici vec udju, da se brani kucni prag. ...zar neko može u ovo povjerovat.
evo da i ja puhnem par puta niza se ne bil mi bog dao snagu da više NIKAD ama baš nikad ne otvorim ove i ovakve teme![]()
puhat cu do sutra u podne ako treba
- Maraschino
#49 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
Kada bi ukucali "Lukava strategija " jadni google izbacio bi punih 1000000000........000000000 stranica
rekao bi covjek da je to remek djelo ''remek'' umjetnika
-
doktor30
#50 Re: Familijarne, zatvorske i dzematske veze
sta ti hoces da kazes da nije je l "intelektualac alijin"?Maraschino wrote:Kada bi ukucali "Lukava strategija " jadni google izbacio bi punih 1000000000........000000000 stranica![]()
lukava strategija je knjiga za DESET, kao i Drzavne tajne njegovog sina.