Zijad je upoznao Brku i sa svojim prijateljem, glavnim imamom u Gračanici Mustafom Cerićem
jesi li ti onaj brko što stoji izmedz Alije i more bit bidne Cenge
Haman da jesam...muha_sa wrote:jesi li ti onaj brko što stoji izmedz Alije i more bit bidne Cenge
ama-svaka ti je na mjestuJMJ wrote:I kako tad', tako i sad' ! Jad i cemer.
Moras priznati da je lako bilo i Srbiji i Hrvatskoj. No, kako vrijeme prolazi, sve im je lakse.Nigdje BiH, a kamoli RBiH.Nasima se ostvaruje vjekovni san, sa mindera da kupe kajmak, ako cetnicima treba drzava, neka je prave, dace Bog nesto i za federaciju, a ako i ne dadne, e onda" jopet" smo mi krivi, to nas on kaznjava sto nismo "pravi".FUJ, gade mi se, nikad nisam ni pomislila da su za sudbinu BiH krive politike Srbije i Hrvatske,FUJ, onoliko puta koliko ih ima!
A kad se malo smirim, onda mislim,pa neka, sta fali, 1-2 godisnje otici home, napuniti baterije, uzivati, i onda se vratiti tamo gdje smo, riljati, k'o i sav normalan svijet.A oni koji ni pored ovolikog svjetla, nista ne vide, pa neka uzivaju, neka strahuju od ljeta koje ce donijeti sve nas i nasu brigu na daljinskom,ispijajuci kafe i zaleci se i sve Boga moleci hoce li ko vise doci i srediti stvari u BiH, jer ne mogu u rahatluku ni kafu popit'
FUJ
Dobra ova Muhamedova izreka/hadis, ali je Ceric izgleda citajuci Kuran pogesno protumacio ili misli:"Na ovom svijetu preferiram materijalno, a na onom cu duhovno". Gdje vlast, tu su i pare.Fair Life wrote:Haman da jesam...muha_sa wrote:jesi li ti onaj brko što stoji izmedz Alije i more bit bidne Cenge
Davno je to bilo.
PS Nego... nesto mislim, padne li ikada ucenom reisul ulemi Mustafi efendiji Cericu Poslanikov hadis
koji kaze: "Kada vidis alima da se mnogo druzi sa vladarom - znaj da je varalica!"
Fair Life wrote:Haman da jesam...muha_sa wrote:jesi li ti onaj brko što stoji izmedz Alije i more bit bidne Cenge
Davno je to bilo.
PS Nego... nesto mislim, padne li ikada ucenom reisul ulemi Mustafi efendiji Cericu Poslanikov hadis
koji kaze: "Kada vidis alima da se mnogo druzi sa vladarom - znaj da je varalica!"
E deder nam ti ziv bio kazi kako je bilo!?doktor30 wrote:i osman brka mi napisalo knjigu kako se vodio rat. hebem ti i rat i kud uzesmo puske kad svaka fukara ko sto je brka o tome pishe. citao sam dijelove koji su izasli u "danima".......uzas, odron, sastali se bivse fukare i robijasi da pricaju kako smo svi ugrozeni. e bome nije tako bilo.
stranacc wrote:E deder nam ti ziv bio kazi kako je bilo!?doktor30 wrote:i osman brka mi napisalo knjigu kako se vodio rat. hebem ti i rat i kud uzesmo puske kad svaka fukara ko sto je brka o tome pishe. citao sam dijelove koji su izasli u "danima".......uzas, odron, sastali se bivse fukare i robijasi da pricaju kako smo svi ugrozeni. e bome nije tako bilo.
Kad moze semir napisati knjigu a tko onda ne moze?
Nego posto si ti pobornik lika i dijela Sefera H. de nam iz prve ruke reci dali je istina za one znacke da je htio dijeliti?
Ako jeste ....to je onda yebeno dno dna.
Wow dijelish znacke sa svojim likom.
Subhanalah
sta ti pricas? alija i njegovi posterni "ja izdati ne znam" - sto na to ne kazes subhanallah....licemjeru!stranacc wrote:E deder nam ti ziv bio kazi kako je bilo!?doktor30 wrote:i osman brka mi napisalo knjigu kako se vodio rat. hebem ti i rat i kud uzesmo puske kad svaka fukara ko sto je brka o tome pishe. citao sam dijelove koji su izasli u "danima".......uzas, odron, sastali se bivse fukare i robijasi da pricaju kako smo svi ugrozeni. e bome nije tako bilo.
Kad moze semir napisati knjigu a tko onda ne moze?
Nego posto si ti pobornik lika i dijela Sefera H. de nam iz prve ruke reci dali je istina za one znacke da je htio dijeliti?
Ako jeste ....to je onda yebeno dno dna.
Wow dijelish znacke sa svojim likom.
Subhanalah
kad je osman brka postao nekakav faktor onda ti .ebem i drzavu i narod.doktor30 wrote:i osman brka mi napisalo knjigu kako se vodio rat. hebem ti i rat i kud uzesmo puske kad svaka fukara ko sto je brka o tome pishe. citao sam dijelove koji su izasli u "danima".......uzas, odron, sastali se bivse fukare i robijasi da pricaju kako smo svi ugrozeni. e bome nije tako bilo.
je li ovo bilo onda kada su planirali osvajanje srbije i hrvatske i njihovo pretvaranje u dzhamahiriju?
lady midnight wrote:je li ovo bilo onda kada su planirali osvajanje srbije i hrvatske i njihovo pretvaranje u dzhamahiriju?
ili je mozha bilo kada su planirali genocid nad narodima BiH koji ce i ostvariti, kao shto je svima poznato?
ili mozhda kada su dogovarali otvaranje koncentracionih logora koje su punili lavovima i u koje su trpali sve koji nisu tekbirali, shto je radjeno diljem BiH, kao shto svi znamo?
ili mozhda kada su dogovarali uvodjenje sherijata u BiH?
ako nije -- koja je tachno svrha ovih familijarnih, zatvorskih i dzhematskih veza?
vidish, ja kad sam pokrenula ozbiljnu temu o nacionalistichkim mrezhama i nachinu politichkog djelovanja trenutnih politichkih , nadje se malo ko da komentira - valjda je bilo prekomplikovano.
lakshe je ovako, naravno - postaviti sliku i pustiti kojekakvim idiotima da prichaju da rat u BiH nije bio posljedica politike iz srbije i hrvatske, nego ovakvih veza.
Vjerovatno pitanja "ratne ekonomije"...lady midnight wrote: ako nije -- koja je tachno svrha ovih familijarnih, zatvorskih i dzhematskih veza?
doktor30 wrote:ima li neko da postira dijelove od te knjige, da vidim sta pise mali spijun
location wrote:
Jebo ti drzavu o kojoj Borat odlucuje.
vidi alije junaka, metar i dvaesdoktor30 wrote:location wrote:
Jebo ti drzavu o kojoj Borat odlucuje.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()