jah onda si siguran da si ga samo ti cijediopitt wrote:
a mozemo i masline uzgajati i zejtin proizvoditi![]()
![]()
Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
Moderator: anex
- Saian
#26 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
- pitt
#27 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
perverznjakSaian wrote:jah onda si siguran da si ga samo ti cijediopitt wrote:
a mozemo i masline uzgajati i zejtin proizvoditi![]()
![]()
no ima nesto incestoidno u tome
![]()
![]()
- triton
- zaphodia
#29 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
[/quote]rikardoreis wrote:
imam dojam da je rijec o hadzifejsu![]()
- maccarona
#30 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
ah divnorikardoreis wrote:tebe cemo na Busakmaccarona wrote:i ja bih u 'ercegovinu![]()
dozivaju me stari korijeni
![]()
![]()
![]()
postavit
kod skretanja za Podvelezje
ona kafana ce bolje radit
a vrijeme je i da ova strana Neretve dobije jednu Gospu
![]()
-
malamaca
#31 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
Stolac ili Trebinje, kad ostarim, ako ostarim, mislim ako to docekam 
- Luke Perry
#32 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
Hvali Hercegovinu, drzi se Svedske.
Kad doktor zatreba u blizini covjeku su na pameti neke druge stvari.
Kad doktor zatreba u blizini covjeku su na pameti neke druge stvari.
-
ena78
#33 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
Tema je fantasticna!
Vec davno sam se prestala zaludivati nekim povratkom, koji zasigurno nije bio zasnovan na nostalgiji na baterje...
No ne znamo sto zivot nosi tako da mi nije iskljucivo.
Ono sto je moj plan/san
je kamena kucica sa avlijom u MOSTARU!!!
Mostar je definitivno moj najdrazi grad u BiH. Kao sto vec neko rece, pravi smiraj. Obozavam prirodu, Neretvu, Sunce moje hercegovacko, hranu, liskaluke i nacin samog zivota.
Radila sam u MO i imam dosta prijatelja i familije. Jasno mi je da je situacija i vise nego samo losa. Oskudica, nezaposlenost, nacionalizam, podijeljenost, narkomanija, vehabizam, korupcija, su u MO i sire itekako svakodnevnica. Takodjer postoji fenomen za to podneblje da hercegovci jako tesko prihvataju ljude sa strane. (´ta ce bola´Bosanac
) (globalno receno, ja znam i drugih) Meni to nije bitno. Svugdje gradis sebi svoj mikro kosmos, i svugdje se svede samo na par tebi bitnih i dragih ljudi
Ja bih nekad kad ostarim tu kamenu kucicu, bastu za posaditi smokve i blitve, nar, rezdelije, rastike...
I ako bude kakav hairlija da plovi sa mnom u toj ljepoti, zivjela bih u bajci
Sta cu, nije krv voda...Rodis se u Bosni a Herka u dusi

Vec davno sam se prestala zaludivati nekim povratkom, koji zasigurno nije bio zasnovan na nostalgiji na baterje...
Ono sto je moj plan/san
Mostar je definitivno moj najdrazi grad u BiH. Kao sto vec neko rece, pravi smiraj. Obozavam prirodu, Neretvu, Sunce moje hercegovacko, hranu, liskaluke i nacin samog zivota.
Radila sam u MO i imam dosta prijatelja i familije. Jasno mi je da je situacija i vise nego samo losa. Oskudica, nezaposlenost, nacionalizam, podijeljenost, narkomanija, vehabizam, korupcija, su u MO i sire itekako svakodnevnica. Takodjer postoji fenomen za to podneblje da hercegovci jako tesko prihvataju ljude sa strane. (´ta ce bola´Bosanac
Ja bih nekad kad ostarim tu kamenu kucicu, bastu za posaditi smokve i blitve, nar, rezdelije, rastike...
I ako bude kakav hairlija da plovi sa mnom u toj ljepoti, zivjela bih u bajci
Sta cu, nije krv voda...Rodis se u Bosni a Herka u dusi
-
rikardoreis
#34 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
samo se vi lozite na hercegovinu
bicete nalozeni
u julu i avgustu
kad i zenska stikla ostane u asfaltu

-
mamica papucarka
#35 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
a asfalt vreo, pa ne mozes bosrikardoreis wrote:samo se vi lozite na hercegovinubicete nalozeni
u julu i avgustu
![]()
![]()
- Tesssa
#36 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
al zato ako je Neretva blizu bucnes se jednom i dosta ti za citav danrikardoreis wrote:samo se vi lozite na hercegovinubicete nalozeni
u julu i avgustu
![]()
![]()
- maccarona
#37 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
lady, ne idi kuci u avgustu bez duraxa
ostaces bRez pete 
- pitt
#38 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
ma lejdi sljaka bosonoga......tabani ko od gumemaccarona wrote:lady, ne idi kuci u avgustu bez duraxaostaces bRez pete
- maccarona
#39 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
nisu ovo tvoje trebe sa melmakapitt wrote: ma lejdi sljaka bosonoga......tabani ko od gume![]()
- pitt
#40 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
koga-cega?maccarona wrote:nisu ovo tvoje trebe sa melmakapitt wrote: ma lejdi sljaka bosonoga......tabani ko od gume![]()
- maccarona
#41 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
alfe
drzi se rhonde
sjaji li sad

sjaji li sad
-
Crvena Tifoza
#42 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
'ta ce bola' Bosanka u Hercegovini. Nos te djavo.ena78 wrote:Tema je fantasticna!![]()
![]()
Ono sto je moj plan/sanje kamena kucica sa avlijom u MOSTARU!!!
Mostar je definitivno moj najdrazi grad u BiH. Kao sto vec neko rece, pravi smiraj. Obozavam prirodu, Neretvu, Sunce moje hercegovacko, hranu, liskaluke i nacin samog zivota.![]()
Radila sam u MO i imam dosta prijatelja i familije. Jasno mi je da je situacija i vise nego samo losa. Oskudica, nezaposlenost, nacionalizam, podijeljenost, narkomanija, vehabizam, korupcija, su u MO i sire itekako svakodnevnica. Takodjer postoji fenomen za to podneblje da hercegovci jako tesko prihvataju ljude sa strane. (´ta ce bola´Bosanac) (globalno receno, ja znam i drugih) Meni to nije bitno. Svugdje gradis sebi svoj mikro kosmos, i svugdje se svede samo na par tebi bitnih i dragih ljudi
![]()
Ja bih nekad kad ostarim tu kamenu kucicu, bastu za posaditi smokve i blitve, nar, rezdelije, rastike...![]()
I ako bude kakav hairlija da plovi sa mnom u toj ljepoti, zivjela bih u bajci![]()
Sta cu, nije krv voda...Rodis se u Bosni a Herka u dusi![]()
- pitt
#43 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
przi u ocimaccarona wrote:alfedrzi se rhonde
![]()
![]()
![]()
sjaji li sad![]()
![]()
![]()
-
ena78
#44 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
Ima onaj vic koji slikovito opisuje hercegovacku klimu:
Zove tip familiju iz SWE u MO i pita ima li vrucine. A ovaj iz Mostara kaze:
"´ta bola vrucine? Zvizdan przi, brat brata strikom zove"

Zove tip familiju iz SWE u MO i pita ima li vrucine. A ovaj iz Mostara kaze:
"´ta bola vrucine? Zvizdan przi, brat brata strikom zove"
-
Orbini
#45 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
Eee, bravo, kontamo se.ena78 wrote:Tema je fantasticna!![]()
![]()
Ono sto je moj plan/sanje kamena kucica sa avlijom u MOSTARU!!!
Mostar je definitivno moj najdrazi grad u BiH. Kao sto vec neko rece, pravi smiraj. Obozavam prirodu, Neretvu, Sunce moje hercegovacko, hranu, liskaluke i nacin samog zivota.![]()
Radila sam u MO i imam dosta prijatelja i familije. Jasno mi je da je situacija i vise nego samo losa. Oskudica, nezaposlenost, nacionalizam, podijeljenost, narkomanija, vehabizam, korupcija, su u MO i sire itekako svakodnevnica. Takodjer postoji fenomen za to podneblje da hercegovci jako tesko prihvataju ljude sa strane. (´ta ce bola´Bosanac) (globalno receno, ja znam i drugih) Meni to nije bitno. Svugdje gradis sebi svoj mikro kosmos, i svugdje se svede samo na par tebi bitnih i dragih ljudi
![]()
Ja bih nekad kad ostarim tu kamenu kucicu, bastu za posaditi smokve i blitve, nar, rezdelije, rastike...![]()
I ako bude kakav hairlija da plovi sa mnom u toj ljepoti, zivjela bih u bajci![]()
Sta cu, nije krv voda...Rodis se u Bosni a Herka u dusi![]()
Vidis, ja nemam ama bas nista sa Hercegovinom, niti korjenima, nit rodbinski,.. nisam nikad tamo proveo vise od jednog dana.
Ali, kako vrijeme prolazi sve manje imam nostalgije prema nekom mjestu, niti sam na naki nacin vezan. U Banjaluci sam svakako stranac, na zapadu gdje zivim takodjer, tako da mi nebi smetalo ni najmanje prihvatanje ljudi sa strane u Herc. Svakako nebi sarali kukasti krst na autu i grafite na zgradi "stranci napolje" sto je skroz normalno gdje zivim.
Medjutim ovdje gdje zivim je skroz normalno da se radi ili skoluje i do 100 km. od mjesta stanovanja. Znam masu ljudi koji zive u Svedskoj a rade u Danskoj, i nije komplikvano kad imas dobre puteve i mostove. Kada bi se poboljsala putna mreza u BiH - to bi izmjenilo filozofiju i mentalitet ljudi. Da slucajno postoji autput Tuzla-Sarajevo-Doljani,.. Hercegovina bi bila najatraktivnije mjesto za zivot. A ovi sto kukaju na ostru mostarsku zimu neka zamisle kako je kada struzes led sa auta svako jutro i vjecita ogranicenost kretanaj zbog snijega nekoliko mjeseci godisnje. A tek zagadjenost zraka po vecim gradovima, prenapucenost, stres, asmaticne bolesti,...
Hebote, da mi je neko spomenuo prije zivot u nekom manjem mjestu, grohtom bi se smijao i nazvao to selendrama. Kada smo odrastali sa nekakvim glupim malogradjanskim predstavama o selu, kasabama,... i to je bilo nesto kao ispod nivoa. A danas na zapadu vidim kako samo bogatiji zive po kucama gdje nema saobracaja i buke a nizi radni stalez se guzva po centrima i betonskim djunglama. Kako se kriteriji mjenjaju. Nekad mi je smetalo sto mi je moja mahala u Banjaluci u predgradju i izvan svega, a danas mi smeta sto je to danas postao dio centra grada i jedna od najvecih putnih prometnica. U svakom slucaju nije idilicno mjesto za zivot, pogotvo za Bosnjaka.
Pokusao sam pronaci ista o Blagaju gradu ali mi izlazi samo tekija. Ima li iko slike carsije i otprilike ikakve druge informacije jer Blagaj nema svoju web stranicu? Odakle mi Blagaj udje u glavu ne pitaj. Nesto mi se uvrlo u glavu da tamo moram kupiti plac, pa poslije vidjeti sta cu.
-
sabanss
#46 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
Ja bih rado zivio u Hercegovini, kada tamo ne bi bilo hercegovki i hercegovaca

- lady midnight
#47 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
maccarona wrote:lady, ne idi kuci u avgustu bez duraxaostaces bRez pete
ma kakvi, lejdi kad je kuci hoda samo u japankama i tenama
a shto se teme tiche... pa valjda je uvijek tako bilo da su fantazije jednog stvarnost nekog drugog
-
JEDRILICA
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#49 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
Kako bankari skargase Ameriku sve se vise nase dijaspore odlucuje na povratak.
Pa da podsjetim blagajce da podignu rejting svoje carsije.
Pa da podsjetim blagajce da podignu rejting svoje carsije.
-
Životinjić
#50 Re: Gdje je u Hercegovini najbolje zivjeti?
Dobra tema, lijepo što je oživljena.
Meni je dio oko Ljubuškog najljepši za živjeti. Najbitnije je da ti je rijeka blizu.
Meni je dio oko Ljubuškog najljepši za živjeti. Najbitnije je da ti je rijeka blizu.