Gdje (sa porodicom) na more ove godine

vjesticanametli

#26 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by vjesticanametli »

idi na BRAC :) super je i nema puno nasih a plaze milina :)
CLIO

#27 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by CLIO »

vjesticanametli wrote:hahahahah zar je to jos tako :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a clio opisa situVaciju super u CG. ja isto vise nikad fala im vala. :lol: izrada zesca :lol:
Najeo sam se pijeska kó nikad u zivotu. Neka grupa Albanaca igrali su neku njihovu igru zabodu stapic u pijesak pa se udalje po jedno 5-6 metara pa ko ce prije da uzme stapic a pritom se lupe ramenima trese se cijela Crna Gora,pritom svako ko lezi i odmara se dobije porciju pijeska. :lol: :lol: :lol:
CLIO

#28 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by CLIO »

vjesticanametli wrote:idi na BRAC :) super je i nema puno nasih a plaze milina :)
Mozes li malo opisati kakvi su sadrzaji hotel plaza okolina i naravno cijene :D
vjesticanametli

#29 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

nama svako jutro zlo bilo kad se probudimo :lol: a djete jadno odmah pocne kukat jaaaaaaaaaaoo opet na plazuuuuuuuu kad idemo kuci :lol: a zadnji da se spremimo i preselimo u HR :D a sta smo knjaza popili uffffffffffff :lol: i koljena izgrebali od stjencuge u vodi :lol:
vjesticanametli

#30 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

a cijene ne znam jer ima rodak kucu pa se svalimo njemu guzovace :lol: a znam da su komsije izdavale super apartman. mogu se rapitati pa javiti na pp. uglavnom plaza ispod kuce. radi se o sumartinu a ako imas auto onda fino ides svaki dan gdje ti prahne :D nema puno nasih sve su njihovi :lol: :lol:
CLIO

#31 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by CLIO »

vjesticanametli wrote:a cijene ne znam jer ima rodak kucu pa se svalimo njemu guzovace :lol: a znam da su komsije izdavale super apartman. mogu se rapitati pa javiti na pp. uglavnom plaza ispod kuce. radi se o sumartinu a ako imas auto onda fino ides svaki dan gdje ti prahne :D nema puno nasih sve su njihovi :lol: :lol:
Ne moras se truditi za cijene hvala i na ovim informacijam svejedno se to mora u agencijama srediti, nego sto cijena tice pred katedralom obavezno trazite nize cijene namirnica pa da mozemo na more, imate moju podrsku. :D

P.S. Kó da ce nas poslusati :-D :-D :-D mozemo se bar nadati (u Nadi je spas) ;-)
jasminasab

#32 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by jasminasab »

Mislim da je Cavtat takodjer super mjesto za porodicne odmore. Ogromno setaliste + riva, gomile plaza - hos hlad, hos sunce, hos stijene, hos sljunak, hos plicak, hos u dubinu. Uz hotelske plaze imas kafice i restorane. U hotelu dezurni doktor, prima i pacijente koji nisu gosti, kazu da nije ni skup (ja fasovala suncanicu pa mi nudili da idem, ali nisam). Blizu je Dubrovnika, pa mozes skoknut da ga obidjes, a dovoljno je daleko da nema guzve i buke kao tamo. Cijene su visoke, ali ne kao u Dubrovniku. Nema puno Bosanaca, vecinom su Njemci, Francuzi, Englezi i Italijani, zavisno od mjeseca.

Ja sam bila s momkom u privatnom smjestaju - najboljem ikad, boljem od nekih hotela u kojima sam bila. Posteljina cista, mirisna, ispeglana. Deke su mi se tako svidjele da sam htjela pitat zenu gdje je kupila da i ja kupim sebi. :D Soba uredna, namjestaj nov, uredjeno s ukusom. Imali smo cak i svijece na natkasnama. :) Apartman je tako dobar da ima i masina za ves, masina za sudje, kuhalo za vodu, tv, dvd player... Ne znam racunat te razdaljine u metrima nikako, ali plaza je blizu ko od Mercatora do Koreje. :lol: Cijena u sezoni 50eura, komsije su nam bile s dvoje djece i mislim da su placali isto. Mogu potraziti broj telefona ako te zanima.
buba

#33 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by buba »

Dakle ili Podgora ili Cavtat, eventualno dalje prema Porecu :-D

hvala ljudi :-D

jasmina..ma i u Brelama sam placala 50EUR u sezoni, doduse 4krevetni apartman, ali zglave ne tako lux smjestaj, kao sto ti opisujes.
Sarayman

#34 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Sarayman »

jasminasab wrote:Mislim da je Cavtat takodjer super mjesto za porodicne odmore. Ogromno setaliste + riva, gomile plaza - hos hlad, hos sunce, hos stijene, hos sljunak, hos plicak, hos u dubinu...
Put me nikad nije naveo ka Cavtatu, i cuo sam da je dosta lijep, ali i sljedece: navodno, ima neka brana i povremeno se pusta voda radi velikog vodostaja, sto uzrokuje "neobjasnjivo" hladno more za one koji ne znaju, pa u cudu smrznuti bjeze iz vode. Mozes li potvrditi ovu informaciju?
vee-jay

#35 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by vee-jay »

ako te interesuje: otok Hvar, malo selce Vrboska, poznajem ljude koji bi vam povoljno mogli iznajmiti apartman (Bosanci su, pa iznajmljuju "nasima" uvijek povoljnije ;)). Vrboska je inace prelijepo malo misto, za setanciju i kupanje nema boljeg a ako zelis turizam, eto te autom ili busom za ca. 5 min. u Jelsi ili 15 min. u Hvaru. Ako sam ti otvorio apetit, pogledaj slike Vrboske na Flickr-u a ako zelis poslat cu ti broj telefona pa pitaj za cijenu apartmana...

uh joj, ovog sam ljeta dole na par dana - more na sve strane, miris borovine i morske soli, po noci te laki vjetric nosi u san, po danu te sunce goni u vodu... ma nema ba, znas da si u raju :D :D :D
jasminasab

#36 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by jasminasab »

Sarayman wrote:Put me nikad nije naveo ka Cavtatu, i cuo sam da je dosta lijep, ali i sljedece: navodno, ima neka brana i povremeno se pusta voda radi velikog vodostaja, sto uzrokuje "neobjasnjivo" hladno more za one koji ne znaju, pa u cudu smrznuti bjeze iz vode. Mozes li potvrditi ovu informaciju?
:shock: :shock: Prvi put cujem stvarno. Dozivjela nisam nikada, a bila sam u Cavtatu vise puta i moji ljetuju tamo godinama. Ali cu se obavezno raspitati, pa ako saznam, javim. Mozda je na nekoj plazi na koji ja nisam isla? :-?

A da ima nekih potoka i rjecica u blizini, to znam. U Konavlima (selo u zaledju, blizu Cavtata) imaju "Konavoski dvori" - nesto kao mini Vrelo Bosne, takodjer preporucujem. A na putu izmedju Dubrovnika i Cavtata ima mjesto (ne mogu se sjetit imena) u kojem je arboretum koji je bio izgorio u ratu, ali je obnovljen i sad vec ponovo ima prelijepu kolekciju zanimljivih biljaka (nisam bila, ali se vidi i s ceste).
vee-jay wrote:ako te interesuje: otok Hvar, malo selce Vrboska, poznajem ljude koji bi vam povoljno mogli iznajmiti apartman (Bosanci su, pa iznajmljuju "nasima" uvijek povoljnije ;)). Vrboska je inace prelijepo malo misto, za setanciju i kupanje nema boljeg a ako zelis turizam, eto te autom ili busom za ca. 5 min. u Jelsi ili 15 min. u Hvaru. Ako sam ti otvorio apetit, pogledaj slike Vrboske na Flickr-u a ako zelis poslat cu ti broj telefona pa pitaj za cijenu apartmana...

uh joj, ovog sam ljeta dole na par dana - more na sve strane, miris borovine i morske soli, po noci te laki vjetric nosi u san, po danu te sunce goni u vodu... ma nema ba, znas da si u raju :D :D :D
Ovo je takodjer :thumbup: . Nisam nikada "odsjedala" u Vrboskoj, ali je mjestasce prelijepo, kao i Jelsa, Stari Grad i Hvar (grad). I jos da spomenem lavandu (koja prekrije cijeli otok ljubicastom bojom i prekrasnim mirisom) i med (koji nije slican nijednom drugom koji sam ikad probala). Mmmmm... :)

Jedino ne znam jel postalo naguzvano na Hvaru? Nisam bila otkako je postao elitni otok.

I da, meni je mana trajekt - skup i obicno se jako dugo ceka jer su kolone velike. Moras racunati na to da izgubis cijeli dan na putovanje do tamo. Srecom, sama plovidba traje oko pola sata (Drvenik-Sucuraj, iz Splita treba duze). Ali, ako ti je to prihvatljivo, onda vrijedi definitivno.

Jesam se navila, editujem post vec treci put. :lol: Sta cu, probudile se lijepe morske uspomene...

Jos jedno prelijepo mjesto je otok Vis. Ja sam jedne godine dobila na nagradnoj igri :D sedam dana tamo, inace nikad ne bih otisla. Ispalo je da je vlasnik apartmana rodom iz Bosne, pa smo bili bas onako fino prihvaceni. Ima milion plaza (uvala Stiniva je proglasena jednom od najljepsih plaza svijeta, potrazite slike, a ima i prava pravcata pjescana plaza do koje se moze doci samo pjeske ili camcem), ali su medjusobno dosta udaljene pa za obilazak treba auto. U sred otoka je polje, pravo veliko polje i neka simpaticna sela. Tu (u polju, ne u selima :D ) zive zeke i fazani, koje smo par puta skoro zgazili. Mana je takodjer trajekt, plovidba od Splita traje 3.5 sata. Atrakcije: mali slatki gradovi Vis i Komiza (ovaj je posebno lijep), Titova pecina (tu se skrivao nekad) i pogled, sa jedne planine-brda-sta-je-vec na Komizu i iza nje otvoreno more, te na obalne planine i otoke (koji su izmedju obale i Visa) s druge strane, od kojeg bukvalno zastaje dah. Relativno blizu je i Palagruza, najjuzniji hrvatski otok (nije naseljen) na koji se moze otici na izlet - tamo ima i neka pecina u koju se moze uci samo vodenim putem, sto je velika atrakcija (nisam bila). Vis je inace bio vojni otok za vrijeme Jugoslavije, pa je zato na njemu ocuvano i mnostvo zelenila (jer nije bilo pozara). Od turista najvise ima cistokrvnih i cistojezicnih Engleza (s onim iritantnim naglaskom :D ), jer je otok u neka doba bio engleska luka za trgovinu sa istokom (o ovome bi se mogla knjiga napisati). Eto, napisah se ja, nadam se da nisam bila dosadna, puna sam ovakvih prica... :-)
mamica papucarka

#37 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by mamica papucarka »

meni su zadnjih godina nepodnosljive guzve, gdje god da odes i u koja god doba da odes :roll: Ne mogu smislit masovni turizam. Jos kad ujutro svi shrle na plaze i to u sedam sati, kako bi zauzeli pogodno mjesto. Ili hanume koje sabahilde rasklope dvije lezaljke: jednu u debeloj hladovini i drugu na suncu da se prze :roll:
A more obozavam. A i grehota je ne odvesti djecu na more, posebno ako pate od bronhitisa kao moja. :roll:

kako aranzirate odmor sa djecom. Mene to vise smori, nego sto odmori :D
buba

#38 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by buba »

mamica papucarka wrote:meni su zadnjih godina nepodnosljive guzve, gdje god da odes i u koja god doba da odes :roll: Ne mogu smislit masovni turizam. Jos kad ujutro svi shrle na plaze i to u sedam sati, kako bi zauzeli pogodno mjesto. Ili hanume koje sabahilde rasklope dvije lezaljke: jednu u debeloj hladovini i drugu na suncu da se prze :roll:
A more obozavam. A i grehota je ne odvesti djecu na more, posebno ako pate od bronhitisa kao moja. :roll:

kako aranzirate odmor sa djecom. Mene to vise smori, nego sto odmori :D
Isto :(
mamica papucarka

#39 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by mamica papucarka »

Mi bismo radije negdje na kampovanje. Ja kamp nisam vidjela sto godina. Ustvari, vidjela sam malo na Krku, ali to je tako malo satora da ne bih smjela ni zanocit sa djecom :roll:
zna li neko, gdje ima kamp i da li to uopste postoji????
The Nightwatchman

#40 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by The Nightwatchman »

Put me nikad nije naveo ka Cavtatu, i cuo sam da je dosta lijep, ali i sljedece: navodno, ima neka brana i povremeno se pusta voda radi velikog vodostaja, sto uzrokuje "neobjasnjivo" hladno more za one koji ne znaju, pa u cudu smrznuti bjeze iz vode. Mozes li potvrditi ovu informaciju?
ima rijeka Ljuta :D :D i tu gdje se ta rijeka ulijeva u more je plaza takva da bi joj pozavidili i maldivi 8) iz razloga sto je dno isprano i boja mora je jako specificna. priroda- beton. stvarno zadivljujuce. divlje plaze i uvalice, ma stvarno genijalno. izuzetno cisto, ima ribe ko voli pecat :D. hladno jeste, ali ako budes u cavtatu najvjerovatnije neces biti ovdje jer moras imat stelu kod domacih da te neko odvede :dance:

u samom cavtatu more NIJE hladno i te struje vode u potpuno drugom pravcu. uzivajte!
Maraschino

#41 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Maraschino »

Brela ili Vir

oboje su super :thumbup:
dr.iver

#42 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by dr.iver »

Neum, plaze ispred hotela Sunce i Zenit.
Tokom sedmice i pomalo van sezone idealno za ljude sa malom djecom.
Ima doktor(i usput je nasa drzava), smjestaj se moze naci relativno blizu, a ako i ne mozete autom skoro pa do plaze....
BROD

#43 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by BROD »

buba wrote:Kazu mi da Podgora nije losa za djecu, da ima dosta prostora za setnje i slicno..?!
Za Crnu Goru evo do sad ne cuh haman nista pozitivno jos. :-?
Imam jos jedan problem..kuda sa cukom..kad bi neko preporucio mjesto gdje nije imao problema vodeci psa sa sobom, bilo bi super. :-D
E ako nije kasno ja mogu reći samo lijepe stvari o crnoj gori.Već 5 godina ljetujem sa porodicom pored Budve u malom mjestu Lastva Grbaljska samo 2 km od Budve.Ljudi su super apartmani takođe.Plaža koje mogu pohvaliti je JAZ jako čisto i bez puno gužve a naravno i plavi horizonti pored Tivta.Ja sam stvarno tamo zadovoljna nakon dugog niza ljetovanja na Hvaru u Jelsi ne nalazim primjedbe.Kotor,Budva,Tivat su stvarno lijepi gradovi koji nikad nisu dosadni.
PET PLUS za Crnu Goru,bar što se mene tiče jer ne poznajem druga iskustva.Možda sam ja i pomalo vezana nakon toliko vremena dole ali jednostavno meni je uvijek super ja jedva čekam da dole odem i popijem kafu sa gospođom kod koje stanujemo.To ti više pređe u naviku.Moji Tuzlaci su još uvijek skeptični prema C.G.
:-D :-D :-D :-D :-D
abdulazizsarajevo

#44 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by abdulazizsarajevo »

Z U LJ A N A - Peljesac...

samo je voda hladna...otvoreno more...ali cista je zato.
Altsa

#45 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Altsa »

vee-jay wrote:ako te interesuje: otok Hvar, malo selce Vrboska, poznajem ljude koji bi vam povoljno mogli iznajmiti apartman (Bosanci su, pa iznajmljuju "nasima" uvijek povoljnije ;)). Vrboska je inace prelijepo malo misto, za setanciju i kupanje nema boljeg a ako zelis turizam, eto te autom ili busom za ca. 5 min. u Jelsi ili 15 min. u Hvaru. Ako sam ti otvorio apetit, pogledaj slike Vrboske na Flickr-u a ako zelis poslat cu ti broj telefona pa pitaj za cijenu apartmana...

ako volis plazu koja se sastoji od stjencuga a sljunka nigdje onda je tvoj izbor Vrboska.
Altsa

#46 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Altsa »

BROD wrote:
buba wrote:Kazu mi da Podgora nije losa za djecu, da ima dosta prostora za setnje i slicno..?!
Za Crnu Goru evo do sad ne cuh haman nista pozitivno jos. :-?
Imam jos jedan problem..kuda sa cukom..kad bi neko preporucio mjesto gdje nije imao problema vodeci psa sa sobom, bilo bi super. :-D
E ako nije kasno ja mogu reći samo lijepe stvari o crnoj gori.Već 5 godina ljetujem sa porodicom pored Budve u malom mjestu Lastva Grbaljska samo 2 km od Budve.Ljudi su super apartmani takođe.Plaža koje mogu pohvaliti je JAZ jako čisto i bez puno gužve a naravno i plavi horizonti pored Tivta.Ja sam stvarno tamo zadovoljna nakon dugog niza ljetovanja na Hvaru u Jelsi ne nalazim primjedbe.Kotor,Budva,Tivat su stvarno lijepi gradovi koji nikad nisu dosadni.
PET PLUS za Crnu Goru,bar što se mene tiče jer ne poznajem druga iskustva.Možda sam ja i pomalo vezana nakon toliko vremena dole ali jednostavno meni je uvijek super ja jedva čekam da dole odem i popijem kafu sa gospođom kod koje stanujemo.To ti više pređe u naviku.Moji Tuzlaci su još uvijek skeptični prema C.G.
:-D :-D :-D :-D :-D
bio sam u sutomoru i rekao sam nikad vise u CG. klasicni papanluk.rostilji uz obalu, iz kafana drma samo turbofolk od 1000 decibela. na plazama svi su poredani ko sardine a od suncobrana koji su tik jedan uz drugi ne mozes uopste nabaciti farbe jer sunca uopste ne vidis. ulice i riva izrazito prljavi i puni smeca. i jos svasta ali i ovo je dovoljno.
neko3333

#47 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by neko3333 »

da li je neko bio u Grebasnici, kod Sibenika?
mi idemo ove godine, pa me interesuju iskustva
Šole

#48 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Šole »

Sarayman wrote:Ne bih da se zeznem kao prethodne godine, pa vec u martu ove razmisljam o rezervaciji negdje na plavom Jadranu. Tucepi i Brela su bili dosadasnji izbor, ali ove godine u obzir dolaze i druga mjesta. Dakle, Makarska rivijera ili sjevernije/juznije, manje je bitno. Ono sto jeste bitno, podrazumjeva sljedece:

-lijepo i mirnije mjesto sa setnicom (za djecja kolica)
-pristojan apartman za 4-clanu porodicu
-lijepa plaza u blizini
-blizina i dobar izbor restorana

Mozda neko ima preporuku iz vlastitog iskustva? Slusam vas pomno..
Orebić-Perna, bungalovi volja ti kuhaj, volja ti restoran hotelski. Puno zelenila, autokamp, šarenog hlada za djeci na plaži koja je betonsko šljunčana. Ja prošle godine bio sa porodicom (2 male djece). Rezervacije u tur.agenciji preko puta taxi štanda u Štrosmajerovoj.
Baghira

#49 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Baghira »

CLIO wrote:
vjesticanametli wrote:idi na BRAC :) super je i nema puno nasih a plaze milina :)
Mozes li malo opisati kakvi su sadrzaji hotel plaza okolina i naravno cijene :D
Ne znam sta ti smeta na nasem narodu, jeste, nema nasih, ali zato puno Svaba i Slovenaca, i ako nisu gori, nisu ni bolji sigurno. :-? :D

Mi smo bili prosle godine u Bolu, hoteli su uzasno skupi, osim hotela Bretanide (pod austrijskim vodstvom), ako ides sa djecom, jer placas samo za odrasle. Cijena je nesto za 7 dana all inclusive u glavnoj sezoni za dvoje odraslih i dvoje djece do 15,99 :D godina oko 3000 km. Mada, i to je puno. :-? :D Mi smo bili privatno smjesteni i cijena je bila za nas 4 oko 75 € po danu. Inace, Bol je jako skup, zato poceraj, ako imas mjesta u autu iz Bosne sokova, voca, povrca :P :D . Restorana ima nedovoljno, tako da cesto cekas. Ali je zato plaza predivna, more k'o suza cisto i mjesta toliko, da ne moras sabahile rezervisati. :)
Image

Ove godine bi isli malo do Brela. Moze li ko kakav smjestaj preporuciti, a da je blizu one plaze sa onom stijenom u vodi? :D Ne znam kako se zove :D
Stari

#50 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Stari »

Ja mozda pomalo razumijem vjesticunametli ... u vezi ovoga "nema puno nasih"...jer sve to ovisi valjda odakle covjek ide na odmor i gdje ide. Ja recimo, koji nisam u Hrvatskoj bio od 2004 ...a u Bosni od ...joj... strah me je i reci a kamoli napisati...te stim u vezi ne bih bas bio previse odusevljen da upadnem u neko mjesto gdje sve sami blondirani skandinavski arijevci borave (hajd zenske pripadnice iste rase i nekako ...ali muzjake im nemerem nikako...kad popiju prerastu u strahovite gnjavatore) ...dosta ih ovdje gledam svaki dan ...evo vec duuugi niz godina. Tako da je , zelim vjerovati u to, i vjesticanametli na to ciljala ...kad ides na godisnji da ne naletis opet na iste face kao i tamo gdje boravis tokom cijele godine ...

Nekako mi normalno da mi koji koji dolazimo iz daleka ...nemamo nista protiv bosanskih turista u Hrvatskoj ...naprotiv. A vjesticanametli je vjerovatno stalno nastanjena na teritorijumu BiH pa bi tokom godisnjeg odmora, cisto prmjene radi, malo da gleda preplanule plavusane sa sjevera Evrope :D...pa mi i to nekako normalno, jer je rukovodjeno istim principom.

A vizavi teme... boravio sam na mnogim mjestima na jadranskoj obali ...samo sve je to bilo davno ...jako davno ...Za one koji bi Kampovali ...preporucio bih ...Auto-kamp Slatina u mjestu Martinscica na ostrvu Cresu...kao i predio i plazu Cikat na ostrvu Losinju nadomak grada Malog Losinja. ...Samo, nisam siguran da li ta mjesta uopste vise postoje ...jer ja sam tamo bio zadnji put ...jos u doba odigravanja svjetskog nogometnog prvenstva u Italiji.

U mjestu Meljine nadomak Herceg Novog je takodjer lijepo ...samo tu sam skroz nesiguran....jer tamo sam bio zadnji put jos dok je sarajevski vokalno instrumentalni sastav Bijelo dugme snimilo svoj treci studijski album sa naslovom Eto bas hocu :-) ....
Zadnji put ( a to je bilo 2004) sam boravio u jednom mjestu u Velebitskom kanalu...nadomak nacinalnog parka Paklenica...i bilo je fino ...mirno i penzionerski ...taman. Samo to ne bih preporucio za mladji svijet i djecu.
t
Post Reply