Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Sarayman

#1 Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Sarayman »

Ne bih da se zeznem kao prethodne godine, pa vec u martu ove razmisljam o rezervaciji negdje na plavom Jadranu. Tucepi i Brela su bili dosadasnji izbor, ali ove godine u obzir dolaze i druga mjesta. Dakle, Makarska rivijera ili sjevernije/juznije, manje je bitno. Ono sto jeste bitno, podrazumjeva sljedece:

-lijepo i mirnije mjesto sa setnicom (za djecja kolica)
-pristojan apartman za 4-clanu porodicu
-lijepa plaza u blizini
-blizina i dobar izbor restorana

Mozda neko ima preporuku iz vlastitog iskustva? Slusam vas pomno..
mamica papucarka

#2 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by mamica papucarka »

Imas iza Makarske Bratus, malo prelijepo selo :) p
Mozes setat obalom sve do Brela. Super je i za kolica.

Mi smo rposle godine bili u Crikvenici i peto jutro se spakovali i pravac nanama u Bosnu.
Na plazi je bio insan na insanu, a apartman za kojeg su nam rekli da je 250 m od plaze, je bio jedno kilometar uz brdo. Jest 250 m, ali vazdusne linije. I onda svaki dan po 3-4 puta sa dvoje djece, dusecima i ruksacima penji se do sobe. A u ledja ti zvizdan udari :roll:
Onda, ja budala trazila sobu sa pogledom na more (hajd rekoh kad vec ne mogu izlazit iz 19 h, da mozemo sjedit na terasi i uzivat u pogledu), kad na madodje apartman na trecem spratu kuce, a kod nas dvoje djece tek prohodali. Umirali smo od straha da ne izadju na terasu bez nas, koja je to visina bila.

ovo napisah samo zato da ti kazem da kada imas tako malo dijete moras pazit na 1001 stvar. Nama je jako bitno i da nam je doktor u blizini. Bas nam je prosle godine i zatrebo jer je mali drugi dan dobio temperaturu tj. upalu grla :roll: Nit se smio kupat, nit izlazit na sunce.
Prelijepo mi je bilo na Krku, ali to vam je podaleko . Mi smo predprosle godine bili u Njivicama i ima prelijepa obala za setnju i to sve hladovina. Ljudi su bili prekrasni, tako da cemo mozda i ove godine na nekoliko dana kod njih. Ako hoces adresu, mogu ti potrazit ;-)
Korcula ti je isto perfekt, samo sto je poskupa. ;-)
semmy

#3 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by semmy »

mi smo proslo ljeto bili u trpnju, pravo mjesto za porodicu...ako vam je daleko autom ili vam mrsko voziti kao sto je nama bilo mozete i do ploca pa fino trajektom do trpnja

ima najmanje 5-6 plaza ( cak i jedna sa ljekovitim blatom ) koje nisu pretrpane i svaka ima kafanicu,i svaka je bila nekih stotinjak m od naseg apartmana...
prosetati sa kolicima mozes po cijelom trpnju, eh sad, vidjeh i park sa ljuljama i klackalicama za malu djecicu, mom sinu je bio stadion i igraliste za kosarku interesantniji pa je tu provodio vecernje sate pred spavanje, dobro se izmorio a jos bolje spavao :D
hrana u restoranima je super, ne mogu se pozaliti ...domace vino za 10 :D
iskreno pravo mjesto za preporuciti za miran porodicni odmor...

ah da ako se odlucite za trpanj obavezno otici na plazu divna ( nekih 2-3 km od trpnja )
Image
3xa

#4 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by 3xa »

Ja sam isto cesto isla u Brele ili Baske Vode. Jednom su nas izradili za smjestaj i morali smo pjesice traziti slobodan apartman i kako je sve bilo puno, naisli smo na Promajnu, odusevili se i dosli i iduce godine. Imas setnjicu od Promajne pa sve do Baskih Voda
buba

#5 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by buba »

Sta je sa Crnom Gorom?! Ulcinj, Herceg Novi, Bar?? Ima li ko iskustva?
vjesticanametli

#6 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by vjesticanametli »

Herceg Novi bljaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaK
buba

#7 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by buba »

Pa sto bona?? elaboriraj :-D
Ja bi jos s klincem od 2 godine isla, pa su mi bitni neki detalji :)
vjesticanametli

#8 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

apartman je bio super i ljudi su bili skroz OK...........ali :-) dok mi natovareni nizbrdo i uzbrdo :-) sin tada imao 5 godina i natovarimo se svaki dan............ lezaljke duseke krokodile..........ma bjezi :lol: sve u brdu. ujutro se probudimo i samo cujes iz kreveta jojjjjjjj opet na plazu moram :lol: :lol: :lol: :lol:
didierdase

#9 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by didierdase »

E drug Podgora ti je ekstra za porodicu, šetnje mirnije plaže i tako to. Znam da imaju šetalište vrhunsko ono baš dugo. Ja sam znao u jutro šetati, vremenski izađe sat i 20 minuta od početka do kraja. A imaš ekstra hotel u Podgori tuzlanski Salinea ili ovako nesto.Znam da sam tu spavao i i maš dva pristojna obroka po osobi 50- 60 maraka u špici sezone. Ako imaš nekoga u tuzlanskim rudnicima pokusaj pronaci vezu i rezerve. mjesto i nacin placanja ti je na rate. Ma taman za BOSANCE.
buba

#10 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by buba »

Evo proguglacu malo..
ma taman bi mi trebalo neko mjesto gdje stvarno nije ludnica od guzve, da ima i zelenila i prostora da dijete pici u svom auticu navece :D
A vala i plaze da nisu natrpane, mada ne mislimo ni ici u jeku sezone, nego pocetak juna.
tech10

#11 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by tech10 »

Ja ne znam za bolje od Dubrovnika. :-D
JEDRILICA

#12 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by JEDRILICA »

tech10 wrote:Ja ne znam za bolje od Dubrovnika. :-D
Uze mi savjet iz usta!
CLIO

#13 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by CLIO »

Sarayman wrote:Ne bih da se zeznem kao prethodne godine, pa vec u martu ove razmisljam o rezervaciji negdje na plavom Jadranu. Tucepi i Brela su bili dosadasnji izbor, ali ove godine u obzir dolaze i druga mjesta. Dakle, Makarska rivijera ili sjevernije/juznije, manje je bitno. Ono sto jeste bitno, podrazumjeva sljedece:

-lijepo i mirnije mjesto sa setnicom (za djecja kolica)
-pristojan apartman za 4-clanu porodicu
-lijepa plaza u blizini
-blizina i dobar izbor restorana

Mozda neko ima preporuku iz vlastitog iskustva? Slusam vas pomno..

Ja predlazem Orebic hotel Komodor Perna

Jako je lijepo mirno nema guzve u saobracaju, nema mangupa hotel nije neki poseban luksuz ali imaju dobru hranu u restoranu. Postoji mogucnost izleta brodicom na Korculu. Jako sadrzajno i ove godine putujemo ponovo.

http://www.orebic-tours.hr/lang_hr/index.asp?id=1

http://www.orebic-tours.hr/lang_hr/index.asp?id=2

Najbolje je preko Relax tursa ako budu imali ove godine to u ponudi.
trinaesti

#14 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by trinaesti »

odi na mauricijus!
buba

#15 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by buba »

Kazu mi da Podgora nije losa za djecu, da ima dosta prostora za setnje i slicno..?!
Za Crnu Goru evo do sad ne cuh haman nista pozitivno jos. :-?
Imam jos jedan problem..kuda sa cukom..kad bi neko preporucio mjesto gdje nije imao problema vodeci psa sa sobom, bilo bi super. :-D
Last edited by buba on 02/04/2008 13:39, edited 1 time in total.
mamatajo1965

#16 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by mamatajo1965 »

Boze kako neki mogu gore,a ja i Zuga ni na more...........
Sarayman

#17 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Sarayman »

Zahvaljujem svima na odgovorima.

Ima li neko pozitivno iskustvo iz Istre?
Klodovik

#18 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Klodovik »

Sarayman wrote:Zahvaljujem svima na odgovorima.

Mislim da za porodične potrebe nije loše u Medveji.
Šeha

#19 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Šeha »

Ja sam bio na Cresu i bilo mi je super. Temperature su nesto blaze nego u Dalmaciji ili je malo hladnije zbog obilnije vegetacije. Istra nije tako ogoljena kao Dalmacija. Ako su djeca mala to moze narocito biti prednost.

Bio sam i u Porecu ali mi se tamo nije toliko svidjelo. Tj. vjerovatno zbog cinjenice da sam bio u nekom selu 14km od Poreca prema kopnu :D :D :D
nebojeplavo

#20 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by nebojeplavo »

Šeha wrote:

Ja sam bio na Cresu i bilo mi je super. Temperature su nesto blaze nego u Dalmaciji ili je malo hladnije zbog obilnije vegetacije. Istra nije tako ogoljena kao Dalmacija. Ako su djeca mala to moze narocito biti prednost.

Bio sam i u Porecu ali mi se tamo nije toliko svidjelo. Tj. vjerovatno zbog cinjenice da sam bio u nekom selu 14km od Poreca prema kopnu :D :D :D
Ja sam bila u Porecu zadnje 2 godine, al bas u Porecu :D
Jednom rijecju, prekrasno :) prelijep mali gradic, ljudi jako ljubazni, plaze su super uredjene, buno borova i hladovine duz plaze, i puno "sadrzaja" na samoj plazi, od stonog tenisa, mini golfa, do kojekakvih igraonica za djecu...posebno mi se svidjelo sto nema guzve, nema buke, galame, a pretezno su stranci..
Jedina zamjerka je sto su stjenovite plaze, al ima jedan dio koji je nasut sljunkom, i pogodan za djecu :)
CLIO

#21 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by CLIO »

buba wrote:Sta je sa Crnom Gorom?! Ulcinj, Herceg Novi, Bar?? Ima li ko iskustva?
Ulcinj ni za zivu glavu. Guzva,udaljene plaze, one koje su blizu pretrpane, puno divljanja po plazi i po gradu buka do kasno u noc. Ako ides autom na udaljene plaze po povratku racunaj da vozis u koloni 2 sata. Cistoca u Ulcinju fuuuuuuuuuj.Apartmani na brdima dok dodjes ostanes bez duse. Ja nikad vise
Altsa

#22 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Altsa »

podgora nije losa za porodicne ljude. plaza je prekrasna i mozes da biras jal sitniji sljunak jal krupniji :-D
Last edited by Altsa on 03/04/2008 09:14, edited 1 time in total.
Altsa

#23 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by Altsa »

didierdase wrote:E drug Podgora ti je ekstra za porodicu, šetnje mirnije plaže i tako to. Znam da imaju šetalište vrhunsko ono baš dugo. Ja sam znao u jutro šetati, vremenski izađe sat i 20 minuta od početka do kraja. A imaš ekstra hotel u Podgori tuzlanski Salinea ili ovako nesto.Znam da sam tu spavao i i maš dva pristojna obroka po osobi 50- 60 maraka u špici sezone. Ako imaš nekoga u tuzlanskim rudnicima pokusaj pronaci vezu i rezerve. mjesto i nacin placanja ti je na rate. Ma taman za BOSANCE.
ako hoces da ti je svako drugi dan za veceru filovana paprika i pire onda ne razmisljaj nego idi u "hotel" saline. :D :-D
vjesticanametli

#24 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

hahahahah zar je to jos tako :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a clio opisa situVaciju super u CG. ja isto vise nikad fala im vala. :lol: izrada zesca :lol:
CLIO

#25 Re: Gdje (sa porodicom) na more ove godine

Post by CLIO »

Pula, okolne plaze nisu lose(ima ih vise) i Medulin u blizini. Mozda cinjenica da Svabe dolaze a ne Cesi nesto govori :-D
Post Reply