Ovo je moj posljednji poziv!

Timotije

#26 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Timotije »

Prozor wrote:
Timotije wrote:Trebinje je relativno specifican slucaj. Od citave istocne BiH, procentualno je najmanje muslimana likvidirano upravo u Trebinju. Naravno da je bilo ubistava ali poredeci sa ostalim gradovima, barem na istoku BiH, Trebinjci su relativno dobro prosli. Kazem relativno, jer ipak nisu dozivjeli masovna ubistva, logore, silovanja, paljevine i sl., znaci onaj uhodani, oprobani, "uspjesni" srpski scenario iz ostalih gradova. Najveci broj je uspjeo izvuci zivu glavu i to je najbitnije.
Dobar dio je nasao utociste u skandinavskim zemljama, snasao se, i sad se ljeti masovno obilazi svoj grad.
I gradi naravno. Bijesna auta, garderoba, ima se, pa se to fino i pokaze...dok se ponovo ne ispale nazad na zapad!
Sta mislite sta u glavi kontaju, recimo Mitar i Savo, prvoborci jos od Konavala, a nemaju u djepu za litar....!?
Pljacka se odavno istopila, nema se, kriza...
Ako ih `92 i nisu previse mrzili, sad ih sigurno mrze puno vise!
Sve se to onda fino iskali, na onoj jadnoj sacici pravih povratnika, koji su se u velikoj vecini i vratili, samo zato sto nisu imali gdje drugo...
Najtragicnije je sto ti ljudi nikog ne interesuju, samo stvaraju probleme svojim nekakvim povratcima, kad smo se ovako "lepo podelili".
One u Sarajevu, sigurno ponajmanje...

Nevesinje je procentualno medju mjestima sto su izgubili najvise stanovnistva u cijeloj BiH tokom agresije. A likvidacija je itekako bilo...
Prozor, moj post se odnosi iskljucivo na Trebinje, vrlo dobro znam kako su se proveli ostali gradovi u istocnoj Hercegovini...
Mislim da su to sad i trebinjski cetnici uvidjeli, cista matematika, sto vece klanje-to slabiji povratak... :(
Samo se nadam da nece imati priliku za popravni ispit..
MPC

#27 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by MPC »

Da Bog sacuva.
Vodenjak

#28 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Vodenjak »

Timotije wrote:Trebinje je relativno specifican slucaj. Od citave istocne BiH, procentualno je najmanje muslimana likvidirano upravo u Trebinju. Naravno da je bilo ubistava ali poredeci sa ostalim gradovima, barem na istoku BiH, Trebinjci su relativno dobro prosli. Kazem relativno, jer ipak nisu dozivjeli masovna ubistva, logore, silovanja, paljevine i sl., znaci onaj uhodani, oprobani, "uspjesni" srpski scenario iz ostalih gradova. Najveci broj je uspjeo izvuci zivu glavu i to je najbitnije.
Dobar dio je nasao utociste u skandinavskim zemljama, snasao se, i sad se ljeti masovno obilazi svoj grad.
I gradi naravno. Bijesna auta, garderoba, ima se, pa se to fino i pokaze...dok se ponovo ne ispale nazad na zapad!
Sta mislite sta u glavi kontaju, recimo Mitar i Savo, prvoborci jos od Konavala, a nemaju u djepu za litar....!?
Sve se to onda fino iskali, na onoj jadnoj sacici pravih povratnika, koji su se u velikoj vecini i vratili, samo zato sto nisu imali gdje drugo...
Najtragicnije je sto ti ljudi nikog ne interesuju, samo stvaraju probleme svojim nekakvim povratcima, kad smo se ovako "lepo podelili".
Pretpostavljam, ili, hajde, recimo da znam da nisi tako mislio ali iz tvog posta ispada kao da su oni koji se dovezu ljeti u bijesnim autima u svoj grad krivi Mitru i Savi sto su kokuzi...
I jos gore, kao da je to onda opravdanje istom tom Mitru i Savi da se i dalje izivljavaju nad tom shacicom ljudi koja se definitivno vratila.
Nije to to, prijatelju dragi. Stvar je u tome sto Mitar i Savo zive u zemlji kokuza i sebi dozvoljavaju da ih oni koji su ih takvima napravili i dalje hushkaju, ko pashcad napucavaju na "one njihove" a sve s ciljem da Mitar i Savo ne bi vidjeli da ti isti koji ih truju imaju jos bjesnja auta i nose jos bolju garderobu!
Prema tima sa zapada se podjednako odnose i Mitar i Savo i Mujo i Suljo i Pero i Ivo...
Vidi se to vrlo cesto i na ovom Forumu... :oops:
Zavist i ljubomora su, rekao bih, normalne ljudske osobine i nema ga koji barem krajickom zavidnog oka ne pogleda u komsijinu bashcu samo ako je barem malo bolje rodila nego njegova....
Ali to svakako u, da kazem normalnoj sredini, ne vodi ka tome da se plodovi u komshijinoj basti pochupaju i pogaze vec naprotiv, motivise da se ima isto pa i bolje nego komshija...
Elem, kad Mitar i Savo shvate da su upravo njih dvojica ti koji su "najzasluzniji" sto im dojucerasnje komshije vozikaju bijesna kola, a da su ih krivcima nacinili upravo oni koje slijepo slusaju i koji im ne daju da vide dalje od sopstvenog nosa, tek tad ce se moci ponadati da ce jednog dana i oni provozati makar nekog sesnaest puta otpisivanog Ficu...
Timotije

#29 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Timotije »

Vodenjak wrote:
Pretpostavljam, ili, hajde, recimo da znam da nisi tako mislio ali iz tvog posta ispada kao da su oni koji se dovezu ljeti u bijesnim autima u svoj grad krivi Mitru i Savi sto su kokuzi...
I jos gore, kao da je to onda opravdanje istom tom Mitru i Savi da se i dalje izivljavaju nad tom shacicom ljudi koja se definitivno vratila.
Nije to to, prijatelju dragi. Stvar je u tome sto Mitar i Savo zive u zemlji kokuza i sebi dozvoljavaju da ih oni koji su ih takvima napravili i dalje hushkaju, ko pashcad napucavaju na "one njihove" a sve s ciljem da Mitar i Savo ne bi vidjeli da ti isti koji ih truju imaju jos bjesnja auta i nose jos bolju garderobu!
Prema tima sa zapada se podjednako odnose i Mitar i Savo i Mujo i Suljo i Pero i Ivo...
Zavist i ljubomora su, rekao bih, normalne ljudske osobine i nema ga koji barem krajickom zavidnog oka ne pogleda u komsijinu bashcu samo ako je barem malo bolje rodila nego njegova....
Ali to svakako u, da kazem normalnoj sredini, ne vodi ka tome da se plodovi u komshijinoj basti pochupaju i pogaze vec naprotiv, motivise da se ima isto pa i bolje nego komshija...
Elem, kad Mitar i Savo shvate da su upravo njih dvojica ti koji su "najzasluzniji" sto im dojucerasnje komshije vozikaju bijesna kola, a da su ih krivcima nacinili upravo oni koje slijepo slusaju i koji im ne daju da vide dalje od sopstvenog nosa, tek tad ce se moci ponadati da ce jednog dana i oni provozati makar nekog sesnaest puta otpisivanog Ficu...
Mitru i Savi su krivi svi, naravno ponajvise njihovi i oni to vrlo dobro znaju. Ali, na Milorada i na njegove ne smijes tek tako lajati, nekaznjeno, dok Izetu mozes baciti kasikaru kad god ti se cefne, bez ikakvih posljedica. I ne vidim nikakvu prepreku, Mitru i Savi, da Izetu sve dok je ovaj ziv, ne bace po koju, onako iz sporta...kad su nesto ljuti ili nesto slave, svejedno!
Zato se iskreno i divim hrabrosti (ludosti) povratnika...
Znas da ides krvniku na noz, a opet ides...
Last edited by Timotije on 03/04/2008 06:45, edited 1 time in total.
Prozor

#30 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Prozor »

Vodenjak wrote:
:thumbup:

P.S. @Timotije, sasvim sam siguran da "Mitar" i "Savo" ne napadaju povratnike zbog frustriranosti vlastitog zivotnog stanja, mada i toga moze biti, nego iskljucivo zbog neopisive islamofobicne mrznje...
Bosanac sa dna kace

#31 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Bosanac sa dna kace »

imal sta nova u vezi teme?
ZZZlica

#32 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by ZZZlica »

Trebinje, jedan od najljepših gradova Bosne i Hercegovine, je do '60-ih godina prošlog vijeka bio naseljen većinom bošnjačkim stanovništvom (što se iz tadašnje zvanične statistike ne može zaključiti, obzirom da se nisu mogli izjašnjavati kao Bošnjaci, pa ni kao Muslimani, do '70-i-neke, nego kao Srbi, Hrvati ili "neopredjeljeni")... kada je izgrađena brana na Trebišnjici, usahnula je i ta divna (po očevom predanju) rijeka na kojoj su generacije Trebinjaca plivale i igrale vaterpolo, ali je to dovelo i do ruralne migracije populacije iz dijelova oko Bileće, Gacka i Trebinja u grad, što je uveliko promijenilo strukturu stanovništva u samom gradu. Moj deda je '64 prodao imanje, a kad su ga pitali zašto ide iz Trebinja, rekao je "došli četnici, ne može se opstat'"... meni je to godinama izgledalo malo pretjerano, sve do '90-ih godina, kad sam shvatila da je "Nož" Vuka Draškovića stvarna refleksija viđenja muslimana na tim prostorima.
Duga je i neprekinuta istorija militantnog srpskog nacionalizma na tim prostorima... moj otac je jednom razgovarao sa Savom Čečurom (partizan i narodni heroj iz tih krajeva), pa ga je, znajući da mu je rođeni brat bio u četnicima, pitao kako je to moguće. Ovaj mu je odgovorio da su muškarci išli za vojskom koja je prva došla, a motivacija je bila ista: četnici su govorili "idemo biti i pljačkati Turke/age", a partizani "idemo se boriti protiv buržoazije, a plijen dijelimo". Četnici su ipak imali više uspjeha pri mobilizaciji.

No, Trebinje je i rodni grad mog ličnog heroja, Srđana Aleksića, prekrasnog momka koji je, u pokušaju da zaštiti poznanika Bošnjaka od zlostavljanja nekoliko četnika, pretučen na smrt (a njegov poznanik danas živi, čini mi se, u Švedskoj, i redovno posjećuje Srđanov grob i oca, plemenitog Radu Aleksića)
ZZZlica

#33 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by ZZZlica »

Danas je Trebinje gradić koji je potpuno pod kontrolom SPC i vladike Grigorija. Taj relativno mladi kadar SPC je, prema rezultatima istraga haških tragača, jatak ratnih zločinaca jer je nekoliko puta ugostio, tj. skrivao Radovana Karadžića u svom velelepnom crkvenom posjedu na brdu iznad Trebinja (sa svom pratećom arhitekturom, crkvom u stilu "nova Gračanica" od cigle, crkvenim dvorom, kafanom i sl.), a i VP Miroslav Lajčak mu je otišao na noge s Dodikom - tamo se iz boce potezala manastirska rakija i nazdravljalo... Trebinjem danas suvereno vlada Grigorije, a Dobrosav Ćuk (kadar SNSD-a i načelnik opštine) je obična ikebana, što se pokazalo posjetom VP Crkvinama i Grigiju. U takvoj situaciji trebinjski imam skoro svakodnevno trpi uvrede i provokacije tipa zaklana svinja bačena u dvorište džamije ili onaj maloumnik što je urinirao na kapiju džamije u kojoj je molitva u toku (pa ga slikao neki povratnik)... i ništa!

Po meni bi Miroslavu Lajčaku trebalo poslati ne jedan, nego niz pisama i protesta, sa slikom onog debila što mokri po džamiji + slikom njega samog kako nazdravlja i slini za "manastirkom" :x
zrikavac48

#34 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by zrikavac48 »

Mitar i Savo su proizvod SDS-a. Podojeni mrznjom prema nesrbima, nepraoslavcima i dojeni tokom cijelog rata. Politika ovakva kakava je u BiH a posesebno u Republici Smrtskoj samo nastavlja sa odrzavanjem intenziteta mrznje. To i jeste daljni cilj politickih lidera u RS-u kao i duhovnog monstruma Kackaljavende, ali od sudjelovanja u toj prljavoj i zlocinackoj raboti ne treba amnestirati ni politicku elitu u Federaciji zajedno sa duhovnim vodzom (ne izjednacavam uloge/grijehe, ali grijesi se moraju nazvati pravim imenom). Njihove frustracije koje proisticu iz teske ekonomske situacje samo su tacka na "i". Mada mislim da je koncentracija mrznje i bez te tacke na "i" sasvim dovoljna da povratnici nemaju spokoja/rahatluka u svom domu.
Fiore

#35 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Fiore »

uvjek dobar gost wrote:
Soul_Sista wrote:
globalbih wrote:našao je ... gdje će govoriti i moliti za pomoć.. dnevni avaz.. trač i crna hronika.. od njih nikakvo dobro nije vidio BH građanin a posebno bošnjaci....
Neka mu prenesu da se PISMENO (uz ovjeru) obrati Visokom predstavniku, Tihi, Lagi, Hari i drugima, pa čak i Miletu i UNDP predstavnicima kao i OSCE i drugima.. da ne kažu da nisu znali... i drugima navodeći te argumente... To je jedino što može trenuto uraditi..
a ovo.. preko avaza.. je suplja...
bio sam prošle godine u trebinju... lijep grad...
Čujem da Dodik pravi neke planove dolje oko izgradnje velikih centara, turizma ali predhodno mora OČISTITI OD MUSLIMANA TREBINJE pa vidim da čojk radi... ništa čudno.. kada naši šute

BiH u srcu :bih:
Ja stvarno ne mislim da je ovom covjeku vazno jel dao intervju za avaz ili oslobodjenje ili saff :D :roll:
Razmisli malo, mnogi ljudi u manjim mjestima i gradovima su toliko okupirani pitanjima koji su povezana za puko prezivanjvanje pa im se onda i natovari politika takva ogavna kakva jeste i on sad da konta aaa pa da li da pricam za avaz ili ne??? To je njemu pitanju svih pitanja! Mozda to samo sto je neko dosao i Sarajeva i saslusao njegovu pricu je velika stvar za njega.

Ja licno nisam pametna sta i kako pomoci, ni ovom covjeku a ni onim koji su se vratili na svoja prijeratna prebivalista. Svi znamo da je to posao cuvara nacionalnih interesa (iz moje glave u vasi oci :D ) Ono sto je dobro je to da se price poputi ovih pricaju bas sad kad je ova reforma policija najaktuelnija. Ovim ljudima je potrebna sigurnost a ako ostane policija ovakva kakva je danas onda cemo slicne price slusati do narednih reformi..za nekih 50-60 godina, mislim po tempu njihovog rada i volje za sustinskim promjena.

Ružno je reći, ali ovakvih primjera je mnogo... no mi kao ljudi smo otupili skroz, zaboli nas za sve živo, kontamo kako poplaćati račune i preživjeti mjesec dok naši kvazi zaštitnici kradu, razvlače ovu državu i vidimo još uvijek se igraju sudbinama običnih ljudi... sve dok na ulicama Sarajeva , Tuzle, Mostara, pa i Banja Luke , Brčkog , Bijeljine i recimo Širokog Brijega... ne bude desetine hiljada ljudi... ovo stanje će se nastaviti..
Vrijeme je da se podvuće linija... ja sam lično pričao sa ljudima povratnicima manjinskim u Vareš.... ljudi imaju hiljadu problema koje im stvaraju ljudi iz opštine... jer imaju planove za njihovo selo...

Dok ne ustanemo svi kao jedan zbog ovakvih stvari i sami mi ne stanemo u zaštitu tim ljudima... ništa se neće promijeniti, jer vjerujte mi sutra već neko od nas može biti sljedeći...
Oni koji treba da grade drzavu oni je najvise lome.. oni koji je grade stalno im se sputava i smanjuje pravo na gradjenje iste.. Volio bih bio bih najsretniji.. kada bi se otvoreno reklo ko je ko.. ko igra ko ne igra za BiH.. razdvojili svakom svacije i nastavili jahati u susret boljim danima.. :(
sam

#36 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by sam »

eh, tuga i crnina..... srce mi se stisne kad procitam ovako nesto.....zao mi je sto ne vidim novih postova na ovu temu.... zar se ne moze nesto organizovati u cilju pomoci povratnicima u trebinje? zar se ne mogu forumasi "zauzeti" za slucaj nekako? makar objaviti pricu u tom protestanskom biltenu ili kako se ta publikacija vec zove? lupam ko martin po diviziji mozda, ali nekako me boli sto tema pada u zaborav?
lady midnight koliko razuzmijem rado sastavlja peticijie za pomoc, a vec se i ponudila? nudim i ja svoje usluge, makar ako ce se i sastojati od prosljedjivanja pis(a)ma i sa moje adrese..... i slazem se sa ... ah zaboravih nick, ali tko god je spomenuo slanje protestnih pisama u urede vladajucih stranaka, za nacelnika policije rs-a, vlade rs-a, vlade federacije bih, nacelnika opcine trebinje, tom "gospodinu" sveceniku iz trebinja (obozavam iritirati na kulturan nacin) ohr-u, osce-u (sta oni rade, ako rade jos ista? beli samo zaradjuju plate....samo ne znam za sta... ali digresija) raznoraznih agencija za zastitu ljudskih prava, i svih ostalih.... lista ce biti podugacka, ali onda nema izlika tipa "nismo bili upoznati sa situacijom".... ???
CRO-srce-BiH

#37 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by CRO-srce-BiH »

Dragi moji forumasi, pa hajde da se pokrenemo mi, idemo se dogovoriti da saljemo te apele, protesna pisma i slicne stvari kojima cemo makar pokusati nesto uraditi, i da pokazemo i sebi i drugima da ljudi (forumasi) iz Mo, Sa, Tz , BL, i svih dr,gradova i sela u lijepoj nam BiH imaju moralnu i ljudsku odgovornost prema svojim sunarodnjacima nebitno kojem korpusu oni pripadali ako im se na jedan ovakav nacin onemogucuje zivot vrijedan covjeka...IDEMO :run: :bih:
Bosanac sa dna kace

#38 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Bosanac sa dna kace »

Tvrdi to za "Dnevni avaz" glavni imam za Trebinje, Bileću i Gacko Husein ef. Hodžić, navodeći da je HET oteo vakufsku parcelu od 1.300 kvadratnih metara u mjestu Donje Čičevo u Trebinju, na putu prema Dubrovniku.
- Kada su vlasti BiH 1987. godine vršile aviosnimanje, premjer općine Donje Čičevo u Trebinju, urađeno je i snimanje ove parcele. No, tek je sada došlo na red da nadležna komisija ovo pitanje riješi i prezentira vlasnicima urađeno.

Kada smo otišli vidjeti šta je s vakufskom zemljom, kazali su nam da mi tu nemamo parcele!? Pitali smo gdje je, a oni su kazali da je to uzeo HET. Međutim, mi smo iz katastra i grunta Općine Trebinje dobili nesporne dokumente da je to naše vlasništvo i korisništvo i jasno je da je HET jednostavno zauzeo vakufsku zemlju - rekao nam je ef. Hodžić.

Istakao je da je to klasična otimačina na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

- To su mi jasno rekli i u Vakufskoj direkciji. Riječ je o nastavku otimačine vakufske i bošnjačke zemlje u Trebinju - kazao je ef. Hodžić.

Islamska zajednica angažirala je advokata koji će pred Okružnim sudom Trebinje podići tužbu i pokrenuti spor kako bi bilo vraćeno ono što je nesporno oteto.

BH Muslim Monitor- Avaz
Tomislav MO

#39 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Tomislav MO »

Vodenjak wrote:

Ima svakakvih razmišljanja među Srbima u istočnoj Hercegovini.

Glede tog njihovog ekonomskog položaja, neki su mi čak rekli da bi više voljeli da su oni bili protjerani, a Bošnjaci pobijedili, pa da Srbi idu u Skandinaviju. Na stranu srbovanje, nije lako bez para. :D
Vodenjak wrote:Elem, kad Mitar i Savo shvate da su upravo njih dvojica ti koji su "najzasluzniji" sto im dojucerasnje komshije vozikaju bijesna kola, a da su ih krivcima nacinili upravo oni koje slijepo slusaju i koji im ne daju da vide dalje od sopstvenog nosa, tek tad ce se moci ponadati da ce jednog dana i oni provozati makar nekog sesnaest puta otpisivanog Ficu...
Ma po mojim osobnim kontaktima po neki Mitar i Savo to i shvataju, neki i ne shvata niti će ikad shvatiti, nisu svi jednaki, ali je glavni problem: "što je alternativa?". Onaj Mitar s kojim se i nekako može pričati vidi samo Silajdžića i Tihića kao alternativu, pa onda konta opet bolje ovako, "nek je barem naš".

Da je (a nije) Federacija primjer suživota i da ona funkcionira kako treba, bilo bi puno lakše objasniti i Mitru i Savi da je u njihovom ekonomskom, nacionalnom i svakom drugom interesu da budu dio te Federacije. :oops:
Vodenjak

#40 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Vodenjak »

Tomislav MO wrote:
Vodenjak wrote:

Ima svakakvih razmišljanja među Srbima u istočnoj Hercegovini.

Glede tog njihovog ekonomskog položaja, neki su mi čak rekli da bi više voljeli da su oni bili protjerani, a Bošnjaci pobijedili, pa da Srbi idu u Skandinaviju. Na stranu srbovanje, nije lako bez para. :D
Vodenjak wrote:Elem, kad Mitar i Savo shvate da su upravo njih dvojica ti koji su "najzasluzniji" sto im dojucerasnje komshije vozikaju bijesna kola, a da su ih krivcima nacinili upravo oni koje slijepo slusaju i koji im ne daju da vide dalje od sopstvenog nosa, tek tad ce se moci ponadati da ce jednog dana i oni provozati makar nekog sesnaest puta otpisivanog Ficu...
Ma po mojim osobnim kontaktima po neki Mitar i Savo to i shvataju, neki i ne shvata niti će ikad shvatiti, nisu svi jednaki, ali je glavni problem: "što je alternativa?". Onaj Mitar s kojim se i nekako može pričati vidi samo Silajdžića i Tihića kao alternativu, pa onda konta opet bolje ovako, "nek je barem naš".

Da je (a nije) Federacija primjer suživota i da ona funkcionira kako treba, bilo bi puno lakše objasniti i Mitru i Savi da je u njihovom ekonomskom, nacionalnom i svakom drugom interesu da budu dio te Federacije.
:oops:
BRAVO @Tomislave za ovo podvuceno! :thumbup:
Upravo TO je sustina problema!
Ali nasim ljudima je dovoljno da se dokazu u medjusobnom poredjenju sa RS i da konstatuju da su, eto, bolji dio BiH! :roll: :zzzz:
A to sto je BiH medju zadnjim rupama na svirali zvanoj Evropa i zapravo predstavlja samo iritirajuci, poteski givikt koji evropski politicari moraju nositi u dzepu, nikog zivog ne zanima!

Bitno je da smo mi bolji od cetnika, da je Silajdzic bolji od Dodika i da necemo dozvoliti nikome da poredi te dvije strane! :wink:
Kwaheri

#41 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Kwaheri »

Vodenjak wrote:
Ali nasim ljudima je dovoljno da se dokazu u medjusobnom poredjenju sa RS i da konstatuju da su, eto, bolji dio BiH! :roll: :zzzz:
A to sto je BiH medju zadnjim rupama na svirali zvanoj Evropa i zapravo predstavlja samo iritirajuci, poteski givikt koji evropski politicari moraju nositi u dzepu, nikog zivog ne zanima!

Bitno je da smo mi bolji od cetnika, da je Silajdzic bolji od Dodika i da necemo dozvoliti nikome da poredi te dvije strane! :wink:
pa bitno je... ne znam i ne razumijem kako nije bitno...

Federacija je rupa na svirali, ne samo zato sto ova dva debila od mitra i save ne kontaju, vec i zbog debila kao sto je silajdzic...bilo koji, salobodno proberi... ali je i dalje vazno da sam ja bolja od cetnika...ne volim mi..., i dalje je vazno da me jesu otrovali..i dalje je vazno

Kako dođete na stadij da vam nije bitno?
Vodenjak

#42 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Vodenjak »

zena wrote:
Vodenjak wrote:

Federacija je rupa na svirali, ne samo zato sto ova dva debila od mitra i save ne kontaju, vec i zbog debila kao sto je silajdzic...bilo koji, salobodno proberi... ali je i dalje vazno da sam ja bolja od cetnika...ne volim mi..., i dalje je vazno da me jesu otrovali..i dalje je vazno

Zeno, zeno... :-) :-)

Ovo bi malo nisko, ha? :wink:

Ali dobro... Imati stalno na umu to sta su nam cetnici uradili je jedno, ali imati samo za cilj biti bolji od Dodikovog dijela Bosne i Hercegovine je nesto sasvim drugo... :oops:
Kwaheri

#43 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Kwaheri »

Vodenjak wrote:
zena wrote:
Vodenjak wrote:

Zeno, zeno... :-) :-)

Ovo bi malo nisko, ha? :wink:

Ali dobro... Imati stalno na umu to sta su nam cetnici uradili je jedno, ali imati samo za cilj biti bolji od Dodikovog dijela Bosne i Hercegovine je nesto sasvim drugo... :oops:
nisko.. sta cu... hodzinski udarci :D znas vec, sta da ti pricam :-)

Nego, ako nista... da ne pushemo svi u istu sviralu.
Vodenjak

#44 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Vodenjak »

zena wrote: nisko.. sta cu... hodzinski udarci :D znas vec, sta da ti pricam :-)

Nego, ako nista... da ne pushemo svi u istu sviralu.
:wink: :)
mofo33

#45 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by mofo33 »

Oj, Trebinje, Trebinje,
kad me vidis.... me :run:
banjaluka078

#46 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by banjaluka078 »

Adil Osmanović: Povratnicima treba posao

TREBINJE - Potpredsjednik RS Adil Osmanović zatražio je juče od načelnika opštine Trebinje Dobroslava Ćuka razumijevanje i pomoć za potpuno uključivanje bošnjačkih povratnika u život lokalne zajednice.

On je rekao da bi zapošljavanje što više njih u opštinskoj administraciji bio dobar način da se pokaže da je lokalna zajednica otvorena prema svim građanima.

On smatra da je bezbjednost Bošnjaka povratnika u Trebinje zadovoljavajuća i dodao da očekuje od policije da otkrije i odgovarajuće kazni vinovnike bilo kakvih ispada usmjerenih protiv povratnika.

Ćuk je kazao da je Trebinje uradilo za povratnike mnogo više nego brojne opštine u RS i BiH i dodao da se slaže kako je povratnicima neophodno obezbijediti što više radnih mjesta.

"Povratnici su potpuno bezbjedni u Trebinju", poručio je Ćuk i ocijenio da pojedinačni incidenti koji se dešavaju nemaju veze sa nacionalnom netrpeljivošću, jer su usmjereni i protiv Srba.

Osmanović je tokom posjete Hercegovini razgovarao i sa trebinjskim imamom Huseinom Hodžićem i načelnikom CJB Trebinje Goranom Zupcem.

Osmanović je juče posjetio i povratnike u Gacku.

Oštećena tabla IVZ

Centru javne bezbjednosti juče je prijavljeno da je na zgradi Medžlisa Islamske vjerske zajednice u Trebinju oštećen natpis na kome piše Islamska vjerska zajednica.

Imam trebinjski Husein Hodžić kaže da će tražiti "da grad bude zaštićen od malodobnih i maloumnih izgrednika".

"Dođe Čađo, slika se s Osmanovićem i kaže da je sve pod kontrolom, a nije", kaže Hodžić.

On dodaje da je objekat bio pod video-nadzorom i da je policiji dat video-zapis.

Prestale krađe auta

Otkako su uvedene pojačane mjere bezbjednosti u Trebinju nije bilo krađe auta, kazao je načelnik CJB Trebinje Goran Zubac.

Zubac je ovom prilikom istakao odlučnost policije da budu razbijene i adekvatno kažnjene sve kriminogene grupe, te da su "protiv više lica koja se bave krađama automobila podnesene krivične prijave".
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?me ... jest=22658
Prozor

#47 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Prozor »

Efendija o napadima na povratnike a taj o kradji automobila. A Osmanovic se slikao i sad ode kuci... Uostalom, zar ovaj Cuk nije onaj isti sto je porucio ef. Hodzicu da ide iz Trebinja? I on ocjenjuje da je stanje bezbjedno...
SmislovS

#48 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by SmislovS »

Fair Life wrote:Jednostavno ne mogu odoliti...

"Karadzic je uradio za islam u Bosni vise nego ja za pet decenija!"
(Reisul-ulema Mustafa Ceric za austrijski magazin Zeitschrift)
Jel uistinu to izjavio?

Ako je istina, 'alal mu vera! Svaka mu je Njegoseva. :-)
Fair Life

#49 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Fair Life »

SmislovS wrote:
Fair Life wrote:Jednostavno ne mogu odoliti...

"Karadzic je uradio za islam u Bosni vise nego ja za pet decenija!"
(Reisul-ulema Mustafa Ceric za austrijski magazin Zeitschrift)
Jel uistinu to izjavio?

Ako je istina, 'alal mu vera! Svaka mu je Njegoseva. :-)
Vaistinu je izjavio kao da je iz vaseljene na glavu bubekn'o.
Prozor

#50 Re: Ovo je moj posljednji poziv!

Post by Prozor »

Ne zelim da kvarim vlastitu temu ali moram samo reci da je valjda jasno sta se sa ovom izjavom misli. Nije Reis rekao da je Karadzic pomogao Islam nego da je svojim anti-islamskim djelovanjem probudio vjeru kod mase Bosnjaka kako Reis nebi mogao za pet decenija.
back to topic
Post Reply