Prozor, moj post se odnosi iskljucivo na Trebinje, vrlo dobro znam kako su se proveli ostali gradovi u istocnoj Hercegovini...Prozor wrote:Timotije wrote:Trebinje je relativno specifican slucaj. Od citave istocne BiH, procentualno je najmanje muslimana likvidirano upravo u Trebinju. Naravno da je bilo ubistava ali poredeci sa ostalim gradovima, barem na istoku BiH, Trebinjci su relativno dobro prosli. Kazem relativno, jer ipak nisu dozivjeli masovna ubistva, logore, silovanja, paljevine i sl., znaci onaj uhodani, oprobani, "uspjesni" srpski scenario iz ostalih gradova. Najveci broj je uspjeo izvuci zivu glavu i to je najbitnije.
Dobar dio je nasao utociste u skandinavskim zemljama, snasao se, i sad se ljeti masovno obilazi svoj grad.
I gradi naravno. Bijesna auta, garderoba, ima se, pa se to fino i pokaze...dok se ponovo ne ispale nazad na zapad!
Sta mislite sta u glavi kontaju, recimo Mitar i Savo, prvoborci jos od Konavala, a nemaju u djepu za litar....!?
Pljacka se odavno istopila, nema se, kriza...
Ako ih `92 i nisu previse mrzili, sad ih sigurno mrze puno vise!
Sve se to onda fino iskali, na onoj jadnoj sacici pravih povratnika, koji su se u velikoj vecini i vratili, samo zato sto nisu imali gdje drugo...
Najtragicnije je sto ti ljudi nikog ne interesuju, samo stvaraju probleme svojim nekakvim povratcima, kad smo se ovako "lepo podelili".
One u Sarajevu, sigurno ponajmanje...
Nevesinje je procentualno medju mjestima sto su izgubili najvise stanovnistva u cijeloj BiH tokom agresije. A likvidacija je itekako bilo...
Mislim da su to sad i trebinjski cetnici uvidjeli, cista matematika, sto vece klanje-to slabiji povratak...
Samo se nadam da nece imati priliku za popravni ispit..