Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
-
popajic
#26 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
@pjo:O tome kako niko ne moze dati smislen odgovor zasto je snimka rusenja ponudjena svijetu razlicita od onoga sto prikazuje kamera na kraju ovog snimka, npr.
http://www.youtube.com/watch?v=lrgwmiufMwA
A ko pokazuje snimak? CRO tim !Doboga uvjerljivo.
Daj bogati @pjo mani se pokusaja izvrtanja (h)istorije.
-
uživo
#27 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Istina je samo ono što kažu "Hayat" i "Dnevni Avaz"?popajic wrote:@pjo:O tome kako niko ne moze dati smislen odgovor zasto je snimka rusenja ponudjena svijetu razlicita od onoga sto prikazuje kamera na kraju ovog snimka, npr.
-
pjo
#28 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Ah da, fora sa vanzemaljcima...Kastro wrote:Pa da,nisi me razocarao,i ovaj snimak pokazuje /dokazuje prvu pojavu vanzemaljaca na ovim prostorima,naime vanzemaljcima je most zasmetao jer njegov oblik podsjeca na polumjesec,pa da se oni nebi zbunjivali u njihovim intergalaktickim putanjama,ili nedaj boze imali sudar,oni su ga specijalnim gama zrakama srusili,eto nazalost
U temi o Posavini sam rekao da cekam kad ce ju neko prvi provaliti...
Cudo kako je uvijek dobra za ispricati kad god pitas da najnormalnije odgovore na najjednostavnije pitanje...
-
pjo
#29 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
popajic wrote:@pjo:O tome kako niko ne moze dati smislen odgovor zasto je snimka rusenja ponudjena svijetu razlicita od onoga sto prikazuje kamera na kraju ovog snimka, npr.
Nisi ti toliko neuk. Isti snimak imas na youtube i sa strane i to od Bosnjaka... Ovo je inace snimak austrijske televizije.
Kao da dirnem u osinje gnijezdo...
Zasto jednostavno ne odgovoris na pitanjei ne pokusas objasniti kontroverznost snimaka.
-
granulo
#30 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
U jednoj emisiji Zeljke Ogreste, ima tome vise od 10 godina, Praljak je bio gost i on je rekao da je on srusio Stari Most. Na tu izjavu je dobio aplauz...
-
pjo
#31 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Nije istina, rekao je da je most bio vojna meta jer su preko njega transportirali vojnici i naoruzanje.granulo wrote:U jednoj emisiji Zeljke Ogreste, ima tome vise od 10 godina, Praljak je bio gost i on je rekao da je on srusio Stari Most. Na tu izjavu je dobio aplauz...
Inace, da je rekao da ga je srusio, zasto bi sad tvrdio da nije ?
-
Kastro
#32 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Na sta da se odgovori,da odgovaram ljudima koji su rat u tegli proveli , onda izasli iz tegle i odjednom ih obasjalo sunce istorijskog prosvjetiteljstva,neee kolega sami rjesavati kolektivni kompleks "Nisam ja"pjo wrote:Ah da, fora sa vanzemaljcima...Kastro wrote:Pa da,nisi me razocarao,i ovaj snimak pokazuje /dokazuje prvu pojavu vanzemaljaca na ovim prostorima,naime vanzemaljcima je most zasmetao jer njegov oblik podsjeca na polumjesec,pa da se oni nebi zbunjivali u njihovim intergalaktickim putanjama,ili nedaj boze imali sudar,oni su ga specijalnim gama zrakama srusili,eto nazalost
U temi o Posavini sam rekao da cekam kad ce ju neko prvi provaliti...
Cudo kako je uvijek dobra za ispricati kad god pitas da najnormalnije odgovore na najjednostavnije pitanje...
-
pjo
#33 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Kastro wrote:Na sta da se odgovori,da odgovaram ljudima koji su rat u tegli proveli , onda izasli iz tegle i odjednom ih obasjalo sunce istorijskog prosvjetiteljstva,neee kolega sami rjesavati kolektivni kompleks "Nisam ja"pjo wrote: Cudo kako je uvijek dobra za ispricati kad god pitas da najnormalnije odgovore na najjednostavnije pitanje...
Zanimljivo je citati tvoj lirski izricaj. Podsjeca me na djela iz drugog svjetskog rata koje smo morali recitirati a kraj pjesme zavrsiti sa partizanskim pozdravom sakom na celu. Vjerojatno imas talenta.
Inace, pitanje ti je jos uvijek otvoreno, tvom spisateljskom talentu usprkos...
- osa
#34 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Praljak je optuženi u procesu na sudu, a optuženi smije učiniti sve u svoju korist i nije vezan zakletvom kao svjedok, ono u stilu"istinu i samo istinu".
-
pjo
#35 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
osa wrote:Praljak je optuženi u procesu na sudu, a optuženi smije učiniti sve u svoju korist i nije vezan zakletvom kao svjedok, ono u stilu"istinu i samo istinu".
Moguce. No, Praljak sigurno nije izmislio snimak austrijske televizije.
Sta ti kazes na snimak ?
- osa
#36 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
a šta da uopće kažem na temu, definitivno hrvatska se napadala iz bih, bih se napadala iz hrvatske, ratovali i trgovali svi sa svima, svi svoju istinu imaju, zavisno ostvarenim ciljevima u ratu mjeri se i doza isfrustriranosti na ovim forumima. što se tiče mosta, ako je preko njega prebačen i jedan metak i jedan dio vojnog matrijala, sasvim opravdavam njegovo rušenje, ja nisam povjesničar niti kulturolog već specijalac mup-a rh, stvari gledam praktično bez emocija.pjo wrote:osa wrote:Praljak je optuženi u procesu na sudu, a optuženi smije učiniti sve u svoju korist i nije vezan zakletvom kao svjedok, ono u stilu"istinu i samo istinu".
Moguce. No, Praljak sigurno nije izmislio snimak austrijske televizije.
Sta ti kazes na snimak ?
-
Kastro
#37 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Talenat za antifasizam,u pravu si,i nije neko opazanje,to ti je kod vecine ljudi koje ja poznajem normalna stvar,nismo vanzemaljci,nemam se ja kad hebavati sa tobom na ovu temu,bio sam u Mostaru citav rat,i sad mi ti trebas docarati sta je bilo,nemoj umorit ces se dok budes pretrazivao internet za nekim "dokazima",nesto ih malo hebi gapjo wrote:Kastro wrote:Na sta da se odgovori,da odgovaram ljudima koji su rat u tegli proveli , onda izasli iz tegle i odjednom ih obasjalo sunce istorijskog prosvjetiteljstva,neee kolega sami rjesavati kolektivni kompleks "Nisam ja"pjo wrote: Cudo kako je uvijek dobra za ispricati kad god pitas da najnormalnije odgovore na najjednostavnije pitanje...
Zanimljivo je citati tvoj lirski izricaj. Podsjeca me na djela iz drugog svjetskog rata koje smo morali recitirati a kraj pjesme zavrsiti sa partizanskim pozdravom sakom na celu. Vjerojatno imas talenta.
Inace, pitanje ti je jos uvijek otvoreno, tvom spisateljskom talentu usprkos...
Smrt fasizmu,Qrac nacionalizmu
-
pjo
#38 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Jel ti uopce znas sta je fasizam, seljacino ?Kastro wrote: Talenat za antifasizam,u pravu si,
Nastao u Italiji, pokret koji je bio na tamo vlasti preko 20 godina. Inace se opcenito uzima "nacizam" ili tocnije nacional-socijalizam kao gori tip pokreta sa sredine proslog stoljeca.
To nisi znao zar ne ?
E pa sa tim nacizmom je tvoja kominterna potpisala sporazum a komunisticka partija mirno gledala kako nacisti zauzimaju Austriju, pa Cesku, pa Poljsku, dok im nije taknuo komunisticku "majcicu".
http://en.wikipedia.org/wiki/Molotov-Ribbentrop_Pact
Smrt fasizmu,Qrac nacionalizmu
I tebi sinko !
-
Kastro
#39 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Jel ti uopce znas sta je fasizam, seljacino ?pjo wrote:Kastro wrote: Talenat za antifasizam,u pravu si,
Nastao u Italiji, pokret koji je bio na tamo vlasti preko 20 godina. Inace se opcenito uzima "nacizam" ili tocnije nacional-socijalizam kao gori tip pokreta sa sredine proslog stoljeca.
To nisi znao zar ne ?
E pa sa tim nacizmom je tvoja kominterna potpisala sporazum a komunisticka partija mirno gledala kako nacisti zauzimaju Austriju, pa Cesku, pa Poljsku, dok im nije taknuo komunisticku "majcicu".
http://en.wikipedia.org/wiki/Molotov-Ribbentrop_Pact
kruska je mrkva zelene boje
-
neshto
#40 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
svaka čast za sve al kakav bolan veliki čovjek! evo ja kao musliman kažem da je on bio jedan od najlošijih vođa u istoriji svih naroda na dunjaluku. zbog njega i njegovih kukavičkih izjava prije i na samom početku rata sam ostao bez oca a i sam fizičku bol osjetio xxxxx, uffff...CRO-srce-BiH wrote: Ima istine sigurno ali sada gledano sa cije strane, nikada mi se nije svidjao niti opravdavam izjavu (pok)Izetbegovica o Ravnom "nije ovo nas rat" to je ogromna pogreska koja se nije smjela iskrasti jednom tako velikom covjeku kakim smatram ja kao Hrvat tadasnjeg predsjednika BiH Aliju I.
![]()
![]()
a tom praljku je očigledno jako dosadno i predlažem mu nek tuži lozu izetbegovića a nas ostale muslimane nek popusti jer smo tada svi bili uz hrvate i HR pa makar u mislima ako nismo mogli fizički pomoći...
-
pjo
#41 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Kastro wrote: Jel ti uopce znas sta je fasizam, seljacino ?
kruska je mrkva zelene boje
Ponasas se ko Aleksandra Broz, Titova unuka kad su joj rekli da je vojska kojoj joj je djed bio na celu pobila 200.000 sto ratnih zarobljenika, sto civila. Onda je neki stari Slovenac rekao ispricao kako je vidio djete objeseno o drvo a ona je rekla:
Moj djed, ma nemoguce !
tako isto i ti....
Moja armija, ma nemoguce !
Sve sami plemeniti ljudi jedan do drugog ukljucujuci Delalica Celu...
- lady midnight
#42 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
joj pjo, shto ti znash povuci chovjeka za zhivac...
shta bi ovaj snimak kojeg vraga trebao dokazati?? da je stari most bio miniran, pa aktiviran od strane armije kako bi "dokazali" da je hrvatska agresor?
de zhivota ti...
ovaj "revolucionarni" snimak loji je "doshao u ruke HTVu" ne dokazuje ama bash nishta, osim da se iz rijeke izbaci stup vode kada u nju padne granata, ni manje ni vishe.... a ti te "pokuse" zagrebachkih nauchnika, te snimke "cro-boya" koji se hvali time da nas je sve "shebao" okachi machku o rep.
ma jashta, boshnjaci su se sami ubijali i rushili svoju kulturnu bashtinu samo da bi uvalili hrvate
e pa objesi i to machku o rep.
armija bih nije trebala nikakav dokaz da je hrvatska agresor u BiH, a pogotovo ne da rushi stari most kako bi "podvalila" dokaze... dokaza za hrvatsku agresiju na BiH ima napretek, a ako ne vjerujesh meni, upitaj trenutnog predsjednika hrvatske.
shta bi ovaj snimak kojeg vraga trebao dokazati?? da je stari most bio miniran, pa aktiviran od strane armije kako bi "dokazali" da je hrvatska agresor?
de zhivota ti...
ovaj "revolucionarni" snimak loji je "doshao u ruke HTVu" ne dokazuje ama bash nishta, osim da se iz rijeke izbaci stup vode kada u nju padne granata, ni manje ni vishe.... a ti te "pokuse" zagrebachkih nauchnika, te snimke "cro-boya" koji se hvali time da nas je sve "shebao" okachi machku o rep.
ma jashta, boshnjaci su se sami ubijali i rushili svoju kulturnu bashtinu samo da bi uvalili hrvate
armija bih nije trebala nikakav dokaz da je hrvatska agresor u BiH, a pogotovo ne da rushi stari most kako bi "podvalila" dokaze... dokaza za hrvatsku agresiju na BiH ima napretek, a ako ne vjerujesh meni, upitaj trenutnog predsjednika hrvatske.
-
callmethebreeeze
#43 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
a gume koje su bosnjaci zapalili da bi pozar u vijecnici izgledao jos strasniji? pa djeca koju su bacali lavovima? i tako dalje, itako dalje.lady midnight wrote:
ma jashta, boshnjaci su se sami ubijali i rushili svoju kulturnu bashtinu samo da bi uvalili hrvatee pa objesi i to machku o rep.
valjda je opce/opstepoznato da su se bosnjaci spremali da poubijaju sve srbe i hrvate i da osnuju islamsku republiku.
citajuci idiotizme poput ovogo o ovoj knjizi ja sebe nekad uhvatim kako kontam: "pa nije ni los onaj silajdzic. treba s "njima" samo u kontru ici".
pa se onda prepadnem i te misli i svog narastajuceg nacionalizima.
od ovolikog svijeta kud bas da se u bosni rodim.
e, sudbo kleta.
Last edited by callmethebreeeze on 21/03/2008 17:14, edited 1 time in total.
-
callmethebreeeze
#44 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
nisam zaboravio lavove.zoom66 wrote:brizi boj, zaboravio si lavovecallmethebreeeze wrote:a gume koje su bosnjaci zapalili da bi pozar u vijecnici izgledao jos strasniji? pa djeca koju su bacali lavovima? i tako dalje, itako dalje.lady midnight wrote:
ma jashta, boshnjaci su se sami ubijali i rushili svoju kulturnu bashtinu samo da bi uvalili hrvatee pa objesi i to machku o rep.
valjda je opce/opstepoznato da su se bosnjaci spremali da poubijaju sve srbe i hrvate i da osnuju islamsku republiku.
![]()
![]()
![]()
citajuci idiotizme poput ove knjige ja sebe nekad uhvatim kako kontam: "pa nije ni los onaj silajdzic. treba s "njima" samo u kontru ici".
pa se onda prepadnem i ti misli i svog narastajuceg nacionalizima.
od ovolikog svijeta kud bas da se u bosni rodim.
e, sudbo kleta.
![]()
![]()
- lady midnight
#45 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
a shto se tiche generala praljka, taj je u zatvoru trebao malo prostudirati internacionalno pravo prije nego shto je pocheo pisati sapunice...
on, kao chlan nacionalnog odbrambenog vijeca republike hrvatske te hrvatskog ministarstva odbrane, i (pazi ovo !) predstavnik hrvatskog ministarstva odbrane u "herceg-bosni".... shta je on kojeg vraga trazhio u BiH?? i u kojem svojstvu? igro se zhmure?
on, kao chlan nacionalnog odbrambenog vijeca republike hrvatske te hrvatskog ministarstva odbrane, i (pazi ovo !) predstavnik hrvatskog ministarstva odbrane u "herceg-bosni".... shta je on kojeg vraga trazhio u BiH?? i u kojem svojstvu? igro se zhmure?
-
artzy
#46 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
pjo wrote:Kastro wrote:pjo wrote:Praljak je najvece dzubre prethodnog rata jer je srusio most u Mostaru
O tome kako niko ne moze dati smislen odgovor zasto je snimka rusenja ponudjena svijetu razlicita od onoga sto prikazuje kamera na kraju ovog snimka, npr.
Zasto bi iko trebao da odgovara na pitanja retardiranih fasista?
Srpska nejac u Pionirskoj dolini?
Sami sebe granatirali na trznici u Sarajevu?
Slika "mrsave" osobe iza bodljikave zice u sjevernoj Bosni?
Imal' jos?
.....smece covjecanstva... zlo sjeme...
- Drvosjeca iz Dejcica
#47 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Pozlatila ti se, danke.zoom66 wrote:Banned user for reason “Vrijedjanje zdravog razuma korisnika”
» pjo - 21-04-2008
-
goldenlily
#48 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
Ovaj Praljak je takav ljudski ološ da je to zdravom umu nepojmljivo...Karadoz wrote:Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slobodana Praljka
Knjigu dokumenata ...
Knjiga "Agresija Bosne i Hercegovine na Republiku Hrvatsku" nalazi se i na internetskim stranicama (http://www.slobodanpraljak.com).
General Slobodan Praljak je optuženik Haaškoga suda za ratne zločine.
(Fena)
Čovjek koji je naredio da se sruši najljepši lučki kameni most na svijetu star cirka 400 godina!Most koji je predstavljao ponos arhitekture i građevinarstva tog perioda,ljudi koji su živjeli prije 400 godina napravili su takav graditeljski poduhvat koji je i danas komplikovan za izvesti,Hajrudin je izveo montažne skele koje nisu ometale tok Neretve,most je izgrađen na skeli koju su držali lanci,izvanredan,preljep i genijalan projekar...
Ovaj međedoliki čoban je naredio da se taj kulturno-istorijski spomenik sruši,zamislite da se nađe neki Alijin general koji bi naredio da se sruši Sv.Duje u Splitu...to bi bilo grozomorno.
Praljak je isti ološ kao Momčilo Perišić ili Blagoje Adžić,još dva seljaka koji su naredili gađanje Mostara i Dubrovnika,ne mogu da shvatim da bilo ko u Hrvatskoj može da izda ovakav proljev od knjige i stane na stranu jednog međeda kakav je Praljak.
Ovim papanima,koji imaju lijepu riječ za ovaj ljudski odron,mislim da je mjesto u pećini sa ostalim međedima...
-
brdo
#49 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
dok je zatvoren moze budala pisati koliko hoce svejedno nema drugog posla ,samo je glavno da citaoci ne povjeruju u takvu budalestinu mada ima ih svakakvih
tacno prolupo

-
feral.tribune
#50 Re: Objavljena knjiga "Agresija BiH na Republiku Hrvatsku" Slob
" Srusio bih opet most za mali prst svog vojnika " Slobodan Praljak , general HV zapovjednik HVO koji je na to mjesto dosao poslije Janka Bobetka a njega je zamjenio jos jedan general HV Ante Roso .