Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mamatajo1965

#26 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by mamatajo1965 »

Ilija_Cvorovic wrote:Naravno da mi je dobro kao i ogromnoj vecini ovdje na forumu. Sirotinja se zabavila oko sebe da prezivi, a mi ovdje po cijeli dan palamudimo dok lova kaplje u padje. Podjimo malo od sebe. Nista drugaciji nismo ni od taje ni od mame.
kako ko zlato moje,ima i sirotinje,koja tipka od svoje kuce,ali nismo sirotinja u dusi i nisu nas pravili gladni,vec su nas ovi napravili da budemo gladni i bez posla i bez egzistencije.
vjesticanametli

#27 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by vjesticanametli »

joj Ilija bas me vuces za jezik :) evo da ti kazem da se masa nas sa foruma povezala sto je vise i ocito :) svi mi radimo i imamo krov nad glavom. dobro nam je moglo bi se reci. fine plate i idemo na odmore i skolujemo se ali evo i pokusavamo tu sirotinju izvuci na ulicu. pa gladan je ja bio u kuci il na ulici :sad: pokusavamo ljudima ukazati na neke stvari. sirotinja se zabavi koskom koju bace politicari (npr. krst na Zlatistu). ne bi me iznenadilo da raja i ode u minsko polje :shock:
Ja sam svake subote na protestima, nemam veze s politikom i dobro mi je. Hodam i putujem, imam posao i dobru platu, ali.....imam i djete.
E zato sam na ulici. Sta ce djeca???? Sta im se nudi u buducnosti???? Hoce li biti glasacka masina???? Pokusavaju djecu da zaglupe uredno ih usmjeravajuci onako kako njima odgovara. Eto Ilija dragi :) pozz
mamatajo1965

#28 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by mamatajo1965 »

vjesticanametli wrote:joj Ilija bas me vuces za jezik :) evo da ti kazem da se masa nas sa foruma povezala sto je vise i ocito :) svi mi radimo i imamo krov nad glavom. dobro nam je moglo bi se reci. fine plate i idemo na odmore i skolujemo se ali evo i pokusavamo tu sirotinju izvuci na ulicu. pa gladan je ja bio u kuci il na ulici :sad: pokusavamo ljudima ukazati na neke stvari. sirotinja se zabavi koskom koju bace politicari (npr. krst na Zlatistu). ne bi me iznenadilo da raja i ode u minsko polje :shock:
Ja sam svake subote na protestima, nemam veze s politikom i dobro mi je. Hodam i putujem, imam posao i dobru platu, ali.....imam i djete.
E zato sam na ulici. Sta ce djeca???? Sta im se nudi u buducnosti???? Hoce li biti glasacka masina???? Pokusavaju djecu da zaglupe uredno ih usmjeravajuci onako kako njima odgovara. Eto Ilija dragi :) pozz
@Vjestice,svaka cast,samo jos reci gdje smo 22.marta,i ja imam dijete i ono se sprema za proteste....
vjesticanametli

#29 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

i jos nesto dragi Ilija istina je da nas dosta palamudi na forumu ali nas dosta potegne i za svake subote :) ono pred katedralo se ne moze virtualno odraditi (govori, plakati, transparenti, razglas, struja, nosanje, djeljenje, plakatiranje, ucestvovanje u tv i radio emisijama itd)

Pozivam te Ilija danas na promociju albuma u 13 sati pa da se upoznamo i da upoznas druge koji "palamude" :)

mamatajo :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
mamatajo1965

#30 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by mamatajo1965 »

vjesticanametli wrote:i jos nesto dragi Ilija istina je da nas dosta palamudi na forumu ali nas dosta potegne i za svake subote :) ono pred katedralo se ne moze virtualno odraditi (govori, plakati, transparenti, razglas, struja, nosanje, djeljenje, plakatiranje, ucestvovanje u tv i radio emisijama itd)

Pozivam te Ilija danas na promociju albuma u 13 sati pa da se upoznamo i da upoznas druge koji "palamude" :)

mamatajo :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Vidimo se onda u 13h,vodim i dijete,znas da ne idem nigdje bez njega..... ionako non-stop pjeva njihove pjesme po kuci.....
Ilija_Cvorovic

#31 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by Ilija_Cvorovic »

Vidim ja kako su neka djeca fino usmjerena. Nove jakne, nove patike, mobiteli, pa svake godine na more, pa na skijanje.... Suti bolan dobro ti je. Ovo je kapitalizam, a ne socijalizam. Nema vise Tite.
mamatajo1965

#32 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by mamatajo1965 »

Ilija_Cvorovic wrote:Vidim ja kako su neka djeca fino usmjerena. Nove jakne, nove patike, mobiteli, pa svake godine na more, pa na skijanje.... Suti bolan dobro ti je. Ovo je kapitalizam, a ne socijalizam. Nema vise Tite.
Moje nema nista od toga,sem Tita. :-D :-D :-D
vjesticanametli

#33 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Ilija_Cvorovic wrote:Vidim ja kako su neka djeca fino usmjerena. Nove jakne, nove patike, mobiteli, pa svake godine na more, pa na skijanje.... Suti bolan dobro ti je. Ovo je kapitalizam, a ne socijalizam. Nema vise Tite.
pa dobro ali raja zivi na kartice :x sve to ja mogu prisutiti svom sinu ali sam opet na ulici kao i vecina forumasa

opet te pozivam Ilija na promociju. pridi stolu gdje se peticije potpisuju :bih: :) ja mislim da mozemo nesto promijeniti :dance:
jasminasab

#34 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by jasminasab »

Ja bih samo da napomenem da postoji i dio foruma pod nazivom Humanitarne akcije: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewforum.php?f=35 na kojem se organizuju akcije pomoci onima kojima je potrebna. Imas nas dosta koji osim sto palamude po forumu (forum je valjda i namijenjen za palamudjenje), radimo i nesto konkretno. I naravno, za sve ima bujruma.
mamatajo1965

#35 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by mamatajo1965 »

jasminasab wrote:Ja bih samo da napomenem da postoji i dio foruma pod nazivom Humanitarne akcije: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewforum.php?f=35 na kojem se organizuju akcije pomoci onima kojima je potrebna. Imas nas dosta koji osim sto palamude po forumu (forum je valjda i namijenjen za palamudjenje), radimo i nesto konkretno. I naravno, za sve ima bujruma.
Onda trebamo npr. doci i u KUK 29.03.2008.
Pospanko

#36 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by Pospanko »

Od prvog dana mi uopste nije jasno zasto se odrzavaju protesti ispred katedrale. Na forumu je vec par puta i postavljano to pitanje. Prosvjedi bi trebali da budu ispred zgrade Kantona.
mamatajo1965

#37 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by mamatajo1965 »

Pospanko wrote:Od prvog dana mi uopste nije jasno zasto se odrzavaju protesti ispred katedrale. Na forumu je vec par puta i postavljano to pitanje. Prosvjedi bi trebali da budu ispred zgrade Kantona.
Ali kako kad ne daju,treba li opet nekom 13.02.? I onaj 13.02. su iscenirali Tajo i bratija,poznato je svima iole upucenim da je Tajo organizator kamenjanja...
Pospanko

#38 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by Pospanko »

Niko ne moze zabraniti mirno okupljanje u parkovima oko kantona. Nakon toga se moze krenuti u laganu setnju, kroz grad. Ako dode do kamenjanja, onda nesto sa nama nije u redu. Ko je organizovao kamenjanje, to je vec druga prica. Do sada se vec profiltrirala grupa koja proestuje, tako da je sada situaciju puno lakse drzati pod kontrolom, za razliku od samog pocetka.

Ja sam za proteste ispred kantona ili na platou Skenderije, odakle mogu cuti, poruke, koje im uputimo.
mamatajo1965

#39 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by mamatajo1965 »

Pospanko wrote:Niko ne moze zabraniti mirno okupljanje u parkovima oko kantona. Nakon toga se moze krenuti u laganu setnju, kroz grad. Ako dode do kamenjanja, onda nesto sa nama nije u redu. Ko je organizovao kamenjanje, to je vec druga prica. Do sada se vec profiltrirala grupa koja proestuje, tako da je sada situaciju puno lakse drzati pod kontrolom, za razliku od samog pocetka.

Ja sam za proteste ispred kantona ili na platou Skenderije, odakle mogu cuti, poruke, koje im uputimo.
Ja sam za gdje god kazete :-D
pexim slani

#40 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by pexim slani »

samo informativno, prostor ispred katedrale (da ga ne zovemo sada trg jer to trg nije) je vlasnistvo vrhbosanske nadbiskupije i za organiziranje bilo kakvih aktivnosti treba dozvola od kaptola tj institucije a ne vinka puljica kao pojedinca.
mislim da je ok to sto su uljudno zamolili da ne remetimo religijski i vjerski mir pred najsvetiji katolicki praznik uskrs i da se protest trebaju izmjestiti.
ja mislim da bi trebali biti pred kantonalnom vladom
vjesticanametli

#41 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

kantonalna vlada zvuci logicno i jeste pravo mjesto :thumbup: uzurpirali smo prostor oko Katedrale jer je odatle i krenulo. Njima hvala i necemo doci u subotu :bih: hoces i ti doci u subotu :wink:
nikad_izvini

#42 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by nikad_izvini »

Ilija_Cvorovic wrote:Naravno da mi je dobro kao i ogromnoj vecini ovdje na forumu. Sirotinja se zabavila oko sebe da prezivi, a mi ovdje po cijeli dan palamudimo dok lova kaplje u padje. Podjimo malo od sebe. Nista drugaciji nismo ni od taje ni od mame.
Auf,sad si ga malo pretjerao.To što ti i 95% ljudi nije mrdnulo prstom,ne znači da svi isto rade.Prvo gledati sebe,pa ostale.Ako želiš da pomogneš,javi se :skoljka: Vazda nešto treba,ili je lakše palamuditi i sebe kriti iza komatozno-inertne mase :D
nikad_izvini

#43 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by nikad_izvini »

Zaključujem,lakše je palamuditi :D Štaš,znam ja nas,.ebo ti nas :D
vjesticanametli

#44 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

SVI KOJI CE BITI NA PROMOCIJI U 13 SATI DANAS AKO MOGU NEKA ISPRINTAJU PETICIJE ZA OSTAVKU SAMKETA I SEMIHE :bih:
vjesticanametli

#45 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

NIKO :?
fixer

#46 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by fixer »

katedrala je odlicno mjesto jer je frekventno i jer lako mozemo nabaviti struju. ne znam drugo mjesto koje odgovara tim zahtjevima.
vjesticanametli

#47 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

ja odoh a vi ispalamudite jos koju stranicu i niposto sta radit :x
delightful

#48 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by delightful »

vjesticO, i ti brate ko seoska mlada :D
posalji mi linkove, a da nisu rapidshare, nemam pristup, pa cu ja isprintati i donijeti.
SL67

#50 Re: Rektor katedrale protiv prosvjeda ispred prvostolne crkve

Post by SL67 »

mIRCerka wrote:
Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Treba biti dovoljno civiliziran i udovoljiti ovoj molbi. Ne vidim nikakvu uvredu u ovome saopstenju, a ovo ce biti i dobar primjer da se Taji pokaze da narod nije Rulja.
Nije uvreda vec nebuloza da od kardinala trazimo dozvolu za okupljanje. A nepostivanje molbe o izmjestanju protesta ove subote je ravno suicidu drustvenom :D a ne bi me cudilo da Tajo organizuje kakve djece da dodju pistat i vristat u subotu :D

DA LI SE IKADA SAZNALO KO SU VANDALI OD ONE SRIJEDE STO SU DOSLI SA RUKSACIMA JAJA I KAMENJA?
JA SAM BILA TE SRIJEDE SA MOJIM KOLEGICAMA, KADA SU TI KOJI SU BACALI NAPRAVILI PRAVU POMETNJU, JER SMO MI STAJALE NEGDJE NA SREDINI- NA ZELENOJ POVRŠINI . U TOM MOMENTU GRUPA TIH IZGREDNIKA SU IZ MASE KRENULI PREMA NAMA I UDARALI I TJERALI JEDNOG, PO MENI SKROZ O.K. MOMKA I TAKO UDARAJUĆI SU MU PSOVALI SVAŠTA . U TOJ BUJICI RIJEČI ODLIČNO SAM ČULA KADA JE JEDA OD TIH NJEMU GOVORIO" MA ŠTA TI HOĆEŠ, MI SMO HORDE ZLA" I NASTAVILI GA UDARATI A ON JE BEZ KONTRA AKCIJE PROBAO DA SE SPASI I OTIŠAO U PRAVCU PARKA MIRZE I DAVORA. SVE SAM ČULA I :skoljka: MOŽDA SE TAJ JADNI MOMAK POBUNIO ILI IM JE SKRENUO PAŽNJU DA TO NE BACAJU I DOBIO PO BRNJICI NA ŽALOST. TO JE BILO MOJE VIĐENJE TOGA DANA . TOLIKO OD MENE :bih:
Post Reply