A tko je to i sto je to, da prostis udruzenje RIVER? Udruzenje pomozi sebi i drugima? Ili pomozi onom ko je tebi pomogao? I ko tamo sjedi, cemu sluzi, od koga prima pare itd...sitno wrote:zemljotres wrote:Ovo mi je jednako glupo kao ono kada su neki politicari bili optuzeni za financijske malverzacije i doslovno krađe drzavnog novca, a oni se branili: "optuzivanjem (doticnih) se ugrozava vitalni nacionalni interes" Ma vitalno vam j***m mamuUdruženje RIVER: Napadi na gradonačelnicu Sarajeva jedan vid gender diskriminacije
Udruženje Pomozi sebi i drugima RIVER smatra da su posljednji napadi na gradonačelnicu Sarajeva Semihu Borovac jedan vid gender diskriminacije. "U okviru aktuelnih događanja koji se odvijaju u Sarajevu u vidu protesta protiv nasilja, istovremeno se projicira nasilje u različitim oblicima. Jedno od njih su ciljajući napadi na gradonačelnicu Sarajeva Semihu Borovac, koja je izdvojena između neuporedivo većeg broja muškaraca na većim i suštinski odgovornijim funkcijama vlasti i javnog života u BiH i Sarajevu, zbog čega smatramo da je to jedan vid gender diskriminacije", saopćeno je iz Udruženja RIVER.
Pritisak za smjenjivanje gradonačelnice Sarajeva, Udruženje RIVER smatra "kao pritisak na jednu ženu koja je na funkciji, čije zakonske ovlasti i odgovornosti nisu srazmjerne krivnjama za koje se optužuje."![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja sam za jednaka prava, i u tom smislu osoba koja je sramno otisla iz u najtezim trenucima grada poslije rata u bezveznu posjetu na drugi dio planete, i to dvodnevni seminarcic ili slicna gluparija, treba da odgovara za nebrigu, bezobrazluk i sramotno ponasanje, bez obzira je li musko ili zensko.