Napadi na gradonačelnicu jedan vid gender diskriminacije?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

amrica

#26 Re: Napadi na gradonačelnicu jedan vid gender diskriminacije

Post by amrica »

sitno wrote:
zemljotres wrote:
Udruženje RIVER: Napadi na gradonačelnicu Sarajeva jedan vid gender diskriminacije

Udruženje Pomozi sebi i drugima RIVER smatra da su posljednji napadi na gradonačelnicu Sarajeva Semihu Borovac jedan vid gender diskriminacije. "U okviru aktuelnih događanja koji se odvijaju u Sarajevu u vidu protesta protiv nasilja, istovremeno se projicira nasilje u različitim oblicima. Jedno od njih su ciljajući napadi na gradonačelnicu Sarajeva Semihu Borovac, koja je izdvojena između neuporedivo većeg broja muškaraca na većim i suštinski odgovornijim funkcijama vlasti i javnog života u BiH i Sarajevu, zbog čega smatramo da je to jedan vid gender diskriminacije", saopćeno je iz Udruženja RIVER.

Pritisak za smjenjivanje gradonačelnice Sarajeva, Udruženje RIVER smatra "kao pritisak na jednu ženu koja je na funkciji, čije zakonske ovlasti i odgovornosti nisu srazmjerne krivnjama za koje se optužuje."
Ovo mi je jednako glupo kao ono kada su neki politicari bili optuzeni za financijske malverzacije i doslovno krađe drzavnog novca, a oni se branili: "optuzivanjem (doticnih) se ugrozava vitalni nacionalni interes" Ma vitalno vam j***m mamu :x :x :x :x :x :x
A tko je to i sto je to, da prostis udruzenje RIVER? Udruzenje pomozi sebi i drugima? Ili pomozi onom ko je tebi pomogao? I ko tamo sjedi, cemu sluzi, od koga prima pare itd...
Ja sam za jednaka prava, i u tom smislu osoba koja je sramno otisla iz u najtezim trenucima grada poslije rata u bezveznu posjetu na drugi dio planete, i to dvodnevni seminarcic ili slicna gluparija, treba da odgovara za nebrigu, bezobrazluk i sramotno ponasanje, bez obzira je li musko ili zensko.
amrica

#27 Re: Napadi na gradonačelnicu jedan vid gender diskriminacije

Post by amrica »

[
Ja sam za jednaka prava, i u tom smislu osoba koja je sramno otisla iz grada u najtezim trenucima poslije rata u bezveznu posjetu na drugi dio planete, i to dvodnevni seminarcic ili slicna gluparija, treba da odgovara za nebrigu, bezobrazluk i sramotno ponasanje, bez obzira je li musko ili zensko.[/quote]

Sorry, pobjegla mi slova
Hendrix

Post by Hendrix »

Gelender diskriminacija

Toliko organizacija u kojima ljudi sjede i naprđuju se čitav dan , i onda izađu sa nekim zaključcima , koga briga šta ovi smatraju uopšte?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

... Sta je sa svakodnevnom diskriminacijom koju vlast (svih nivoa) provodi nad populacijom koja živi u zemlji Bosni i Hercegovini..
Znajte svi političari da je prošlo vrijeme bjesomučnih krađa, da je došlo vrijeme da odgovarate za svoja nedjela i svoj nerad..... bez obzira na spol, godine starosti i sve ostalo.....

RIVER-u zašto ne štitiš radnike koji štrajkaju glađu, raju koja godinama ne prima platu kojima se ne uplaćuje penziono i socijalno..

RIVERU iz koje si mišije rupe izmilio da bi zaštitio svog finansijera... sad zaštiti S. silajdžića... i on je muško.... budite i Vi gender korektni......
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

kicky wrote:
IlijaLadin wrote:
nesvjesna wrote:ja sam feministkinja, i ja sam uvrijeđena zbog ovakvog proglasa. **bo vas džender. zalažem se za jednaka prava - žene imaju pravo stupiti na funkciju. žene imaju pravo biti gradonačelnice. ali nemaju pravo na nerad samo zato što su žene. baš sam tu za ravnopravnost - nesposobni muškarci dobiju otkaz, i zašto bi onda bilo drukčije sa ženama?
mijenjaj nick u svjesna :kiss:

doduše, feminizam je, kao i svi izmi, vazda bugovit, u suštini prilično loše zamišljen, hajmo reć da se sa samom idejom ravnopravnosti slažem - i u pravima i u obavezama i odgovornosti.

Semiha, povedi me sa sobom. Dolje je raj za voajere... a suknjice se lelujaju...
mislim da je problem izama da su dobro zamišljeni. ali loše ostvareni. Naravno, pod pojmom feminizam ima svega i svačega.
znaš za one postere nabildanih žena iz tridesetih godina sa ključem, kliještima u rukama, tipa ona-mehaničar... biološke razlike, vako nako... da se ne zapetljavamo :)

Semiha - bRezobrazna i treba odstupit.
tufnica7

Post by tufnica7 »

puna nam je zemlja nekakvih nazovi organizacija- ko zna za šta ih i ko plaća, pa i ova...
ja se samo nadam da su gospoda oslobodila trauma od nas građana u Termama prošli vikend na fitnessu i bazenu....građani častili -ni to ih niko ništa nije pitao. Uzmi ago koliko ti drago...
elastigirl

Post by elastigirl »

Šta mislite, da li bi Semiha otišla u Dubai da su je pozvali u vrijeme boravka Richarda Gerea u Sarajevu? :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

danas sam je vidio u kolegijumu gastritiskumu

zgadio mi se život

to malo okruglo preponosno bure sala :x
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

komi wrote:danas sam je vidio u kolegijumu gastritiskumu

zgadio mi se život

sad ce se javiti i udruzenje debelih ljudi i protestirati zbog diskriminacije :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

novinari su krivi

treba to ignorirati :x :x :x :x
cookiecookiecookie

Post by cookiecookiecookie »

Semiha je sramota za svaku bosansku zenu.

Mozda je i ona Amerikanka. Znam jednu sto je rodjena tu ali kaze da je Amerikanka i da je boli briga za sve sto se ovdje desava, a da nama i treba tako jer smo glupi bosanci. Pa sta radi ovdje? Drka? ima mali !
BHG

Post by BHG »

jest vala...semiha prihvati se metle i pegle...
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

A ja mislio da je ona muško. :lol: :lol: :lol:
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

BHG wrote:jest vala...semiha prihvati se metle i pegle...
ne vrijeđžaj metlu :lol:
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

vjesticanametli wrote:
BHG wrote:jest vala...semiha prihvati se metle i pegle...
ne vrijeđžaj metlu :lol:
a ko je pegla :D
Cevljanovici

Post by Cevljanovici »

cookiecookiecookie wrote:Semiha je sramota za svaku bosansku zenu.

....
volio bih vidjeti tvoju zenu...
Cevljanovici

Post by Cevljanovici »

zgadio mi se život

svaka cast Komi
bas reprezentativan komentar
nekako bas je u duhu protesta

Hvala Bogu pa je sve manje izmanipuliranog naroda na protestima koi ocigledno zanemarili problem sigurnosti u gradu.
tempora

Post by tempora »

basta sljezove boje wrote:

zgadio mi se život

sad ce se javiti i udruzenje debelih ljudi i protestirati zbog diskriminacije :lol:
Evo da se ja javim, iako nisam debela. :oops: ( barem tako mislim :shock: ) I mogu da razumijem frustraciju, ali eto bas sumnjam da ce jedna ovakva kritika nekome nesto doprinijeti.A ovakav vid kritike je najcesci kod nas.
To kako se Semiha oblaci, kako izgleda i koliko masnog tkiva u sebi ima, je apsolutno nebitna stvar.Ali za nas je eto bas puno bitna.Tj cesto nam je bitno pokazati misljenje o necijoj vanjstini.
To kako se Semiha ponasa kao gradonacelnica i kako koristi svoje ovlasti i na koji nacin, to bi trebala biti jedina i polazna tacka za kritiku prema istoj.

Pa stoga, ako je Semiha debela i lici na maslenicu, onda je i kritika mlohava i nema puno veze sa pamecu.
Tahta

Post by Tahta »

RIVER brani jadnu gradonačelnicu šta će jadna nemoćna žena treba joj pomoć da objasni svoj javašluk nerad i bezobrazluk.
Odlično pored ODBRAMBENIH SNAGA šugave KANTONALNE TV,bijednih BORAČKIH ORGANIZACIJA koji brane Premijera i Gradonačelnicu od rulje našli su se i "riveri" pa će "kerberi" pa ini
Nešto mi nije jasan odgovor na pitanje šta je "river" uradio za pomoć hiljadama žena koje su ugrožene od zlostavljanja od nasilnih muževa u porodici mobinga i seksualnog zlostavljanja na poslu od šefova i kolega na ulici od manijaka napada i ponižavanja itd ????
saibaba

#45 Re: Napadi na gradonačelnicu jedan vid gender diskriminacije?

Post by saibaba »

He he diskrminacija dobar fol .Mozda se ove godine Semiha osjeca posebno zenstveno nakon Girovog komplimenta :D
pa kad je tako diskiminirana otkud na toj funkciji ?
Zasto ona diskriminira druge zene koje bi radile bolje taj posao ?
Post Reply