Sta da vidim? Da ih Amerikanci jebu na svakom koraku.DiplomataSaSela wrote:Otidji pa vidi...iz Canade je barem jeftino...pike wrote:
Cuj on unisti narod??? Amerika ih je zatvorila skroz jer ne igraju po njihovim pravilima.
Castro je ziva legenda!
Zbogom Kastro!
- pike
- DiplomataSaSela
Za j...nje pitaj one u Miami-u ko ih je j..o a na Kubu ipak otidji pa vidi...pike wrote:Sta da vidim? Da ih Amerikanci jebu na svakom koraku.DiplomataSaSela wrote:Otidji pa vidi...iz Canade je barem jeftino...pike wrote:
Cuj on unisti narod??? Amerika ih je zatvorila skroz jer ne igraju po njihovim pravilima.
Castro je ziva legenda!
- pike
DiplomataSaSela wrote:Za j...nje pitaj one u Miami-u ko ih je j..o a na Kubu ipak otidji pa vidi...pike wrote:Sta da vidim? Da ih Amerikanci jebu na svakom koraku.DiplomataSaSela wrote: Otidji pa vidi...iz Canade je barem jeftino...
One guzonje sto su se talili sa Batistom i drzali pola Kube
-
braconi
Suti braca, da ti ne pricam... Isla je cura sa mnom.... Osjecao sam se kao da sam ponjeo tortu na rodjendantest01 wrote:Sta je sa zenama?braconi wrote:Bio sam na Kubi prije 2 mjeseca, to mi je uvijek bila jedna velika zelja, koju sam eto napokon ispunio!!!!
Sve je stvarno bilo OK, Havana je prelijepa, cudna, puna zivota, drukcija od svih ostalih gradova, fantasticna!!!!
Mada nisam primijetio da su toliko sretni kao sto sam ih ja zamisljao.... Pocinju i do njih polako da dolaze slike kapitalizma, "raskosi i bogastva", i onda im se otvori apetit.... I oni bi svega i svacega, a u biti nisu svjesni kolilko su sretni bez tih blagodeti!
Vecina njih dobijaju kupone i dobijaju hranu u Mjenim Zajednicama, mnogi ne rade, ne sto nema posla nego sto im je isti djavo radio ili ne radio.... Svi znaju za BiH,Sarajevo,Mostar, da ne pricam o Jugoslaviji i Titu. Imaju jako dobro skolstvo!
Slobodu kretanja i govora nemaju,policija je na svakoj cosi i zaustavljaju i traze isprave cim im je neko malo sumnjiv.
Pricao sam sa njih nekoliko i skoro svi su rekli da su malo razocarani u Kastra i svi zale za Che.Da je on ziv sve bi bilo drugacije....
Divio sam se uvijek kubancima i sad im se jos vise divim, kad sam vidio koliko su toga zrtvovali za tu jednu ideju u koju su svi oni jednom vjerovali!!!!!
Ne mogu reci da su sve dobre, ali te sto su bile dobre stvarno ti se zamanta. Par puta smo i ja cura mi, stali i njemo ih samo pogledali, jednostavno ostali bez texta. Valjda od one sambe, ne znam....
- viva_castro
Mislim da moj nick govori sve o mom stavu u ovom slučaju
Vidim neki imaju kritički osvrt na situaciju na Kubi pa samo da kažem da je taj sistem genijalan, jer najvece zlo u ljudima je zavist. Kome mozes zaviditi? Pa onome koji ima puno vise nego ti (u narodu se kaze "u komshije krava uvijek vece vime ima") i kako to sprijeciti? Jednostavno, das svima isto! Da li je bolje imati 10% izuzetno imucnih i 90% krajnje neimucnih ili svima dati isto?! Naravno ako svi imaju isto nemas cemu zaviditi, bez zavisti nemas nagona da radis nesto lose!
Ako svi voze ista auta kojeg ce meni ku**a bolje? Ali kad ovako vidis one guzonje u foteljama sa novim "Audijima" i kojekakve mafijase sa bijesnim autima i ti ga pozelis imati, ako ga ne mozes imati legalno potrudit ces se da ga dobijes nelegalno, ili da ga onaj drugi nema (samo ce 1% populacije odluciti da se potrudi i zaradi legalno a sanse su im 1:1000000)
Tako dakle ako na Kubi ne mogu svi imati televizor u boji nece ga imati niko! I sta ce meni nesto ako to moj komsija ne moze imati, zasto da nosim na ledjima tezinu njegovog uzdaha?!
Proslogodisnja istrazivanja, radjena na svjetskom nivou, pokazala su da ljudi na Kubi najsretnije zive, tu se takodjer zivi duze nego u 95% drugih zemalja jer nema stresa.
Zamisli samo, beres banane, pleses salsu, pusis "Kube", ko pije ima na raspolaganju izuzetni kubanski rum, ko je religiozan ima prelijepe male crkve, znas da te niko nece opljackati jer se vlada zna nositi sa takvim problemima, imas vremena da se zaljuljas u stolici gledajuci zalazak sunca i nemas kome zaviditi na cemu, nemas materijalistickih kompleksa i opsesija... sta ti to jos treba pored toga?
Da ne pričam o tome kako na Kubi nema ni jedan jedini nepismen punoljetan čovjek. A živjeli bi oni i bolje da im USA nije za vratom.
Fali amerima da im deponija smeća(kockarnice, bordeli itd.) bude van granica, lakše im tako a ovako to moraju u svojoj državi (Las Vegas).
Ameri bi da Kubu "demokratizuju" pa da ona bude rješenje za homoseksualizam, narkomaniju i kojekakve druge sramotne bljuvotine strogog kapitalizma.
Meni je iskreno žao što se ne stigoh nagledati Kube za Castra.
VIVA
Fidel Castro Ruz
Comadante en Jefe
Primer Secretario del Partido y
Presidente de los Censejos de Estado y de
Ministros de la Republica de Cuba
VIVA LA REVOLUCION
SIEMPRE!
Vidim neki imaju kritički osvrt na situaciju na Kubi pa samo da kažem da je taj sistem genijalan, jer najvece zlo u ljudima je zavist. Kome mozes zaviditi? Pa onome koji ima puno vise nego ti (u narodu se kaze "u komshije krava uvijek vece vime ima") i kako to sprijeciti? Jednostavno, das svima isto! Da li je bolje imati 10% izuzetno imucnih i 90% krajnje neimucnih ili svima dati isto?! Naravno ako svi imaju isto nemas cemu zaviditi, bez zavisti nemas nagona da radis nesto lose!
Ako svi voze ista auta kojeg ce meni ku**a bolje? Ali kad ovako vidis one guzonje u foteljama sa novim "Audijima" i kojekakve mafijase sa bijesnim autima i ti ga pozelis imati, ako ga ne mozes imati legalno potrudit ces se da ga dobijes nelegalno, ili da ga onaj drugi nema (samo ce 1% populacije odluciti da se potrudi i zaradi legalno a sanse su im 1:1000000)
Tako dakle ako na Kubi ne mogu svi imati televizor u boji nece ga imati niko! I sta ce meni nesto ako to moj komsija ne moze imati, zasto da nosim na ledjima tezinu njegovog uzdaha?!
Proslogodisnja istrazivanja, radjena na svjetskom nivou, pokazala su da ljudi na Kubi najsretnije zive, tu se takodjer zivi duze nego u 95% drugih zemalja jer nema stresa.
Zamisli samo, beres banane, pleses salsu, pusis "Kube", ko pije ima na raspolaganju izuzetni kubanski rum, ko je religiozan ima prelijepe male crkve, znas da te niko nece opljackati jer se vlada zna nositi sa takvim problemima, imas vremena da se zaljuljas u stolici gledajuci zalazak sunca i nemas kome zaviditi na cemu, nemas materijalistickih kompleksa i opsesija... sta ti to jos treba pored toga?
Da ne pričam o tome kako na Kubi nema ni jedan jedini nepismen punoljetan čovjek. A živjeli bi oni i bolje da im USA nije za vratom.
Fali amerima da im deponija smeća(kockarnice, bordeli itd.) bude van granica, lakše im tako a ovako to moraju u svojoj državi (Las Vegas).
Ameri bi da Kubu "demokratizuju" pa da ona bude rješenje za homoseksualizam, narkomaniju i kojekakve druge sramotne bljuvotine strogog kapitalizma.
Meni je iskreno žao što se ne stigoh nagledati Kube za Castra.
VIVA
Fidel Castro Ruz
Comadante en Jefe
Primer Secretario del Partido y
Presidente de los Censejos de Estado y de
Ministros de la Republica de Cuba
VIVA LA REVOLUCION
SIEMPRE!
- suncokret13
da to hje tacno,
stanovnistvo je veoma veselo........u sekundi se skupi grupica od 5-6-7 ljudi i zena i improviziraju ples,pjevanje....
nasminai su i nema ljudi s JEDNOM OBRVOM ! ( ono kada se skupe 2 obrve i pretvore u jednu,to biva kada se namrgodimo )
stanovnistvo je veoma veselo........u sekundi se skupi grupica od 5-6-7 ljudi i zena i improviziraju ples,pjevanje....
nasminai su i nema ljudi s JEDNOM OBRVOM ! ( ono kada se skupe 2 obrve i pretvore u jednu,to biva kada se namrgodimo )