Zbogom Kastro!
- Vares City
#2 Re: Zbogom Kastro!
Pa dosta ga je vala i bilo!!!!!
- Topla voda
prepadoste me...pomislih umro

-
zemo_online
Kad propadne truli kapitalizam vidjecemo onda ko je bio u pravu.
-
braconi
Bio sam na Kubi prije 2 mjeseca, to mi je uvijek bila jedna velika zelja, koju sam eto napokon ispunio!!!!
Sve je stvarno bilo OK, Havana je prelijepa, cudna, puna zivota, drukcija od svih ostalih gradova, fantasticna!!!!
Mada nisam primijetio da su toliko sretni kao sto sam ih ja zamisljao.... Pocinju i do njih polako da dolaze slike kapitalizma, "raskosi i bogastva", i onda im se otvori apetit.... I oni bi svega i svacega, a u biti nisu svjesni kolilko su sretni bez tih blagodeti!
Vecina njih dobijaju kupone i dobijaju hranu u Mjenim Zajednicama, mnogi ne rade, ne sto nema posla nego sto im je isti djavo radio ili ne radio.... Svi znaju za BiH,Sarajevo,Mostar, da ne pricam o Jugoslaviji i Titu. Imaju jako dobro skolstvo!
Slobodu kretanja i govora nemaju,policija je na svakoj cosi i zaustavljaju i traze isprave cim im je neko malo sumnjiv.
Pricao sam sa njih nekoliko i skoro svi su rekli da su malo razocarani u Kastra i svi zale za Che.Da je on ziv sve bi bilo drugacije....
Divio sam se uvijek kubancima i sad im se jos vise divim, kad sam vidio koliko su toga zrtvovali za tu jednu ideju u koju su svi oni jednom vjerovali!!!!!
Sve je stvarno bilo OK, Havana je prelijepa, cudna, puna zivota, drukcija od svih ostalih gradova, fantasticna!!!!
Mada nisam primijetio da su toliko sretni kao sto sam ih ja zamisljao.... Pocinju i do njih polako da dolaze slike kapitalizma, "raskosi i bogastva", i onda im se otvori apetit.... I oni bi svega i svacega, a u biti nisu svjesni kolilko su sretni bez tih blagodeti!
Vecina njih dobijaju kupone i dobijaju hranu u Mjenim Zajednicama, mnogi ne rade, ne sto nema posla nego sto im je isti djavo radio ili ne radio.... Svi znaju za BiH,Sarajevo,Mostar, da ne pricam o Jugoslaviji i Titu. Imaju jako dobro skolstvo!
Slobodu kretanja i govora nemaju,policija je na svakoj cosi i zaustavljaju i traze isprave cim im je neko malo sumnjiv.
Pricao sam sa njih nekoliko i skoro svi su rekli da su malo razocarani u Kastra i svi zale za Che.Da je on ziv sve bi bilo drugacije....
Divio sam se uvijek kubancima i sad im se jos vise divim, kad sam vidio koliko su toga zrtvovali za tu jednu ideju u koju su svi oni jednom vjerovali!!!!!
Last edited by braconi on 20/02/2008 01:56, edited 1 time in total.
-
StarScream
Kastro, posljednji velikan iz stare plejade!
Jeste diktator, ali je fascinantna njegova prkosti velikim silama.
Ali pustimo njegov narod da govori o njemu.
-
Leonid Breznjev
test01 wrote:Na Kubi svi imaju zdravstveno za razliku od USA!
Jadni Ameri bi se lijecili na Kubi samo da mogu.
smayo wrote:Vidjecemo cim prva TV ekipa dodje na Kubu poslije Castra i Raula.na Kubi svi imaju zdravstveno
Vares City wrote:E za Raula ce jos potrajati,mladi je a nije jos ni bolestan.smayo wrote:Vidjecemo cim prva TV ekipa dodje na Kubu poslije Castra i Raula.na Kubi svi imaju zdravstveno
eto @smayo, nadam se da ti je udovoljeno!anais_nin wrote:ili odes na lice mjesta pa se sam informisessmayo wrote:Vidjecemo cim prva TV ekipa dodje na Kubu poslije Castra i Raula.na Kubi svi imaju zdravstveno![]()
daleko od toga da je cika Castro cvjecka...covjek je barem obrazovan i inteligentan, uz to kazu oni koji ga upoznase i veoma elokventan....za razliku od nekih drugih "velikih vodja" koje necemo imenovati....USA je ucinila ogromnu uslugu Kubi izolirajuci je od svojih uticaja...samo ne znam dokle ce se Kubi ta zvijezda smjesiti nakon Castra
- anais_nin
sto se naroda tice i kod njih su dosta velike varijacije zavisno od mjesta i uslova zivljenja....stvarno su opusteni, susretljivi i iz onog sto vidjeh izuzetno izuzetno vrijedni....uz to ne znam da li je do klime, do njih kao naroda, do uslova zivota, samo nisam imala cesto prilike sretati se s tom vrstom neproracunate susretljivosti, znaci ista ne zavisi od percepcije potencijalne "koristi" koju mogu imati od vas....braconi wrote:Bio sam na Kubi prije 2 mjeseca, to mi je uvijek bila jedna velika zelja, koju sam eto napokon ispunio!!!!
Last edited by anais_nin on 20/02/2008 02:02, edited 1 time in total.
-
smayo
Eto, ne zivi se od sambe, rumbe. I oni bi svega i svacega, a u biti nisu svjesni kolilko su sretni bez tih blagodeti!
Vecina njih dobijaju kupone i dobijaju hranu u Mjenim Zajednicama, mnogi ne rade, ne sto nema posla nego sto im je isti djavo radio ili ne radio.... Svi znaju za BiH,Sarajevo,Mostar
-
zemo_online
Sta je sa zenama?braconi wrote:Bio sam na Kubi prije 2 mjeseca, to mi je uvijek bila jedna velika zelja, koju sam eto napokon ispunio!!!!
- Vares City
Narod!!!StarScream wrote:Kastro, posljednji velikan iz stare plejade!
Samo da smiju,...
A i taj narod je poseban,...
Bio sam dva puta na Kubi,moj engleski je katasrofalan,njemacki mi je jaca strana,..sreo sam tipa mislim da je od nekih iz drzavne bezbjednosti,...
Objasnjavao mi je(na perfeknom njemackom jeziku)stvari koje ja nisam ni sanjao,...
Bio mi je nesto kao prevodilac,znam nesto spanskog,tek toliko da znam da me ne levati,..
Divio se Havani,i gradu i cigarama,gledao kako ih vjeste ruke rade,i kad sam se vratio u CH svima pricao kako ona Havana cigara u Havani kosta
1SFR !!!!!!
-
zemo_online
Znaci,zakljucak bi bio da Kubanci znaju da zive i uzivaju?
-
Leonid Breznjev
i da imaju jako zajebanu valutu posto ta ista cohiba u CH kosta 39.50 CHF..Vares City wrote:Narod!!!StarScream wrote:Kastro, posljednji velikan iz stare plejade!
Samo da smiju,...
Bio sam dva puta na Kubi,moj engleski je katasrofalan,njemacki mi je jaca strana,..sreo sam tipa mislim da je od nekih iz drzavne bezbjednosti,...
Objasnjavao mi je(na perfeknom njemackom jeziku)stvari koje ja nisam ni sanjao,...
Bio mi je nesto kao prevodilac,znam nesto spanskog,tek toliko da znam da me ne levati,..
Divio se Havani,i gradu i cigarama,gledao kako ih vjeste ruke rade,i kad sam se vratio u CH svima pricao kako ona Havana cigara u Havani kosta
1SFR !!!!!!
- Vares City
Bas tako!!!!!test01 wrote:Znaci,zakljucak bi bio da Kubanci znaju da zive i uzivaju?
Nevjerovatno je kako ljudi onako prosto,jednostavno pridu nekom tamo,...kao meni ijos kad im kazes odakle si(ja sam kazao da sam iz Bosne)onako rasirenih ruku,....
Iznenadilo me to kako su dobro informisani pored svih cenzura,....
Vjerujem da jedan prosjecno informisan Kubanac zna vise od ovih "mojih"
jako dobro informisanih Svicaraca!
- Vares City
Jest u pravu si.Arslan wrote:i da imaju jako zajebanu valutu posto ta ista cohiba u CH kosta 39.50 CHF..Vares City wrote:Narod!!!StarScream wrote:Kastro, posljednji velikan iz stare plejade!
Samo da smiju,...
1SFR !!!!!!![]()
zavisno od vrste duhana i nacina savijanja,ima ih cak i puno skupljih,
znam za "Cohiba","Habana"su skupe,..
-
IlijaLadin
Allah immanet Fidel.
Još malo pa će ti i dženazu klanjat. Ček, jesi li ti musliman? A... nisi.
Ne kontam, kako to ti onda protiv Amerike?
Jel? A... Rusija znači... vidi, vidi. Pa šta bi...? Znači ko je protiv Amerike, protiv je cijelog slobodnog svijeta? Reko sam ja tebi dragi Fidel, nemoj se zahebavat, odmah ti tvoji sjeverni susjedi vide da si belaj, a ko je njima belaj - belaj je i pravdi. Kako mi+sliš kako?
Pa bolan, ko ima moć on određuje pta je pravda. I vidiš, Fidele, imaš ljudi koji vole redati prioritetne tvoje zasluge i nesumnjive promašaje pogrešnim redom.
Ma nema veze ba, i oni će umrijeti. A ti poživi još malo da zajedno proslavimo da jedan crnac, potomak muslimana postane predsjednik USA.
Još malo pa će ti i dženazu klanjat. Ček, jesi li ti musliman? A... nisi.
Ne kontam, kako to ti onda protiv Amerike?
Jel? A... Rusija znači... vidi, vidi. Pa šta bi...? Znači ko je protiv Amerike, protiv je cijelog slobodnog svijeta? Reko sam ja tebi dragi Fidel, nemoj se zahebavat, odmah ti tvoji sjeverni susjedi vide da si belaj, a ko je njima belaj - belaj je i pravdi. Kako mi+sliš kako?
Pa bolan, ko ima moć on određuje pta je pravda. I vidiš, Fidele, imaš ljudi koji vole redati prioritetne tvoje zasluge i nesumnjive promašaje pogrešnim redom.
Ma nema veze ba, i oni će umrijeti. A ti poživi još malo da zajedno proslavimo da jedan crnac, potomak muslimana postane predsjednik USA.
- suncokret13
Cohiba ( original ),
Habana,
inace je HABANA = Havana
su skupe.
ron je tako - tako s cjenom.
neko upita za zene,
pa one su a la :
VidaGuerra

i
mayra veronica

itd
na jednom mjestu mogu se cuti,po 15 - 20 stranih jezika ( japanski,finski,njemacki,ruski,talijanski,francuski,pa razni jezici iz bivse nam zajednicke drzave.....turista je tona)
oni koji su zaposleni u hotelima govore,engleski,neko s vise ili manje uspjeha,a tu je zastupljen i francuski.
Raul Castro,je po svojim politickim razmisljanima blizi Titu,nego svom starijem bratu.
imaju novcanicu od 3 konvertibilna pesosa.
ne ici na Kubu u mjesecima Juli/Avgust ili VII/VIII ili Srpanj/Kolovoz,onda je kod njih k'o fol zima....
Veci ih je poznato Josip Broz Tito i Jugoslavija...
Stanovnici svih boja koze,relativno su siromasni,ali se ne predavaju ocaju i kuknjavi.
Po Cubi se vozaju americak auta iz 60-tih godina,a imaju i Coco-taxi,nesto kao moped s karoserijom a la kokosov orah.
savrenema auta su sva iz Francuske !!!??? ( uostalom kao i sva bijele tehnika ),djelimicno zbog usa embarga....
plata koju zaradjuju je mala,
ima kucu koje su doslovice od blata napravljene,
voda (H2O) je poprilicno losa i ne preporucije se za pice,uglavnom se pije flasirana voda.
struja,elekticna energija je 220 V, ! dok na sjeverno americkom kontinentu je 110 V.
a tu je i : Gvantanamo zatvor na teritoriji usa na Kubi ( jedini dio kojeg kontrolise USA i poslije 40-tak godina od oslobodjenja Cube.
Suveniri s Cube uz gore pomenute CIGARE i RON ( rom ) su majice i kape s ikom Ernesta Che Guevare.
Sada je relativno liberalnije,crkva bas i nema nekog uticaja na stanovnike pa tako da im religija nije toliko ni bitna u zivotu. ( mada su tu djelimicno prisutni i obicaji a la voodoo.
ljubazni su i prilicno posteni.
sve u svemu je lipo otici na Cubu,Habanu ( obavezno posjetiti ),tu je nezaobilazni Varadero, 3-4 sata od Habane...
Habana,
inace je HABANA = Havana
su skupe.
ron je tako - tako s cjenom.
neko upita za zene,
pa one su a la :
VidaGuerra

i
mayra veronica

itd
na jednom mjestu mogu se cuti,po 15 - 20 stranih jezika ( japanski,finski,njemacki,ruski,talijanski,francuski,pa razni jezici iz bivse nam zajednicke drzave.....turista je tona)
oni koji su zaposleni u hotelima govore,engleski,neko s vise ili manje uspjeha,a tu je zastupljen i francuski.
Raul Castro,je po svojim politickim razmisljanima blizi Titu,nego svom starijem bratu.
imaju novcanicu od 3 konvertibilna pesosa.
ne ici na Kubu u mjesecima Juli/Avgust ili VII/VIII ili Srpanj/Kolovoz,onda je kod njih k'o fol zima....
Veci ih je poznato Josip Broz Tito i Jugoslavija...
Stanovnici svih boja koze,relativno su siromasni,ali se ne predavaju ocaju i kuknjavi.
Po Cubi se vozaju americak auta iz 60-tih godina,a imaju i Coco-taxi,nesto kao moped s karoserijom a la kokosov orah.
savrenema auta su sva iz Francuske !!!??? ( uostalom kao i sva bijele tehnika ),djelimicno zbog usa embarga....
plata koju zaradjuju je mala,
ima kucu koje su doslovice od blata napravljene,
voda (H2O) je poprilicno losa i ne preporucije se za pice,uglavnom se pije flasirana voda.
struja,elekticna energija je 220 V, ! dok na sjeverno americkom kontinentu je 110 V.
a tu je i : Gvantanamo zatvor na teritoriji usa na Kubi ( jedini dio kojeg kontrolise USA i poslije 40-tak godina od oslobodjenja Cube.
Suveniri s Cube uz gore pomenute CIGARE i RON ( rom ) su majice i kape s ikom Ernesta Che Guevare.
Sada je relativno liberalnije,crkva bas i nema nekog uticaja na stanovnike pa tako da im religija nije toliko ni bitna u zivotu. ( mada su tu djelimicno prisutni i obicaji a la voodoo.
ljubazni su i prilicno posteni.
sve u svemu je lipo otici na Cubu,Habanu ( obavezno posjetiti ),tu je nezaobilazni Varadero, 3-4 sata od Habane...
- JohnnyS
Koliko je ono nautičkih milja između Kube i SAD-a? Očito ne tako puno jer dosta naroda skoči u ocean i pliva daleko od Castra... Oni možda ne govore, teško je dok plivaš u slobodu, ulazi ti more u usta...StarScream wrote:Kastro, posljednji velikan iz stare plejade!
- pike
Cuj on unisti narod??? Amerika ih je zatvorila skroz jer ne igraju po njihovim pravilima.pesak wrote:ovi nasi imucni odavde idu tamo da varaju zene...![]()
![]()
mnogo su lepe..
sto se kastra tice, daleko mu lepa kuca.
unisti narod.
Ma ja i Tito je unistavo narod
Castro je ziva legenda!
- DiplomataSaSela
Otidji pa vidi...iz Canade je barem jeftino...pike wrote:
Cuj on unisti narod??? Amerika ih je zatvorila skroz jer ne igraju po njihovim pravilima.
Castro je ziva legenda!