Zavrsni Radovi

StarScream

Post by StarScream »

Lincoln-Burrows wrote:
StarScream wrote: Ti si prvi poceo da nas uporedjujes sa Milosevicem! :oops: A znamo kako i cime se Milosevic razracunavao sa okolnim neistomisljenicima.
Za Bosnu bi najbolja opcija bila -gradjanska opcija, jedan gradjanin jedan glas.
Pa to je upravo htio Milošević, Jugoslaviju bez Slovenije
kao građansku državu, jedan rađanin jedan glas.
Nisam rekao ništa drugo nego to...
I opet kažem metode su bile druge
ali stvari se odvijaju isto :-?
A sta je problem u tome da je BiH gradjanska drzava u kojoj zive gradjani razlicitih vjeroispovijesti. Zasto bi npr. katolici-hrvati imali svoj entitet, jesu li to oni genetski drugaciji od ostalih pa im treba poseban tor?
Milosevic je htjeo dominaciju i kontrolu, zato mu je odgovarala Jugoslavija. njegovi pravi planovi su izasli na vidjelo agresijom na BiH i Hrvatsku.
Mi ne zelimo da bilo kome dominiramo, jednostavno zelimo NORMALNU drzavu svih njenih GRADJANA!
and

Post by and »

osa wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
StarScream wrote: Ti si prvi poceo da nas uporedjujes sa Milosevicem! :oops: A znamo kako i cime se Milosevic razracunavao sa okolnim neistomisljenicima.
Za Bosnu bi najbolja opcija bila -gradjanska opcija, jedan gradjanin jedan glas.
Pa to je upravo htio Milošević, Jugoslaviju bez Slovenije
Svakako se drukčije gleda na opciju jedan čovjek-jedan glas sa pozicije manjine a drukčije sa pozicije većine, samo je nejasno kad si to gledao s pozicije manjine i s tim nisi bio zadovoljan zašto to želiš kad si većina. Zar niste čuli za židovsku kletvu "dabogda imao pa nemao".
kako da nismo,jel ono herceg-bosna se zvaše

a malo ste mi nešto preskočili u tim upoređivanjima i manjinama i većinama.mjesta i metode u kojima su bošnjaci bili većina,a sada su manjina ili ih nema.
Last edited by and on 10/02/2008 18:12, edited 1 time in total.
osa

Post by osa »

and wrote:
osa wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Pa to je upravo htio Milošević, Jugoslaviju bez Slovenije
Svakako se drukčije gleda na opciju jedan čovjek-jedan glas sa pozicije manjine a drukčije sa pozicije većine, samo je nejasno kad si to gledao s pozicije manjine i s tim nisi bio zadovoljan zašto to želiš kad si većina. Zar niste čuli za židovsku kletvu "dabogda imao pa nemao".
i ništa iz toga nisi naučio.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Što ti misliš da će Hrvati i Bošnjaci započeti rat?
Tek onda bi se ispunilo u potpunosti ovo s Miloševićem
Hoce ako ti i takvi pokusati genocidom stvoren entitet ukrasti od BIH..
ne trazi niko iz BIH dio Srbije...tako isto ne treba niko iz srbije traziti dio BIH..akose usude trazit dio BIH..ima ona Komsiceva.. :D
Srbija je počela pružati ruku kad je bilo prekasno,
ne bi trebalo da tako bude i ovdje :roll:
[/quote]
Pruzala je i Hrvatska ruku srbima ali bi prekasno..zbog koga i cega saznaj sam..ne mogu ti datavat lekcije iz politike dzaba :D
Last edited by zavrzlama on 10/02/2008 18:14, edited 2 times in total.
klif

#30 Re: Zavrsni Radovi

Post by klif »

zavrzlama wrote: Dali ce zrtve nezavisnosti Kosova kao i raspada SFRJ ponovo biti narodi u BIH..ja mislim da hoce...

Davno sam pisao da ce Srbija iz nemoci da vojno povrati Kosovo sav svoj bijes iskaliti time sto ce Evropi nametnuti ponovo rat i sranje i to na teritoriji BIH gdje se jos jedino odrzao dio onog strasnog plana o velikoj Srbiji..izjava ovog kretena iz PDP je samo uvod u ono sto bi se moglo desiti a to je da posle nezavisnosti Kosova krecu demonstracije u rs-u koje ce kasnije prerasti u trazenje referenduma za odvajanje od BIH,sto Dodik i velikosrpski mu naredbodavci zeljno ocekuju..potpuno sam siguran da ce Dodik pokusati konfuziju oko nezavisnosti Kosova da kapitalizuje i ubaci BIH u krizu a srpski narod u BIH u ponovnu turu srbovanja i budjenja usnulog cetnistva..sledecih sedam dana ce vjerovatno proteci u insceniranju incidenata i pojacanje velikosrpske retorike i zapaljivih izjava i prijetnji...Tadic je vec najavio neke mjere ukoliko neko od susjednih drzava prizna Kosovo...volio bih da sve prodje u najboljem redu..medjuitim velikosrbima nije u interesu odlazak Kosova bez sranja i napetosti...bojim se da ce nas sve velikosrbi ponovo uhvatiti naspavanju a isto tako i MZ-u....

Tadicev nagli zaokret i priblizavanje Nikolicu je veoma los znak...
Šta će se desiti ukoliko Dodik jednostrano proglasi nezavisnost RS-a, zatvarajući istovremeno granice prema FBiH, raspoređujući na istim svoje policijske snage i proglasi da će poštovati sva prava svih građana RS-a, garantujući im punu bezbjednost?

U takvoj situaciji bi bilo lako isprovocirati nemire između Bošnjaka i Hrvata u FBiH, što bi, ukoliko bi do toga došlo, RS-u obezbijedilo poziciju stabilnijeg i pouzdanijeg partnera MZ-e u bosanskom loncu.

Bude li uslijedilo neposredno priznavanje RS-a od strane Srbije i Rusije, kakve mjere može poduzeti BiH, a kakve EU i SAD u takvoj situaciji? Odnosno da li bi došlo do bilo kakvog odgovora na takav razvoj situacije?

Smatraš li ovakav razvoj situacije uopšte mogućim?
Lincoln-Burrows

Post by Lincoln-Burrows »

and wrote: kako da nismo,jel ono herceg-bosna se zvaše
otišli smo off s ovim

jednako tako, da ne bi bilo BiH se zvaše,

ljudi kako ne vidite da je isto što i SFRJ
samo će se dogoditi i nitko neće ništa
napraviti ovaj put.
and

Post by and »

osa wrote:
and wrote:
osa wrote: Svakako se drukčije gleda na opciju jedan čovjek-jedan glas sa pozicije manjine a drukčije sa pozicije većine, samo je nejasno kad si to gledao s pozicije manjine i s tim nisi bio zadovoljan zašto to želiš kad si većina. Zar niste čuli za židovsku kletvu "dabogda imao pa nemao".
kako da nisam,ipak ima boga
and

Post by and »

Lincoln-Burrows wrote:
otišli smo off s ovim

jednako tako, da ne bi bilo BiH se zvaše,

ljudi kako ne vidite da je isto što i SFRJ
samo će se dogoditi i nitko neće ništa
napraviti ovaj put.
izglednije rs se zvaše,baš kao i srbinje,srpsko ovo ono...
osa

Post by osa »

and wrote:
osa wrote:
kako da nisam,ipak ima boga
Pokušaj to objasniti nesretnicima iz srebrenice i s mnogih drugih stratišta, baš me zanima šta oni misle o bogu i njegovoj ulozi u svemu ovome.
StarScream

#35 Re: Zavrsni Radovi

Post by StarScream »

klif wrote:
zavrzlama wrote: Dali ce zrtve nezavisnosti Kosova kao i raspada SFRJ ponovo biti narodi u BIH..ja mislim da hoce...

Davno sam pisao da ce Srbija iz nemoci da vojno povrati Kosovo sav svoj bijes iskaliti time sto ce Evropi nametnuti ponovo rat i sranje i to na teritoriji BIH gdje se jos jedino odrzao dio onog strasnog plana o velikoj Srbiji..izjava ovog kretena iz PDP je samo uvod u ono sto bi se moglo desiti a to je da posle nezavisnosti Kosova krecu demonstracije u rs-u koje ce kasnije prerasti u trazenje referenduma za odvajanje od BIH,sto Dodik i velikosrpski mu naredbodavci zeljno ocekuju..potpuno sam siguran da ce Dodik pokusati konfuziju oko nezavisnosti Kosova da kapitalizuje i ubaci BIH u krizu a srpski narod u BIH u ponovnu turu srbovanja i budjenja usnulog cetnistva..sledecih sedam dana ce vjerovatno proteci u insceniranju incidenata i pojacanje velikosrpske retorike i zapaljivih izjava i prijetnji...Tadic je vec najavio neke mjere ukoliko neko od susjednih drzava prizna Kosovo...volio bih da sve prodje u najboljem redu..medjuitim velikosrbima nije u interesu odlazak Kosova bez sranja i napetosti...bojim se da ce nas sve velikosrbi ponovo uhvatiti naspavanju a isto tako i MZ-u....

Šta će se desiti ukoliko Dodik jednostrano proglasi nezavisnost RS-a, zatvarajući istovremeno granice prema FBiH, raspoređujući na istim svoje policijske snage i proglasi da će poštovati sva prava svih građana RS-a, garantujući im punu bezbjednost?

U takvoj situaciji bi bilo lako isprovocirati nemire između Bošnjaka i Hrvata u FBiH, što bi, ukoliko bi do toga došlo, RS-u obezbijedilo poziciju stabilnijeg i pouzdanijeg partnera MZ-e u bosanskom loncu.

Bude li uslijedilo neposredno priznavanje RS-a od strane Srbije i Rusije, kakve mjere može poduzeti BiH, a kakve EU i SAD u takvoj situaciji? Odnosno da li bi došlo do bilo kakvog odgovora na takav razvoj situacije?

Automatski bi bile uvedene sankcije RS-u od strane EU i Amerike. RS bi morala da zivi od Ruske i Srbijanske milostinje.
Ali takav scenarij nije predaleko od moguceg. Ali sumnjam da ce do toga doci, jer se cijeli region sve brze priblizava evropskoj uniji, i postavljaju se neki drugi ciljevi i golovi.
nokturno

Post by nokturno »

Lincoln-Burrows wrote:Možda će RS tražiti isto što se dozvolilo Kosovu,
ali oni neće dizati ustanak niti započimati rat.
Jednostavno će to oni napraviti kao i Kosovo
mirnim putem.
A pružala se ruka, za osnivanjem tri federalne jedinice.
Samo jedna stvar, ovdje mi u svojoj FBiH također snosimo
i to najveću odgovornost jer smo poput SFRJ za vrijeme Miloševića
pokušalo se stvoriti građansku državu Jugoslaviju a zna
se tko bi bio većina., a naravno zna se i kako je SFRJ završila
Iskreces istinu onako kako tebi odgovara.

Kao prvo, Srbija i Srbi su potpisali Dejtonski sporazum. To nije slucaj sa Albancima.

Tri federalne jedinice nisu nikakvo "pruzanje ruke". Tri federalne jedinice su podjela na tri unitarne republikice sa ciljem daljne dezintegracije.

Ja sam Bosnjak a protiv sam sistema jedan covjek jedan glas ali sam jos vise protiv federalizacije jer se i to svodi na politiku jedan covjek jedan glas, samo na manjem prostoru. Prestanite sa zamjenama teza da se bas vi zagovornici federalizacije borite za ravnopravnost. Ravnopravnost nije pravljenje manjina, kako na drzavnom isto tako ni na lokalnom nivou.

Svakako se treba zagovarati ravnopravnost svih naroda i gradjana ali ne tako sto ces ti obespraviti Bosnjaka u Stocu. Federalizacija nije ravnopravnost, to je obespravljivanje.
Lincoln-Burrows

nokturno wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Možda će RS tražiti isto što se dozvolilo Kosovu,
ali oni neće dizati ustanak niti započimati rat.
Jednostavno će to oni napraviti kao i Kosovo
mirnim putem.
A pružala se ruka, za osnivanjem tri federalne jedinice.
Samo jedna stvar, ovdje mi u svojoj FBiH također snosimo
i to najveću odgovornost jer smo poput SFRJ za vrijeme Miloševića
pokušalo se stvoriti građansku državu Jugoslaviju a zna
se tko bi bio većina., a naravno zna se i kako je SFRJ završila
Iskreces istinu onako kako tebi odgovara.

Kao prvo, Srbija i Srbi su potpisali Dejtonski sporazum. To nije slucaj sa Albancima.

Tri federalne jedinice nisu nikakvo "pruzanje ruke". Tri federalne jedinice su podjela na tri unitarne republikice sa ciljem daljne dezintegracije.

Ja sam Bosnjak a protiv sam sistema jedan covjek jedan glas ali sam jos vise protiv federalizacije jer se i to svodi na politiku jedan covjek jedan glas, samo na manjem prostoru. Prestanite sa zamjenama teza da se bas vi zagovornici federalizacije borite za ravnopravnost. Ravnopravnost nije pravljenje manjina, kako na drzavnom isto tako ni na lokalnom nivou.

Svakako se treba zagovarati ravnopravnost svih naroda i gradjana ali ne tako sto ces ti obespraviti Bosnjaka u Stocu. Federalizacija nije ravnopravnost, to je obespravljivanje.
Pročitaj Kreševsku deklaraciju pa onda ovo napiši,
pročitaj kako se definira ravnopravnost. To nije moguće
u unitarnoj multietničkoj državi uz pomoć centralizacije.
Sve je isto, ja želim očuvati BiH,
ali Bošnjaci su ti koji je želi prisvojiti
eto što pišem. Srbi su htjeli prisvojiti Jugoslaviju.
A ovo sa RS se neće riješiti drugačije od toga
ako ne dođe do dogovora. Rusi su u vrijeme raspada SFRJ
bili u rasulu i bez utjecaja. danas su novi odnosi snaga.
von-re

Post by von-re »

nokturno wrote:
bojim se da ce nas sve velikosrbi ponovo uhvatiti naspavanju a isto tako i MZ-u
Koga ujede zmija dva puta iz iste rupe, sam je kriv...
situacija je veoma ozbiljna. napetosti su vrce nego 92. kao i mrznja. sve je moguce!!

samo nisam optimista, preveliki, u bosnjacku (ili ti BIH) pobjedu, uslovno receno. mislim da bi nam totalni poraz i unistenje bili sasvim izvjesni.

uprkos tome da je geocidstan u brckom presjecen, nema 5-strukog artiljerijskog
prstena oko sarajeva, nema ukopanih tenkova na majevici (a preko noci se nemogu ukopati!!), ozrenu, velezu, grmecu i

uprkos tome da je srbistan sa maticom povezan uglavnom sa tek nekoliko mostova (ogromni, nemjerljivi strateski nedostatak) 1.pavlovica most, 2. bajina basta, 3.zvornik, 4. ljubovija-bratunac i ne znam ima li jos neki do visegrada,

i uprkos tome da srbi nemaju (bar momentalno) bar 20-struko jaci odnos u teskom naoruzanju,

i uprkos tome sto mi znamo ko smo i sa kim imamo posla,

i kazem uprkos svemu tome sam pesimista oko ishoda novog, ne vise nevjerovatnog rata - iz razloga moralnog sunovrata bosnjaka, citaj, korupcija u politici, ali i IVZ, vojsci, ... opsta medjusobna mrznja, zavist (cesto opravdana), korupcija koja se najvise ogleda u NEBRIZI za demobilisane vojnike, ratnike, koji su danas politicarima i vecini uleme i reisu obicne KRPE i TERET. ljudi su razocarani do boli. nepravda boli do neba.

reis?? a ulema bar?? ma boli ih racku. bar su oni trebali biti korektiv lopovskoj alijevskoj i postalijevskoj oligarhiji. al kurac. ulema se lize sa vlascu. i usto bavi globalnim problemima. a sto se hodja zbog bijede ponovo vratio iz foce, ma jebe se reisa i onog imbecila spahica. spahicu, reise, i mftije, pa zer niste bar vi trebali bar jednom dnevno upzoravat nacionalisticko-kriminogenu grupu SDA da ovako ne moze??? jer jos uvijek smo na vjetrometini, ako ne i goroj. cetnici su ohrabreni da se klanje muslimana ne kaznjava. a vi gospodo jebena ulemo to ne kontate!!

i borci koji su "iznijeli" rat, sad bi vecinom (zajedno sa mnom)prvi dan novog rata iskoristili za ikvidacije pokvarenih politicara, njihovih poltrona, profitera u bmw-eima kojima askeri i njihove supruge rade za 200-300 KM, bez placenih obaveza, razumije se, pa bivsih jugo-oficira, koji su se u ratu svejedno krili, a poslije cinove dijelili za janjeci razanj,....

ja se u stvari bojim novog rata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nokturno

Post by nokturno »

Lincoln-Burrows wrote:
Ja sam ti rekao da ne zelim unitarnu centralizovanu BiH niti ce se Bosnjaci zalagati za to. Isto tako ne zelim federalizaciju, pogotovo ne na tri entiteta, znaci naci srednji put izmedju ova dva maksimalisticka cilja. Je li tebi jasno da je federalizacija maksimalisticki cilj kao i centralizovana BiH?
zavrzlama

#40 Re: Zavrsni Radovi

Post by zavrzlama »

klif wrote:

Mogucnost postoji samo u jednoj verziji...

Da MZ podrzi totalni bioloski nestanak Bosnjaka iz BIH..sve dok ima bosnjaka u BIH MZ ce podrzavati BIH..i tu je kraj price..jer da ih nema BIH bi davno bila podijeljena izmedju Srbije i Hrvatske..

Proglaasenje nezavisnosti rs-a je i kraj rs-a..nece to Dodik nikad uraditi..on ce ici na iscrpljivanje BIH i zaturanje medjunacionalne mrznje..svjestan je Dodik,da je rs dobio previse u Dejtonu..da je MZ oslobodila Srbiju od optuzne za genocid ..i moge druge stvari sve sa ciljem da se BIH srbi odreknu secesioniozma..ako bi Dodik to sve prekrsio to bi i bio kraj tog entiteta i Dejtonskog sporazuma..Dodik rusi BIH ne sto to on licno zeli i voli ...nego sto je ucijenjen od velikosrba u Srbiji..a na kraju ce ipak izgubit glavu od istih tih...Dodik mora odraditi neko sranje kad bude odlazilo Kosovo...samo je pitanje dali ce to sranje biti par dana sa demonstracijama ili ce stab u Srbiji odluciti da te demonstracije se pretvore u drzavni udar..nije do nas..do Srbije je i njihovog velikosrpskog cilja i programa..nase je da budemo spremni na najgore..
Lincoln-Burrows

nokturno wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ja sam ti rekao da ne zelim unitarnu centralizovanu BiH niti ce se Bosnjaci zalagati za to. Isto tako ne zelim federalizaciju, pogotovo ne na tri entiteta, znaci naci srednji put izmedju ova dva maksimalisticka cilja. Je li tebi jasno da je federalizacija maksimalisticki cilj kao i centralizovana BiH?
Nije maksimalistički ako se ostvaruje ravnopravnost, sačuva BiH i
automatski idemo u pridruživanje u EU.
Centralizacija će dovesti do raspada kao i SFRJ.
Jesi pročitao deklaraciju?
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Jesi pročitao deklaraciju?[/quo
Onda po toj ravnopravnosti...Visegrad,Zvornik(u kojem zivis predpostavljam)Bratunac,Foca,Bosanski Brod,Srebrenica,Bijeljina..ce biti van srpske federalne jedinice..jer se ti zalazes za ravnopravnost i postenje..posalji ovo Dodiku i trazi federalni ustroj BIH..a i hrvati imju dosta toga u Posavini itd...
Lincoln-Burrows

zavrzlama wrote:
Jesi pročitao deklaraciju?[/quo
Onda po toj ravnopravnosti...Visegrad,Zvornik(u kojem zivis predpostavljam)Bratunac,Foca,Bosanski Brod,Srebrenica,Bijeljina..ce biti van srpske federalne jedinice..jer se ti zalazes za ravnopravnost i postenje..posalji ovo Dodiku i trazi federalni ustroj BIH..a i hrvati imju dosta toga u Posavini itd...
Nisam iz Zvornika nego sam Hrvat iz Federacije ;)

Niko da pročita deklaraciju :roll:
Morat će svi napraviti neke ustupke

Pogledaj prijedlog:

1.federalna jedinica 80% Bošnjaka 15% Srba 5% Hrvata
2.federalna jedinica 10% Bošnjaka 10% Srba 80% Hrvata
3.federalna jedinica 5% Bošnjaka 80% Srba 15% Hrvata
4.federalna jedinica - distrikt Sarajevo (mješovito)

Sada će Bošnjaci u 1.federalnoj jedinici dati onoliko prava Hrvatima koliko
Hrvati dadu njima u 2.federalnoj jedinici.
A dat će im velika prava da bi osigurali prava svojoj manjini u ostalim federalnim jedinicama. To je jedan od načina ostvarivanja ravnopravnosti.

Sarajevo ostaje glavni grad i ne pripada nijednoj fed. jedinici t.j.
logično bi bilo da bude distrikt.

Znam da odoh u off
zato ne mojmo o ovome ovdje na ovoj temi
već o realnošću o kojoj sam pričao uspoređujući sa SFRJ
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Lincoln-Burrows wrote:
zavrzlama wrote:
Nisam iz Zvornika nego sam Hrvat iz Federacije ;)

Niko da pročita deklaraciju :roll:
Morat će svi napraviti neke ustupke

Pogledaj prijedlog:

1.federalna jedinica 80% Bošnjaka 15% Srba 5% Hrvata

Sada će Bošnjaci u 1.federalnoj jedinici dati onoliko prava Hrvatima koliko
Hrvati dadu njima u 2.federalnoj jedinici.
A dat će im velika prava da bi osigurali prava svojoj manjini u ostalim federalnim jedinicama. To je jedan od načina ostvarivanja ravnopravnosti.

Sarajevo ostaje glavni grad i ne pripada nijednoj fed. jedinici t.j.
logično bi bilo da bude distrikt.

Znam da odoh u off
zato ne mojmo o ovome ovdje na ovoj temi
već o realnošću o kojoj sam pričao uspoređujući sa SFRJ
Opet grijesis...prava gradjanima daje Ustav drzave...a ne drugi narodi..nema vise noza,puske ,tenka..sad pusu drugi vjetriovi..probaj se odmaknuti od 90-tih... :-)
Prozor

Post by Prozor »

Lincoln-Burrows wrote:1.federalna jedinica 80% Bošnjaka 15% Srba 5% Hrvata
Samo da podvucem :D
Lincoln-Burrows

zavrzlama wrote:nema vise noza,puske ,tenka..sad pusu drugi vjetriovi..
ja to i govorim, sad sve ide diplomatski :skoljka:
Lincoln-Burrows

Prozor wrote:
U distkrikt Sarajevo bi ušli općine Kiseljak i Pale pa bi bilo mješovito
kao što je i bilo prije rata. Sad naravno je skoro pa etnički čisto.
Prozor

Post by Prozor »

Lincoln-Burrows wrote:
Prozor wrote:
A zasto distrikt da ne bude i, Mostar i Banja Luka?
Lincoln-Burrows

Prozor wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Prozor wrote: Samo da podvucem :D
jer to nisu glavni gradovi, inače kada bi to bilo
onda bi automatski imali 3 gl.grada
klixober

Post by klixober »

Lincoln-Burrows wrote:
Prozor wrote:
Lincoln-Burrows wrote: U distkrikt Sarajevo bi ušli općine Kiseljak i Pale pa bi bilo mješovito
jer to nisu glavni gradovi, inače kada bi to bilo
onda bi automatski imali 3 gl.grada
Moze,ali Mostar da bude u bosnjackoj federalnoj jedinici? :D

(naravno protiv sam ovoga samo mi je preluda diskusija o podjeli na tri entiteta i Sarajevo distrikt)
Post Reply