Ovako se haĐo parkira kad ide na kafu, paša!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Blackwater

Post by Blackwater »

a de ba...pusti te te sad price...sve ce to doci s reformom...i kad se sefovi izmjenjaju i policajci pa kad se sve istumba i okrene naopcake nece biti tih situacija...mislim ono najlakse je sad udarit po muriji i fotografisat ih na svakom koraku pa ovdje otvorit mali milion postova na tu temu...vidi te sta se desava po gradu daj okrenite tu inicijativu na korisniju stranu....najbolji primjer je ova protestna setnja...znaci ipak gradjani mogu mnogo uraditi...vidi se promjena neka...daj da se u tom pravcu usmjerimo a sad hebo karamana i slicne njemu sve ce se to iskristalisati u neko dogledno vrijeme...necemo valjda opet cekati da se neko izbode...ima ba kad vam kazem tu dosta policajaca koji mogu, znaju,zele da nesto promjene a ne samo da sjede na sebilju i piju kafu, al tu im vi trebate da se dignete i kazete e dosta vise mater mu j....
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

iceman ze wrote:po meni trebaju biti vise biti javnosti, ja sam bio u egiptu, na svakom koraku stoje, i kad nekom od prevaranata kazes da ces ih zvati, oni pobjegnu glavom bez obzira....
Ima vise policije, nego raje po ulicama... :lol:

Zato je i drzava u kojoj je kriminal sveden na minimalu (korupciju ne racunam )
Drumer

Post by Drumer »

Joooj, de molim te ispravi ovo haĐo. Bode oĆi:)))
Eshek

Post by Eshek »

Blackwater wrote:a de ba...pusti te te sad price...sve ce to doci s reformom...i kad se sefovi izmjenjaju i policajci pa kad se sve istumba i okrene naopcake nece biti tih situacija...mislim ono najlakse je sad udarit po muriji i fotografisat ih na svakom koraku pa ovdje otvorit mali milion postova na tu temu...vidi te sta se desava po gradu daj okrenite tu inicijativu na korisniju stranu....najbolji primjer je ova protestna setnja...znaci ipak gradjani mogu mnogo uraditi...vidi se promjena neka...daj da se u tom pravcu usmjerimo a sad hebo karamana i slicne njemu sve ce se to iskristalisati u neko dogledno vrijeme...necemo valjda opet cekati da se neko izbode...ima ba kad vam kazem tu dosta policajaca koji mogu, znaju,zele da nesto promjene a ne samo da sjede na sebilju i piju kafu, al tu im vi trebate da se dignete i kazete e dosta vise mater mu j....
Niti znama karamana, niti me zanima. Ne trebas ti braniti muriju od mene, jer imam i prijatelje medju njima i znam dobro u kakvom su skripcu.

Kako god, mislim da pored svih sranja, parkiranje uz pješački na sred čaršije i slični GAFOVI POLICIJI NISU POTREBNI.
Korisnicko ime

Post by Korisnicko ime »

Eshek wrote:Kako god, mislim da pored svih sranja, parkiranje uz pješački na sred čaršije i slični GAFOVI POLICIJI NISU POTREBNI.
U pravu si...

A mene zanima da li drotovi smiju praviti saobracajne prekrsaje...
Na primjer, cesto mi se desi da stojim na razkrsnici na crvenom a policijsko auto jednostavno me zaobidje, prodje kroz crveno...bez sirene, bez upaljenih rotacija a ne vidim ni da im se nesto zuri, znaci vjerovatno nisu na hitnom zadatku...
Ako su vec bezobrazni da to rade nije mi jasno kako ne shvataju da time direktno ugrozavaju saobracaj i neka treca lica koja voze iz pravca na kojem je zeleno trenutno...kad vozis kroz raskrsnicu na zeleno svjetlo ne ocekujes da ce ti neko izletiti iz pravca na kojem je ocito crveno, pa makar to bilo i vozilo policije (osim naravno ako te na to jasno upozorava sirena i upanjena rotacija sto u ovim prilikama nije bio slucaj)...
Blackwater

Post by Blackwater »

Korisnicko ime wrote:
Eshek wrote:Kako god, mislim da pored svih sranja, parkiranje uz pješački na sred čaršije i slični GAFOVI POLICIJI NISU POTREBNI.
U pravu si...

A mene zanima da li drotovi smiju praviti saobracajne prekrsaje...
Na primjer, cesto mi se desi da stojim na razkrsnici na crvenom a policijsko auto jednostavno me zaobidje, prodje kroz crveno...bez sirene, bez upaljenih rotacija a ne vidim ni da im se nesto zuri, znaci vjerovatno nisu na hitnom zadatku...
Ako su vec bezobrazni da to rade nije mi jasno kako ne shvataju da time direktno ugrozavaju saobracaj i neka treca lica koja voze iz pravca na kojem je zeleno trenutno...kad vozis kroz raskrsnicu na zeleno svjetlo ne ocekujes da ce ti neko izletiti iz pravca na kojem je ocito crveno, pa makar to bilo i vozilo policije (osim naravno ako te na to jasno upozorava sirena i upanjena rotacija sto u ovim prilikama nije bio slucaj)...
MA ja muriju inace branim, tako da ne nadjes sta uvrjedzenim....i slazem se stobom kao sto ti rece da su to neki bezpotrebni ispadi...
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

Post by grunt »

Ovo je klasicna fotomontaza,vidi se da je automobil naknadno dodat!!!
Hantraga

Post by Hantraga »

Incub wrote:Drug vidio sam taj "detalj".
Hint:Sta je trebao parkirati kod Doma Armije,pa sluzbeno vozilo halooo
I ja nemam primjedbe kad vidim policijsko auto parkirano bilo gdje...

Da li je ovo prekrsaj? Jeste...

Ali kako je krenulo po Sarajevu, jos malo pa ce vas i poceti legitimisati, kad prolazite kroz Bascarsiju...

Zato fataj se knjige ili posla, ako nemas pametnija posla, no hodat po carsiji i slikati policiju...
Tesssa

Post by Tesssa »

grunt wrote:Ovo je klasicna fotomontaza,vidi se da je automobil naknadno dodat!!!
ma gdje si strucnjak... :roll:
lucifer3

Post by lucifer3 »

dimu wrote:
pest_ wrote: jedan od tih hađa je ujedno i najzajebaniji drot u gradu, al stvarno ne jebe taj nikoga ni tihica ni silajdzica i stoga mu svaka cast. .
Karaman jel ?
Da ih je više kao Karaman mirniji bi bili i sigurniji sigurno
Drumer

Post by Drumer »

E majka mu stara, pa kako se kaze i pise, Hađo ili Hadžo?
Eshek

Post by Eshek »

grunt wrote:Ovo je klasicna fotomontaza,vidi se da je automobil naknadno dodat!!!
Gotovo je, provaljen sam.... :D :D
Eshek

Post by Eshek »

Drumer wrote:E majka mu stara, pa kako se kaze i pise, Hađo ili Hadžo?
haĐo :D :D
Eshek

Post by Eshek »

lucifer3 wrote:
dimu wrote:
pest_ wrote: jedan od tih hađa je ujedno i najzajebaniji drot u gradu, al stvarno ne jebe taj nikoga ni tihica ni silajdzica i stoga mu svaka cast. .
Karaman jel ?
Slažem se. Lično mislim da je pendrek iz dženeta izašao.

Ove fotografije se odnosa na tog čovjeka, niti sam znao da se radi o njemu. Odnosi se na loš primjer koji se daje
Eshek

Post by Eshek »

Hantraga wrote:
Incub wrote:Drug vidio sam taj "detalj".
Hint:Sta je trebao parkirati kod Doma Armije,pa sluzbeno vozilo halooo
I ja nemam primjedbe kad vidim policijsko auto parkirano bilo gdje...

Da li je ovo prekrsaj? Jeste...

Ali kako je krenulo po Sarajevu, jos malo pa ce vas i poceti legitimisati, kad prolazite kroz Bascarsiju...

Zato fataj se knjige ili posla, ako nemas pametnija posla, no hodat po carsiji i slikati policiju...
Ja bih volio da počiste ulice od govana, pa makar mi u verandu parkirali. Međutim, dok god mi svaki drugi gost, koji mi prespava u kuci, sutra mete razbijeno staklo oko auta i provede cijeli dan oko prijave policiji, zamjeriću i ovakve gluposti.
Orbini

Post by Orbini »

Samo 20 metara nize kod djamije, tacnije kod fontane sam vidio civilno auto kako se parkira, sportski BMW kabriolet i dva balavca izadjose i jos gledaju izazivacki hoceli im neko nesto reci.

Policijsko auto ima pravo se ovdje parkirati "po sluzbenoj duznosti".
dimu

Post by dimu »

lucifer3 wrote:
dimu wrote:
Karaman jel ?
upravo tako, lik pegla svakog i svaka mu cast. njemu skidam kapu

zgade mi se one glavonje od drotova kad dodju negdje pisati kazne za parkiranje pa prije nego napisu nalog tamo preko stanice zovu i provjeravaju ko je vlasnik auta, pa kad cuju kakvo "zvucno" ime predju na iduce auto... vidio sam tu scenu svojim ocima bar 5 puta.

ne znam kakav je to rad policije da moraju provjeravati na kome je auto prije nego mu kaznu napisu, sram ih bilo
Drumer

Post by Drumer »

Eshek wrote:
Drumer wrote:E majka mu stara, pa kako se kaze i pise, Hađo ili Hadžo?
haĐo :D :D
Pa gdje to bolan? Jel u sarajvu, pasa, braca haveru i ostali:)))?
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Eshek wrote:
pirmin wrote:Sta znas na kakvom su zadatku?!

Mozda su svratili do kladionice da provjere kvotu na Bremena ...ipak je to urgentan slucaj.
Nisu, no sjede u basti...vidi se na prvoj fotografiji :D :D
Ja nigdje ne vidim policiju u basti na ovoj slici. Prosvjetli me... :?
Korisnicko ime

Post by Korisnicko ime »

besana wrote:Ima većih idiota od ovig policajaca...puno većih :roll:
Tacno ima...

Ali je posao policije da takvih idiota ne bude...a ne da i oni rade to isto...
Eshek

Post by Eshek »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Eshek wrote:
pirmin wrote:Sta znas na kakvom su zadatku?!

Mozda su svratili do kladionice da provjere kvotu na Bremena ...ipak je to urgentan slucaj.
Nisu, no sjede u basti...vidi se na prvoj fotografiji :D :D
Ja nigdje ne vidim policiju u basti na ovoj slici. Prosvjetli me... :?
Bila je jos jedna fotografija, na kojoj su se vidjeli policajci (doduše loše). Uklonio sam je, jer ne želim da blatim nikoga konkretno, niti smatram bitnim o kome se konkretno radi.

Ako neko ne vidi apsurd u tome da policija parkira auto na jednoj strani pješačkog prelaza, da bi popili kafu (ili bilo šta drugo) par metara dalje, onda mi nije jasno zašto se čude što ljudi parkiraju po trotoarima, uzimajući u obzir kakav primjer im se daje.
keeno

#47 Re: Ovako se haĐo parkira kad ide na kafu, paša!

Post by keeno »

Eshek wrote:Image

Ne bi oni malo pružili noge, nema šanse...

Nego, je li i ovi ovako na par metara od sebe parkirate svoje ljubimce, kada ispijate kaHVice? :D :D
gdje ti ovdje vidis policajce kako ispijaju kafu?

sto ih nisi slikao? jesi li ih uopce vidio? mozda su nesto sluzbeno radili?
ccc, samo pljujete.. :-x
Post Reply