Ovako se haĐo parkira kad ide na kafu, paša!
- Blackwater
a de ba...pusti te te sad price...sve ce to doci s reformom...i kad se sefovi izmjenjaju i policajci pa kad se sve istumba i okrene naopcake nece biti tih situacija...mislim ono najlakse je sad udarit po muriji i fotografisat ih na svakom koraku pa ovdje otvorit mali milion postova na tu temu...vidi te sta se desava po gradu daj okrenite tu inicijativu na korisniju stranu....najbolji primjer je ova protestna setnja...znaci ipak gradjani mogu mnogo uraditi...vidi se promjena neka...daj da se u tom pravcu usmjerimo a sad hebo karamana i slicne njemu sve ce se to iskristalisati u neko dogledno vrijeme...necemo valjda opet cekati da se neko izbode...ima ba kad vam kazem tu dosta policajaca koji mogu, znaju,zele da nesto promjene a ne samo da sjede na sebilju i piju kafu, al tu im vi trebate da se dignete i kazete e dosta vise mater mu j....
-
zlajaBHF
Ima vise policije, nego raje po ulicama...iceman ze wrote:po meni trebaju biti vise biti javnosti, ja sam bio u egiptu, na svakom koraku stoje, i kad nekom od prevaranata kazes da ces ih zvati, oni pobjegnu glavom bez obzira....
Zato je i drzava u kojoj je kriminal sveden na minimalu (korupciju ne racunam )
-
Eshek
Niti znama karamana, niti me zanima. Ne trebas ti braniti muriju od mene, jer imam i prijatelje medju njima i znam dobro u kakvom su skripcu.Blackwater wrote:a de ba...pusti te te sad price...sve ce to doci s reformom...i kad se sefovi izmjenjaju i policajci pa kad se sve istumba i okrene naopcake nece biti tih situacija...mislim ono najlakse je sad udarit po muriji i fotografisat ih na svakom koraku pa ovdje otvorit mali milion postova na tu temu...vidi te sta se desava po gradu daj okrenite tu inicijativu na korisniju stranu....najbolji primjer je ova protestna setnja...znaci ipak gradjani mogu mnogo uraditi...vidi se promjena neka...daj da se u tom pravcu usmjerimo a sad hebo karamana i slicne njemu sve ce se to iskristalisati u neko dogledno vrijeme...necemo valjda opet cekati da se neko izbode...ima ba kad vam kazem tu dosta policajaca koji mogu, znaju,zele da nesto promjene a ne samo da sjede na sebilju i piju kafu, al tu im vi trebate da se dignete i kazete e dosta vise mater mu j....
Kako god, mislim da pored svih sranja, parkiranje uz pješački na sred čaršije i slični GAFOVI POLICIJI NISU POTREBNI.
- Korisnicko ime
U pravu si...Eshek wrote:Kako god, mislim da pored svih sranja, parkiranje uz pješački na sred čaršije i slični GAFOVI POLICIJI NISU POTREBNI.
A mene zanima da li drotovi smiju praviti saobracajne prekrsaje...
Na primjer, cesto mi se desi da stojim na razkrsnici na crvenom a policijsko auto jednostavno me zaobidje, prodje kroz crveno...bez sirene, bez upaljenih rotacija a ne vidim ni da im se nesto zuri, znaci vjerovatno nisu na hitnom zadatku...
Ako su vec bezobrazni da to rade nije mi jasno kako ne shvataju da time direktno ugrozavaju saobracaj i neka treca lica koja voze iz pravca na kojem je zeleno trenutno...kad vozis kroz raskrsnicu na zeleno svjetlo ne ocekujes da ce ti neko izletiti iz pravca na kojem je ocito crveno, pa makar to bilo i vozilo policije (osim naravno ako te na to jasno upozorava sirena i upanjena rotacija sto u ovim prilikama nije bio slucaj)...
- Blackwater
MA ja muriju inace branim, tako da ne nadjes sta uvrjedzenim....i slazem se stobom kao sto ti rece da su to neki bezpotrebni ispadi...Korisnicko ime wrote:U pravu si...Eshek wrote:Kako god, mislim da pored svih sranja, parkiranje uz pješački na sred čaršije i slični GAFOVI POLICIJI NISU POTREBNI.
A mene zanima da li drotovi smiju praviti saobracajne prekrsaje...
Na primjer, cesto mi se desi da stojim na razkrsnici na crvenom a policijsko auto jednostavno me zaobidje, prodje kroz crveno...bez sirene, bez upaljenih rotacija a ne vidim ni da im se nesto zuri, znaci vjerovatno nisu na hitnom zadatku...
Ako su vec bezobrazni da to rade nije mi jasno kako ne shvataju da time direktno ugrozavaju saobracaj i neka treca lica koja voze iz pravca na kojem je zeleno trenutno...kad vozis kroz raskrsnicu na zeleno svjetlo ne ocekujes da ce ti neko izletiti iz pravca na kojem je ocito crveno, pa makar to bilo i vozilo policije (osim naravno ako te na to jasno upozorava sirena i upanjena rotacija sto u ovim prilikama nije bio slucaj)...
- Hantraga
I ja nemam primjedbe kad vidim policijsko auto parkirano bilo gdje...Incub wrote:Drug vidio sam taj "detalj".
Hint:Sta je trebao parkirati kod Doma Armije,pa sluzbeno vozilo halooo
Da li je ovo prekrsaj? Jeste...
Ali kako je krenulo po Sarajevu, jos malo pa ce vas i poceti legitimisati, kad prolazite kroz Bascarsiju...
Zato fataj se knjige ili posla, ako nemas pametnija posla, no hodat po carsiji i slikati policiju...
-
Eshek
Slažem se. Lično mislim da je pendrek iz dženeta izašao.lucifer3 wrote:Da ih je više kao Karaman mirniji bi bili i sigurniji sigurnodimu wrote:Karaman jel ?pest_ wrote: jedan od tih hađa je ujedno i najzajebaniji drot u gradu, al stvarno ne jebe taj nikoga ni tihica ni silajdzica i stoga mu svaka cast. .
Ove fotografije se odnosa na tog čovjeka, niti sam znao da se radi o njemu. Odnosi se na loš primjer koji se daje
-
Eshek
Ja bih volio da počiste ulice od govana, pa makar mi u verandu parkirali. Međutim, dok god mi svaki drugi gost, koji mi prespava u kuci, sutra mete razbijeno staklo oko auta i provede cijeli dan oko prijave policiji, zamjeriću i ovakve gluposti.Hantraga wrote:I ja nemam primjedbe kad vidim policijsko auto parkirano bilo gdje...Incub wrote:Drug vidio sam taj "detalj".
Hint:Sta je trebao parkirati kod Doma Armije,pa sluzbeno vozilo halooo
Da li je ovo prekrsaj? Jeste...
Ali kako je krenulo po Sarajevu, jos malo pa ce vas i poceti legitimisati, kad prolazite kroz Bascarsiju...
Zato fataj se knjige ili posla, ako nemas pametnija posla, no hodat po carsiji i slikati policiju...
-
Orbini
Samo 20 metara nize kod djamije, tacnije kod fontane sam vidio civilno auto kako se parkira, sportski BMW kabriolet i dva balavca izadjose i jos gledaju izazivacki hoceli im neko nesto reci.
Policijsko auto ima pravo se ovdje parkirati "po sluzbenoj duznosti".
Policijsko auto ima pravo se ovdje parkirati "po sluzbenoj duznosti".
-
dimu
upravo tako, lik pegla svakog i svaka mu cast. njemu skidam kapulucifer3 wrote:Da ih je više kao Karaman mirniji bi bili i sigurniji sigurnodimu wrote:Karaman jel ?pest_ wrote: jedan od tih hađa je ujedno i najzajebaniji drot u gradu, al stvarno ne jebe taj nikoga ni tihica ni silajdzica i stoga mu svaka cast. .
zgade mi se one glavonje od drotova kad dodju negdje pisati kazne za parkiranje pa prije nego napisu nalog tamo preko stanice zovu i provjeravaju ko je vlasnik auta, pa kad cuju kakvo "zvucno" ime predju na iduce auto... vidio sam tu scenu svojim ocima bar 5 puta.
ne znam kakav je to rad policije da moraju provjeravati na kome je auto prije nego mu kaznu napisu, sram ih bilo
- Drvosjeca iz Dejcica
Ja nigdje ne vidim policiju u basti na ovoj slici. Prosvjetli me...Eshek wrote:Nisu, no sjede u basti...vidi se na prvoj fotografijipirmin wrote:Sta znas na kakvom su zadatku?!
Mozda su svratili do kladionice da provjere kvotu na Bremena ...ipak je to urgentan slucaj.![]()
- Korisnicko ime
Tacno ima...besana wrote:Ima većih idiota od ovig policajaca...puno većih
Ali je posao policije da takvih idiota ne bude...a ne da i oni rade to isto...
-
Eshek
Bila je jos jedna fotografija, na kojoj su se vidjeli policajci (doduše loše). Uklonio sam je, jer ne želim da blatim nikoga konkretno, niti smatram bitnim o kome se konkretno radi.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja nigdje ne vidim policiju u basti na ovoj slici. Prosvjetli me...Eshek wrote:Nisu, no sjede u basti...vidi se na prvoj fotografijipirmin wrote:Sta znas na kakvom su zadatku?!
Mozda su svratili do kladionice da provjere kvotu na Bremena ...ipak je to urgentan slucaj.![]()
Ako neko ne vidi apsurd u tome da policija parkira auto na jednoj strani pješačkog prelaza, da bi popili kafu (ili bilo šta drugo) par metara dalje, onda mi nije jasno zašto se čude što ljudi parkiraju po trotoarima, uzimajući u obzir kakav primjer im se daje.
-
keeno
#47 Re: Ovako se haĐo parkira kad ide na kafu, paša!
gdje ti ovdje vidis policajce kako ispijaju kafu?Eshek wrote:
Ne bi oni malo pružili noge, nema šanse...
Nego, je li i ovi ovako na par metara od sebe parkirate svoje ljubimce, kada ispijate kaHVice?![]()
sto ih nisi slikao? jesi li ih uopce vidio? mozda su nesto sluzbeno radili?
ccc, samo pljujete..