Homo - Vas stav?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
elSaik

Post by elSaik »

Prozor wrote:Moze li mi neko, naucno, objasniti zasto neke osobe biraju homoseksualizam? Ako je glavna bioloska svrha sexa, potomstvo, kakva je svrha homoseksualnog sexa?
Gledam sam na TV jednom emisiju na tu temu. Navodno je to ostatak još od prvih ljudi, naših davnih predaka. Kaže da su se stvarale posebne veze između muškaraca dok su išli na duži period u lov. I tako ostalo kroz evoluciju do dana današnjeg. I također tvrde da je zapravo u prirodi čovjeka da je biseksualan.
ProS

Post by ProS »

Znao sam da ce biti i historije. :-)
Neke bolesti traju evolucije,a dva homica da odgajaju dijete,bez majke ili oca,je neprihvatljiva okolina za dijete. :zzzz:
Prozor

Post by Prozor »

elSaik wrote:
Prozor wrote:Moze li mi neko, naucno, objasniti zasto neke osobe biraju homoseksualizam? Ako je glavna bioloska svrha sexa, potomstvo, kakva je svrha homoseksualnog sexa?
Gledam sam na TV jednom emisiju na tu temu. Navodno je to ostatak još od prvih ljudi, naših davnih predaka. Kaže da su se stvarale posebne veze između muškaraca dok su išli na duži period u lov. I tako ostalo kroz evoluciju do dana današnjeg. I također tvrde da je zapravo u prirodi čovjeka da je biseksualan.
U ovo zadnje ne-vjerujem. Ako je bioloski svrha sexualnog odnosa oplodjenje, onda sex sa istim spolom nema nikakve prirodne svrhe...
elSaik

Post by elSaik »

Prozor wrote:
elSaik wrote:
U ovo zadnje ne-vjerujem. Ako je bioloski svrha sexualnog odnosa oplodjenje, onda sex sa istim spolom nema nikakve prirodne svrhe...
Pa i postoji životinja koje su bi orijentacije. Gdje je tu svrha?

PS Ali ovaj lik na slici nije gay. On(a) je transeksualac. :D
Prozor

Post by Prozor »

Pa eto, onda to potpada pod isto pitanje. Ima li zapravo ista biolosko, kod homoseksualne osobe sto prouzrokuje takvu vrstu atrakcije...? I sta je sa onima sto postanu gay tek u 40-im, cak i nakon braka...?
elSaik

Post by elSaik »

Many non-human animal species also exhibit bisexual behavior. This is, of course, common in hermaphroditic animals, but is also known in many other species. Examples of mammals include the bonobo (formerly known as the pygmy chimpanzee), orca, and bottlenose dolphin. Examples of avians include some species of gulls and Humboldt Penguins. Other examples occur among fish, flatworms, and crustaceans.

Many species of animals are involved in the act of forming sexual and relationship bonds between the same sex; even when offered the opportunity to breed with members of the opposite sex, they picked the same sex. Some of these species are gazelles, antelope, bison, and sage grouse.

In some cases bisexuality is actually a form of fitness favored by evolution. For example, in the absence of male whiptail lizards (Cnemidophorus), females reproduce by pairing up with each other. During the breeding season females will take turns switching between "male" and "female" roles as their hormones fluctuate.

Čak ima i poprilično velika lista životinja koja iskazuju homoseksulano ponašanje...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_an ... l_behavior
elSaik

Post by elSaik »

Prozor wrote:Pa eto, onda to potpada pod isto pitanje. Ima li zapravo ista biolosko, kod homoseksualne osobe sto prouzrokuje takvu vrstu atrakcije...? I sta je sa onima sto postanu gay tek u 40-im, cak i nakon braka...?
Pa nema ništa biološko, već socijalno uvjetovano. Ovo pitanje treba posmatrati sa sociološkog aspekta. :D
skojotovski

Post by skojotovski »

sve to treba dobro nalausit!
Image
Image
No_oNe__

Post by No_oNe__ »

Protiv sam homosexualaca samo onda kada se nesto bune i prave parade kojekakve da bi se promovisali. Misljenja sam da, da su se postavili oni kao "normala idemo nas dvojica/ nas dvije skupa smo super nam je" niko ih ne bi ni osudjivao niti napastvovao. Mozda bi bilo zlih jezika, ali zlih ruku sigurno ne bi.

A jos sam vise protiv muskaraca koji MRZE PEDERE ali vole lezbejke jer im je lijepo vidjeti dvije zene u krevetu, skupa kako razmjenjuju dodire i sl. Pa se onda tu zamisljaju i to im je ok. A nikada sigurno nisu pomislili da te zene njih ne bi ni pogledale, a kamoli dotakle.

brakovi da - tako nikome ne skode, iovako i onako ljudi ce biti skupa tako da...
usvajanje djece vec ne - ipak oni ce morati djeci objasniti kad tad da ih je na svijet donijela jedna zena i jedan muskarac... a otkud onda tu da dijete ima dvojicu tata, ili dvije mame - neprirodno

historija - aleksandar makedonski, spartanci ....

ali definitivno se oko ove pojave pretjeruje i to previse!
ima jos populacija koje imaju i vise problema od homoseksualaca pa njih malo ko benda - ali su se ovi nadigli svijet ce preokrenuti u svoju korist!
ProS

Post by ProS »

znao sam da ce biti i zivotinja :D
a,neki psi jedu svoj izmet.. :)

ne postoji prirodni pederluk,bioloski pederluk :-) a,ovi homici iz stereotipa nisu homici i ne zele biti homici,zele samo biti zene :-) dok ne dira nikoga i ne opterecuje,neka radi sta hoce,ali ne moze dobiti potvrdu da to sto radi jeste normalno i samo me to i moze naljutiti :)
d2

Post by d2 »

mislim da je to privatna stvar svake osobe, meni ne smeta da neko drugi ima istospolnu vezu.
newone

Post by newone »

Inace sam protiv usvajanja djece kao i brakova.
Homoseksualizam je u modernom svijetu cisto socioloski fenomen ili pojava. Istina je da se jedan procenat muskaraca radja sa sklonoscu prema istom spolu, ali ti takvi najcesce postaju tokom zivota transeksualci. Naravno u slobodnom drustvu gdje takvo ponasanje mogu ispoljiti a da ne budu stigmatizovani od sire drustvene zajednice. U suprotnom oni kriju svoje sklonosti i smatraju se homoseksualcima a u sustini nisu to vec transeksualci.
Homoseksualizam nastaje i u porodici recimo najcesce u slucajevima kada otac ima agresivan stav prema majci djeteta. Velike su sanse da takvo dijete postane homoseksualac. Isto tako musko dijete ako raste bez oca i samo uz majku isto ima te predispozicije. Ovo je kako nauka te stvari objasnjava.
Medjutim u kapitalizmu na Zapadu gdje je sve okrenuto novcu i samo novcu evidentan je nagli skok u broju homoseksualaca ali i lezbejki. Trka za novcem, karijerom, edukacijom, enormno velike radne obaveze na poslu i prekomjerni radni sati provedeni na poslu da bi se zaradio novac i da bi se uopste opstalo u struci, tjeraju ljude od braka, bilo kakvog ozbiljnog vezivanja, od odgoja djece i slicno. Jednostavno ljudi imaju sve manje i manje slobodnog vremena, a u takvoj situaciji nema vise mjesta za brak i za djecu. Na Zapadu brak kao institucija izumire. Ljudi su poprilicno otudjeni jedni od drugih i to je u sustini drustvo individualaca. Sa druge strane na Zapadu su prava zena podignuta na pijedestal bozanstva i to je tako i u zakonodavnom sistemu svih zemalja na Zapadu. Ovdje bukvalno zene imaju veca prava od muskaraca. Konkretno, u slucaju razvoda braka, zena dobija sve, kucu, novac, djecu,kola i jos se muz zakonski obaveze na astronomske alimentacije za djecu i izdrzavanje bivse vec supruge koja nakon razvoda i decenijama moze da da sebi slobodu da ne trazi bilo kakav posao vec da kao parazit zivi od novca kojeg joj na racun uplacuje bivsi muz.U Americi broj muskaraca koji kuburi sa ovim problemom je milionski. Mnogi rade i po dva, tri posla da finansijski izadju na kraj sa svim svojim novcanim obavezama. Ljubav je potpuno deklasirana i ogroman broj zena zloupotrebljava zakonodavstvo da bi sebi i djeci kroz brak i njegov razvod poslije obezbjedili finansijsku sigurnost. Svjesni ovoga, muskarci bjeze od braka, mnogi se svjesno opredjeljuju za homoseksualizam kao bijeg od samoce, a i oni razvedeni razocarani i u svojoj 40-toj postaju homoseksualci. Ovo nije samo problem Amerike, vec svih zapadnih zemalja. Sistem je ovdje takav da kreira ljude sklone istom spolu. Sa druge strane i zene imaju sve vise i vise problema da nadju ljubav svog zivota jer ih sve vise muskaraca uopste ne shvata ozbiljno i koriste ih po mogucnosti za one stand night, pa se i one okrecu drugim zenama.
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Nedzad Brankovic is gay....gay is OK!!!

:-) :-) :-)

Ozbiljno....

Meni ne smeta gay populacija kojima biti gay ili lesbo nije zanimanje...
xon_sa

Post by xon_sa »

Ja homoseksualnost smatram bolescu. Predstavlja devijaciju od normalnog i prirodnog. Kao bolest, moze se lijeciti hormonalnim terapijama i psihoterapijama itd.

Izricito sam protiv prava na sklapanje braka, usvajanje djece i nakaradnog reklamiranja homoseksualnosti putem raznih parada, filmova, serija i sl.

Ako ne zele da se lijece, ne bih nikome nametao nista, budi sta god hoces, ali nemoj djecu zbunjivati i stvarati im predodzbu da su ove neprirodne i bioloski neproduktivne zajednice normalne, pozeljne i sl.
Tesssa

Post by Tesssa »

xon_sa wrote:Ja homoseksualnost smatram bolescu. Predstavlja devijaciju od normalnog i prirodnog. Kao bolest, moze se lijeciti hormonalnim terapijama i psihoterapijama itd.
joj! :-) :-) :-) :-) :-)
pitt

Post by pitt »

sta se novih talenata otkriva danas na forumu :D:D:D:D:D
Tesssa

Post by Tesssa »

pitt wrote:sta se novih talenata otkriva danas na forumu :D:D:D:D:D
svi zreli za diploma odmah sad :-) :D
chinese_water

Post by chinese_water »

Protiv sam!

Petljanja u odnose izmedu dvoje ljudi.
Neelix

Post by Neelix »

cuj moze se lijeciti :lol: :lol:

Gay men have, on an average, slightly longer and thicker penises than non-gay men

a zar nije ovo zanmljivo :D
Prozor

Post by Prozor »

elSaik wrote:
Prozor wrote:Pa eto, onda to potpada pod isto pitanje. Ima li zapravo ista biolosko, kod homoseksualne osobe sto prouzrokuje takvu vrstu atrakcije...? I sta je sa onima sto postanu gay tek u 40-im, cak i nakon braka...?
Pa nema ništa biološko, već socijalno uvjetovano. Ovo pitanje treba posmatrati sa sociološkog aspekta. :D
Zar nije sexualna atrakcija bioloska stvar? Da je socioloska, valjda bi je uvjetovalo okruzenje, koje je dominirajuce heteroseksualno...
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

lični stav

nek svako radi u svojoj spavacoj sobi šta hoće

jedino šta treba UBITI su pedofili nekrofili i osobe koje opce sa životinjama

fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj
StLouis

Post by StLouis »

Neelix wrote:cuj moze se lijeciti :lol: :lol:

Gay men have, on an average, slightly longer and thicker penises than non-gay men

eh pa sada ce se svi hvaliti kako su gay :D
Prozor

Post by Prozor »

newone wrote:

Inace sam protiv usvajanja djece kao i brakova.
Homoseksualizam je u modernom svijetu cisto socioloski fenomen ili pojava. Istina je da se jedan procenat muskaraca radja sa sklonoscu prema istom spolu, ali ti takvi najcesce postaju tokom zivota transeksualci. Naravno u slobodnom drustvu gdje takvo ponasanje mogu ispoljiti a da ne budu stigmatizovani od sire drustvene zajednice. U suprotnom oni kriju svoje sklonosti i smatraju se homoseksualcima a u sustini nisu to vec transeksualci.
Homoseksualizam nastaje i u porodici recimo najcesce u slucajevima kada otac ima agresivan stav prema majci djeteta. Velike su sanse da takvo dijete postane homoseksualac. Isto tako musko dijete ako raste bez oca i samo uz majku isto ima te predispozicije. Ovo je kako nauka te stvari objasnjava.
Medjutim u kapitalizmu na Zapadu gdje je sve okrenuto novcu i samo novcu evidentan je nagli skok u broju homoseksualaca ali i lezbejki. Trka za novcem, karijerom, edukacijom, enormno velike radne obaveze na poslu i prekomjerni radni sati provedeni na poslu da bi se zaradio novac i da bi se uopste opstalo u struci, tjeraju ljude od braka, bilo kakvog ozbiljnog vezivanja, od odgoja djece i slicno. Jednostavno ljudi imaju sve manje i manje slobodnog vremena, a u takvoj situaciji nema vise mjesta za brak i za djecu. Na Zapadu brak kao institucija izumire. Ljudi su poprilicno otudjeni jedni od drugih i to je u sustini drustvo individualaca. Sa druge strane na Zapadu su prava zena podignuta na pijedestal bozanstva i to je tako i u zakonodavnom sistemu svih zemalja na Zapadu. Ovdje bukvalno zene imaju veca prava od muskaraca. Konkretno, u slucaju razvoda braka, zena dobija sve, kucu, novac, djecu,kola i jos se muz zakonski obaveze na astronomske alimentacije za djecu i izdrzavanje bivse vec supruge koja nakon razvoda i decenijama moze da da sebi slobodu da ne trazi bilo kakav posao vec da kao parazit zivi od novca kojeg joj na racun uplacuje bivsi muz.U Americi broj muskaraca koji kuburi sa ovim problemom je milionski. Mnogi rade i po dva, tri posla da finansijski izadju na kraj sa svim svojim novcanim obavezama. Ljubav je potpuno deklasirana i ogroman broj zena zloupotrebljava zakonodavstvo da bi sebi i djeci kroz brak i njegov razvod poslije obezbjedili finansijsku sigurnost. Svjesni ovoga, muskarci bjeze od braka, mnogi se svjesno opredjeljuju za homoseksualizam kao bijeg od samoce, a i oni razvedeni razocarani i u svojoj 40-toj postaju homoseksualci. Ovo nije samo problem Amerike, vec svih zapadnih zemalja. Sistem je ovdje takav da kreira ljude sklone istom spolu. Sa druge strane i zene imaju sve vise i vise problema da nadju ljubav svog zivota jer ih sve vise muskaraca uopste ne shvata ozbiljno i koriste ih po mogucnosti za one stand night, pa se i one okrecu drugim zenama.
Hoces reci da su vecina heteroseksualci ali se prave homo zbog navedenih stvari? Ili su samo biseksualci...?

Moje pitanje je, kakva je prirodna svrha homoseksualizma, kada ne donosi niti potomstvo niti bilo sta egzistencijelno potrebno, kao heteroseksualni sex?
becu

Post by becu »

Ma cinjenica je da je pedera i lezbejki bilo i u historiji, al im brakove i usvajanje djece ne treba dozvoliti, barem dok se ne ustanovi jel genetska greska, psihicki poremecaj, moda ili nesto petnaesto. Sta se desava iza zatvorenih vrata sve dok prava drugih ostaju nepovredjena, nije bitno.
Prozor

Post by Prozor »

StLouis wrote:
Neelix wrote:cuj moze se lijeciti :lol: :lol:

eh pa sada ce se svi hvaliti kako su gay :D
hajte sad zene, crnac je a jos i gay! :D
Locked