Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
karton se stavlja da ne bi zaledili brisači i zalijepili se za šajbu..također karton pomaže da ne smrzne šajba da se ne bi ujutro moralo grebati i skidati led...e sad, ako kažeš da znaš dnevno po 30 minuta biti u gužvi i voziti auto, onda bi ti morala i čitava instalacija odlediti..prema tome ti vjerovatno imaš neko zaprljanje i blokadu od prljavštine u sistemu...
- Better Man
Ima se kupit tečnost za odleđivanje prozora. Samo se pošprica po prozorima i oni se odleđuju u roku par minuta. Takođe je dobra stvar kad se sjedne u auto i upali okrenuti grijanje da puše u prozore tj. šoferšajbu i pojačati da puše na najaće i u roku minut-dva led se sa šoferšajbe otopi, onda uključiš brisaće da odrade jednom-dvaput i biće čisto. Dosada mi se nije dešavalo da mi voda ili bolje rečeno brizgaljke zalede, ali mi se to znalo dešavati u golfa. Krenem u vožnju i nakon pola puta se to desi, ali kad krenem nazad, odlede se.
-
ado-šampion
Ako je motor hladan nema šanse za "minut-dva". S kojom toplotom da ga istopiš?! Najbolje je ta tekućina kao što kažeš. Znaju neki i vruću vodu istresat, to nipošto jer zbog naglog skoka u temperaturi staklo moBetter Man wrote:Ima se kupit tečnost za odleđivanje prozora. Samo se pošprica po prozorima i oni se odleđuju u roku par minuta. Takođe je dobra stvar kad se sjedne u auto i upali okrenuti grijanje da puše u prozore tj. šoferšajbu i pojačati da puše na najaće i u roku minut-dva led se sa šoferšajbe otopi, onda uključiš brisaće da odrade jednom-dvaput i biće čisto. Dosada mi se nije dešavalo da mi voda ili bolje rečeno brizgaljke zalede, ali mi se to znalo dešavati u golfa. Krenem u vožnju i nakon pola puta se to desi, ali kad krenem nazad, odlede se.
e puknut!
-
ado-šampion
Ne sistem, ja sam mislio na posipanje zaleđene šoferšajbe vrućom vodom.sulesavic wrote:Čega je čovjeka strah i u slučaju da posluša prijedlog da saspe vrelu vodu u sistem...ado-šampion wrote: Znaju neki i vruću vodu istresat, to nipošto jer zbog naglog skoka u temperaturi staklo moŽe puknut!
-
IlijaLadin
kao što reče džontra volta
tebi se auto pokvarilo 
vjerovatno ti je nastao problem na drugom grijaču. vruća voda i kad ne bi napravila ništa autu tebe bi odvela u šok-sobu ako bi se spržio njome.
zato, dovedi do hame, on ti je kralj za područje sarajvo-visoko-kalnovik za odleđivanje i čišćenje od napasti na spelvrcnu.
što ba zajebaješ narod, bećo? idi ba to odledi i ne zajebavaj
meni se zaledila voda koja ide kroz motor pa je živ i zdrav
skontaj se jebemu miša. nije ti to valjda prvi auto!? hamo malo let-lampa, žar, fen, upaljač, rukavice, gaće... šta ti ja znam. napravi to i javi nam jesi to sjebo.
vjerovatno ti je nastao problem na drugom grijaču. vruća voda i kad ne bi napravila ništa autu tebe bi odvela u šok-sobu ako bi se spržio njome.
zato, dovedi do hame, on ti je kralj za područje sarajvo-visoko-kalnovik za odleđivanje i čišćenje od napasti na spelvrcnu.
što ba zajebaješ narod, bećo? idi ba to odledi i ne zajebavaj
meni se zaledila voda koja ide kroz motor pa je živ i zdrav
- sffovac
svi imaju slicne probleme
ja sam na pola puta skonto da mi ne zeli zapisavat po staklima, kontam da mi nije nestalo vode, ali onaj na zadnjem staklu radi u dure
i nakon jedno sat vremena stanem da popijem kafu
kad imam sta i da vidim, ona dva hakarata naprijed zaledila totalno, dzaba tecnost, dzaba sto je motor radio 2h, i ja ih ocitim i probam, ali cujem samo pumpu, nema vode ni za lijeka
i tako ostavim ga na suncu jedan sat i kad sam ponovo krenuo na put, procepio sam od sebe
ja sam na pola puta skonto da mi ne zeli zapisavat po staklima, kontam da mi nije nestalo vode, ali onaj na zadnjem staklu radi u dure
i nakon jedno sat vremena stanem da popijem kafu
kad imam sta i da vidim, ona dva hakarata naprijed zaledila totalno, dzaba tecnost, dzaba sto je motor radio 2h, i ja ih ocitim i probam, ali cujem samo pumpu, nema vode ni za lijeka
i tako ostavim ga na suncu jedan sat i kad sam ponovo krenuo na put, procepio sam od sebe
-
skojotovski
a da probas hasima turit, mozda procepi?
idi kod majstora, jadan
idi kod majstora, jadan
-
photo
zaledile su ti se otvori na strcaljkama na haubi. probaj ih procistiti ili cackalicom/iglom ili na neki nacin otopiti. ako pumpica radi, sipa vodu na zadnjem staklu, to je jedino sto se moglo desiti. jos se moglo desiti da ti je puklo crijevo prema prednjim strcaljkama ali cisto sumnjam. ipak provjeri. ako uspijes odcepiti, navece namotaj malo krpice na strcaljke da se zaledi krpa, ne strcaljka.
- beco
Problem se rijesio sam, od sebe. Kako je snijeg padao, clio je osta dva dana u garazi, danas kad sam ga upalio proradi sve. Neko je spomenuo tecnost koju poprskas na sofersajbu i samo se odledi, gdje to ima kupiti, to sam vidio na DSF-u i izgleda pravo dobra stvar.
-
photo
bilo je u interexubeco wrote:Problem se rijesio sam, od sebe. Kako je snijeg padao, clio je osta dva dana u garazi, danas kad sam ga upalio proradi sve. Neko je spomenuo tecnost koju poprskas na sofersajbu i samo se odledi, gdje to ima kupiti, to sam vidio na DSF-u i izgleda pravo dobra stvar.
- chuchumbamayumbe
Je'l se to ne voza po snijegu? hehehbeco wrote:Problem se rijesio sam, od sebe. Kako je snijeg padao, clio je osta dva dana u garazi, danas kad sam ga upalio proradi sve. Neko je spomenuo tecnost koju poprskas na sofersajbu i samo se odledi, gdje to ima kupiti, to sam vidio na DSF-u i izgleda pravo dobra stvar.
- chuchumbamayumbe
Kad se sjetim dok sam vozio Forda Ka, tamo negdje 2000-te. Full oprema. Ali sto mi se najvise svidjalo imao je grijace prednjeg stakla! Zimi upalish grijace, nema struganja i zajebancije, prekrasno.
Ne znam koji proizvodjaci danas nude takve opcije od ovih nasih standardnih (Skoda,...)
Ne znam koji proizvodjaci danas nude takve opcije od ovih nasih standardnih (Skoda,...)
-
ins
Na svakoj iole boljoj pumpi...beco wrote:Problem se rijesio sam, od sebe. Kako je snijeg padao, clio je osta dva dana u garazi, danas kad sam ga upalio proradi sve. Neko je spomenuo tecnost koju poprskas na sofersajbu i samo se odledi, gdje to ima kupiti, to sam vidio na DSF-u i izgleda pravo dobra stvar.
-
ado-šampion
Obrati pažnju kod te tekućine za odleđivanje da bude ISKLJUČIVO Sonax, te tekućine (ako su nekvalitetne) mogu oštetit plastiku i/ili lim, isto kao i nekvalitetna sredstva za pranje stakala. Sonax možeš naći na OMV pumpama, ne znam tačno imaju li taj proizvod. Eto neko reče da ima u Mercatoru.
- mrki62
I meni se desio taj slučaj ( prije par godina ) , najbolje je rješenje da se pusti mašina da radi toliko vremena dok se ne otopi sva tekućina ( led ) , auto ne voziti , jer vožnja hladi motor a ako se auto pusti u leru - sagrije se sve što je pod haubom , pa tako i tekućina za pranje prozora.
Ma nek traje 15 - 20 minuta i sigurno će se led otopiti - u tom vremenu će se čak par puta i ventilator par puta uključiti ( za hlađenje motora ).
Ma nek traje 15 - 20 minuta i sigurno će se led otopiti - u tom vremenu će se čak par puta i ventilator par puta uključiti ( za hlađenje motora ).
- sve na kvadrat
#50 Re: Zaledila se voda za brisace. Sta sada?
Meni se ta tekućina zaledila ima dva dana, poslije posla kući kad dođem pustim da odradi u garaži na leru jedno 45minuta ali ništa. Neće da pročepi. Prije tog zaleđivanja sistem normalno funkcionisao. Šta raditi?