ma vidis da internet kaze da ga ne volibasta sljezove boje wrote:a nije internet?lolita_xx wrote:-JUBA-basta sljezove boje wrote:ko je uopce taj Emir Cocalic?![]()
![]()
koji nick ima?
meni se cini da je ova tema otvorena kako bi se mase upoznale sa likom i djelom doticnog Cocalica
Emir Cocalić objavio rat forumašima: Oni nikoga ne vole!
- lolita_xx
-
basta sljezove boje
to ti je lukava strategijalolita_xx wrote:ma vidis da internet kaze da ga ne volibasta sljezove boje wrote:a nije internet?lolita_xx wrote: -JUBA-
meni se cini da je ova tema otvorena kako bi se mase upoznale sa likom i djelom doticnog Cocalica
- lolita_xx
ima smislabasta sljezove boje wrote:to ti je lukava strategijalolita_xx wrote:ma vidis da internet kaze da ga ne volibasta sljezove boje wrote: a nije internet?
bas sam naivna
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
od rijeci do rijecilolita_xx wrote:zasto???nausnica wrote:A sto je tako??? Ali fakat, ozbiljno pitam, sta mislite zbog cega je tako? To pokusavam odgonetnuti decenijama bez uspjeha....ladyblue18 wrote: A sto se tice toga da nikoga ne volimo svaka mu je na mjestu i to ne samo forumasi vec opcenito ljudi
To da nikoga ne volimo i da spustamo nekoga cim se uzdigne je specificno samo za Sarajevski Kanton.
zato sto ne podnosimo neciji uspjeh, a svakom neuspjehu se radujemo...
zato sto pojedinci imaju dosadan i monoton zivot, od kojeg nista nisu uradili, sekunde, minute i dani im idu u nepovrat ispijajuci kafe.. a iz svega toga se stvara ljubomora i zavist prema onima koji su postigli vise..
nazalost ali tako je...
- Skyfox
Odlicno sazetoladyblue18 wrote:od rijeci do rijecilolita_xx wrote:zasto???nausnica wrote: A sto je tako??? Ali fakat, ozbiljno pitam, sta mislite zbog cega je tako? To pokusavam odgonetnuti decenijama bez uspjeha....
To da nikoga ne volimo i da spustamo nekoga cim se uzdigne je specificno samo za Sarajevski Kanton.
zato sto ne podnosimo neciji uspjeh, a svakom neuspjehu se radujemo...
zato sto pojedinci imaju dosadan i monoton zivot, od kojeg nista nisu uradili, sekunde, minute i dani im idu u nepovrat ispijajuci kafe.. a iz svega toga se stvara ljubomora i zavist prema onima koji su postigli vise..
nazalost ali tako je...
- lolita_xx
postoje i pozitivne kritike i mislim da ima ljudi koji su ih zasluzili 
i kod nas je problem sto ne znamo kritikovat pravilno, kad nemamo argumenata onda udaramo po izgledu, po babi, po mami, po mjestu rodjenja, i na kraju to ne bude vise kritika nego odvratno pljuvanje...
i kod nas je problem sto ne znamo kritikovat pravilno, kad nemamo argumenata onda udaramo po izgledu, po babi, po mami, po mjestu rodjenja, i na kraju to ne bude vise kritika nego odvratno pljuvanje...
-
susc_ovjek
Ako se neko pronashao u ovome da je ljubomoran na neciji uspjeh, da zavidi nekome pa ga zato taj neko nervira, to je njegov problem!!!
Moj nije sigurno.
Fazon je u tome shto svaka javna licnost mora imati dio 'publike' koja ga voli i dio koja ne.
U mom slucaju Cocalic je pravo iritantna osoba, pravo me iritira kad ga cujem na na RSG. U principu, nervira me bilo ko ko se hvali, u cijem glasu osjetim da je on neshta iznad svih, a koji se tek popisho na radio i misli da je uradio sve shto treba i da nema boljeg. Senad Hadzifejzovic (nije se tek popishao, ali se hvali), isto!
Ko me ne nervira? Ne nervira me niti jedan voditelj sa radija Sarajevo. Ne nervira me Danis Tanovic, ne nervira me Ivica Osim (on nikad nije reko da ga cijeli svijet trazi za trenera), ne nervira me niti jedan bivsi ni sadasnji clan Pushenja... ne nervira me Djuro, ma puno njih mene ne nervira i ponosan sam shto smo iz istog grada....
Moj nije sigurno.
Fazon je u tome shto svaka javna licnost mora imati dio 'publike' koja ga voli i dio koja ne.
U mom slucaju Cocalic je pravo iritantna osoba, pravo me iritira kad ga cujem na na RSG. U principu, nervira me bilo ko ko se hvali, u cijem glasu osjetim da je on neshta iznad svih, a koji se tek popisho na radio i misli da je uradio sve shto treba i da nema boljeg. Senad Hadzifejzovic (nije se tek popishao, ali se hvali), isto!
Ko me ne nervira? Ne nervira me niti jedan voditelj sa radija Sarajevo. Ne nervira me Danis Tanovic, ne nervira me Ivica Osim (on nikad nije reko da ga cijeli svijet trazi za trenera), ne nervira me niti jedan bivsi ni sadasnji clan Pushenja... ne nervira me Djuro, ma puno njih mene ne nervira i ponosan sam shto smo iz istog grada....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Jedno je imati misljenje, drugo je znati prezentirati ga...lolita_xx wrote:postoje i pozitivne kritike i mislim da ima ljudi koji su ih zasluzili
Meni recimo smeta kad se za nekog kaze da je elokventan, a ta osoba komparira "mentalni" u "mentalniji" ili tvrdi da Family Day nema adekvatan prijevod na nas jezik. JA to kazem, meni kazu TI SI LJUBOMORNA ... ti pokusas dalje dati argumente, citirati tu osobu i objasniti sta ti i zasto smeta, opet ispadnes antipatriota, i onda imas dvije opcije> il pljunuti mahalski ili odustati od rasprave...
- lolita_xx
nisam rekla da meni nije iritantan...vec pricam o cudnoj pojavi u nasem drustvu. nisi ti ljubomoran, ali ako pogledas nacin na koji se drugi kritikuju i na osnovu cega se kritikuje, shvatis da neki jesu...susc_ovjek wrote:Ako se neko pronashao u ovome da je ljubomoran na neciji uspjeh, da zavidi nekome pa ga zato taj neko nervira, to je njegov problem!!!
Moj nije sigurno.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Ne znam odakle konstatacija da se Cocalic "tek popisao" na radio jer ako se to za nekoga moze rec za njega sigurno ne moze.
Covjek 11,12 godina radi na RSG-u,ima emisiju svoju ponedjeljkom za koju ja mogu garantovat da je jedna od najslusanijih na podrucju federacije mozda i BiH jer sam prije godinu radili ispitivanja i ankete i ubjedljivo je pobjedila.
Ja mislim da ipak moras imat nesto da bi uspio ljude prikovat da svakog ponedjeljka slusaju bas tvoju emisiju, ne moze se rec da ne zna jer zna.
I to sto on kaze za sebe da je najtrazeniji ne bih smatrala narcisoidnoscu vec covjek kao sto rece brine samo o sebi i zna koliko vrijedi, on je od sebe uspio napraviti svojevrsno instituciju.
I tako i treba da se svako ponasa, brini o sebi pometi prvo ispred svojih vrata a onda pricaj o drugom.
Uvijek nista nase ne valja, al svi ti ljudi su nesto radili i nesto postigli. Borili se za sebe u zivotu dok drugi samo pricaju on ne valja,ona ne valja,ono ne valja...pa brate bujrum ko je kome ikad branio da se bori za sebe i izgradjuje? Niko nikad al valja dic zadnjicu al ko ce to...ihh necemo tako nidokle.
Covjek 11,12 godina radi na RSG-u,ima emisiju svoju ponedjeljkom za koju ja mogu garantovat da je jedna od najslusanijih na podrucju federacije mozda i BiH jer sam prije godinu radili ispitivanja i ankete i ubjedljivo je pobjedila.
Ja mislim da ipak moras imat nesto da bi uspio ljude prikovat da svakog ponedjeljka slusaju bas tvoju emisiju, ne moze se rec da ne zna jer zna.
I to sto on kaze za sebe da je najtrazeniji ne bih smatrala narcisoidnoscu vec covjek kao sto rece brine samo o sebi i zna koliko vrijedi, on je od sebe uspio napraviti svojevrsno instituciju.
I tako i treba da se svako ponasa, brini o sebi pometi prvo ispred svojih vrata a onda pricaj o drugom.
Uvijek nista nase ne valja, al svi ti ljudi su nesto radili i nesto postigli. Borili se za sebe u zivotu dok drugi samo pricaju on ne valja,ona ne valja,ono ne valja...pa brate bujrum ko je kome ikad branio da se bori za sebe i izgradjuje? Niko nikad al valja dic zadnjicu al ko ce to...ihh necemo tako nidokle.
-
susc_ovjek
Znal neko kol'ko covjek tacno radi, pa da se izvinem ovako javno shto sam reko 'tek se popisao'.
Chuj jednu stvar, i Lepa Brena je bila najslusanija...
Chuj jednu stvar, i Lepa Brena je bila najslusanija...
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
aha, aha - raspitala sam se prisjetila, u takvoj sam zivotnoj situaciji da rijetko slusam radio posljednjih godina, plus jos sam ga pomijesala sa jednim drugim voditeljem, koji se cini mi se isto zove Emir, na cijem je kvizu moja prijateljica dobila neke nagrade prije dvije godine 
nekoliko puta sam slusala neke njegove emisije - intervju sa Benjom Filipovicem i cini mi se sa onim direktorom Plive, kao i neku emisiju gdje se javljaju slusaoci da kukaju o svemu i svacemu
ima lijep, privlacan i jako zavodljiv glas
, ne grijesi - govori pravilno, ne pravi gramaticke greske i nema iritantnog naglaska. ove emisije sto sam ih slusala nisu bile dosadne, buduci da sam ih preslusala do kraja. znao je, ponekad, biti grub prema nekim ljudima koji su zvali u program - sjecam se da je jednu djevojku koja se javila za nekakvu muzicku zelju iskoristio za neku pricu, tako da nije trazila muzicku uopce, pa je ponovo nazvala a on je ukinuo
isto tako, prica se da ukine raju koja opsuje u eteru (ovo cuh sad od prijatelja
).
dakle, ocito ima karaktera. gledala sam i ovaj intervju koji je napravio Mimo. mislim, ok prica. sad, kakav je on i je li ovakav, onakav, uobrazen itd... mozda i jeste, ali moze mu se, vala
eto, tako
nekoliko puta sam slusala neke njegove emisije - intervju sa Benjom Filipovicem i cini mi se sa onim direktorom Plive, kao i neku emisiju gdje se javljaju slusaoci da kukaju o svemu i svacemu
ima lijep, privlacan i jako zavodljiv glas
dakle, ocito ima karaktera. gledala sam i ovaj intervju koji je napravio Mimo. mislim, ok prica. sad, kakav je on i je li ovakav, onakav, uobrazen itd... mozda i jeste, ali moze mu se, vala
eto, tako
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Za koliko kompanija radi?
Slusao sam radio i prije rata pa si mi zato mali smrdo. Ne cuh nikada Sasu Savica da se kurci za koliko je kompanija radio, a poznavala ga je cijela ex Yu. Zato ga i jesu svi voljeli. Ti jesi najbolji, no u vrijeme kada jedan od ``top`` sportskih novinara postane to sa trgovackom skolom i naknadno polozenim ispitima - ne cudi me.
Poenta: da te neko ne gura nebi bio to sto jesi.
p.s. nemam nista protiv oce u stvari ali ne moze on prozivati prvi balkanski reality show tj. forum ciji sam ponositi clan vec sedmu godinu. Pakas
Slusao sam radio i prije rata pa si mi zato mali smrdo. Ne cuh nikada Sasu Savica da se kurci za koliko je kompanija radio, a poznavala ga je cijela ex Yu. Zato ga i jesu svi voljeli. Ti jesi najbolji, no u vrijeme kada jedan od ``top`` sportskih novinara postane to sa trgovackom skolom i naknadno polozenim ispitima - ne cudi me.
Poenta: da te neko ne gura nebi bio to sto jesi.
p.s. nemam nista protiv oce u stvari ali ne moze on prozivati prvi balkanski reality show tj. forum ciji sam ponositi clan vec sedmu godinu. Pakas
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ma nije tako, fazon je da je javni radnik i da mu se ne moze.Kuzis?Bea_Trix wrote: sad, kakav je on i je li ovakav, onakav, uobrazen itd... mozda i jeste, ali moze mu se, vala
eto, tako
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
ma kontam ja to, ali mislila sam reci da frajer prvo ima takav gard da stalno izgleda malo umisljeno, a znam jos takvih ljudi. jednostavno, ima takvu auru.horns&drums wrote:Ma nije tako, fazon je da je javni radnik i da mu se ne moze.uzis?Bea_Trix wrote: sad, kakav je on i je li ovakav, onakav, uobrazen itd... mozda i jeste, ali moze mu se, vala
eto, tako
a drugo, mislila sam reci da zaista, bez obzira kako i sta uradio u tim svojim emisijama (za neke skandale nikad nisam cula) ljudi se opet vracaju, slusaju, zovu - ocito neku karizmu ima. pa mu se "moze" (naravno, uvjetno) nekad i ukinut nekog sirotanera
- lolita_xx
ladyblue18 wrote:Ne znam odakle konstatacija da se Cocalic "tek popisao" na radio jer ako se to za nekoga moze rec za njega sigurno ne moze.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
...Što se tiče Emirovog rada,mislim da mogu reć koju ,kao bivši radijski radnik..Ovako,što se tiče zanatskog dijela,ima kvalitetan glas,uvježban je i opstaje već podosta dugo,što je samo po sebi već vrijedno poštovanja.lolita_xx wrote:ladyblue18 wrote:Ne znam odakle konstatacija da se Cocalic "tek popisao" na radio jer ako se to za nekoga moze rec za njega sigurno ne moze.
Emisije kolažnog tipa koje vodi ne zahtijevaju posebnu naobrazbu slušalaca,da bi se recimo ,razumjela neka tema.Uz to,emisije mu se odlikuju vedrinom i dinamičnošću,pa je logično i da je pristojno plaćen i tražen--još uvijek.
Posao voditelja je iznimno zahtjevan,i psihički jako naporan,jer stavlja radnika na udarnu liniju reakcija slušateljstva,bez obzira na činjenicu,da voditelji najčešće nisu niti autori emisija niti kreiraju uređivačku politiku.
Popularnost trivijalnih emisija donosi zaradu,a samo naše kritikovanje površnosti i senzacionalizma donosi samo povećanu sujetu kod istih tih ljudi koji vode emisije.Elem,svakome godi popularnost,a ako je neko popularan i stvarno dobro radi,naravno da će time kod ljudi pobudit zavist i nalaženje "dlake u jajetu".Meni lično ne odgovara ,recimo,Emirova konstantno ista intonacija glasa,što iritira dosta ljudi kad slušaju(u smislu:"Što se ovaj nafur"o!!).Za voditelje njegova tipa ,dobro je da rade više potpuno različitih projekata kako ne bi upali u kolotečinu.
Što se tiče kritika na račun forumaša,zlobne i neargumentirane ne uzimam za ozbiljno,jer zaista se ovdje recimo ,ima šta naći i pročitati,i vidi se da ljudi ulažu podosta vijuga da napišu koju pametnu.Onaj ko koristi forum u svrhu pljuvanja,nek izvoli,može dok Zoom spava il je bolestan,a onda ima šut kartu il od admin.ili ignor od raje.
- lolita_xx
zoom nas uvijek vididr.gog wrote:...Što se tiče Emirovog rada,mislim da mogu reć koju ,kao bivši radijski radnik..Ovako,što se tiče zanatskog dijela,ima kvalitetan glas,uvježban je i opstaje već podosta dugo,što je samo po sebi već vrijedno poštovanja.lolita_xx wrote:ladyblue18 wrote:Ne znam odakle konstatacija da se Cocalic "tek popisao" na radio jer ako se to za nekoga moze rec za njega sigurno ne moze.
Emisije kolažnog tipa koje vodi ne zahtijevaju posebnu naobrazbu slušalaca,da bi se recimo ,razumjela neka tema.Uz to,emisije mu se odlikuju vedrinom i dinamičnošću,pa je logično i da je pristojno plaćen i tražen--još uvijek.
Posao voditelja je iznimno zahtjevan,i psihički jako naporan,jer stavlja radnika na udarnu liniju reakcija slušateljstva,bez obzira na činjenicu,da voditelji najčešće nisu niti autori emisija niti kreiraju uređivačku politiku.
Popularnost trivijalnih emisija donosi zaradu,a samo naše kritikovanje površnosti i senzacionalizma donosi samo povećanu sujetu kod istih tih ljudi koji vode emisije.Elem,svakome godi popularnost,a ako je neko popularan i stvarno dobro radi,naravno da će time kod ljudi pobudit zavist i nalaženje "dlake u jajetu".Meni lično ne odgovara ,recimo,Emirova konstantno ista intonacija glasa,što iritira dosta ljudi kad slušaju(u smislu:"Što se ovaj nafur"o!!).Za voditelje njegova tipa ,dobro je da rade više potpuno različitih projekata kako ne bi upali u kolotečinu.
Što se tiče kritika na račun forumaša,zlobne i neargumentirane ne uzimam za ozbiljno,jer zaista se ovdje recimo ,ima šta naći i pročitati,i vidi se da ljudi ulažu podosta vijuga da napišu koju pametnu.Onaj ko koristi forum u svrhu pljuvanja,nek izvoli,može dok Zoom spava il je bolestan,a onda ima šut kartu il od admin.ili ignor od raje.
- Comrad
Mene je u onoj emisiji vise iritirao Mimo. I sa svakim, ali bas svakim hebenim gostom on mora popricati o derbiju, te kako on navija za Zelju, ovaj drugi za Sarajevo te on ce nesto, ovako, onako, sta me boli qrac...vodi tu glupu emisiju
Najgore sto nekada bude neki zanimljiv gost, pa moram gledati emisiju, a u isto vrijeme mi se i ne gleda zbog doticnog voditelja 
- lolita_xx
on svakog zanimljivog gosta ucini nezanimljivimComrad wrote:Mene je u onoj emisiji vise iritirao Mimo. I sa svakim, ali bas svakim hebenim gostom on mora popricati o derbiju, te kako on navija za Zelju, ovaj drugi za Sarajevo te on ce nesto, ovako, onako, sta me boli qrac...vodi tu glupu emisiju![]()
Najgore sto nekada bude neki zanimljiv gost, pa moram gledati emisiju, a u isto vrijeme mi se i ne gleda zbog doticnog voditelja
previse sebe eksponira...