Prijedlog : 100 hektara Bosne i Hercegovine-multinacionalne
- nerko13
mi bosanci i hercegovci svih profesij, konfesija i boje ociju i kose bi se jebavali na 100 hektara a prepustili bi seljacima, sandzama, krajisnicima (cro-krajina) i ostaloj bagri onu svu ljepotu, kulturu i prirodne blagodati bosne i hercegovine....
ideja je propalitet...
ili sve ili nista....... jednostavno treba odbraniti zemlju od onih koji ju ne zele.... a ne da nam bas ti i takvi koji ne zele ovu bih kroje kapu...
100 hektara mozemo njima dati, ovo je nase a ne njihovo.......
ideja je propalitet...
ili sve ili nista....... jednostavno treba odbraniti zemlju od onih koji ju ne zele.... a ne da nam bas ti i takvi koji ne zele ovu bih kroje kapu...
- nerko13
fixer wrote:nerko pocetak je 100 hektara. cim se podignemo funkcionalnu drzavu idemo se siriti. ovo ej zacetak sna o velikoj bosni i hercegovini. do tokia
do tokija.... ???
ja sam samo za to da ostane kakva i jeste i da se rijesimo ovog balkanskog sljama koji se slegao u krilo bosne i hercegovine..... meni je to pocetak, a snove o tokiju cemo ostaviti drugima... zar nije pravedno i ljudski.....
svako uzme svoje a nama neka ostavi ono sto je nase, jer bih nikada i nije bila tudja, nego uvijek samo bosanska i hercegovacka.......
- spreca
Kolumbo de ba smirise dosta vise otkrivanja novih teritorija
Znam ja vas prvo malu drzavu a onda se nacnu invazije npr.na republiku ne postojecu i tamo izvrsite genocid i etnicko ciscenje ,znam ja vas jebo vas patak banjalucki
- gospodar kuglastih munja
Mogu li i sandzaklije u ekipu, posto nisu bosanci-hercegovci ?
-
apoliticni_politikant
Vozdra Harise.nerko13 wrote:mi bosanci i hercegovci svih profesij, konfesija i boje ociju i kose bi se jebavali na 100 hektara a prepustili bi seljacima, sandzama, krajisnicima (cro-krajina) i ostaloj bagri onu svu ljepotu, kulturu i prirodne blagodati bosne i hercegovine....
ideja je propalitet...
100 hektara 100 hektara, ali prave, normalno organizirane drzave. Nakon sto nam pocnu cvjetati ruze, krenucemo u ekspanziju. Prvo teritorijalnu a zatim i demografsku. Prvo cemo vlasnicima zemlje do nase ponuditi da je uknjize i zk knjige nase drzave cistih Bosanaca i Hercegovaca. I dalje ce ostati vlasnici, ali ce i na njihovoj zemlji vrijediti nasi zakoni. Nista necemo raditi nasilnim putem, a vojnu zastitu trazit cemo od NATO saveza, cija cemo clanica postati odmah nakon osnivanja. SAA cemo takodjer potpisati odmah, a nakon pola godine postati i punopravni clan EU.
Policiju cemo iznajmiti od zemalja EU, ciji ce zasluzni policajci dolaziti na nagradni angazman u zemlju istinskih Bosanaca i Hercegovaca.
Neko se ponudio za sekretara saveza, pa samo da napomenm
Sergej Barbaraz predsjednik saveza, nakon sto zavrsi igracku karijeru.
IMANUEL KANT (Utopija, ali dobra )
POTPISUJEM, I PREDLAZEM I ZVANICNI POZDRAV .....
POZDRAV DOMOVINI
-
gradjani svijeta
Apsolutno podrzavam ideju - i vjerujem da nas ipak ima mnogo slicnih koji znamo da su svi ljudi isti, samo ih ima dobrih i onih malo manje dobrih.
-
Homer_Simpson
Dobra ideja...
Ajmo mod. ovo na stiky pa da se zakotrlja
Treba(mo) napravit fondaciju
Treba(mo) nac kvalitetan komad zemlje (odustat od tromedje)
Treba(mo) organizovat ekonomiju
Treba(mo) organizovat neku vrstu Pariske komune
.....
Treba(mo) se probudit,pa otic na poso (koji radimo na crno) ili fax (od kojeg nemamo fajde),pa u povratku kuci platit namirnice i racune,usput nasut poskupjelo gorivo gledajuci Sanadera sa bilborda...
Ajmo mod. ovo na stiky pa da se zakotrlja
Treba(mo) napravit fondaciju
Treba(mo) nac kvalitetan komad zemlje (odustat od tromedje)
Treba(mo) organizovat ekonomiju
Treba(mo) organizovat neku vrstu Pariske komune
.....
Treba(mo) se probudit,pa otic na poso (koji radimo na crno) ili fax (od kojeg nemamo fajde),pa u povratku kuci platit namirnice i racune,usput nasut poskupjelo gorivo gledajuci Sanadera sa bilborda...
- Fair Life
#41 Re: Prijedlog : 100 hektara Bosne i Hercegovine-multinaciona
U miraz da donesu barem dunum zemlje... makar u saksijama.DobroJutroKolumbo wrote:... pa kad ovi vide kako nam je fino , pogotovo mladi , svi ce htjeti kod nas...![]()
![]()
Eh , da vidimo , gdje je ta tromedja...???
-
mostarac
sa bosnom i hercegovinom i svim nesigurnim i necivilizovanim drzavama treba prekinuti sve diplomatske odnose, osim kad im preko grane budemo prebacivali smeceencian wrote:tuspas mene!
samo jedan zahtjev, ako vec necemo u SA, moze li nam ambasada biti tamo, a ja cu biti ambasador?
- DobroJutroKolumbo
Tako je mostarac , samo necemo im prebacivati smece, jer cemo mi biti ekoloska drzava u drzavi...Kod nas ce svi lijepo , smece reciklirati , plastika , karton , staklo...mostarac wrote:sa bosnom i hercegovinom i svim nesigurnim i necivilizovanim drzavama treba prekinuti sve diplomatske odnose, osim kad im preko grane budemo prebacivali smeceencian wrote:tuspas mene!
samo jedan zahtjev, ako vec necemo u SA, moze li nam ambasada biti tamo, a ja cu biti ambasador?
- DobroJutroKolumbo
dobro jutro, shalom, hvaljen isus i marija, pomoz bog , Sabahairola...nemoj u startu da pravis nekoga ugrozenim...Moras sve ovo fino izgovoriti u pozdravu...seka wrote:dobro jutro, shalom, hvaljen isus i marija, pomoz bogDobroJutroKolumbo wrote:E zato da bude "nicija zemlja" , pa cemo ih postaviti u 100-godisnje razmisljane ciji zakoni vaze za nas...i dok se oni dogovore , mi cemo biti Hong Kong 2?luciferino wrote: Ima, ima, ne sekiraj se, taman dovoljno za 100 hektara.![]()
Ideja ti je odlična Kolumbo. A što baš mora biti na tromeđi? Da bi se zadovoljile formalnosti? Simbolika? Pa bolje naći dobar komad plodne zemlje, a poželjan je i vodeni tok. Nemoj samo da bude kamen na kamenu.![]()
![]()
![]()
Na sve sam mislio...
![]()
kineze za nisko/visokogradnjusve rucni rad
Ja bi jos dodao Kineski i Japanski pozdrav po potrebi i neki Mexicki ili Latino Americki : Orale , que pasa Hombre...
Orale , que pasa Hombre/Chikita... ovo ujedno predlazem, za drzave nam unutar drzave , unutar drzavni pozdrav ...
- DobroJutroKolumbo
#46 Re: Prijedlog : 100 hektara Bosne i Hercegovine-multinaciona
Ali, obradive...Fair Life wrote:U miraz da donesu barem dunum zemlje... makar u saksijama.DobroJutroKolumbo wrote:... pa kad ovi vide kako nam je fino , pogotovo mladi , svi ce htjeti kod nas...![]()
![]()
Eh , da vidimo , gdje je ta tromedja...???