Politicar, a da lici na nesto!?!!
- bijelo_dugme
valjda ce sva tri naroda svatit jednom da vako neidem nikud i izabrat SDP i druge stranke bez nacionalizma!
- jeza u ledja
Al mislim taj Halilovic je stvarno dno dna. Ono ne znam gdje bi ga svrstao, mene podsjeca na Muniba Usanovica.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
bijelo_dugme wrote:valjda ce sva tri naroda svatit jednom da vako neidem nikud i izabrat SDP i druge stranke bez nacionalizma!
-
gumifufna
Sta mislis da narod na selu cita Avaz ili bilo koje druge novine?ZZZlica wrote:Previše se u ovoj napaćenoj zemlji čita jedno obično smeće od novina kao što je Avaz... rezultat toga je ova situacija u BiH... uspjeli su - kod nekih - da demoniziraju Zlatka Lagumdžiju (nakon što je proglašen "ličnošću godine" za vlasti Alijanse), godinama već njegovo ime se pominje bar na 5 mjesta u negativnom kontekstu, preko razno-raznih Sejfudina, Mirnesa i sličnih luzera na platnim listama kriminalaca, jah, eto Lagumdžija je osnovni problem ove zemlje... te "narcisoidan" (znači "zaljubljen u samog sebe", tj. svoj odraz), te "staljinističke metode" u SDP-u... pogledajte malo sajt SDP-a, sve javno i transparentno... uz to, imaju najveću koncentraciju kvalitetnih "mladih lavova" od svih BH stranaka... Lagumdžija je, priznat ćete, okupio sjajnu ekipu saradnika i stranačkih kolega (pogledajte biografije), on se nije okružio mediokritetima i klimoglavcima, nego mladim i obrazovanim ljudima. Eh sad, pitanje... Kako je to postigao? da nije možda svojom "narcisoidnošću" i "staljinisičkim metodama"?
Gleda se dnevnik i 60 minuta a ne bih reko da je Bakir Avazov igrac.
-
piskerernest
pa čuje narod na selu od hodža i svećenika da je sdp komunistička stranka.gumifufna wrote:Sta mislis da narod na selu cita Avaz ili bilo koje druge novine?ZZZlica wrote:Previše se u ovoj napaćenoj zemlji čita jedno obično smeće od novina kao što je Avaz... rezultat toga je ova situacija u BiH... uspjeli su - kod nekih - da demoniziraju Zlatka Lagumdžiju (nakon što je proglašen "ličnošću godine" za vlasti Alijanse), godinama već njegovo ime se pominje bar na 5 mjesta u negativnom kontekstu, preko razno-raznih Sejfudina, Mirnesa i sličnih luzera na platnim listama kriminalaca, jah, eto Lagumdžija je osnovni problem ove zemlje... te "narcisoidan" (znači "zaljubljen u samog sebe", tj. svoj odraz), te "staljinističke metode" u SDP-u... pogledajte malo sajt SDP-a, sve javno i transparentno... uz to, imaju najveću koncentraciju kvalitetnih "mladih lavova" od svih BH stranaka... Lagumdžija je, priznat ćete, okupio sjajnu ekipu saradnika i stranačkih kolega (pogledajte biografije), on se nije okružio mediokritetima i klimoglavcima, nego mladim i obrazovanim ljudima. Eh sad, pitanje... Kako je to postigao? da nije možda svojom "narcisoidnošću" i "staljinisičkim metodama"?
Gleda se dnevnik i 60 minuta a ne bih reko da je Bakir Avazov igrac.
- bijelo_dugme
horns&drums wrote:bijelo_dugme wrote:valjda ce sva tri naroda svatit jednom da vako neidem nikud i izabrat SDP i druge stranke bez nacionalizma!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
e sto me nasmija...
-
basta sljezove boje
ZZZlica wrote:SDP, kao jedina stvarna multietnička opcija u BiH, tj. Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, Damir Hadžić, Denis Bećirević, Jasmin Imamović, sviju ih, brate, lijepo vidjeti i čuti

-
mostarac
de malo povuci rucnu, nije predizborni skupZZZlica wrote:Previše se u ovoj napaćenoj zemlji čita jedno obično smeće od novina kao što je Avaz... rezultat toga je ova situacija u BiH... uspjeli su - kod nekih - da demoniziraju Zlatka Lagumdžiju (nakon što je proglašen "ličnošću godine" za vlasti Alijanse), godinama već njegovo ime se pominje bar na 5 mjesta u negativnom kontekstu, preko razno-raznih Sejfudina, Mirnesa i sličnih luzera na platnim listama kriminalaca, jah, eto Lagumdžija je osnovni problem ove zemlje... te "narcisoidan" (znači "zaljubljen u samog sebe", tj. svoj odraz), te "staljinističke metode" u SDP-u... pogledajte malo sajt SDP-a, sve javno i transparentno... uz to, imaju najveću koncentraciju kvalitetnih "mladih lavova" od svih BH stranaka... Lagumdžija je, priznat ćete, okupio sjajnu ekipu saradnika i stranačkih kolega (pogledajte biografije), on se nije okružio mediokritetima i klimoglavcima, nego mladim i obrazovanim ljudima. Eh sad, pitanje... Kako je to postigao? da nije možda svojom "narcisoidnošću" i "staljinisičkim metodama"?
- horns&drums
Bjezi ba Copicu, vidi ga
:D:D Nema ga na planeti ni na mapi ( i neka tako i ostane
:D:D:D:D )

- horns&drums
U stvari, zajebo sam se
:D:D

-
vladirad
Svi zaboravili na Mirnesa ? 
A sad iskreno SDP je jedina gradjanska opcija u ovoj drzavi, mislio sam da i stranka za BiH naginje gradjanskoj opciji al sam se grdno pravario. Pored SDP-a bi jos izdvojio ovu Lijanovicevu stranku radom za boljitak, i SDU koji je prakticno dio SDP-a koji je protiv Zlaje.
A sad iskreno SDP je jedina gradjanska opcija u ovoj drzavi, mislio sam da i stranka za BiH naginje gradjanskoj opciji al sam se grdno pravario. Pored SDP-a bi jos izdvojio ovu Lijanovicevu stranku radom za boljitak, i SDU koji je prakticno dio SDP-a koji je protiv Zlaje.
-
Umjetnik a
meni se nešto sviđa Mirsad Kebo
-
piskerernest
sdp nije idealna stranaka,daleko od toga,ali za one koji su prije svega građani bih pa onda pripadnici nacija nema druge relevantne opcije
-
kajman
#44 Re: Politicar, a da lici na nesto!?!!
sine u BiH postoje dvije opcije: za BiH i protiv BiH. Stavljas rame uz rame pogresne ljude. Dodika npr. mozes komotno uz Ratka Mladica..Zato sine ne lupetaj. Ili si Bosanki nacionalista, ili si pristalica onih koji hoce da je pocijepaju i rasture.Falsh Gordon wrote:Pozdrav svima ....
Zanima me misljenje forumasa o tom koja politicka opcija predstavlja alternativu trenutnom naci-on-alistickom kolu u koji su se uhvatili Dodici, Silajdzici, ..... i slicne 'moralne (pa sve ostalo) nule' !!!!
Znaci dajte imena politicara za koje smatrate da vrijede vise od ostalih, i kratko objasnjenje zasto tako mislite.
Znam da tema nije laka ... ali nije ni situacija nista bolja!!!
- elixiaboy
#46 Re: Politicar, a da lici na nesto!?!!
pa ti je rasturas svojim nacionalizmomkajman wrote:sine u BiH postoje dvije opcije: za BiH i protiv BiH. Stavljas rame uz rame pogresne ljude. Dodika npr. mozes komotno uz Ratka Mladica..Zato sine ne lupetaj. Ili si Bosanki nacionalista, ili si pristalica onih koji hoce da je pocijepaju i rasture.Falsh Gordon wrote:Pozdrav svima ....
Zanima me misljenje forumasa o tom koja politicka opcija predstavlja alternativu trenutnom naci-on-alistickom kolu u koji su se uhvatili Dodici, Silajdzici, ..... i slicne 'moralne (pa sve ostalo) nule' !!!!
Znaci dajte imena politicara za koje smatrate da vrijede vise od ostalih, i kratko objasnjenje zasto tako mislite.
- jeza u ledja
#47 Re: Politicar, a da lici na nesto!?!!
ja mislim da ti stavljas rame uz rame pogresne ljude jer nisi sposoban sabrati 2 i 2. dodika mozes komotno uz silajdzica.kajman wrote:sine u BiH postoje dvije opcije: za BiH i protiv BiH. Stavljas rame uz rame pogresne ljude. Dodika npr. mozes komotno uz Ratka Mladica..Zato sine ne lupetaj. Ili si Bosanki nacionalista, ili si pristalica onih koji hoce da je pocijepaju i rasture.Falsh Gordon wrote:Pozdrav svima ....
ili si nacionalista ili nisi. to sto ti mislis da je tvoj nacionalizam bolji od necijeg drugog ne cudi, jer je upravo definicija nacionalizma uzdizanje svoje nacije iznad drugih.
i obrati paznju na rijecnik
-
Falsh Gordon
Kajmane! Ti mora da si jako iskusan kad me nazivas sinom mada se to ne vidi iz tvojih stavova ... koji su vise balavi nego bilo sta drugo.
nego da se vratimo temi!
koliko vidim opcije su nenacionalisticke i mislim da to nije nista novo.
samo je pitanje kako nadjacati nacionalisticko-fasisticke stranke!?? da li je to ... kolalicija sa zajednickim programom ili neki drugi oblik saradnje.
Ne vidim zasto SDP, LDS, BPS, SDU, RzB svako u drugom resoru, ne bi pokusali stvoriti antinacionalisticki blok koji bi ujedinio sve ovakve opcije cija bi osnovna misija bila pridobijanje gradjane sa sve tri strane i ostale. prednost ovakvog pristupa bi bio potencijalno vece glasacko tijelo koje nije ograniceno na pomenute retrogradne stranke. Znaci pitanje je koje sve stanke programski i kadrovski mogu biti unutar bloka i kako isti afirmirati u cijeloj BiH... ?????
nego da se vratimo temi!
koliko vidim opcije su nenacionalisticke i mislim da to nije nista novo.
samo je pitanje kako nadjacati nacionalisticko-fasisticke stranke!?? da li je to ... kolalicija sa zajednickim programom ili neki drugi oblik saradnje.
Ne vidim zasto SDP, LDS, BPS, SDU, RzB svako u drugom resoru, ne bi pokusali stvoriti antinacionalisticki blok koji bi ujedinio sve ovakve opcije cija bi osnovna misija bila pridobijanje gradjane sa sve tri strane i ostale. prednost ovakvog pristupa bi bio potencijalno vece glasacko tijelo koje nije ograniceno na pomenute retrogradne stranke. Znaci pitanje je koje sve stanke programski i kadrovski mogu biti unutar bloka i kako isti afirmirati u cijeloj BiH... ?????
- ZZZlica
Svetozar Pudarić je bio šampion predratne Kviskotekejasko_ba wrote:19. PUDARIĆ SVETOZAR
prosle sedmice cini mi na Centralnom dnevniku je bio ovaj tip...svaka mu cast, da je vise ovakvih ljudi
vjerujte mi da neznam nista vise o ovome covjeku, al prvi dojam je odlican
inace, zeljko the king moj izbor
(preuzeto sa sajta SDP-a)
Rođen 1959. godine u Sarajevu, VSS arheolog. Na Općim izborima u BiH 2006. godine, je izabran za poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo i delegata Doma naroda u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu - odsijek za arheologiju, Univerziteta u Beogradu. Radio je od 1984 do 1993. godine u Zavodu za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa BiH. Od 1997. godine radio je na odgovornim mjestima u Glavnom odboru SDP BiH, od 1997 do 2002. godine, obavljao je dužnost sekretara za informiranje SDP-a BiH, a od 2002.-2007. generalnog sekretara SDP BiH. Od 2001. do 2002. godine je radio u kabinetu predsjednika Federacije BiH na mjestu šefa kabineta. Izabran je 2002. godine za poslanika Skupštine Kantona Sarajevo i delegata Doma naroda FBiH, kad je obnašao funkciju predsjednika Kluba delegata SDP BiH. Trenutno je zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.