Politicar, a da lici na nesto!?!!
-
Falsh Gordon
#1 Politicar, a da lici na nesto!?!!
Pozdrav svima ....
Zanima me misljenje forumasa o tom koja politicka opcija predstavlja alternativu trenutnom naci-on-alistickom kolu u koji su se uhvatili Dodici, Silajdzici, ..... i slicne 'moralne (pa sve ostalo) nule' !!!!
Znaci dajte imena politicara za koje smatrate da vrijede vise od ostalih, i kratko objasnjenje zasto tako mislite.
Znam da tema nije laka ... ali nije ni situacija nista bolja!!!
Zanima me misljenje forumasa o tom koja politicka opcija predstavlja alternativu trenutnom naci-on-alistickom kolu u koji su se uhvatili Dodici, Silajdzici, ..... i slicne 'moralne (pa sve ostalo) nule' !!!!
Znaci dajte imena politicara za koje smatrate da vrijede vise od ostalih, i kratko objasnjenje zasto tako mislite.
-
Ffff
#4 Re: Politicar, a da lici na nesto!?!!
Falsh Gordon wrote:Pozdrav svima ....
ovdje vise nije poenta u (ne)kvalitetu politicara, nego u zatupljenosti naroda... ko god da dodje, skontace kakvom stokom vlada, pa ce se osiliti i pored najboljih namjera... primjer: SDP - po meni, jedina opcija koja moze uraditi nesto pozitivno... ali dok god je na kormilu onaj koji je vec godinama na toj duznosti nemaju sanse za progres.... ljudi ga, jednostavno, ne vole, sto zbog propagande avaza sto zbog narcisoidnosti koja mu iz usiju isparava... prestalo je davno biti bitno je li on pozitivan, ili negativan... ljudi jednostavno nece glasati za tu opciju sa njim na celu! a mislim da bi se to drasticno promijenilo da se promijeni i kormilo SDP-a... narod, jednostavno hoce nova imena, neizvikana, pa makar i anonimna... ne znam sa koliko oni kvalitetnih kadrova trenutno raspolazu, narodu to svakako nije ni bitno, ali mislim da bi kao magnet privukli dosta mozgova ove zemlje, ako nista kao simpatizere, kad bi se Zlatko povukao... mislim da bi on, ako imalo zeli dobro ovoj zemlji, trebao odstupiti sa funkcije predsjednika, i ne trpati se u svaku mogucu funkciju radi svog pausala ili bilo kakvog materijalnog dobitka... ta bi opcija procvjetala momentalno!!!
-
realna do boli
Željko Komšić.
Iz jednostavnog razloga jer ga se s vremena na vrijeme odreknu , sad ovi sad oni ..sto po meni znaci da je bas po mojoj mjeri.
Dopada mi se sto bar pokusava nasim susjedima i komsijama objasniti da se ne petljaju u BiH .
Koliko to ima uticaja na trenutnu politiku meni nije ni bitno jer je jedini krenuo protiv vjetrenjaca i zelim mu svu srecu u tome i da i dalje istraje na tome da ovu moju BiH neko pocne smatrati ozbiljnom drzavom koju ne mogu svojatati kako ko zeli i kada zeli.
Sto se tice njegove retorike ..kome je upucena i "skromna" je
Iz jednostavnog razloga jer ga se s vremena na vrijeme odreknu , sad ovi sad oni ..sto po meni znaci da je bas po mojoj mjeri.
Dopada mi se sto bar pokusava nasim susjedima i komsijama objasniti da se ne petljaju u BiH .
Koliko to ima uticaja na trenutnu politiku meni nije ni bitno jer je jedini krenuo protiv vjetrenjaca i zelim mu svu srecu u tome i da i dalje istraje na tome da ovu moju BiH neko pocne smatrati ozbiljnom drzavom koju ne mogu svojatati kako ko zeli i kada zeli.
Sto se tice njegove retorike ..kome je upucena i "skromna" je
- ZZZlica
Članovi Predsjedništva SDP BiH:
1. LAGUMDŽIJA ZLATKO
2. BEHMEN ALIJA
3. POPOVIĆ SLOBODAN
4. KOMŠIĆ ŽELJKO
5. NIKŠIĆ NERMIN
6. BEĆIROVIĆ DENIS
7. BEĆIROVIĆ HASAN
8. BIJELIĆ MILANA
9. BORIĆ BESIMA
10. BOŠNJAK VINKO
11. ĐAPO MIRSAD
12. HADŽIĆ DAMIR
13. IMAMOVIĆ JASMIN
14. KRIŽANOVIĆ JOZO
15. KUŠLJUGIĆ MIRZA
16. LIMOV TOMISLAV
17. LIPOVAČA HAMDIJA
18. MALIĆ MIRJANA
19. PUDARIĆ SVETOZAR
20. STANIMIROVIĆ DRAGI
21. ŠUĆUR SLAVIŠA
22. ZAIMOVIĆ-UZUNOVIĆ NERMINA
Ljudi na ovom spisku su svi obrazovani i artikulisani, BH patriote koji su se (i oružjem) borili za ovu zemlju. Toliko
1. LAGUMDŽIJA ZLATKO
2. BEHMEN ALIJA
3. POPOVIĆ SLOBODAN
4. KOMŠIĆ ŽELJKO
5. NIKŠIĆ NERMIN
6. BEĆIROVIĆ DENIS
7. BEĆIROVIĆ HASAN
8. BIJELIĆ MILANA
9. BORIĆ BESIMA
10. BOŠNJAK VINKO
11. ĐAPO MIRSAD
12. HADŽIĆ DAMIR
13. IMAMOVIĆ JASMIN
14. KRIŽANOVIĆ JOZO
15. KUŠLJUGIĆ MIRZA
16. LIMOV TOMISLAV
17. LIPOVAČA HAMDIJA
18. MALIĆ MIRJANA
19. PUDARIĆ SVETOZAR
20. STANIMIROVIĆ DRAGI
21. ŠUĆUR SLAVIŠA
22. ZAIMOVIĆ-UZUNOVIĆ NERMINA
Ljudi na ovom spisku su svi obrazovani i artikulisani, BH patriote koji su se (i oružjem) borili za ovu zemlju. Toliko
- ZZZlica
Što se tiče Zlatka Lagumdžije, bez obzira na nečije lične (ne)simpatije, čovjek je univerzitetski profesor, američki đak - odlično govori engleski (kao i većina gore nabrojanih) i, ako apstrahiramo Nijaza Durakovića i Nikolu Špirića (sic!), najduže je u politici...
Neko reče "narcisoidan"... ne znam, ne živim s dotičnim, a nisam ga vidjela da se nešto provjerava u ogledalu i licka
pa ako je to jedini "defekt" (napuhan od strane najgore mafijaške novine na Balkanu), onda forget it!
Sjetite se vladavine Alijanse, koja je, nažalost, nedovoljno trajala (samo dvije godine, tj. pola sadašnjeg mandata ovih smradova što su sad na vlasti)... samo uporedite pozitivnu atmosferu i elan tog doba sa ovim sadašnjim stanjem

Neko reče "narcisoidan"... ne znam, ne živim s dotičnim, a nisam ga vidjela da se nešto provjerava u ogledalu i licka
Sjetite se vladavine Alijanse, koja je, nažalost, nedovoljno trajala (samo dvije godine, tj. pola sadašnjeg mandata ovih smradova što su sad na vlasti)... samo uporedite pozitivnu atmosferu i elan tog doba sa ovim sadašnjim stanjem
-
Ffff
ja rekoh vec, potpuno je irelevantno da li je on pozitivan ili negativan, da ne kazem da je u komparaciji sa trenutnom postavom vlasti nemoguce biti negativan.. ali cinjenica je da je on glavni krivac sto ta alijansa vise nije na vlasti... i vec 5 godina nije u stanju da se pomakne sa svoje stolice kako bi ustupio mjesto nekome kojeg ce stoka mozda izabrati... nek cuci u sjeni, i daje direktive, ja znam da je on veoma pametan covjek! ali iz sjene ne moze biti ni na jednoj funkciji, a to mu izgleda ne odgovara... mislim da je licemjerno sto je svoje licne interese stavio ispred interesa i svojih biraca a i partije kojom predsjedava... na to sam mislio, kad sam pricao o narcisoidnosti...ZZZlica wrote:Što se tiče Zlatka Lagumdžije, bez obzira na nečije lične (ne)simpatije, čovjek je univerzitetski profesor, američki đak - odlično govori engleski (kao i većina gore nabrojanih) i, ako apstrahiramo Nijaza Durakovića i Nikolu Špirića (sic!), najduže je u politici...
Neko reče "narcisoidan"... ne znam, ne živim s dotičnim, a nisam ga vidjela da se nešto provjerava u ogledalu i lickapa ako je to jedini "defekt" (napuhan od strane najgore mafijaške novine na Balkanu), onda forget it!
-
housewife
#12 Re: Politicar, a da lici na nesto!?!!
tačnoFfff wrote:Falsh Gordon wrote:Pozdrav svima ....
ovdje vise nije poenta u (ne)kvalitetu politicara, nego u zatupljenosti naroda... ko god da dodje, skontace kakvom stokom vlada, pa ce se osiliti i pored najboljih namjera... primjer: SDP - po meni, jedina opcija koja moze uraditi nesto pozitivno... ali dok god je na kormilu onaj koji je vec godinama na toj duznosti nemaju sanse za progres.... ljudi ga, jednostavno, ne vole, sto zbog propagande avaza sto zbog narcisoidnosti koja mu iz usiju isparava... prestalo je davno biti bitno je li on pozitivan, ili negativan... ljudi jednostavno nece glasati za tu opciju sa njim na celu! a mislim da bi se to drasticno promijenilo da se promijeni i kormilo SDP-a... narod, jednostavno hoce nova imena, neizvikana, pa makar i anonimna... ne znam sa koliko oni kvalitetnih kadrova trenutno raspolazu, narodu to svakako nije ni bitno, ali mislim da bi kao magnet privukli dosta mozgova ove zemlje, ako nista kao simpatizere, kad bi se Zlatko povukao... mislim da bi on, ako imalo zeli dobro ovoj zemlji, trebao odstupiti sa funkcije predsjednika, i ne trpati se u svaku mogucu funkciju radi svog pausala ili bilo kakvog materijalnog dobitka... ta bi opcija procvjetala momentalno!!!
- DobroJutroKolumbo
Ja bih u ovom momentu ako se raspisu vanredni izbori podrzao opcijsku koaliciju (Radom za boljitak , SDP i jos neke trece gradjanske opcije...)To bi bila odlicna protuteža jednih na spram drugih u toj koaliciji kad bi postojala takva ,za uspjesnu vlast!!!
- ZZZlica
Previše se u ovoj napaćenoj zemlji čita jedno obično smeće od novina kao što je Avaz... rezultat toga je ova situacija u BiH... uspjeli su - kod nekih - da demoniziraju Zlatka Lagumdžiju (nakon što je proglašen "ličnošću godine" za vlasti Alijanse), godinama već njegovo ime se pominje bar na 5 mjesta u negativnom kontekstu, preko razno-raznih Sejfudina, Mirnesa i sličnih luzera na platnim listama kriminalaca, jah, eto Lagumdžija je osnovni problem ove zemlje... te "narcisoidan" (znači "zaljubljen u samog sebe", tj. svoj odraz), te "staljinističke metode" u SDP-u... pogledajte malo sajt SDP-a, sve javno i transparentno... uz to, imaju najveću koncentraciju kvalitetnih "mladih lavova" od svih BH stranaka... Lagumdžija je, priznat ćete, okupio sjajnu ekipu saradnika i stranačkih kolega (pogledajte biografije), on se nije okružio mediokritetima i klimoglavcima, nego mladim i obrazovanim ljudima. Eh sad, pitanje... Kako je to postigao? da nije možda svojom "narcisoidnošću" i "staljinisičkim metodama"? 
-
Ffff
cinjenica je da je sdp izgubio stotine hiljada glasova zato sto nacija cita avaz... ako imas neku metodu koja ce uciniti da se to promijeni, dojavi nam! Z.L. ako dosad nije svjestan postao toga onda nije dovoljno pametan... ja bih se zapitao na njegovom mjestu zasto je to tako.... da su svi glasaci visokoobrazovani kao on, to ne bi bio problem, ali posto nisu, mozda bi se trebao zapitati kako bi se to moglo promijeniti, tj kako avaz naciju pridobiti, ne on, nego njegova ideja i stranka.... mislim da nije prevelika cijena da se povuce sa liderskog mjesta, ako ce to pomoci da njegova opcija izadje na vrh... a mislim da bi pomoglo definitivno.. ja cu glasati za sdp i sa njim na celu, i mnogi jos, ali jos uvijek je to nedovoljno.... dakle treba imati neku strategiju kako se nositi sa cinjenicama da moras privuci nepismene glasace, Z.L je ocito nema.. i jest zaljubljen u svoj lik, sa ili bez razloga, jer po meni nije normalno da istovremeno na vlasti obavljas 3 funkcije (predsjednik vijeca miniostara, ministar VP i predsjednik stranke)... a ti na pogresnom mjestu dokazujes neke stvari, a sumnjam da bi tvoje dokaze avaz objavio... a vise ljudi ipak cita avaz nego ovaj forum.... dakle mozda bi trebalo malo krmka niz dlakuZZZlica wrote:Previše se u ovoj napaćenoj zemlji čita jedno obično smeće od novina kao što je Avaz... rezultat toga je ova situacija u BiH... uspjeli su - kod nekih - da demoniziraju Zlatka Lagumdžiju (nakon što je proglašen "ličnošću godine" za vlasti Alijanse), godinama već njegovo ime se pominje bar na 5 mjesta u negativnom kontekstu, preko razno-raznih Sejfudina, Mirnesa i sličnih luzera na platnim listama kriminalaca, jah, eto Lagumdžija je osnovni problem ove zemlje... te "narcisoidan" (znači "zaljubljen u samog sebe", tj. svoj odraz), te "staljinističke metode" u SDP-u... pogledajte malo sajt SDP-a, sve javno i transparentno... uz to, imaju najveću koncentraciju kvalitetnih "mladih lavova" od svih BH stranaka... Lagumdžija je, priznat ćete, okupio sjajnu ekipu saradnika i stranačkih kolega (pogledajte biografije), on se nije okružio mediokritetima i klimoglavcima, nego mladim i obrazovanim ljudima. Eh sad, pitanje... Kako je to postigao? da nije možda svojom "narcisoidnošću" i "staljinisičkim metodama"?
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Zeljko Komsic SDP
Muharem Murselovic SBiH (ja mislim)
a iz reda srpskog naroda fakat neznam. Kad bi Natasa Kandic htjela uzeti BiH drzavljanstvo glasao bih za nju i prije ove dvojice. Mozda Dragi Stanimirovic SDP
Muharem Murselovic SBiH (ja mislim)
a iz reda srpskog naroda fakat neznam. Kad bi Natasa Kandic htjela uzeti BiH drzavljanstvo glasao bih za nju i prije ove dvojice. Mozda Dragi Stanimirovic SDP
-
zlatan01
#21 Re: Politicar, a da lici na nesto!?!!
Licno smatram da BiH treba promjenu, prije svega na personalnom pa onda na politickom planu i td. Izbivam iz BiH vec sestu godinu, i svaki puta kad dodjem u posjetu stanje je losije. Medjutim, narodi biraju one koje zele i to se mora prihvatiti. Licno sam vec odavno svjestan da je nacionalizam samo maska za kriminal, i da su najglasniji zastitnici naciona jamili najvise. Govorio sam i objasnjavao nekoliko godina jer sam kao mlad i nadprosjecno obrazovan osjecao duznost da to radim. Jednog dana mi je bilo svega dosta, i evo me sjedim na ovoj adresi...Falsh Gordon wrote:Pozdrav svima ....
Alternative su trenutno vrlo slabasne i olicene u mozda SDP i par stranaka koje su trenutno u opoziciji, i to u Federaciji BiH. U RS je stanje jos sumornije. A pomenuti SDP je svim nacionalistima trn u oku i nije vazno da li je predsjednik Zlatko ili neko drugi, i taj neko drugi bi bio staljinista, narcisoidan i sta sve ne. Ima pametnih, sposobnih i nekorumpiranih, ali od sljama takvi nikad nece doci do sanse...
-
edinbug
Mozes li nabrojati razloge, zbog cega Alijansa nije vise u vlasti, tj. sto je Zlatko krivac ?Ffff wrote:ja rekoh vec, potpuno je irelevantno da li je on pozitivan ili negativan, da ne kazem da je u komparaciji sa trenutnom postavom vlasti nemoguce biti negativan.. ali cinjenica je da je on glavni krivac sto ta alijansa vise nije na vlasti... i vec 5 godina nije u stanju da se pomakne sa svoje stolice kako bi ustupio mjesto nekome kojeg ce stoka mozda izabrati... nek cuci u sjeni, i daje direktive, ja znam da je on veoma pametan covjek! ali iz sjene ne moze biti ni na jednoj funkciji, a to mu izgleda ne odgovara... mislim da je licemjerno sto je svoje licne interese stavio ispred interesa i svojih biraca a i partije kojom predsjedava... na to sam mislio, kad sam pricao o narcisoidnosti...ZZZlica wrote:Što se tiče Zlatka Lagumdžije, bez obzira na nečije lične (ne)simpatije, čovjek je univerzitetski profesor, američki đak - odlično govori engleski (kao i većina gore nabrojanih) i, ako apstrahiramo Nijaza Durakovića i Nikolu Špirića (sic!), najduže je u politici...
Neko reče "narcisoidan"... ne znam, ne živim s dotičnim, a nisam ga vidjela da se nešto provjerava u ogledalu i lickapa ako je to jedini "defekt" (napuhan od strane najgore mafijaške novine na Balkanu), onda forget it!
- Maraschino
#23 Re: Politicar, a da lici na nesto!?!!
potpis na ovo,Ffff wrote:Falsh Gordon wrote:Pozdrav svima ....
SDP je stranka No. 1 ali svi mogu pomrijeti,napustiti stranku zbog neslaganja ali "vjeciti" mora ostati na celu a dok je tako , vozdra
-
piskerernest
#24 Re: Politicar, a da lici na nesto!?!!
slažem se ,nacionalistima je trn u oku sdp.zlatan01 wrote:Licno smatram da BiH treba promjenu, prije svega na personalnom pa onda na politickom planu i td. Izbivam iz BiH vec sestu godinu, i svaki puta kad dodjem u posjetu stanje je losije. Medjutim, narodi biraju one koje zele i to se mora prihvatiti. Licno sam vec odavno svjestan da je nacionalizam samo maska za kriminal, i da su najglasniji zastitnici naciona jamili najvise. Govorio sam i objasnjavao nekoliko godina jer sam kao mlad i nadprosjecno obrazovan osjecao duznost da to radim. Jednog dana mi je bilo svega dosta, i evo me sjedim na ovoj adresi...Falsh Gordon wrote:Pozdrav svima ....
Alternative su trenutno vrlo slabasne i olicene u mozda SDP i par stranaka koje su trenutno u opoziciji, i to u Federaciji BiH. U RS je stanje jos sumornije. A pomenuti SDP je svim nacionalistima trn u oku i nije vazno da li je predsjednik Zlatko ili neko drugi, i taj neko drugi bi bio staljinista, narcisoidan i sta sve ne. Ima pametnih, sposobnih i nekorumpiranih, ali od sljama takvi nikad nece doci do sanse...
svejedno je ko je na čelu sdp.hdz smeta komšić,sda i sbih i komšić i zlaja
- jeza u ledja
SDP pa deset mjesta. To je tako za mene bilo i ostace, pa makar im crni vrag bio na celu. Zasto? Zato sto su jedina multietnicka stranka u BiH, samo takve stranke nas mogu voditi u buducnost.
Pored njih izdvojio bih jedino NSrzb, LDS i eventualno BPS.
Pored njih izdvojio bih jedino NSrzb, LDS i eventualno BPS.