Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!

zlajaBHF

#26 Re: Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!

Post by zlajaBHF »

hrasno38 wrote:Ovo cisto otvaram radi onih kojima je idol Lepi Hari. U BiH imamo hiljade i hiljade nezaposlenih doktora, magistara i vrhunskih ljudi i strucnjaka a veliki borac za BH covjeka salje stranca (bez obzira sto je dobio nase drzavljanstvo) za ambasadora BiH. Medjutim i ne cudi me jer mu je on potreban za razvijanje privatnog biznisa u Kuvajtu posto mu sestra tamo ima firmu. Tek toliko o patriotizmu Harisa Silajdzica!!!!!!!!!
:roll:
BAHadzic

Post by BAHadzic »

bolje da smo slali dodika tamo :D

odma jedno gov.. manje u bosni :x
xon_sa

Post by xon_sa »

Ovdje vecina izgleda vec ima slozene template postova protiv Silajdzica. Sta god da izjavi, pa makar bilo i 1000% u njihovu korist, oni samo to uguraju u pljuvacki template. Toliko defetizma i zatucanosti koju spocitavate nacionalistima...
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Fakat ono ne kontam u cemu je problem? On sigurno ima bolje veze dole nego vecina ljudi. Pa sta ako je stranac? Ako ima nase drzavljanstvo on je na istom nivou kao bilo koji drugi nas magistar ili sta li je vec.
Bezze. :-)
BAHadzic

Post by BAHadzic »

:D Haris Silajdzic :x
Eshek

#31 Re: Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!

Post by Eshek »

hrasno38 wrote:Ovo cisto otvaram radi onih kojima je idol Lepi Hari. U BiH imamo hiljade i hiljade nezaposlenih doktora, magistara i vrhunskih ljudi i strucnjaka a veliki borac za BH covjeka salje stranca (bez obzira sto je dobio nase drzavljanstvo) za ambasadora BiH. Medjutim i ne cudi me jer mu je on potreban za razvijanje privatnog biznisa u Kuvajtu posto mu sestra tamo ima firmu. Tek toliko o patriotizmu Harisa Silajdzica!!!!!!!!!
Valja ovoliko nebuloza i gluposti strpati u jedan post...
basta sljezove boje

#32 Re: Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!

Post by basta sljezove boje »

Eshek wrote:
toliko je tema besmislena da sam i ja pocela braniti Harisa Silajdzica. Ne smije covjek zaista grijesiti duse. U diplomaciju se salju ljudi koji ce moci dobro suradjivati sa zemljom u koju se salju. Nema u ovoj zemlji, a ni u okolini boljeg covjeka za to od Yassina. Nije samo sto je vec bio kuvajtski diplomat u ex-YU, sto je bio consultant UNDP-a, sto poznaje odlicno situaciju na Bliskom istoku, vec i sto ce moci najbolje zastupati interese ove zemlje tamo. Sad se kao nasao problem sto je covjek naturalizirani Bosanac. Pa neka je!
zlajaBHF

#33 Re: Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!

Post by zlajaBHF »

basta sljezove boje wrote:
Eshek wrote:
toliko je tema besmislena da sam i ja pocela braniti Harisa Silajdzica. Ne smije covjek zaista grijesiti duse. U diplomaciju se salju ljudi koji ce moci dobro suradjivati sa zemljom u koju se salju. Nema u ovoj zemlji, a ni u okolini boljeg covjeka za to od Yassina. Nije samo sto je vec bio kuvajtski diplomat u ex-YU, sto je bio consultant UNDP-a, sto poznaje odlicno situaciju na Bliskom istoku, vec i sto ce moci najbolje zastupati interese ove zemlje tamo. Sad se kao nasao problem sto je covjek naturalizirani Bosanac. Pa neka je!
Nemoj tako...amidzic od hrasnog 638 je zavrsio fakultet i nije fer da upravo njega ne posaljemo u Kuvait.... :-)
king31

Post by king31 »

Veze nemam ko je ovaj niti razmisljam, al mi nsto pade na uml.
Ako je SHvarceneger mogo postati guverner Kalifornije ( sto je puno vise na bilo kojem nivo gledanja) i to bez fakulteta sto ne bi ovaj covjek.
Jer nasa diplomatija ova danasnja je ispod svakih granica.
P.S.
Kad sam vadio ovaj novi pasos jer stari mi je istico ovog ljeta u ambasadi BiH u zemlji u kojoj zivim kazase mi da nema knjizica pa da moram vidjeti sa konzulom.
Vidim ja sa konzulom i platim sve sto treba (preko 250€) ( odnosno sto mi konzul rece da treba) u jednoj bijeloj koverti bez ikakvog racuna i jos mi rece konzul " Haj kaze zoves kafu kad se vidimo dole"
Al nema veze .... NAS Coek !!!
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

cuj komsija arnold bez fakulteta..ccccc
ulpinian

Post by ulpinian »

Suština je poslati nekoga ko već poznaje situaciju tamo, zna kome se obratiti, šta prolazi kod tih kuvajćanja, a šta ne, nekoga ko zna na koji način iznuditi $$$... itd itd..., a ne nekog "magistra" sa FPN-a koji veze nema ni gdje ide, ni što ide, ni šta mu je zadatak tamo ni...
Igrom slučaja znam malo više o ovom čovjeku sa slike, i mislim da je pun pogodak za takvo mjesto... that's it :)
and

Post by and »

cuo sam za njega kao ima neke veze sa kuvajcanima....
moje misljenje je da je covjek dobar izbor i da bi trebao dobiti sansu.treba analizirati njegov rad na kraju mandata,podvuci crtu i ako nista nije uradio smijeniti i njega i onog ko ga je postavio.
pun je svijet nasih ambasadora koji rade bez ikakve odgovornosti,cak neki rade i protiv interesa drzave.
znaci odgovornost za rad ambasadora kao i odgovornost onih koji ih postavljaju.
naprijed_bl

#38 Re: Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!

Post by naprijed_bl »

Upravo tako. Trebamo biti prvi u svijetu da nezaposlenost smanjujemo postavljajuci nezaposlene kao ambasadore. Mozda bi mogli i kojeg fudbalera bez kluba u reprezentaciju. Tako bi se nezaposlenost smanjila jos vise.
ulpinian

#39 Re: Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!

Post by ulpinian »

naprijed_bl wrote:
Upravo tako. Trebamo biti prvi u svijetu da nezaposlenost smanjujemo postavljajuci nezaposlene kao ambasadore. Mozda bi mogli i kojeg fudbalera bez kluba u reprezentaciju. Tako bi se nezaposlenost smanjila jos vise.
:thumbup:
dioklecian

#40 Re: Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!

Post by dioklecian »

boze dragi koliko mrznje i frustracije, ja se samo nadam da ovo nije ukupna slika b. i h.
pozdrav
artzy

Post by artzy »

hrasno38 wrote:
basta sljezove boje wrote:
hrasno38 wrote: Ajde malo popij vode i smiri se. Znam ja da je ljubav slijepa. Nije poenta sta je doticni gospodin zavrsio nego je poenta da takvih u BiH imamo koliko hoces ali se ne uklapaju u poslovne poduhvate gospodina Lepog. I da je toliki expert onda bi imao sigurno mjesta u Kuvajtskoj diplomatiji. Experti se ne pustaju tako lako.
navedi mi onda, molim te, jednog takvog strucnjaka, ali da nije vec u penziji
Imas momka u Tuzli koji govori sve svjetske jezike koji je zavrsio univerzitet u Becu. Eto recimo taj nije u penziji i nece biti jos dugo. I molim te nemoj postavljati vise pitanja koja imaju za cilj nabijanje postova a nemaju nikakvog smisla. Za par mjeseci si nabila postova ko neko ko je ovdje nekoliko godina. Ako je ovo tebi normalno onda kod tebe rijec "normalno" ima neki sasvim drugi smisao.
Svi smo mi selektori i svi mi znamo najbolje ko da igra u prvom timu. :lol:
kekec

Post by kekec »

Izbor i postavljanje Yasina Rawashdeha za ambasadora u Kuvajtu je bezobrazluk.
Ambasador je najvisi predstavnik i zastupnik jedne zemlje. Konkretno BiH.
Zar u ovoj zemlji nema covjeka koji je dobar izbor za ambasadora u Kuvajtu?. Ima, ali
je to mjesto uzeo covjek kojemu to mjesto ne pripada. Moze Yasin Rawashdeh
biti strucnjak za ovo ili ono, ali da predstavlja mene, tebe, nas, to mi je nelogicno,
glupo i bezobrazno. Ako je on strucnjak, ne bih imao nista protiv
da isti obavlja neku duznost u ambasadi, koja odgovara njegovoj strucnosti.
Moze imati mjesto i u nekom ministarstvu koje se bavi poslovima iz njegove strucnosti.
Ali da on bude ambasador BiH, to je cista ludost. Ne samo da to izaziva nezadovoljstvo
kod osoba koje su pogodne za to mjesto, nego to izaziva nezadovoljstvo kod svakoga
onoga ko imalo misli svojom glavom. A to sto ce se Bosni smijati svi , to je druga prica.
Dobro sto imamo visokog predstavnika, on nam je miraz iz Dejtona, ali zar moramo imenovati za
ambasadore, ljude ili covjeka koji sa BiH imaju veze samo u nekoliko posljednjih godina.

Na osnovu cega je dobio drzavljanstvo?
U cemu se ogleda njegova strucnost, kako ona moze pomoci BiH?
Da li je na pomolu neki novi BH STEEL ?
...
...
...
Kada saznamo sve, bice kasno !
Yasin Rawashdeh stručnjak je za vanjskopolitička pitanja vezana za Srednji istok , Balkan te ljudska prava.
Samo na ovom forumu mozes naci deset strucnjaka za ova pitanja. :D
A o carsiji da ne govorimo. :)
Savjetnik je bosanske vlade kao UNDP stručnjak za ekonomske i politi?ke odnose s arapskim zemljama.
Kako nekome karijera ("karijera") ide k´o podmazana. Ko li ga gura? :D

I na kraju, ovo nije izolovan slucaj. Nasa diplomatija je puna "strucnjaka" (cast izuzecima, ali njih je malo).
Jos kada Mirnes zavrsi Pravni fakultet..... :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Ha bas mi je drago da se na jednoj temi ipak skupilo toliko simpatizera Harisa Silajdzica. @ZlajaBHF, nemam amidzica ni tetica ali imam jako puno prijatelja visoko kvalifikovanih ljudi koji su proljevali krv za ovu zemlju ali ne mogu da dobiju priliku od raznoraznih Jasina. Vecina vasih odgovora i pokazuje sta znaci biti zaslijpljen ljudima koji dobro lazu i citajuci sve ovo lako je dobiti odgovore zasto smo tamo gdje jesmo. Naravno najvaznije je da je Haris rekao da je taj covjek OK jer je njegova desna ruka i odmah ste dobili novoga idola. Boli vas dupe i necete da vidite zasto je Harisu toliko bitan Kuvajt i zasto ide bas tamo Jasin jer sljepilo je prejako. Vama su supci ljudi koji svoju djecu skoluju u BiH a legende oni kojima porodice svih ovih 15 godina uzivaju negdje vani. Vama su supci nasi pametni ljudi koji su svoje zivote davali za ovu zemlju jer nisu naklonjeni Harisu ali zato Jasin legenda koji je jedno vrijeme bio otjeran iz BiH radi sumnjivih radnji nije jer je on Harisov. Vama je supak Zeljko Komsic koji je jedini u ovih 15 godina rekao Srbiji onako kako treba ali nije Haris koji se ucutao kao picka. Ali veliki Haris je rekao da ce ukinuti RS i to je besa za vas. Jedan covjek je rekao da cemo jesti zlatnim kasikama a kontejneri postadose mnogima mjesto ishrane. Slicna prica je bila i za mudzahedine u ratu pa sada ga pusimo radi njih.
Eto vam i Haris i Jasin i uzivajte gledajuci kao stvaraju svoje naftne imperije jer to je ipak covjek koji je rekao da ce ukinuti RS!!!
Kad se malo bolje informisete o Jasinu mozda i dodjete tobe.
Eshek

Post by Eshek »

hrasno38 wrote:Ha bas mi je drago da se na jednoj temi ipak skupilo toliko simpatizera Harisa Silajdzica. @ZlajaBHF, nemam amidzica ni tetica ali imam jako puno prijatelja visoko kvalifikovanih ljudi koji su proljevali krv za ovu zemlju ali ne mogu da dobiju priliku od raznoraznih Jasina. Vecina vasih odgovora i pokazuje sta znaci biti zaslijpljen ljudima koji dobro lazu i citajuci sve ovo lako je dobiti odgovore zasto smo tamo gdje jesmo. Naravno najvaznije je da je Haris rekao da je taj covjek OK jer je njegova desna ruka i odmah ste dobili novoga idola. Boli vas dupe i necete da vidite zasto je Harisu toliko bitan Kuvajt i zasto ide bas tamo Jasin jer sljepilo je prejako. Vama su supci ljudi koji svoju djecu skoluju u BiH a legende oni kojima porodice svih ovih 15 godina uzivaju negdje vani. Vama su supci nasi pametni ljudi koji su svoje zivote davali za ovu zemlju jer nisu naklonjeni Harisu ali zato Jasin legenda koji je jedno vrijeme bio otjeran iz BiH radi sumnjivih radnji nije jer je on Harisov. Vama je supak Zeljko Komsic koji je jedini u ovih 15 godina rekao Srbiji onako kako treba ali nije Haris koji se ucutao kao picka. Ali veliki Haris je rekao da ce ukinuti RS i to je besa za vas. Jedan covjek je rekao da cemo jesti zlatnim kasikama a kontejneri postadose mnogima mjesto ishrane. Slicna prica je bila i za mudzahedine u ratu pa sada ga pusimo radi njih.
Eto vam i Haris i Jasin i uzivajte gledajuci kao stvaraju svoje naftne imperije jer to je ipak covjek koji je rekao da ce ukinuti RS!!!
Ma zaboli me za Kuvajt, i za Jasina, i za Lepog...

Nego, reci ti meni, imaš li ti kakve fakte, argumente...? Ili samo trabunjaš?
Odisej

Post by Odisej »

:-)

Ma kad ga toliko hvali[ vodi ga ku'i! Sta ste se prisitavili sa njim..
naprijed_bl

Post by naprijed_bl »

hrasno38 wrote:Ha bas mi je drago da se na jednoj temi ipak skupilo toliko simpatizera Harisa Silajdzica. @ZlajaBHF, nemam amidzica ni tetica ali imam jako puno prijatelja visoko kvalifikovanih ljudi koji su proljevali krv za ovu zemlju ali ne mogu da dobiju priliku od raznoraznih Jasina. Vecina vasih odgovora i pokazuje sta znaci biti zaslijpljen ljudima koji dobro lazu i citajuci sve ovo lako je dobiti odgovore zasto smo tamo gdje jesmo. Naravno najvaznije je da je Haris rekao da je taj covjek OK jer je njegova desna ruka i odmah ste dobili novoga idola. Boli vas dupe i necete da vidite zasto je Harisu toliko bitan Kuvajt i zasto ide bas tamo Jasin jer sljepilo je prejako. Vama su supci ljudi koji svoju djecu skoluju u BiH a legende oni kojima porodice svih ovih 15 godina uzivaju negdje vani. Vama su supci nasi pametni ljudi koji su svoje zivote davali za ovu zemlju jer nisu naklonjeni Harisu ali zato Jasin legenda koji je jedno vrijeme bio otjeran iz BiH radi sumnjivih radnji nije jer je on Harisov. Vama je supak Zeljko Komsic koji je jedini u ovih 15 godina rekao Srbiji onako kako treba ali nije Haris koji se ucutao kao picka. Ali veliki Haris je rekao da ce ukinuti RS i to je besa za vas. Jedan covjek je rekao da cemo jesti zlatnim kasikama a kontejneri postadose mnogima mjesto ishrane. Slicna prica je bila i za mudzahedine u ratu pa sada ga pusimo radi njih.
:shock:

Ne kontam!
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

ne mogu vjerovati da se ovakva diskreditacija diskutanata tolerira na ovom forumu. Svako ko se javio na ovoj temi nesto reci je odmah obiljezen kao "simpatizer Harisa Silajdzica". Zasto tema uopce stoji na forumu ako su na njoj pozeljni jedino ljudi koji ce pljuvati zajedno sa pokretacem teme? Osobom koja na drugim temama govori ljudima kako lijece frustracije ako kritiziraju ljude koje on smatra pozitivnim. Je li ovo povratak u jednoumlje? Cemu onda forum, cemu onda diskusije?

sto se tice ove teme, nacelna diplomatska praksa iz vremena druga Tita je bila da se Muslimani salju kao ambasadori u arapske zemlje, Srbi u pravoslavne, Hrvati u katolicke, a odnosa sa Izraelom dugo nije bilo, ali bi vjerojatno tamo bio poslan kakav Zidov. Hrvatska je nastavila sa slicnom praksom, pa je Srbin bio ambasador u Ateni, a Musliman u Kairu, samo kao primjer. U ovom slucaju ovdje Bosna salje Kuvajcanina kao ambasadora u Kuvajt, covjeka koji ima diplomatsko iskustvo kao diplomat Kuvajta i od kojeg mladji mogu uciti. Vrijedjati a priori tog covjeka je dno dna

kekecov argument kako na ovom forumu ima 10 strucnjaka za Bliski istok moze covjek shvatiti samo kao kafanski argument. Ti ljudi ne drze nigdje predavanja o Bliskom istoku, ne publiciraju politicke analize u dnevnim novinama niti znanstvene clanke u politoloskim casopisima niti je iko ikad cuo u javnosti za njih tako da je usporedba sa Yassinom vise nego drska. Da ti ljudi postoje i da imaju kvalifikacije koje ima Yassin bili bi ovog trenutka pozvani na jednu tribini koja se bavi Bliskim istokom

i ne isplati se dalje ostajati u ovoj diskusiji, jer nema nijednog argumenta osim nezaposlenih doktora koji bi trebali postati ambasadori u Kuvajtu. Sto se tice interesa nekakvog krupnog kapitala, to je najnormalnija praksa svugdje u svijetu. Kod najvece svjetske diplomacije se i vaznija ambasadorska mjesta daju sponzorima predizborne kampanje, ali u BiH bi valjda prvo trebalo misliti na nezaposlene doktore pa onda na interes zemlje

biljezim se sa stovanjem
novopecena simpatizerka lika i djela druga Lepog
nausnica

Post by nausnica »

Ovaj lik... ambasador.... nesto mi kod njega nije bas kako treba..... nesto tukne about him... jezik pregrizla ako se varam.
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

nausnica wrote:jezik pregrizla
:lol:
bice_bice

Post by bice_bice »

i tako ti i ja otvorih temu o alkalaju cim su ga imenovali.. pa za zehru da ne izgiboh..
Post Reply