Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1 Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!
Ovo cisto otvaram radi onih kojima je idol Lepi Hari. U BiH imamo hiljade i hiljade nezaposlenih doktora, magistara i vrhunskih ljudi i strucnjaka a veliki borac za BH covjeka salje stranca (bez obzira sto je dobio nase drzavljanstvo) za ambasadora BiH. Medjutim i ne cudi me jer mu je on potreban za razvijanje privatnog biznisa u Kuvajtu posto mu sestra tamo ima firmu. Tek toliko o patriotizmu Harisa Silajdzica!!!!!!!!!
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
koji kurvaluk
-
basta sljezove boje
nekome smeta sto harmonikasica Almira Huseinovic nije dobila to mjesto koja je telefonski zavrsila faks
nesto o gospodinu kojeg se ovdje napada

Jasin Ravasde, magistar politickih nauka i vojno-politicki ekspert

- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
jel to nesto posebno sto je magistar
- hrasno38
Ajde malo popij vode i smiri se. Znam ja da je ljubav slijepa. Nije poenta sta je doticni gospodin zavrsio nego je poenta da takvih u BiH imamo koliko hoces ali se ne uklapaju u poslovne poduhvate gospodina Lepog. I da je toliki expert onda bi imao sigurno mjesta u Kuvajtskoj diplomatiji. Experti se ne pustaju tako lako.basta sljezove boje wrote:nekome smeta sto harmonikasica Almira Huseinovic nije dobila to mjesto koja je telefonski zavrsila faks
-
_BosanaC
100% BiHhrasno38 wrote:Ajde malo popij vode i smiri se. Znam ja da je ljubav slijepa. Nije poenta sta je doticni gospodin zavrsio nego je poenta da takvih u BiH imamo koliko hoces ali se ne uklapaju u poslovne poduhvate gospodina Lepog.basta sljezove boje wrote:nekome smeta sto harmonikasica Almira Huseinovic nije dobila to mjesto koja je telefonski zavrsila faks
-
piskerernest
evo i moja sestra magistrirala neki dan ,pa će je valjda lepi hari postavit za ambasadora negdje,ups ona je hrvatica a takvi njega baš i ne interesuju.jasin ravašde je stranac,a domaći magistri i stručnjaci bez posla
Last edited by piskerernest on 09/11/2007 16:39, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
Samo se vi zajebajite, a kad Haris ukine RS, a ukinut ce je 100%, onda ce te svi shvatiti kako je on dobar politicar, kome je samo Bosna (a ponekad i Hercegovina) na pameti...
-
Meraklos
#10 Re: Jasin Ravasde novi ambasador BiH U Kuvajtu!!!!!!!!
Jasin nije stranac vise nego nas covjek, i kao vrhunski strucnjak se salje u zemljuhrasno38 wrote:Ovo cisto otvaram radi onih kojima je idol Lepi Hari. U BiH imamo hiljade i hiljade nezaposlenih doktora, magistara i vrhunskih ljudi i strucnjaka a veliki borac za BH covjeka salje stranca (bez obzira sto je dobio nase drzavljanstvo) za ambasadora BiH. Medjutim i ne cudi me jer mu je on potreban za razvijanje privatnog biznisa u Kuvajtu posto mu sestra tamo ima firmu. Tek toliko o patriotizmu Harisa Silajdzica!!!!!!!!!
u kojoj poznaje politicku situaciju, ljude, kulturu, vjeru, jezik itd.
-
melb26sa
Ma dajte ljudi sta vam je - ovaj hoda sa/za HS ima tome par godina. Ove godine je i u Srebrenicu sa njim isao. Sta mislite ko drzi UNITIC (hint Kuvajcani) i ko im je ovdje predstavnik - hint eno mu slike gore. HS - Kuvajcani - zvuci poznato? Eto zasto je ovaj, naturalizovani Bosanac kako cini mi se rece u nekom intervjuu, dobio mjesto u svojoj bivsoj? drzavi.
-
Meraklos
Jeli ono "Harisov" Sven Alkalaj Jevrej?piskerernest wrote:evo i moja sestra magistrirala neki dan ,pa će je valjda lepi hari postavit za ambasadora negdje,ups ona je hrvatica a takvi njega baš i ne interesuju.jasin ravašde je stranac,a domaći magistri i stručnjaci bez posla
-
piskerernest
koje je on nacije kad ode u drugu državu,je li i on hrvat
-
basta sljezove boje
navedi mi onda, molim te, jednog takvog strucnjaka, ali da nije vec u penzijihrasno38 wrote: Ajde malo popij vode i smiri se. Znam ja da je ljubav slijepa. Nije poenta sta je doticni gospodin zavrsio nego je poenta da takvih u BiH imamo koliko hoces ali se ne uklapaju u poslovne poduhvate gospodina Lepog. I da je toliki expert onda bi imao sigurno mjesta u Kuvajtskoj diplomatiji. Experti se ne pustaju tako lako.
-
_BosanaC
Mislim da si nadmasila samu sebe.basta sljezove boje wrote:navedi mi onda, molim te, jednog takvog strucnjaka, ali da nije vec u penzijihrasno38 wrote: Ajde malo popij vode i smiri se. Znam ja da je ljubav slijepa. Nije poenta sta je doticni gospodin zavrsio nego je poenta da takvih u BiH imamo koliko hoces ali se ne uklapaju u poslovne poduhvate gospodina Lepog. I da je toliki expert onda bi imao sigurno mjesta u Kuvajtskoj diplomatiji. Experti se ne pustaju tako lako.
- hrasno38
Dakle ovaj topic uopste nema za cilj bar sto se mene tice da osporava kvalitete buduceg ambasadora nego da pokaze koliko Harisa boli ona stvar za nasim ljudima koji imaju ako ne vece onda sigurno iste kvalitete. Inace doticni je od rata u Bosni kao novinar i mota se stalno oko Harisa i ocito se isplatilo.
-
basta sljezove boje
trebala bi ti sestra imati i neke druge kvalifikacije ako je vec usporedjujes sa gospodinom Ravasdeom, on je radio kao dopisnik kuvajtske novinske agencije KUNA sa Balkana, bio je consultant mnogih poduzeca, UNITIC-a, Steela, drzi predavanja o Bliskom istoku. Ako tvoja sestra ima takve reference neka posalje odmah Alkalaju svoj CVpiskerernest wrote:evo i moja sestra magistrirala neki dan ,pa će je valjda lepi hari postavit za ambasadora negdje,ups ona je hrvatica a takvi njega baš i ne interesuju.jasin ravašde je stranac,a domaći magistri i stručnjaci bez posla
- hrasno38
Imas momka u Tuzli koji govori sve svjetske jezike koji je zavrsio univerzitet u Becu. Eto recimo taj nije u penziji i nece biti jos dugo. I molim te nemoj postavljati vise pitanja koja imaju za cilj nabijanje postova a nemaju nikakvog smisla. Za par mjeseci si nabila postova ko neko ko je ovdje nekoliko godina. Ako je ovo tebi normalno onda kod tebe rijec "normalno" ima neki sasvim drugi smisao.basta sljezove boje wrote:navedi mi onda, molim te, jednog takvog strucnjaka, ali da nije vec u penzijihrasno38 wrote: Ajde malo popij vode i smiri se. Znam ja da je ljubav slijepa. Nije poenta sta je doticni gospodin zavrsio nego je poenta da takvih u BiH imamo koliko hoces ali se ne uklapaju u poslovne poduhvate gospodina Lepog. I da je toliki expert onda bi imao sigurno mjesta u Kuvajtskoj diplomatiji. Experti se ne pustaju tako lako.
-
basta sljezove boje
Hajrudin Somun, Mufid Memija, koga ti znas? Vidim da uopce nemas nikakvih argumenata, a postovi ti se ionako svode na kvazi-duhovitosti i dobacivanja_BosanaC wrote:Mislim da si nadmasila samu sebe.basta sljezove boje wrote:navedi mi onda, molim te, jednog takvog strucnjaka, ali da nije vec u penzijihrasno38 wrote: Ajde malo popij vode i smiri se. Znam ja da je ljubav slijepa. Nije poenta sta je doticni gospodin zavrsio nego je poenta da takvih u BiH imamo koliko hoces ali se ne uklapaju u poslovne poduhvate gospodina Lepog. I da je toliki expert onda bi imao sigurno mjesta u Kuvajtskoj diplomatiji. Experti se ne pustaju tako lako.
-
piskerernest
nije u hdz ,to joj je problembasta sljezove boje wrote:trebala bi ti sestra imati i neke druge kvalifikacije ako je vec usporedjujes sa gospodinom Ravasdeom, on je radio kao dopisnik kuvajtske novinske agencije KUNA sa Balkana, bio je consultant mnogih poduzeca, UNITIC-a, Steela, drzi predavanja o Bliskom istoku. Ako tvoja sestra ima takve reference neka posalje odmah Alkalaju svoj CVpiskerernest wrote:evo i moja sestra magistrirala neki dan ,pa će je valjda lepi hari postavit za ambasadora negdje,ups ona je hrvatica a takvi njega baš i ne interesuju.jasin ravašde je stranac,a domaći magistri i stručnjaci bez posla
-
basta sljezove boje
ja uopce nisam tema ovog topica niti ti je argumentum ad hominem potreban na ovom mjestu. Ne vjerujem da momak o kojem govoris ima veze u Kuvajtu kakve ima gospodin kojeg ovdje blatis. Postoje karijerne diplomate a postoje i ugovorne diplomate. Ovi posljedni se bas i uzimaju zbog toga sto se radi o uglednim pojedincima koji mogu pomoci bilateralnim odnosima dvije zemlje. Ne mogu vjerovati da momak koji govori 200 jezika ima ugled u Kuvajtu kakavi ima gospodin ambasador. Nema razloga da se dalje s tobom diskutira. Tema je pljuvanje po ambasadoru, pljuvanje po Harisu, pljuvanje po svakome ko ne misli kao ti. Jadna nam diplomatija sa takvimahrasno38 wrote:Imas momka u Tuzli koji govori sve svjetske jezike koji je zavrsio univerzitet u Becu. Eto recimo taj nije u penziji i nece biti jos dugo. I molim te nemoj postavljati vise pitanja koja imaju za cilj nabijanje postova a nemaju nikakvog smisla. Za par mjeseci si nabila postova ko neko ko je ovdje nekoliko godina. Ako je ovo tebi normalno onda kod tebe rijec "normalno" ima neki sasvim drugi smisao.basta sljezove boje wrote:navedi mi onda, molim te, jednog takvog strucnjaka, ali da nije vec u penzijihrasno38 wrote: Ajde malo popij vode i smiri se. Znam ja da je ljubav slijepa. Nije poenta sta je doticni gospodin zavrsio nego je poenta da takvih u BiH imamo koliko hoces ali se ne uklapaju u poslovne poduhvate gospodina Lepog. I da je toliki expert onda bi imao sigurno mjesta u Kuvajtskoj diplomatiji. Experti se ne pustaju tako lako.
-
basta sljezove boje
u Hrvatskoj o ovom covjeku vlada jako visoko misljenje
Rat u Iraku pretvara se u rat Istoka i Zapada
Ugledni novinar Yasin Rawashdeh* održao je u Karlovcu 27. ožujka predavanje Tri godine poslije: "Irak - rat, teror i mir".
" Amerikanci dobro ratuju, ali teško grade mir. To su dokazali u Iraku, napravivši fatalnu grešku raspuštanjem iračke vojske i policije, što je rezultiralo kaosom na terenu " rekao je Rawashdeh stručnjak za vanjskopolitička pitanja vezana za Srednji istok. Procijenio je kako će nemiri u Iraku trajati još nekoliko godina te da se tek od nove američke administracije mogu očekivati pozitivne promjene.
On je u kratkim crtama pružio sliku Iraka kao prostora s iznimnom civilizacijskom poviješću te elaborirao moderno doba puno prevrata, kako političkih, tako i onih ekonomskih.
"Sadašnji sukob u Iraku imat će posljedice na cijeli svijet jer to nije samo rat Iraka i SAD-a, već to postaje rat između Istoka i Zapada. Nažalost, ekstremne, konzervativne mračne snage s obje strane takvu konfrontaciju i priželjkuju. No, mislim da tiha većina nije za sukob, Bush i bin Laden nisu većina" naglasio je karlovački gost na tečnom hrvatskom jeziku.
Sa svojim liberalno-demokratskim nazorima, Yasen Rawashdeh ne priznaje da bi kulturne razlike smjele biti predmet sukoba, postoji svjetska kultura sa svojim posebnostima, pa bi razumom i kompromisima svijet mogao postati manje kaotično mjesto. U ta razumska rješenja ubraja prije svega pitanje Palestine i tamošnjeg naroda koji je istjeran iz svojih domova da napravi mjesta za Izraelce.
"Taj je problem trn u oku svim muslimanima i generira terorizam. Priznavanjem Palestine izbilo bi se oružje ekstremistima s obje strane" zaključio je.
Predsjednik Geoekonomskog foruma, akademik Zvonimir Baletić je rekao kako su za razliku od prošlih vremena kad su subjekti svjetske politike bile nacionalne države, međunarodni odnosi postali mnogo složeniji, pa su subjekti postali doslovno svi, od ekonomskih organizacija do pojedinaca.
"U svijetu kojim dominira ekonomija, GEOFO ima veliki posao pred sobom da osvještava ljude, kako da se ponašaju u novim okolnostima i kako da svi zajedno postanemo subjekti a ne samo objekti svjetske politike, kazao je Baletić.
Predavanju koje je organizirao Geoekonomski forum su bili nazočni i malezijski veleposlanik u Hrvatskoj Dato' Azman Mohd Nazir, te predstavnici libijskog veleposlanstva.
http://www.geoeconomic-forum.com/aktualnosti.asp
Rat u Iraku pretvara se u rat Istoka i Zapada
Ugledni novinar Yasin Rawashdeh* održao je u Karlovcu 27. ožujka predavanje Tri godine poslije: "Irak - rat, teror i mir".
" Amerikanci dobro ratuju, ali teško grade mir. To su dokazali u Iraku, napravivši fatalnu grešku raspuštanjem iračke vojske i policije, što je rezultiralo kaosom na terenu " rekao je Rawashdeh stručnjak za vanjskopolitička pitanja vezana za Srednji istok. Procijenio je kako će nemiri u Iraku trajati još nekoliko godina te da se tek od nove američke administracije mogu očekivati pozitivne promjene.
On je u kratkim crtama pružio sliku Iraka kao prostora s iznimnom civilizacijskom poviješću te elaborirao moderno doba puno prevrata, kako političkih, tako i onih ekonomskih.
"Sadašnji sukob u Iraku imat će posljedice na cijeli svijet jer to nije samo rat Iraka i SAD-a, već to postaje rat između Istoka i Zapada. Nažalost, ekstremne, konzervativne mračne snage s obje strane takvu konfrontaciju i priželjkuju. No, mislim da tiha većina nije za sukob, Bush i bin Laden nisu većina" naglasio je karlovački gost na tečnom hrvatskom jeziku.
Sa svojim liberalno-demokratskim nazorima, Yasen Rawashdeh ne priznaje da bi kulturne razlike smjele biti predmet sukoba, postoji svjetska kultura sa svojim posebnostima, pa bi razumom i kompromisima svijet mogao postati manje kaotično mjesto. U ta razumska rješenja ubraja prije svega pitanje Palestine i tamošnjeg naroda koji je istjeran iz svojih domova da napravi mjesta za Izraelce.
"Taj je problem trn u oku svim muslimanima i generira terorizam. Priznavanjem Palestine izbilo bi se oružje ekstremistima s obje strane" zaključio je.
Predsjednik Geoekonomskog foruma, akademik Zvonimir Baletić je rekao kako su za razliku od prošlih vremena kad su subjekti svjetske politike bile nacionalne države, međunarodni odnosi postali mnogo složeniji, pa su subjekti postali doslovno svi, od ekonomskih organizacija do pojedinaca.
"U svijetu kojim dominira ekonomija, GEOFO ima veliki posao pred sobom da osvještava ljude, kako da se ponašaju u novim okolnostima i kako da svi zajedno postanemo subjekti a ne samo objekti svjetske politike, kazao je Baletić.
Predavanju koje je organizirao Geoekonomski forum su bili nazočni i malezijski veleposlanik u Hrvatskoj Dato' Azman Mohd Nazir, te predstavnici libijskog veleposlanstva.
http://www.geoeconomic-forum.com/aktualnosti.asp
- GandalfSivi
Nikome jos nije palo na pamet da lik radi kao obavjestajac po Bosni zadnjih 15 godina. Vi fakat mislite da se Haris ovdje ista pitao?
-
basta sljezove boje
Yasin Rawashdeh stručnjak je za vanjskopolitička pitanja vezana za Srednji istok , Balkan te ljudska prava. Savjetnik je bosanske vlade kao UNDP stručnjak za ekonomske i politi?ke odnose s arapskim zemljama.
Kao gostujući predavač održao je brojna predavanja o krizi na Srednjem istoku, odnosima Istoka i Zapada, te ljudskim pravima na raznim sveučilištima i institucijama na Srednjem Istoku i u Europi.
Koordinator je kampanje Civilizirani dijalog- Kultura mira utemeljene u veljači 2006. godine koja promovira dijalog a ne sukob civilizacija koji se pojavio nakon objavljivanja karikature proroka Muhameda i oštrih demonstracija u muslimanskim zemljama.
Bio je direktor Kuwait News Agency (KUNA) za Jugoistočnu Europu čiji je trenutno dopisnik. Bio je savjetnik, te attache u Ambasadi Kuvajta za bivšu Jugoslaviju.
Govori arapski, engleski i hrvatski jezik. Rođen je u Jordanu, trenutno živi i radi u Sarajevu.
Kao gostujući predavač održao je brojna predavanja o krizi na Srednjem istoku, odnosima Istoka i Zapada, te ljudskim pravima na raznim sveučilištima i institucijama na Srednjem Istoku i u Europi.
Koordinator je kampanje Civilizirani dijalog- Kultura mira utemeljene u veljači 2006. godine koja promovira dijalog a ne sukob civilizacija koji se pojavio nakon objavljivanja karikature proroka Muhameda i oštrih demonstracija u muslimanskim zemljama.
Bio je direktor Kuwait News Agency (KUNA) za Jugoistočnu Europu čiji je trenutno dopisnik. Bio je savjetnik, te attache u Ambasadi Kuvajta za bivšu Jugoslaviju.
Govori arapski, engleski i hrvatski jezik. Rođen je u Jordanu, trenutno živi i radi u Sarajevu.