KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LIDERE

jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Stvarno je tema nidje veze. :-)
I koliko god pokusavam shvatiti postavljaca ne mogu. Mozda mu nije jasno da je to u svakoj zemlji tako. Politicari i javne licnosti su na tapetu stalno.
Fino ti ljudi rekose, postujemo njih koliko i oni postuju nas. Ljudi koji zaradjuju silne pare ne rade apsolutno nista. Nije tu uopste pitanje problema u zemlji, vec njihove ocigledne indolentnosti i odvojenosti od realnog svijeta. Ja imam osjecaj da neke od njih BOLI KURAC za sve sta se desava meni, tebi, svima ovdje. Naravno, nisu svi isti, tj. svakome po zaslugama. Ako ti vidis da se on trudi da nesto rijesi onda ces ga i postovati.
I molim te ne mijesaj postovanje prema domovini sa postovanjem prema njenim politicarima. Mada je i jedno i drugo vrlo nisko, ali iz razlicitih razloga.
crvenkapa007

Post by crvenkapa007 »

jeza u ledja wrote:Stvarno je tema nidje veze. :-)
I koliko god pokusavam shvatiti postavljaca ne mogu. Mozda mu nije jasno da je to u svakoj zemlji tako. Politicari i javne licnosti su na tapetu stalno.
Fino ti ljudi rekose, postujemo njih koliko i oni postuju nas. Ljudi koji zaradjuju silne pare ne rade apsolutno nista. Nije tu uopste pitanje problema u zemlji, vec njihove ocigledne indolentnosti i odvojenosti od realnog svijeta. Ja imam osjecaj da neke od njih BOLI KURAC za sve sta se desava meni, tebi, svima ovdje. Naravno, nisu svi isti, tj. svakome po zaslugama. Ako ti vidis da se on trudi da nesto rijesi onda ces ga i postovati.
I molim te ne mijesaj postovanje prema domovini sa postovanjem prema njenim politicarima. Mada je i jedno i drugo vrlo nisko, ali iz razlicitih razloga.
:thumbup:
rajvosa^

#28 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID

Post by rajvosa^ »

jefferson wrote:
TVRTKO_Bosanski wrote:Sulejman Tihic ' usati maticar'
Haris Silajdzic 'Lijepi'
Milorad Dodik 'mile Ronhill' i tako dalje.
Otkako sam prisutan na ovom forumu stalno sam svjedok ponizavanja i omalovazavanja nasih politicara ( pod nasih mislim Bosanskohercegovackih).
Na stranu to koliko je ko zasluzio da ga se omalovazava, al zar ne bi trebala postojati barem neka mala doza postovanja prema ljudima koji se nalaze na kljucnim pozicijama u drzavi. Ako ne iz postovanja prema covjeku koji obnasa funkciju a onda barem prema funkciji koju obnasa.
Niko ne kaze da ljude na vlasti treba da volimo, daleko od toga, al da treba da ih postujemo mislim da trebamo. Kako mozemo ocekivati da nasi politicari budu bilo gdje u svijetu cjenjeni i postovani ako ih mi nikako ne postujemo. Moje misljenje je definitivno da barem trebamo postovati funkcije ako nista i tako jacati njihov znacaj. ( da ne bude kad nam premijer drzave podnese ostavku 'ma ko ga j*be, ko da ga nije ni bilo' i sl.)
Da ti dam odgovor: Nepostujem ih uopce.
A da ja tebe pitam sad: Jel mislis da oni narod postuju?
Posto vidim da ti on ne odgovori, onda da ga pitam sta su oni ucinili za tebe (TVRTKO) pa da ih postujes. Mislim interesantno bi bilo cuti da vidimo hoce li se jos neko naci.
Cryptoman

#29 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID

Post by Cryptoman »

TVRTKO_Bosanski wrote: Otkako sam prisutan na ovom forumu stalno sam svjedok ponizavanja i omalovazavanja nasih politicara ( pod nasih mislim Bosanskohercegovackih).
Na stranu to koliko je ko zasluzio da ga se omalovazava, al zar ne bi trebala postojati barem neka mala doza postovanja prema ljudima koji se nalaze na kljucnim pozicijama u drzavi.
Ne bi.
Almir Arnaut-Belli

#30 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID

Post by Almir Arnaut-Belli »

Cryptoman wrote:
TVRTKO_Bosanski wrote: Otkako sam prisutan na ovom forumu stalno sam svjedok ponizavanja i omalovazavanja nasih politicara ( pod nasih mislim Bosanskohercegovackih).
Na stranu to koliko je ko zasluzio da ga se omalovazava, al zar ne bi trebala postojati barem neka mala doza postovanja prema ljudima koji se nalaze na kljucnim pozicijama u drzavi.
Ne bi.
Kako su posijali,tako neka i žanju.A mi do pameti
da Bog da došlia jednom birali one o kojim cemo sve najbolje.Živio Sefer ,jedan i jedini kojem ja skidam kapu,a da nas je sve vise i vise to ce pokazati vrijeme,istina je spora ali kad dođe jedino mjesto za ove na vlasti oko kojih mi razbijamo glave bice centralni zatvor,a radice i na nebu i na zemlji da vrate sto nam pokradose,a hajd sto nas pokradose al sto nam i zivote razjebase,e ne znam kako da ih zovem lijepo ,osim gremlin,masni,prljavi,ma stokarstvo brate.
furlan

Post by furlan »

Samo malo.Naslov teme je iritantan.Nase lidere?Kakve ba kurceve lidere.To su predstavnici koje smo ili sam izabrao.Postovanje prema kome ili cemu?Ako ne valja i nisam zadovoljan kako me predstavlja neka se lijepo goni u ...Sta su to oni iznad mene ili ispod mene ili bilo koga drugog.Ko svaki poslodavac bi imao i imam pravo da kazem "OK dobro uradjeno ili ne valja to nista, hajmo opet ,a ako ne znas ili nisi u stanju, haj'setaj i nakog drugog zajebaji.
spreca

Post by spreca »

Cini mi se da ih vise postujemo nego sto bi trebalo a dokaz tome je sve visi njihov brezobrazluk.Kad ih budemo manje postovali mozda i pomaknu s mjesta svoje zuljevite guzice i bar jednu dobru stvar urade za ovaj uspavani narod a toje da odu sa tog mjesta ,gdje ih narod postavio ali izgleda da nikada nece otici iz razloga dubokih dzepova i postenja prema narodu.
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Kad prvi put budemo dozivjeli da nam ministri, gradonacelnici i sva ostala drzavna uprava voze bicikle na posao, kad umjesto sluzbenih auta budu koristili taxi, kad im privatni racuni budu dostupni javnosti, kad budu dizali kredite kao i svi ostali gradjani, znacemo da imamo postene politicare koji rade svoj posao istinski.

Koga prate tjelohranitelji , tome zvecakju orasi u dzepu. !
JohnnyS

Post by JohnnyS »

gospodar kuglastih munja wrote:Kad prvi put budemo dozivjeli da nam ministri, gradonacelnici i sva ostala drzavna uprava voze bicikle na posao, kad umjesto sluzbenih auta budu koristili taxi, kad im privatni racuni budu dostupni javnosti, kad budu dizali kredite kao i svi ostali gradjani, znacemo da imamo postene politicare koji rade svoj posao istinski.

Gospodaru, nemoj se ljutit, ali većina ovoga je demagogija ili utapija, ovisi kako na to gledaš. Nigdje na svijetu ne idu na poslu biciklom, rijetko koji su bez tjelohranitelja (trebao si vidjet mjere osiguranja kad je potpredsjednik SAD-a dolazio u Dbk), rijetko gdje uzimaju kredite...
Jedino što bi trebalo od svega ovoga, u biti moralo bit je da su privatni računi dostupni javnosti
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

JohnnyS wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:Kad prvi put budemo dozivjeli da nam ministri, gradonacelnici i sva ostala drzavna uprava voze bicikle na posao, kad umjesto sluzbenih auta budu koristili taxi, kad im privatni racuni budu dostupni javnosti, kad budu dizali kredite kao i svi ostali gradjani, znacemo da imamo postene politicare koji rade svoj posao istinski.

Gospodaru, nemoj se ljutit, ali većina ovoga je demagogija ili utapija, ovisi kako na to gledaš. Nigdje na svijetu ne idu na poslu biciklom, rijetko koji su bez tjelohranitelja (trebao si vidjet mjere osiguranja kad je potpredsjednik SAD-a dolazio u Dbk), rijetko gdje uzimaju kredite...
Jedino što bi trebalo od svega ovoga, u biti moralo bit je da su privatni računi dostupni javnosti
Ma ne ljutim se nimalo, vec pokusavam vidjeti politicare iz nekog drugog ugla. A da ih ima sto bicikliraju, ima itekako. Da gradonacelnik uopste nema sluzbenog auta, i toga ima, koristi taxi. A znam i jednog clana parlamenta koji nosi isti dzemper vec 7 g., koji ves pere u javnom veseraju, jer mu je stan mali za ves masinu. A zanam i puno postara koji su pametniji od pola nasih politicara.... :lol:
DUREX

#36 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID

Post by DUREX »

Haris Silajdzic 'Lijepi'
Otkako sam prisutan na ovom forumu stalno sam svjedok ponizavanja i omalovazavanja nasih politicara ( pod nasih mislim Bosanskohercegovackih).
Na stranu to koliko je ko zasluzio da ga se omalovazava, al zar ne bi trebala postojati barem neka mala doza postovanja prema ljudima koji se nalaze na kljucnim pozicijama u drzavi. Ako ne iz postovanja prema covjeku koji obnasa funkciju a onda barem prema funkciji koju obnasa.
Niko ne kaze da ljude na vlasti treba da volimo, daleko od toga, al da treba da ih postujemo mislim da trebamo. Kako mozemo ocekivati da nasi politicari budu bilo gdje u svijetu cjenjeni i postovani ako ih mi nikako ne postujemo. Moje misljenje je definitivno da barem trebamo postovati funkcije ako nista i tako jacati njihov znacaj. ( da ne bude kad nam premijer drzave podnese ostavku 'ma ko ga j*be, ko da ga nije ni bilo' i sl.)

Prvo, ja ove seoske, provincijske i mahalske sitno-piljare i polupismene varalice ne bih nazvao svojim "liderima", nema tih para na ovome svijetu...

Ali, ako ih ti vec tako nazva, evo...

Pazi... digao bih ovo na jedan "veci" nivo:

Ne da ih ne postujem... nego bi ih klao!! Bukvalno... i bez trunke zaljenja.

Toliko o mojoj potrebi da ih, aman, jadne i sirote, pocnemo postovati...

P.S. Tebe, to je sigurno, nakon ovog posta, definitivno ne bih postovao, pa da si mi i rodjeni brat... osim ako se nisi zajebavao otvarajuci ovu besmislenu temu. Ako jesi, svaka ti cast... navukao si nas.
Last edited by DUREX on 04/11/2007 15:47, edited 2 times in total.
danas

#37 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID

Post by danas »

DUREX wrote:
Haris Silajdzic 'Lijepi'

zahrdjalom kasikom vala... :wink:

samo pazi, sad ce te optuzit da huskas na rat :lol:
and

Post by and »

ljudi koji se postuju iza sebe imaju neka djela ili rade nesto dobro.uz to bi ih trebale krasiti ljudske vrline.takve ljudi prepoznaju i postuju,a na funkcijama u nasoj zemlji ih je jako,jako malo.
znaci postovanje se treba zasluziti.
kada dozivimo da biramo politicare koji su se dokazali kao pametni,sposobni ljudi sigurno cemo ih i postovati.
sada kada je jedini kriterij, "ljubav"prema svom narodu i ljubav prema novcu,mislim da takvi politicari ne zasluzuju postovanje i moje nemaju.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

ama, ljudi, ne "tros'te vise slova"! :D :D
p.s. uh, i ovo je previse, kakva je tema!! :D :D
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Ja sam šokiran ovolikim nepoštivanjem :lol: :lol: :lol:
danas

Post by danas »

JohnnyS wrote:Ja sam šokiran ovolikim nepoštivanjem :lol: :lol: :lol:
a stas' mi smo stoka sitnog zuba sto reko njofra :lol: :lol: :lol: :lol:
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

JohnnyS wrote:Ja sam šokiran ovolikim nepoštivanjem :lol: :lol: :lol:
popi' casu vode, i "turi" kocku secera pod jezik! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TVRTKO_Bosanski

#43 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID

Post by TVRTKO_Bosanski »

DUREX wrote:
Haris Silajdzic 'Lijepi'

Prvo, ja ove seoske, provincijske i mahalske sitno-piljare i polupismene varalice ne bih nazvao svojim "liderima", nema tih para na ovome svijetu...

Ali, ako ih ti vec tako nazva, evo...

Toliko o mojoj potrebi da ih, aman, jadne i sirote, pocnemo postovati...

P.S. Tebe, to je sigurno, nakon ovog posta, definitivno ne bih postovao, pa da si mi i rodjeni brat... osim ako se nisi zajebavao otvarajuci ovu besmislenu temu. Ako jesi, svaka ti cast... navukao si nas.

ja nisam htio da svedem temu samo na aktuelne politicare, primjeri koje sam naveo istina jesu o ljudima trenutno na vlasti, al istina je i to da se pljuje i po nasim ( kad vec necete da ih nazovete 'liderima', ja nisam nasao pogodniju rijec) nazovite ih kako hocete, ljudima cija su imena ostala i u nasoj historiji, opet cast izuzetcima.
opet je sve svedeno na dnevno-politicka i nacionalna prepucavanja, a to mi sigurno nije bio cilj.
dakle ima li ijedan nas covjek koji se bavio politikom a da je valjo nama.
po onome kako se ovdje pise, eventualno jedan ili dvojica u vrh glave.
seiko22

Post by seiko22 »

TITO!
JohnnyS

#45 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID

Post by JohnnyS »

TVRTKO_Bosanski wrote: dakle ima li ijedan nas covjek koji se bavio politikom a da je valjo nama.
Ja sam mislio da su vremena idolopoklonstva ostala iza nas
TVRTKO_Bosanski

#46 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID

JohnnyS wrote:
TVRTKO_Bosanski wrote: dakle ima li ijedan nas covjek koji se bavio politikom a da je valjo nama.
Ja sam mislio da su vremena idolopoklonstva ostala iza nas
ovdje se i ne radi o obozavanju.
TVRTKO_Bosanski

seiko22 wrote:TITO!
'jebo te TITO' je jedna od najkoristenijih i najomiljenijih uzrecica kojima se koristimo, stvarno i njega postujemo.
JohnnyS

Post by JohnnyS »

TVRTKO_Bosanski wrote:
'jebo te TITO' je jedna od najkoristenijih i najomiljenijih uzrecica kojima se koristimo, stvarno i njega postujemo.
Pa ovdje se vidi kako je seks demoniziran. I to je za posve drugu temu... Ti uzimaš to "jebo te" a priori kao uvredu. Možda to ima upravo pozitivnu konotaciju. Seks je divan, ja npr. kad nekome želim dobro, kažem mu "Jebala te Sharon Stone" :D
seiko22

Post by seiko22 »

TVRTKO_Bosanski wrote:
znas ti, kad su pitali Bosanca, voli li on svoju zenu?? Kaze Bosanac "pa da je volim - ne bih je je..vo!"" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
p.s. sad ce "feministkinje (il se kaze "feministice" :D :D ) okinuti!! :D
TVRTKO_Bosanski

seiko22 wrote:ama, ljudi, ne "tros'te vise slova"! :D :D
p.s. uh, i ovo je previse, kakva je tema!! :D :D

ti si potrosio onda i previse.
idi na ljubav&sex ili moji kucni ljubimci :D
Post Reply