KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LIDERE
-
TVRTKO_Bosanski
#1 KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LIDERE
Sulejman Tihic ' usati maticar'
Haris Silajdzic 'Lijepi'
Milorad Dodik 'mile Ronhill' i tako dalje.
Otkako sam prisutan na ovom forumu stalno sam svjedok ponizavanja i omalovazavanja nasih politicara ( pod nasih mislim Bosanskohercegovackih).
Na stranu to koliko je ko zasluzio da ga se omalovazava, al zar ne bi trebala postojati barem neka mala doza postovanja prema ljudima koji se nalaze na kljucnim pozicijama u drzavi. Ako ne iz postovanja prema covjeku koji obnasa funkciju a onda barem prema funkciji koju obnasa.
Niko ne kaze da ljude na vlasti treba da volimo, daleko od toga, al da treba da ih postujemo mislim da trebamo. Kako mozemo ocekivati da nasi politicari budu bilo gdje u svijetu cjenjeni i postovani ako ih mi nikako ne postujemo. Moje misljenje je definitivno da barem trebamo postovati funkcije ako nista i tako jacati njihov znacaj. ( da ne bude kad nam premijer drzave podnese ostavku 'ma ko ga j*be, ko da ga nije ni bilo' i sl.)
Haris Silajdzic 'Lijepi'
Otkako sam prisutan na ovom forumu stalno sam svjedok ponizavanja i omalovazavanja nasih politicara ( pod nasih mislim Bosanskohercegovackih).
Na stranu to koliko je ko zasluzio da ga se omalovazava, al zar ne bi trebala postojati barem neka mala doza postovanja prema ljudima koji se nalaze na kljucnim pozicijama u drzavi. Ako ne iz postovanja prema covjeku koji obnasa funkciju a onda barem prema funkciji koju obnasa.
Niko ne kaze da ljude na vlasti treba da volimo, daleko od toga, al da treba da ih postujemo mislim da trebamo. Kako mozemo ocekivati da nasi politicari budu bilo gdje u svijetu cjenjeni i postovani ako ih mi nikako ne postujemo. Moje misljenje je definitivno da barem trebamo postovati funkcije ako nista i tako jacati njihov znacaj. ( da ne bude kad nam premijer drzave podnese ostavku 'ma ko ga j*be, ko da ga nije ni bilo' i sl.)
-
WizzardFromBOZ
#2 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID
ne treba se napadati nicija licnost, ali se uvijek treba kazati ono sto se zna da nije ispravno. nazalost, mnogi ne vide razliku iz "napada na licnost" od "napada na (ne)djelo", te neki cesto odmah pocnu stajati na stranu "napadnutog" a sve u cilju obrane "njegovog lika i djela".TVRTKO_Bosanski wrote:Sulejman Tihic ' usati maticar'
Haris Silajdzic 'Lijepi'
istini za volju i nazivi kao npr. "mile ronhill" mnogo govore o "liku i djelu" doticnog. tihica ne simpatiziram, ali ga nikad ne bih nazvao kako je gore navedeno, jer je bez smisla, silajdzica isto tako, mada mu taj nadimak mozda i odgovara...
a lideri se postuju najcesce onoliko koliko zasluzuju.
-
Hendrix
#3 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID
Apsolutno se NE slažem s tobom. Ako hoćeš da poštuješ likove tipa Tihić , Lepi i kompanija svaka čast. Uglavnom ja mislim da je doza poštovanja i dalje u korist političara jer ako oni nas smatraju budalama i tako se ponašaju zašto da ja od njih pravim gospodu i božanstva?TVRTKO_Bosanski wrote:Sulejman Tihic ' usati maticar'
Haris Silajdzic 'Lijepi'
Šta bi sad trebalo kad čujem riječ premijer da ustanem i salutiram? Ili da plačem što je onaj podnio ostavku , pa to je van svake pameti.
Valjda su tu oni radi nas a ne radi funkcije svoje jer to stalno i laprdaju kao mene je narod ovde postavio ja ga predstavljam...
-
jefferson
#4 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID
Da ti dam odgovor: Nepostujem ih uopce.TVRTKO_Bosanski wrote:Sulejman Tihic ' usati maticar'
Haris Silajdzic 'Lijepi'
A da ja tebe pitam sad: Jel mislis da oni narod postuju?
-
TVRTKO_Bosanski
fol je zapravo u tome sto mi ne postujemo ni nase institucije ni obiljezja, a da ne govorim o osabama na vlasti.
za nas drzavni premijer ( ma ko god to bio) ne predstavlja nista, kao da ga ni bog nije dao.
koliko nas isturi zastavu nase zemlje za dan nezavisnosti ili drzavnosti.0.01%
mene zanima zasto je to tako.
ja ne mogu reci da znam odgovor na ovo pitanje, a to je jedan od razloga zasto sam uopste i postavio temu.
sigurno je da je problem i u politicarima. ali ne samo u njima. ima nesto i u nama. ja kako sam shvatio je da mi rijetko kad o nekom nasem politicaru se izrazimmo pozitivno, da nekog podrzimo. (izuzetak zeljko komsic, njemu se divim i ja).
sta je to u nama kad smo i prije izbora pesimisticni, covjek nije ni sjeo u fotelju mi vec znamo da je on lopov jer je iz te i te stranke. jeli to neko pravilo.
ima li iko u ovoj drzavi da valja na kraju krajeva.
jer nije samo deset ljudi na vlasti. aparat nam je hvala bogu takav da 10% stanovnista skoro obnasa neku funkciju ili cak dvije.
cinjenica je da nama skoro niko od tih hiljada i hiljada ljudi ne valja. onda se namece zakljucak da nije do politicara. to smo mi ljudi moji.
ako ovakvi politicari izlaze iz naseg naroda to znaci da nismo sposobni odgojiti bolje.
za nas drzavni premijer ( ma ko god to bio) ne predstavlja nista, kao da ga ni bog nije dao.
koliko nas isturi zastavu nase zemlje za dan nezavisnosti ili drzavnosti.0.01%
mene zanima zasto je to tako.
ja ne mogu reci da znam odgovor na ovo pitanje, a to je jedan od razloga zasto sam uopste i postavio temu.
sigurno je da je problem i u politicarima. ali ne samo u njima. ima nesto i u nama. ja kako sam shvatio je da mi rijetko kad o nekom nasem politicaru se izrazimmo pozitivno, da nekog podrzimo. (izuzetak zeljko komsic, njemu se divim i ja).
sta je to u nama kad smo i prije izbora pesimisticni, covjek nije ni sjeo u fotelju mi vec znamo da je on lopov jer je iz te i te stranke. jeli to neko pravilo.
ima li iko u ovoj drzavi da valja na kraju krajeva.
jer nije samo deset ljudi na vlasti. aparat nam je hvala bogu takav da 10% stanovnista skoro obnasa neku funkciju ili cak dvije.
cinjenica je da nama skoro niko od tih hiljada i hiljada ljudi ne valja. onda se namece zakljucak da nije do politicara. to smo mi ljudi moji.
ako ovakvi politicari izlaze iz naseg naroda to znaci da nismo sposobni odgojiti bolje.
-
kao novi
ovo je najgora budalastina koju sam procitao na forumu zadnjih mjeseci, a konkurencija je bas jaka... kakva robovsko-sistemska prica?!
cuj ako ne postujemo njih da postujemo instituciju?! ne mogu da vjerujem.. ne postujem ni njih ni instituciju predsjednika, il sta vec obnasaju, i sto se mene tice to su sve redom gamad.
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
Ama, mora da mu je Tihi amidza, il mu ,makar , nije naplatio (k'o drugimakao novi wrote:ovo je najgora budalastina koju sam procitao na forumu zadnjih mjeseci, a konkurencija je bas jaka... kakva robovsko-sistemska prica?!cuj ako ne postujemo njih da postujemo instituciju?! ne mogu da vjerujem.. ne postujem ni njih ni instituciju predsjednika, il sta vec obnasaju, i sto se mene tice to su sve redom gamad.
- chuchumbamayumbe
Ja postujem jedino Zeljka Komsica i jedino on za mene predstavlja "lidera", ako vec neko treba da ga predstavlja.
Sto se tice ove ostale trojice, + svi nenabrojani, da sutra nestanu sa lica zemlje ne bih se ni pocheshao.
Sto se tice ove ostale trojice, + svi nenabrojani, da sutra nestanu sa lica zemlje ne bih se ni pocheshao.
-
basta sljezove boje
tipicna prica za bananu. Otidji u neku africku zemlju i cim sletis uzmi taksi na aerodromu. Taksist ce ti odmah pocet pricu kako je predsjednik drzave najveca lopovcina koja se krece po zemlji i kako je cijela administracija korumpirana do jaja. Sjedi u Sarajevu u taksi sa aerodroma i odmah ce ti taksist poceti pricu kako su Haris Silajdzic i njegov sofer za jednu marku kupili Zeljezaru Zenica. Prava smo Afrika postali kad se "lideri" bogate a narod osiromasuje.
-
TVRTKO_Bosanski
de bolan ako hoces da mi odgovoris fino odgovori, nemoj mi odmah pricati kako je tema glupa.kao novi wrote:ovo je najgora budalastina koju sam procitao na forumu zadnjih mjeseci, a konkurencija je bas jaka... kakva robovsko-sistemska prica?!cuj ako ne postujemo njih da postujemo instituciju?! ne mogu da vjerujem.. ne postujem ni njih ni instituciju predsjednika, il sta vec obnasaju, i sto se mene tice to su sve redom gamad.
onaj koji kaze da je tema glupa ili bezveze nema znaci na nju sta da kaze.
ne tjeram ja tebe da se slozis sa mnom, naprotv. trazim samo jedan zdrav razgovor.
vec nekih godinu dana pratim ovaj forum onako pasivno. nisam bio clan.
ovdje osim price o zeljku komsicu sve i jedna tema je naisla na noz.
ljudi samo osuduju.
daj recite nesto sta se treba napraviti. niko ne nudi nista novo svi samo pljuju po ovom sto se ima.
-
kucuk
Samim tim sto su pristali da budu javne licnosti, pristali su i da bude kritikovan, njihov rad a bogami i privatni zivot. To je tako.
Ono sto ja ne volim su ti nepristojni nadimci, i neargumentovano omalovazavanje.
Sto se postovanja i uvazavanja tice kod nas se ide iz krajnosti u krajnost, danas si legenda i poglavica a sutra izdajnik i hulja.
To bi trbalo biti umjerenije i u skladu sa zaslugom.
Ono sto ja ne volim su ti nepristojni nadimci, i neargumentovano omalovazavanje.
Sto se postovanja i uvazavanja tice kod nas se ide iz krajnosti u krajnost, danas si legenda i poglavica a sutra izdajnik i hulja.
-
TVRTKO_Bosanski
ako je neko predsjednik drzave, premijer il sta god vec, naravno da treba da bude kritikovan, i od naroda cije zahtjeve ne ispunjava i od opozicije.kucuk wrote:Samim tim sto su pristali da budu javne licnosti, pristali su i da bude kritikovan, njihov rad a bogami i privatni zivot. To je tako.
treba kritikovati naravno.
ali bez omalovazavanja, bez rijeci koje ne mozes odbraniti ( tipa 'seljacina').
ali na kraju krajeva tog covjeka je neko izabrao. ljudi koji su dali glasove SDA ili SDPu, uopce nije bitno, podrzavaju znaci njihovu politiku, koliko god to bilo tuzno. ne moze se pobiti cinjenica da ljudi i dalje glasaju za te ljude.
mozete reci da za njih glasaju ljudi sa sela, ljudi neobrazovani i neupuceni, ali opet njihovo je pravo da biraju koga hoce, i samo zato sto se to ne slaze sa izborom obrazovanog covjeka ne znaci da treba omalovazavati njegov izbor.
a sto se tice privatnog zivota to je jedna od najgorih stvari kod nas.
privatni zivot treba ostaviti po strani. naravno i do politicara je koliko moze ostaviti svoj privatni zivot po strani i ne isticati ga.
-
bonsai
Tvrtko, jarane nemoj se sta uvrijediti al' ti bas ko da si sa druge planete,boze me oprosti,tresno!Koga od ovih nasih tornjaka treba postovati i ko od njih postuje NAROD? Evo dosta raje postuje Komsica zbog par dobro povucenih poteza, vraca ljudima nadu u bolje sutra.Postovanje kod naroda postoji samo ga treba zasluziti!
-
basta sljezove boje
steta sto nema na Youtube snimak SDA politicara sa skupa u Gaggenau gdje je i Halid pjevao 1992. ali scene su vrlo slicne ovima tu
http://www.youtube.com/watch?v=-TLTh-Icdmc&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=-TLTh-Icdmc&NR=1
- gospodar kuglastih munja
Nas dragi i voljeni prvi predsjednik nezavisne R BiH je ucinio jednu malu greskicu. U zurbi nije vidio, vjerovatno zaboravio dzozluke, da u Ustavu nase drzave stoji da NIKO nema pravo promjeniti ustavno uredjenje, a njemu se ...eto...omaklo. Mi njemu to oprastamo, jer se radi o malo starijem covjeku, sa povisenim secerom, a mi cemo to pretrpiti u ime naseg voljenog presjednika, pa cemo to popraviti za koji 100g, dok se jos malo poubijamo ovdje.
Uvijek zahvalni hiljde bosanaca koji su zivote dali u 2. SR da bi stvorili Republiku BiH. Hvala i u ime Srebrnicana koji moraju tugu genocida podjeliti sa cetnicima u njihovom slavlju sutradan nakon komemoracije. I nemoj vise, toplo ti preporucujemo. Volimo te nas predsjednice.
Uvijek zahvalni hiljde bosanaca koji su zivote dali u 2. SR da bi stvorili Republiku BiH. Hvala i u ime Srebrnicana koji moraju tugu genocida podjeliti sa cetnicima u njihovom slavlju sutradan nakon komemoracije. I nemoj vise, toplo ti preporucujemo. Volimo te nas predsjednice.
- sffovac
#19 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID
ne vjerujem da ima puno onih koji su infomaticki pismeni, da ne kazem pismeni uopste, koji su obezbijedili mandat tim tvojim politicarimaTVRTKO_Bosanski wrote:Sulejman Tihic ' usati maticar'
Haris Silajdzic 'Lijepi'
onda je i normalno da ce ih kritikovati
''korov nikne gdje god stigne, ma svaka njima cast, krivi smo mi''
-
crvenkapa007
Reci cu samo jedno...
POSTOVANJE SE MORA ZASLUZITI,a ONI postovanje ovog napacenog naroda nikako nisu zasluzili.
POSTOVANJE SE MORA ZASLUZITI,a ONI postovanje ovog napacenog naroda nikako nisu zasluzili.
-
Draft
gospodo, covjek vam govori o postovanju institucija (predsjednika, premijera, vlade, itd.) a ne o licnostima. to treba uvijek razdvojiti. znamo svi da nam politicari ne valjaju ali mi moramo postovati svoju drzavu i institucije te drzave. pogledajte malo kako se to radi u razvijenijim demokratijama.
-
_BosanaC
Jel' placam drzavi svaki racun koji mi ispostavi? Placam. Placam li poreze na sve na sta pozele? Placam. Postujem li ih? Postujem. Postuju li oni mene? Al' u qrcu. Nema me cak ni u ustavu, a rodjen ovdje.Draft wrote:gospodo, covjek vam govori o postovanju institucija (predsjednika, premijera, vlade, itd.) a ne o licnostima. to treba uvijek razdvojiti. znamo svi da nam politicari ne valjaju ali mi moramo postovati svoju drzavu i institucije te drzave. pogledajte malo kako se to radi u razvijenijim demokratijama.
Elem, sto se tice mog odnosa prema BH politicarima, da su mi iz oka ispali - politi ih benzinom i na kamari zapaliti, skupa s onima koji ih dovedose na vlast.
Oni koji ih izabrase nek' ih i postuju, a dobro oci i usi nek' zatvore da ne vide i cuju sta imaju za uzvrat.
- danas
#25 Re: KOLIKO POSTUJEMO (KOLIKO BI TREBALI POSTOVATI) SVOJE LID
aaj majkoooo...TVRTKO_Bosanski wrote:Sulejman Tihic ' usati maticar'
Haris Silajdzic 'Lijepi'