Nesanica ?
Moderator: anex
-
mamica papucarka
Ljudi, jesm mi vas zao.
Ja vas citam i oci mi se sklapaju. Meni treba savjet kako ostat budan iza 22h 
-
anamo 'vamo
mozda da natjeras nekog da te prejaaako iscrpidawn_upon_dawn wrote:mah... nesanica je nacin zivljenja za menevise ne znam sta bih bez nje
razne stvari mi mogu pomoci da se smirim i da provedem noc ne razmisljajuci o problemima i da mi ne padaju lude ideje na pamet, tipa premjestanje namjestaja(dogadjalo se
). ali ne zaspim, citam, gledam tv ili sam na forumu.
zaspim samo od tablete za spavanje.
inace, imam perioda kad mogu zaspati u ono neko solidno vrijeme, ali nikad prije jedan-dva nocu, to je kad sam jaaaako fizicki iscrpljena.
-
pesak
e, danas mi je druga noc kako cu spavati dva sata...divno. bas sam odusevljena...
ukinula sam vesti...svela na minimum, ali sam zato pocela po yogi i meditaciji...i potpuno mi otisao san. puna sam energije od pranajame. sva treperim. kakvo spavanje.
ukinula sam vesti...svela na minimum, ali sam zato pocela po yogi i meditaciji...i potpuno mi otisao san. puna sam energije od pranajame. sva treperim. kakvo spavanje.
- Citizen-X
Ja se bas pit'o je l' ti ista pomoglo ono sto sam ti rek'o.
Ja sam mozda skoro kao i ti imao problema sa tim ravno 6-7 mjeseci.
Ubitacno - ko nije dozivio ne zna koja je to patnja - umoran si a ne mozes da spavas.
Zao mi je sto to deveras. Moj savjet je ako je skroz kriticno bombone za spavanje jedno mjesec dva i prekini. Moja stara je tako trala te pilule i sad spava k'o top.
Dzaba je - lijekovi.
Pozdrav!
Ja sam mozda skoro kao i ti imao problema sa tim ravno 6-7 mjeseci.
Ubitacno - ko nije dozivio ne zna koja je to patnja - umoran si a ne mozes da spavas.
Zao mi je sto to deveras. Moj savjet je ako je skroz kriticno bombone za spavanje jedno mjesec dva i prekini. Moja stara je tako trala te pilule i sad spava k'o top.
Dzaba je - lijekovi.
Pozdrav!
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#35 Re: Nesanica ?
Insomnia,bar onaj tip koji ti vjerovatno trpiš,je posljedica tvojih životnih navika,koje ti najbolje,kao inteligentna žena,zasigurno znaš.pesak wrote:Imate li nesanicu i sta uraditi da bi zaspali ?
Kratko rečeno,evo ti jedan konzervativni postupak:
1.Sračunaj koliko radiš,spavaš i odmaraš u toku dana,odn.noći.
2.sračunaj koliko i kako si rasporedila obroke i higijensku njegu
3.Negativne sklonosti,tipa raznih otrova,htjela ne htjela,skupa s internetom za kojim si u po noći,shvati kao otežavajuće,.
Osnovno kod nesanice jeste da pacijent prvo uspostavi disciplinu svakodnevnice bez obzira na izgovore posla i obaveza.Očuvanje zdravlja je prioritet nad svim jer vam od njeg zavisi i posao i karijera i na kraju,intimni život
-
pesak
Hvala, Citizen i Gog..
Mislim da su moji problemi sa snom , sada vezani za vremenske promene. Nocas je kod nas pao prvi sneg i to bas dosta.
Dan pre toga je bio jako nizak atmosferski pritisak, pa je jako visok i bas su javili da smeta ljudima osetljivim na vreme, u koje i ja spadam..
Jos je razlog i to sto sam dosta radila razne tehnike relaksiranja u jogi i meditacije i pranajamu...treba sve umereno. Necu meditirati i raditi jogu, niti pranajamu par dana, pa cu videti...dotle ce se i vreme srediti valjda- s tim pritiskom. Mozda nekim ljudima i ne odgovaraju istocnjacke tehnike. Mozda su suvise senzibilni. Mozda pogresno radim.
Vec mi se i pre desavalo da ne mogu da spavam kad radim jogu.
A uvek mi se desava nesanica kad se menja vreme. Ma sta da pricam...kilava sam.
Izbegavam pilule.
I to si u pravu- posle 22 - nista komp, tv i drugo...
Joga je cudna stvar. Pomaze, ali moze biti i opasna...
Mislim da su moji problemi sa snom , sada vezani za vremenske promene. Nocas je kod nas pao prvi sneg i to bas dosta.
Jos je razlog i to sto sam dosta radila razne tehnike relaksiranja u jogi i meditacije i pranajamu...treba sve umereno. Necu meditirati i raditi jogu, niti pranajamu par dana, pa cu videti...dotle ce se i vreme srediti valjda- s tim pritiskom. Mozda nekim ljudima i ne odgovaraju istocnjacke tehnike. Mozda su suvise senzibilni. Mozda pogresno radim.
Vec mi se i pre desavalo da ne mogu da spavam kad radim jogu.
A uvek mi se desava nesanica kad se menja vreme. Ma sta da pricam...kilava sam.
Izbegavam pilule.
I to si u pravu- posle 22 - nista komp, tv i drugo...
Joga je cudna stvar. Pomaze, ali moze biti i opasna...
-
mamica papucarka
kakva si po danu??? Jesi li umorna???
moja bivsa sefica citav zivot spava 3-4 h. Ali, zato ostatak noci lezi budna i to je spasava. Jednostavno, takav joj bio ritam. I nikad na njoj nisi mogao primijetit nekakav umor, malaksalost i slicno.
moja bivsa sefica citav zivot spava 3-4 h. Ali, zato ostatak noci lezi budna i to je spasava. Jednostavno, takav joj bio ritam. I nikad na njoj nisi mogao primijetit nekakav umor, malaksalost i slicno.
-
pesak
Ma sve ja odradim kako treba. Imam energije, samo mi se malo muti u glavi ..mamica papucarka wrote:kakva si po danu??? Jesi li umorna???
Negde sam citala da se ne treba opterecivati spavanjem , jer organizam uvek obezbedi neophodne minimalne sate spavanja...ma da, samo mi treba pola sata da skapiram koji je tramvaj na stanici i koji mi treba...
-
pesak
Po svara -jogi se moze odrediti koja ti polovona mozga funkcionise i kada. Ako obratite paznju, cesto je zatvorena samo jedna nozdrva. ako je otvorena desna, to znaci da radi vise leva polovina mozga- a to je deo koji je zaduzen za razmisljanje, jezike i td..ako je suprotno, onda ste vise naklonjeni meditaciji, mastanju, muzici, umetnosti. Sad sam provalila da mi se desna nozdrva otvori jedino uvece. Zato mi je zao da spavam . Treba iskoristiti mozak koji je bio uspavan skoro celog dana...
Uvek sam najbolje nocu razmisljala. Ali, to je i razlog nesanici...

-
mamica papucarka
ja jos nisam dozivjela da mi je zatvorena jedna nozdrvapesak wrote:Po svara -jogi se moze odrediti koja ti polovona mozga funkcionise i kada. Ako obratite paznju, cesto je zatvorena samo jedna nozdrva. ako je otvorena desna, to znaci da radi vise leva polovina mozga- a to je deo koji je zaduzen za razmisljanje, jezike i td..ako je suprotno, onda ste vise naklonjeni meditaciji, mastanju, muzici, umetnosti. Sad sam provalila da mi se desna nozdrva otvori jedino uvece. Zato mi je zao da spavam . Treba iskoristiti mozak koji je bio uspavan skoro celog dana...Uvek sam najbolje nocu razmisljala. Ali, to je i razlog nesanici...
![]()
- Comrad
Moj ti je prijedlog da skines sa neta prirodne zvukove. Dakle nesto tipa vodopada, zvukove ptica, kise i sl. Naucno je dokazano da zvuk kise, tj. udaranje kapljica od zemlju, krov, oluke opusta. Ja sebi navijem cd, naravno kada ne pada prava kisa
i mogu reci da je dosta opustajuce, zatvoris oci, jos ubacis kakvih zvukova ptica, vjetra i sl. i ko beba
Ne znam probaj.
Zvukove mozes naci na warez-bb.org, samo ukucaj u search nature sounds...
Zvukove mozes naci na warez-bb.org, samo ukucaj u search nature sounds...
- Bosanac sa dna kace
ma kakva nesanica, jel ima sta protiv spavanja, ja cim stavim glavu na jastuk, gotovo je moje,.....mogu i po 9 sati spavatm doduse dizem se rano zorom oko 6-7....
-
Leonid Breznjev
Comrad wrote:a gdje ti su ti nigger ovce na sliciulpinian wrote:
dok izbrojiš koliko ih je... uveliko spavaš![]()
![]()
smatraj se opomenutim Comrade.. Say NO to Racism! moderator
-
pesak
Evo, drzim se saveta da lezem u isto vreme, fizicki sam bila aktivna celi dan i opet nema sna. Legla sam dakle u isti vreme, ali sam se i digla posle pola sata i evo me na kompu. ne mogu da spavan, a dusa mi spava. sta raditi...
mozda uopste ne treba obracati paznju na nesanicu. mozda je treba ignorisati.
mozda uopste ne treba obracati paznju na nesanicu. mozda je treba ignorisati.
- Comrad
ispravio sam... daleko sam ja od rasisteArslan wrote:Comrad wrote:a gdje ti su ti nigger ovce na sliciulpinian wrote:
dok izbrojiš koliko ih je... uveliko spavaš![]()
![]()
smatraj se opomenutim Comrade.. Say NO to Racism! moderator