ludacha wrote:ma sta vazda bezze pricate kako je kod privatnika najgore raditi
nigdje veze
to samo neradnici pricaju - UGLAVNOM!
sta bi svi da se uhljebe negdje u kakvu drzavnu sluzbu, dolaze u 9 na posao, planduju...dorucak traje i po sat vremena, odlaze ranije ili eto za muku "sjede" po kancelarijama dragih im kolega do 3-4..dokad se vec radi...i o prvom se plaća dobije...
ma super!
iskreno, da me zadesi sudbina takva, ubila bih se...prvi dan bih "odmarala", a onda bi mi takav zivot postao dosadan i besmislen...
kod privatnika radim i super mi je. ne samo meni, vec svima. posao odlican - ima ga, dinamican je, radna okolina izvrsna, placa redovna, ako mi treba dan slobodan - bez problema dobijem, često nas šalju na dodatnu edukaciju, imamo inhouse seminare itd itd. mogla bih pisati romane kako nam je dobro, ali necu.
hocu samo reći da to sto vecina vazda "prducka" po forumu i po "cjelodnevnim kavicama" nije čitava priča i definitivno nije ogledalo svih
Ne pricaj o onom sto ne znas i sto nisi osjetila na svojoj kozi.

Nije korektno. Odlicno je to sto imas takvo radno mjesto i razuman menadzment, ali moras shvatiti da to vecina drugih ljudi u BiH nema. I to nema veze sa njihovim radnim sklonostima. Da ti dokazem koliko grijesis, reci cu ti da i ja radim u privatnom firmi, visoko renomiranoj, sa ministarskom platom (redovnom), takodjer mogu uzeti slobodan kada mi zatreba i dosta toga rijesiti dogovorom, ali nikada necu reci da se drugi ''preseravaju'' jer im nije dobro kao meni.
Ono sto je ovaj nick
newone napisao, pretpostavljam da se radi o nekom tipu ''gradjevinske'' firme, sa KV i VK radnicima i 100% mu vjerujem da je tacno to sto govori, jer sa moje pozicije rada kroz ovih 7 godina, sam svjedok tretmana i polozaja tih radnika u gradjevinskim firmam sirom BiH. Neredovna placanja, maltretiranje radnika, maximum iskoristavanja, nepostivanja prava iz Zakona o Radu (whaddafak is that

) itd..itd..toliko da te tuga spopadne ziva, jer oni rade za neku crkavicu od..do..subote, cak i nedelje.
Toliko..ne zamjeri, ali morah reagovati na taj tvoj komentar.