Izgorio vojni helikopter kod muzeja
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
jok moj dedo rahmetli je kriv..nezeljeni nadimak wrote:_BosanaC wrote:Zvao sam muriju jednom u po bijela dana, po najvecoj guzvi, kada su trojica likova dosli sa bonzecima i bukvalno rastavljali helikopter, sjekli dio po dio. Naravno, policija nije dosla.
Ne cudi me vise nista...
Biznis, bolan, biznis![]()
![]()
I nisu krivi narkosi, oni su najvece zrtve, vec dileri koji su preko tudje nesrece i propasti ugledni i postovani gradjani ove zemlje i njihovi zastitnici iz struktura vlasti. Ti narkosi su najnesretnija stvorenja.
ti narkosi su bica koja unesrecise sve nas....tako sto otimaju, tuku, provaljuju....
niko ih nije natjerao, i nemoj mi socijale tipa "zivot tezak bla bla" jer ja radim kao konj, imam solidnu platu, i dok platim sve sto trebam platiti ostane mi 200-300 KM za cijeli mjesec, sto je super, ali malo, ali opet nisam pala u depresiju i crnjak i ne kradem od staraca, komsija, niti unistavam nesto sto je uspomena kako bi ga prodala za fix...
da imam imalo pravih muda, davno bih onu plavusu iz visokog razbila od batina na carsiji kad mi ona pridje i unese se u lice i pita me za pare, dok dragi njen vreba tasnu i dzepove...
nek je izgorio helikopter, taman imaju mjesto da naprave crkvu (po rasporedu tu je mjesto za crkvu, pa ide dzamija, pa crkva opet na marindvoru)..
-
ins
obuca wrote:ovo je fakat uzas sta se radi od grada![]()
kome je to smetalo?
ovu (ne)vlast treba u pm poslati![]()
![]()
Ovaj helikopter je poklonila VF Historijskom muzeju u Sarajevu, kao spomen ratnoj avijaciji ARBiH. Ako se ne varam, radi se o prvom helikopteru koji je zaplijenjen od JNA, letio hiljade sati u ratu, bio direktno pogodjen 4 puta.
Od prvog dana Historijski muzej nije uradio niti najmanju sitnicu da zastiti taj helikopter od unistavanja i devastacije. Da vas podsjetim, to je isti Historijski muzej koji je ucjenjivao Grad i Kanton trazeci 250.000 KM (za uslugu navodnog skladistenja
Tako da ako na nekoga trebate biti bijesni, to nisi ni narkomani, ni dileri, ni skupljaci sirovog otpada vec Direktor visokonaucne ustanove poznate kao opskurni Historijski muzej BiH...
za pocetak, jedna krivicna prijava za unistenje muzejskog eksponata proticv direktora bi mogla pomoci...
- uvjek dobar gost
MAjstori relativizacije...... to su uradili narkomani, Stojčevac i Vrelo sjebaju seljaci, po gradu voze manijaci.... vlast čine nepismeni papci.... ljudi šta će sa svim oko nas biti za nekih desetak godina.... ako nastavimo relativizirati i dalje..... hoću li a svom djetetu za desetak godina... reći..., moju zemlju su oglodali skakavci....????
-
mIRCerka
direktor-kriv za zanemarivanje exponatains wrote:obuca wrote:ovo je fakat uzas sta se radi od grada![]()
kome je to smetalo?
ovu (ne)vlast treba u pm poslati![]()
![]()
Ovaj helikopter je poklonila VF Historijskom muzeju u Sarajevu, kao spomen ratnoj avijaciji ARBiH. Ako se ne varam, radi se o prvom helikopteru koji je zaplijenjen od JNA, letio hiljade sati u ratu, bio direktno pogodjen 4 puta.
Od prvog dana Historijski muzej nije uradio niti najmanju sitnicu da zastiti taj helikopter od unistavanja i devastacije. Da vas podsjetim, to je isti Historijski muzej koji je ucjenjivao Grad i Kanton trazeci 250.000 KM (za uslugu navodnog skladistenja) da bi dozvolio iznosenje kolekcije Ars Aevi iz svojih prostorija!
Tako da ako na nekoga trebate biti bijesni, to nisi ni narkomani, ni dileri, ni skupljaci sirovog otpada vec Direktor visokonaucne ustanove poznate kao opskurni Historijski muzej BiH...
za pocetak, jedna krivicna prijava za unistenje muzejskog eksponata proticv direktora bi mogla pomoci...
narkomani-krivi za unistavanje
mi-krivi sto sjedimo na rukama.
Goste, reci ti djetetu da su nas donijjele rode i da pojma nemas sta je bilo ovdje...
- uvjek dobar gost
Ma jooj to je ista ona priča kad se obrušio strop Muzeja... u kojem su bile sjednice predsjedništva... zbog ne grijenja prostorija.... pa poslije toga je došla naša relativizacija.... kako i zašto.... se to desilo.... a sve ovo o čemu mi polemiziramo da se desi u nekoj "normalnoj" zemlji... pa vlada bi komplet dala ostavku.... a kod nas..... nikom ništa....
tražili ste eto Vam GA....
tražili ste eto Vam GA....
- kolega
hajde ba, nace se drugi helikopter, bitno je da nema nastradalih.Skyfox wrote:Prolazim ja od muzeja prema Wilsu sve u dimu, vatrogasci... nemozes udahnuti, kad tamo nigdje helikoptera sav se rastopio![]()
Eto nisu se smirili dok ga nisu dokusurili...
-
mIRCerka
iskreno, od stalnog straha i grca ko ce me zaskocit i orobit, vise me fakat ne rastuzi kad nadju nekog OD... ja im zelim samo brzu smrt, i sto manje prljavu.kolega wrote:hajde ba, nace se drugi helikopter, bitno je da nema nastradalih.Skyfox wrote:Prolazim ja od muzeja prema Wilsu sve u dimu, vatrogasci... nemozes udahnuti, kad tamo nigdje helikoptera sav se rastopio![]()
Eto nisu se smirili dok ga nisu dokusurili...
Tu se sva tolerancija izgubila....
-
IlijaLadin
Jesu li opet seljaci krivi? Ili samo papci?
moramo nekog okriviti.
moramo nekog okriviti.
Last edited by IlijaLadin on 17/09/2007 11:09, edited 1 time in total.
-
nezeljeni nadimak
Jebote, pa to su tesko bolesni ljudi. Nije zajebancija. Ne znam mozes li da zamislis jednog ovisnika? Drustvo bi im trebalo pomoci, a drustvo se pravi kao da ih nema ili eventualno priprema samo sankcije, a i ako uspiju da se izlijece budu opet odbaceni.mIRCerka wrote:jok moj dedo rahmetli je kriv..nezeljeni nadimak wrote:_BosanaC wrote:Zvao sam muriju jednom u po bijela dana, po najvecoj guzvi, kada su trojica likova dosli sa bonzecima i bukvalno rastavljali helikopter, sjekli dio po dio. Naravno, policija nije dosla.
Ne cudi me vise nista...
Biznis, bolan, biznis![]()
![]()
I nisu krivi narkosi, oni su najvece zrtve, vec dileri koji su preko tudje nesrece i propasti ugledni i postovani gradjani ove zemlje i njihovi zastitnici iz struktura vlasti. Ti narkosi su najnesretnija stvorenja.
ti narkosi su bica koja unesrecise sve nas....tako sto otimaju, tuku, provaljuju....
niko ih nije natjerao, i nemoj mi socijale tipa "zivot tezak bla bla" jer ja radim kao konj, imam solidnu platu, i dok platim sve sto trebam platiti ostane mi 200-300 KM za cijeli mjesec, sto je super, ali malo, ali opet nisam pala u depresiju i crnjak i ne kradem od staraca, komsija, niti unistavam nesto sto je uspomena kako bi ga prodala za fix...
da imam imalo pravih muda, davno bih onu plavusu iz visokog razbila od batina na carsiji kad mi ona pridje i unese se u lice i pita me za pare, dok dragi njen vreba tasnu i dzepove...
![]()
nek je izgorio helikopter, taman imaju mjesto da naprave crkvu (po rasporedu tu je mjesto za crkvu, pa ide dzamija, pa crkva opet na marindvoru)..
![]()
![]()
![]()
![]()
Prije njih dolazi hrpa gorih likova, od dilera do onih koji ih stite iz vlasti.
Umjesto sto bi nekoj narkomanki razbila facu, bolje ti je sacekaj gazdurinu u BMW-u ili mercedesu, pa mu razbij njusku i auto koje je stekao unistavajuci tudje zivote. I to nemoj one sitne, po ulici, vec uprati pa dodji do krupnijih riba. To bi bilo za postovati. Sutra se ti isti nece libiti prodati heroin i tvome ili bilo cijem djetetu. Sve se zna, sve je na ocima, ali ljudi i murija okrecu glavu od toga, a ako ko zaplati to je onda neko sa jointom. Nikad one koji obrcu heroin, kilograme i kilograme. Njih cuva vlast. Taj problem je puno veci od izgorenog helikoptera, jer to sutra moze biti bilo cije dijete. Dileri ne biraju.
-
nezeljeni nadimak
Pa evo, okrivili smo.IlijaLadin wrote:Jesu li opet seljaci krivi? Ili samo papci?
moramo nekog okriviti.
Krivi su narkomani.
-
nezeljeni nadimak
Ako cemo na kraju, zasto se ne potegne neka odgovornost, pa se zapita zasto je helikopter stajao kako je stajao i u onakvom stanju. Zasto nije bio adekvatno zasticen?
- uvjek dobar gost
MAjstori relativizacije...... to su uradili narkomani, Stojčevac i Vrelo sjebaju seljaci, po gradu voze manijaci.... vlast čine nepismeni papci.... ljudi šta će sa svim oko nas biti za nekih desetak godina.... ako nastavimo relativizirati i dalje..... hoću li a svom djetetu za desetak godina... reći..., moju zemlju su oglodali skakavci....????
-
mIRCerka
apsolvirali smo temu narkomana na Aldin Camo temi...nezeljeni nadimak wrote:
Jebote, pa to su tesko bolesni ljudi. Nije zajebancija. Ne znam mozes li da zamislis jednog ovisnika? Drustvo bi im trebalo pomoci, a drustvo se pravi kao da ih nema ili eventualno priprema samo sankcije, a i ako uspiju da se izlijece budu opet odbaceni.
Umjesto sto bi nekoj narkomanki razbila facu, bolje ti je sacekaj gazdurinu u BMW-u ili mercedesu, pa mu razbij njusku i auto koje je stekao unistavajuci tudje zivote. I to nemoj one sitne, po ulici, vec uprati pa dodji do krupnijih riba. To bi bilo za postovati. Sutra se ti isti nece libiti prodati heroin i tvome ili bilo cijem djetetu. Sve se zna, sve je na ocima, ali ljudi i murija okrecu glavu od toga, a ako ko zaplati to je onda neko sa jointom. Nikad one koji obrcu heroin, kilograme i kilograme. Njih cuva vlast. Taj problem je puno veci od izgorenog helikoptera, jer to sutra moze biti bilo cije dijete. Dileri ne biraju.
JA sam uvijek bila voljna pomoci 3 puta, cetvrti put mogu samo dati pare za zlatni sut i ni na sahranu ne otici...
Kad ti odrade kucu 4 puta, kad ti odrade auto par puta, kad ti rodicu pretuku na sred ulice u po bijela dana i kad ti majci prijete ispred zgrade ne bi li joj oteli sve sto ima uz sebe, TI IM RECI PA VI STE STRASNO BOLESNI...
Ja napisah, post nestade...
Kriv je direktor koji nije to zastitio.
Krivi smo mi sto sjedimo na rukama.
- kolega
na ovo nema komentara, u pravu si, ..., mada ja mislim da iza paljevine helikoptera stoji sahto-mafija (ili ti sakupljaci sekundarnih sirovina), koja izpodiza sahtove gdje stize, a znas li sta treba na skupljat aluminijskih limenki da bi se doslo do one kolicine alumijia koji ostade na zgaristu helikoptera. Dakle, ne prijeti samo opasnost od narkomana nego i od sakupljaca sec. sirovina, jer ne znas gdje i u kojem mraku ce covjek uletit u saht.mIRCerka wrote:apsolvirali smo temu narkomana na Aldin Camo temi...
JA sam uvijek bila voljna pomoci 3 puta, cetvrti put mogu samo dati pare za zlatni sut i ni na sahranu ne otici...
Kad ti odrade kucu 4 puta, kad ti odrade auto par puta, kad ti rodicu pretuku na sred ulice u po bijela dana i kad ti majci prijete ispred zgrade ne bi li joj oteli sve sto ima uz sebe, TI IM RECI PA VI STE STRASNO BOLESNI...
-
mIRCerka
centrotransov servis sto je bio kod bristola je davno ociscen - sve otislo u staro zeljezo - ostala samo plastika i motorno ulje... tako da znam o cemu govoris..kolega wrote:na ovo nema komentara, u pravu si, ..., mada ja mislim da iza paljevine helikoptera stoji sahto-mafija (ili ti sakupljaci sekundarnih sirovina), koja izpodiza sahtove gdje stize, a znas li sta treba na skupljat aluminijskih limenki da bi se doslo do one kolicine alumijia koji ostade na zgaristu helikoptera. Dakle, ne prijeti samo opasnost od narkomana nego i od sakupljaca sec. sirovina, jer ne znas gdje i u kojem mraku ce covjek uletit u saht.mIRCerka wrote:apsolvirali smo temu narkomana na Aldin Camo temi...
-
nezeljeni nadimak
Mislim da je nas problem sto nam cesto jedno stablo zaklanja cijelu sumu. Ti narkomani, kradljivci sahtova i slicni posljedica su socijalnog i svakog drugog stanja u drustvu. Za sve ovo ima puno odgovornijih od onih na kojima se kola lome, a lome se tamo gdje je najlakse. Smetaju nam kradljivci poklopaca sa sahtova (ne opravdavam ih ni jednog trenutka, jer i sam strahujem kada cu uletiti i slomiti vrat), ali u isto vrijeme ne toliko oni koji su opljackali milione kroz raznorazne humanitarne pomoci, privatizacije itd. A i zasto bi, kada su oni nedodirljivi, a i uzivaju veliki ugled u drustvu, uvijek su tu sitni lopovi da ponesu sav teret. Ne mogu ni da ne primijetim sklonost, bas kao po nekim evropskim zemljama, da se za sva zla okrivljuju neke socijalne kategorije ljudi, etnicke, vjerske grupe.... Stalno se generalizira , krivica se prebacuje na onog ko je mozda i najmanje odgovoran za probleme, ali je najslabiji, pa se moze. Nama su krive izbjeglice, Sandzaklije koje se sve poistovjecuju sa nekoliko desetaka ljudi koji su se obogatili, Istocna Bosna cija sudbina je stravicna, Romi koji zive gore nego zivotinje, Vehabije, narkomani, pederi, papci, doslje, seljaci, narodnjaci... Onima u EU su krivi stranci, crnci, Afrikanci, Balkanci, ranije Jevreji, komunizam, danas Islam i muslimani...mIRCerka wrote:apsolvirali smo temu narkomana na Aldin Camo temi...nezeljeni nadimak wrote:
Jebote, pa to su tesko bolesni ljudi. Nije zajebancija. Ne znam mozes li da zamislis jednog ovisnika? Drustvo bi im trebalo pomoci, a drustvo se pravi kao da ih nema ili eventualno priprema samo sankcije, a i ako uspiju da se izlijece budu opet odbaceni.
Ja napisah, post nestade...
Kriv je direktor koji nije to zastitio.
Krivi smo mi sto sjedimo na rukama.
-
mIRCerka
nezeljeni, ne kazem ja da je iskljucivo narkoman kriv, krivi su svi, ali dosta vise i price KRIVA JE VLAST mater mu jebem, ima nas mnogo vise nego onih na vlasti, da se dignemo i ubijemo hljeb u njima mislis da bi Bosanac uzalud zvao policiju da sprijeci razvaljivanje helikoptera?
Nemoj ni ti prebacivat krivicu na pad dolara zivota ti....kriv si i ti, kriva sam i ja...
Al dosta vise IDENTIFIKACIJE daj da sta odradimo sunce mu ljubim!

Nemoj ni ti prebacivat krivicu na pad dolara zivota ti....kriv si i ti, kriva sam i ja...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
BHG wrote:a bil ti tako sega bila da ti je neki kreten, recimo, auto zapalio?komi wrote:sreća u nesreći
dobro je što nije zapaljen u letu
mogao je neko i zaginuti
eh fino je omladina znala kenjati po partizanskim grobljima... i spomenicima
sada je red na neku novu generaciju da sere po tekovinama rata u kojemu smo direktno ili indirektno ušetsvovali
neki novi klinci
- Bullet Tooth Tony
cekic ekseri i laganomIRCerka wrote:nezeljeni, ne kazem ja da je iskljucivo narkoman kriv, krivi su svi, ali dosta vise i price KRIVA JE VLAST mater mu jebem, ima nas mnogo vise nego onih na vlasti, da se dignemo i ubijemo hljeb u njima mislis da bi Bosanac uzalud zvao policiju da sprijeci razvaljivanje helikoptera?
-
justdoit
A ja prije nekih dva, tri mjeseca, prolazim pored helikoptera i nosim fotoaparat. Stanem, detaljno poslikam, doduse jedva od smrada pridjem, ali eto...
Steta, ali steta sto je i prije stajao kao komad starog gvozdja, razvaljen, rasturen i isaran - ni na sta nalik.
Steta, ali steta sto je i prije stajao kao komad starog gvozdja, razvaljen, rasturen i isaran - ni na sta nalik.
- kolega
kad smo kod unistavanja eksponata (i spomenika) ne mogu da se ne sjetim aviona koji je bio na Medenom polju (do ceste B. Petrovac - Bihac). I on je na slican nacin unisten, prvo ekspolozija a onda u sekundarne sirovine ode. Jedino, tu se nisu okupljali narkosi, nego je neki tip otvorio ko kafanicu. Uglavnom ostao je samo beton gdje su bili pricvrsceni tockovi aviona.mIRCerka wrote:centrotransov servis sto je bio kod bristola je davno ociscen - sve otislo u staro zeljezo - ostala samo plastika i motorno ulje... tako da znam o cemu govoris..