PIRAMIDA NA BHT 1
Moderator: anex
-
inspire_me
Danas vidjeh u novinama ovu Medzidu, jedva je prepoznah, kako su objavili da ona vodi 'Piramidu', namah se osisala k'o Zeljka

- Bonnie-Clydova mala
Najs tu mić jukomi wrote:u bosni su svi sve
ja sam dok holidej
Kod OK corala tačno u podne?
Da vidimo ko je brži na obaraču
-
mala od skandala
nadam se da opet naši neće nešto uprskati..kako samo "mi"znamo, onako svojski
samo naprijed!
samo naprijed!
-
anamo 'vamo
zvjezdana je trazila 4.000 maraka za angazman (1.000 po emisiji)! mislim, samo da znate...onako...saznadoh....slucajno...mislim....rekli mi....eto...ajkulaMala wrote:Almira je trebala da bude voditeljica Piramide, dobila je tu ponudu, ali je odbila nedavno, kao i par drugih ponuda za jos neke emisije. Izgleda da nece da radi na bilo kojoj televizi, nego se bavi skroz drugim poslom sada.
-
Klikerica
Jah, bas je taj izvor vjerodostojananamo 'vamo wrote:zvjezdana je trazila 4.000 maraka za angazman (1.000 po emisiji)! mislim, samo da znate...onako...saznadoh....slucajno...mislim....rekli mi....eto...ajkulaMala wrote:Almira je trebala da bude voditeljica Piramide, dobila je tu ponudu, ali je odbila nedavno, kao i par drugih ponuda za jos neke emisije. Izgleda da nece da radi na bilo kojoj televizi, nego se bavi skroz drugim poslom sada.
-
anamo 'vamo
za cifru mozes, a i ne moras, vjerovati. toliko je trazila. ali....nije sve u "fizici"... ocito si mlada, pa se ne sjecas medzidinog "dokazivanja". nema razloga da skace, jer nije od jucer u novinarskim vodama, kao zvjezdana. kako god, 27. je blizu, zivi bili, pa vidjeli...Klikerica wrote:Jah, bas je taj izvor vjerodostojananamo 'vamo wrote:zvjezdana je trazila 4.000 maraka za angazman (1.000 po emisiji)! mislim, samo da znate...onako...saznadoh....slucajno...mislim....rekli mi....eto...ajkulaMala wrote:Almira je trebala da bude voditeljica Piramide, dobila je tu ponudu, ali je odbila nedavno, kao i par drugih ponuda za jos neke emisije. Izgleda da nece da radi na bilo kojoj televizi, nego se bavi skroz drugim poslom sada.svakako mi Almira nije omiljena, i znam da se sepuri okolo (kao digla si je cijenu, ali toliko nikad u zivotu ne bi dobila, niti vrijedi), ali ova Buljubasicka
otkud nju izvukose?? Vjerovatno sad skace od srece jer je dobila priliku da se pokaze, koju ce vjerovatno uprskati kad tad... najsmjesniji mi je njen ego trip- citam u avazu- parafraziram, kao ufa media je u ulozi voditelja htjela samo najbolju, a imali su od samog pocetka mene na umu, i tako sam ja sada na naslovnicama
jadno..
-
Cryptoman
"medzida je hodajuca enciklopedija"daduli_sa wrote:Ok, ima i toga, samo mislim da nije bilo u redu licitirati sa jednim imenom (Almira), to ime objavljivati u svim novinama prosle sedmice i onda promijeniti na kraju.anamo 'vamo wrote:nije sve u izgledu, treba imati nesto i u glavi, a medzida je hodajuca enciklopedija i mislim da ce se dobro snaci. nego, u ovom zecu lezi jos jedan grm! ukoliko medzida zaista bude radila piramidu, to znaci da vise nema Centralnog dnevnika na Hayatu! 1.000%!daduli_sa wrote: Da, provjerena informacija iz Sivog doma, izabrana je Buljubasicka...Niđe veze....
Radila prije na staroj BHT; napustila i otisla da radi za SFF, onda bila novinar u Senadovom Centralnom... i eto je sad ponovo na novoj BHTV.
Pokusao da pronadjem sliku, ali nisam uspio.
Samo naidjoh na interesantnu njenu izjavu:
"U proljeće prošle godine (2001) je napustila TVBiH, znajući šta neće: raditi u sputavajućem okružju."
Interesantno i ... mislim veliki promasaj ako zaista i ostane ona kao prvi izbor.
A koliko je meni ona poznata sa malih ekrana ne sticem dojam da ima mogucnost da se utrenutku snadje. Vise je novinar koji priprema tematske priloge. I tu priznajem da je neprikosnovena. Ali koliko ce se snaci u necemu kao sto je Piramida? Hm...
Sretno joj u svakom slucaju.
Samo se nadam da nece biti propast kao "Milijunas" ili neko od Macinih preseravanja (mada je on nedostizan kada je to u pitanju).
Da li je hodajuca ili nije
Potpisujem razmisljanje "daduli_sa".
-
Klikerica
@anamo'vamo- dovoljno je procitati ove info, pa da vidim koliko se dosad pokazala i dokazala. Niko ziv ne zna za nju, a kao godinama radi na TV-u. Nije se uspjela nametnuti ili jednostavno ne zna. Vidjet cemo kakva ce biti u Piramidi. Tesko.[/b]daduli_sa wrote:Da, provjerena informacija iz Sivog doma, izabrana je Buljubasicka...ninja-san wrote:Evo navodno su nasli neku Medzidu Buljubasic, ime mi je poznato, samo ne mogu da skontam ko je ta osoba. ..Niđe veze....
Radila prije na staroj BHT; napustila i otisla da radi za SFF, onda bila novinar u Senadovom Centralnom... i eto je sad ponovo na novoj BHTV.
Pokusao da pronadjem sliku, ali nisam uspio.
Samo naidjoh na interesantnu njenu izjavu:
"U proljeće prošle godine (2001) je napustila TVBiH, znajući šta neće: raditi u sputavajućem okružju."
Interesantno i ... mislim veliki promasaj ako zaista i ostane ona kao prvi izbor.
-
FaceOff
Ako ti ne nisi informisan o "novinarskom dokazivanju" Medžide Buljubašić onda je to tvoj hendikep.
Medžide se sjećam još sa dnevnika BHT-a (starog BHT-a), a posebno iz emisije koja je po prvi put producirana od strane tadašnjeg BHT-a i RTRS, odmah poslije rata. Riječ je o intervjuu sa Carlosom Vestendorpom.
Mislim da je ona najbolji mogući izbor za Piramidu, mada bi njene potencijale BHT mogao iskoristiti i u informativnom programu.
Definitivno jedna od najjačih i najobrazovanijih naših novinarki. BHT-u svaka čast na izboru !
Medžide se sjećam još sa dnevnika BHT-a (starog BHT-a), a posebno iz emisije koja je po prvi put producirana od strane tadašnjeg BHT-a i RTRS, odmah poslije rata. Riječ je o intervjuu sa Carlosom Vestendorpom.
Mislim da je ona najbolji mogući izbor za Piramidu, mada bi njene potencijale BHT mogao iskoristiti i u informativnom programu.
Definitivno jedna od najjačih i najobrazovanijih naših novinarki. BHT-u svaka čast na izboru !
- Bonnie-Clydova mala
Slažem se, mada se ponekad (u njenom stilu da se izrazim) pretenciozno nameće (zaista) bogatim vokabularom koji teško da njene kolege iz novinarskih redova razumiju, a kamoli običan narod...samo kad bi rječnik prilagodila auditorijumu koji se ne sastoji isključivo od akademika ... Inače jeFaceOff wrote:Ako ti ne nisi informisan o "novinarskom dokazivanju" Medžide Buljubašić onda je to tvoj hendikep.
-
sulesavic
©ta ka¾e¹, ba, ni¹ta te ne razumijem?!Bonnie-Clydova mala wrote: Sla¾em se, mada se ponekad (u njenom stilu da se izrazim) pretenciozno nameæe (zaista) bogatim vokabularom koji te¹ko da njene kolege iz novinarskih redova razumiju, a kamoli obièan narod...samo kad bi rjeènik prilagodila auditorijumu koji se ne sastoji iskljuèivo od akademika ... Inaèe je
- Bonnie-Clydova mala
Pa tako priča Medžisulesavic wrote:Šta kažeš, ba, ništa te ne razumijem?!Bonnie-Clydova mala wrote: Slažem se, mada se ponekad (u njenom stilu da se izrazim) pretenciozno nameće (zaista) bogatim vokabularom koji teško da njene kolege iz novinarskih redova razumiju, a kamoli običan narod...samo kad bi rječnik prilagodila auditorijumu koji se ne sastoji isključivo od akademika ... Inače je
-
Nancy Drew
- Better Man
Da dodam da je jedan period svog rada bila član tima Sarajevo film festivala i radila za njih. U svakom slučaju daleko pismenija i obrazovanija od kvazi novinarke Almire koja nema fakultet niti bilo kakvo novinarsko obrazovanje i koja na našu sreću neće voditi Piramidu.Bonnie-Clydova mala wrote:Slažem se, mada se ponekad (u njenom stilu da se izrazim) pretenciozno nameće (zaista) bogatim vokabularom koji teško da njene kolege iz novinarskih redova razumiju, a kamoli običan narod...samo kad bi rječnik prilagodila auditorijumu koji se ne sastoji isključivo od akademika ... Inače jeFaceOff wrote:Ako ti ne nisi informisan o "novinarskom dokazivanju" Medžide Buljubašić onda je to tvoj hendikep.
-
Thomas25
#43 PIRAMIDA U ČETVRTAK NA BHT 1!! U 20:00
EVO I NAJAVA ZA PRVU PIRAMIDU:
U prvoj "Piramidi" gostuju:
- Lidija Korać, nekadašnja predsjednica Centralne izborne komisije BiH, a danas direktorica novinske kuće Oslobođenje.
- Dr. Branko Dokić, član predsjedništva i glavnog odbora Partije demokratskog progresa RS i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
- Azra Kolaković alias Donna Ares, estradna umjetnica
Glasajući za svog favorita, dobijate mogućnost da osvojite i vrijednu nagradu - 1,500- konvertibilnih maraka u prvoj razini Piramide.
Otkrijte zbog čega su stvarni život i "Piramida" toliko bliski...u četvrtak od 20:00h, samo na BHT 1.
[/b]
U prvoj "Piramidi" gostuju:
- Lidija Korać, nekadašnja predsjednica Centralne izborne komisije BiH, a danas direktorica novinske kuće Oslobođenje.
- Dr. Branko Dokić, član predsjedništva i glavnog odbora Partije demokratskog progresa RS i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.
- Azra Kolaković alias Donna Ares, estradna umjetnica
Glasajući za svog favorita, dobijate mogućnost da osvojite i vrijednu nagradu - 1,500- konvertibilnih maraka u prvoj razini Piramide.
Otkrijte zbog čega su stvarni život i "Piramida" toliko bliski...u četvrtak od 20:00h, samo na BHT 1.
[/b]
-
Lisac
sedma od devet bi bila moj izbor no ona se nazhalost ne natjeche
a ne znam da li se natiche
ja ne bih da se ponavljam kao shto ne bih ni shpekulirao o tome kako ce se medzha snaci u novom formatu no svakako bih da potpishem detektivkinu 'bukvicu' vis-a-vis jezika koji zloupotrebljavaju novinari i ine forumske sveneznalice.
mediji (pogotovu oni 'drzhavni') ne treba da priblizhavaju svoj jezik patosu kojim svakako puzhe kako jezichka tako i svakojaka druga kultura. mediji treba da budu primjer kako se treba sluzhiti jezikom kada nismo na sjelu kod famAlije ili u kafani. mediji bi trebali da 'obrazuju' shiroki auditorij i da barem u ovom (jezichkom) segmentu postave neke standarde kada je 'javni' govor u pitanju.
mediji (barem ovi 'drzhavni') ni u kom sluchaju ne treba da se prilagodjavaju "leksici" ovih kvazi-popularnih "novinara" koji misle da je Lektor jedan od glavnih likova utjelovljen od strane A.Hopkinsa u klasiku Kad jaganjci uHitnu
te da je Logoped doktor za logotipe.
Po Medzhidi i njenom profesionalizmu mozhe pljuvati samo povrshni skorojevichki mentalitet koji svoje opce obrazovanje nadgradjuje tabireci azru, express i as. I stoga je u ovoj zemlji za jednu ovakvu emisiju vjerovatno trebalo odabrati sanelu porichanin da je vascijela mahala razumije
i da joj se divi pride

mediji (pogotovu oni 'drzhavni') ne treba da priblizhavaju svoj jezik patosu kojim svakako puzhe kako jezichka tako i svakojaka druga kultura. mediji treba da budu primjer kako se treba sluzhiti jezikom kada nismo na sjelu kod famAlije ili u kafani. mediji bi trebali da 'obrazuju' shiroki auditorij i da barem u ovom (jezichkom) segmentu postave neke standarde kada je 'javni' govor u pitanju.
mediji (barem ovi 'drzhavni') ni u kom sluchaju ne treba da se prilagodjavaju "leksici" ovih kvazi-popularnih "novinara" koji misle da je Lektor jedan od glavnih likova utjelovljen od strane A.Hopkinsa u klasiku Kad jaganjci uHitnu
Po Medzhidi i njenom profesionalizmu mozhe pljuvati samo povrshni skorojevichki mentalitet koji svoje opce obrazovanje nadgradjuje tabireci azru, express i as. I stoga je u ovoj zemlji za jednu ovakvu emisiju vjerovatno trebalo odabrati sanelu porichanin da je vascijela mahala razumije
-
Nancy Drew
-
Nancy Drew