ćevapi kod želje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Neelix

Post by Neelix »

shin wrote:Zmaj je kita, moras ga moliti da ti donese pecene cevape, milion puta mi se dogodilo da mi namiguje cevap dok ga jedem.
isti problem, kazem ja :lol: i govorim o bus stanici, u ovom drugom nisam jeo.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Ja jeste svi pekmezi, kao da vas je majka u epruveti sve rodila! Što fakat ne mogu prenemaganja, sve neki delikatni želuci, ne valja ovo, ne valja ono, a u ratu su nam i Ikar konzerve dobre bile... :-? U tom Želji sam milion puta bio i nikad nisam ostao razočaran. Šta vam je svima, samo se prenemažete ko babe kakve! :-)
Neelix

Post by Neelix »

Romeo 80 wrote:Ja jeste svi pekmezi, kao da vas je majka u epruveti sve rodila! Što fakat ne mogu prenemaganja, sve neki delikatni želuci, ne valja ovo, ne valja ono, a u ratu su nam i Ikar konzerve dobre bile... :-? U tom Želji sam milion puta bio i nikad nisam ostao razočaran. Šta vam je svima, samo se prenemažete ko babe kakve! :-)
vidi se... :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Romeo 80 wrote:Ja jeste svi pekmezi, kao da vas je majka u epruveti sve rodila! Što fakat ne mogu prenemaganja, sve neki delikatni želuci, ne valja ovo, ne valja ono, a u ratu su nam i Ikar konzerve dobre bile... :-? U tom Želji sam milion puta bio i nikad nisam ostao razočaran. Šta vam je svima, samo se prenemažete ko babe kakve! :-)
Jel' ti ovo ozbiljno napisa?
shin

Post by shin »

veca_sa wrote:
shin wrote:
veca_sa wrote: i to je ok dok ga ne pocnes ganjat po robotu
Ili dok jedem slusam svadjanje konobara sa onom rospijom sto naplacuje, pa dovikivanje ''NABACI DESET PORCIJA.... DVIJE PLJESKE'', isto kao Normandija i D-Day.

Volim otici u Kastel kod Muje na Banjalucke 8)
jel to ono u zlatarskoj
Ispod specijala odmah, Mujo je vazda prva do 15h. Velika porcija somun i po/kola, iznesu me vani :-D
video

Post by video »

Ja ipak mislim da se samo salio :D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

video wrote:
Ja ipak mislim da se samo salio :D :D :D
pa fakat, sad nam sve smeta...
mislim ok, ne smije nam biti stav PREZIVILI SMO RAT SAD JE SVE DOBRO, ali fakat se zalimo i za sitnice...
meni recimo smeta kad udjem u neku radnju sa sportskom obucom sto me jebena prodavacica ignorise (a kad udjem s medom onda se lomi oko mene) cisto zato sto od mene nece dobit kompliment ni treptanje okicama...
cak mi i to smeta...
stari se...stas...
terapija

Post by terapija »

ne smeta meni sto ne valjaju cevapi nego sto to vlasnicima prolazi i sto mu nijedna inspekcija ne moze nista..

on nastavlja da truje ljude... a jos je toliko izvikan da tmaan da pece vanago niko ne bi primijetio :)
video

Post by video »

Ma ja ne bih otisao u zelju i da me onaj sipac casti i jos da pride 5km,nema sanse :-x
ArtefakT

Post by ArtefakT »

Haj ne serite... sve je to isto!!!!
Neelix

Post by Neelix »

ArtefakT wrote:Haj ne serite... sve je to isto!!!!
evo jos jednog otrovanog :lol:
sofist

Post by sofist »

Meni je Zeljo dobar. Zmaj mi je bezze. Ispricacu vam jednu anegdotu za ZELJU ali to neka ostane medju nama. :D

Sjedim ja u ZELJI prije par godina kad ulaze Celo Ismet i njegova svita od nekoliko tjelohranitelja. Zauzimaju svoja mjesta, namrgodjeni, zvjeraju okolo, opasni nema sta. Svi gledamo ispred sebe i u svoj tanjir. Narucuju oni sta ce jesti i nastavljaju nesto da mrmljaju izmedju sebe, vode se neki povjerljivi razgovori, u cevabdzinici muk. Musica se ne cuje. I odjednom, idilicnu tisinu prekida zvonki glas radnice iza pulta: "Ismete, 'os ti kajmaka"? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
video

Post by video »

sofist wrote:Meni je Zeljo dobar. Zmaj mi je bezze. Ispricacu vam jednu anegdotu za ZELJU ali to neka ostane medju nama. :D

Sjedim ja u ZELJI prije par godina kad ulaze Celo Ismet i njegova svita od nekoliko tjelohranitelja. Zauzimaju svoja mjesta, namrgodjeni, zvjeraju okolo, opasni nema sta. Svi gledamo ispred sebe i u svoj tanjir. Narucuju oni sta ce jesti i nastavljaju nesto da mrmljaju izmedju sebe, vode se neki povjerljivi razgovori, u cevabdzinici muk. Musica se ne cuje. I odjednom, idilicnu tisinu prekida zvonki glas radnice iza pulta: "Ismete, 'os ti kajmaka"? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Garant si reko"Ne treba,dat cu mu ja svoj" :D :D i jos "Evo ti jos koji cevap,meni ostalo,ne mogu vise" :lol: :lol: :lol:
sekretar

Post by sekretar »

video wrote:Garant si reko"Ne treba,dat cu mu ja svoj" :D :D i jos "Evo ti jos koji cevap,meni ostalo,ne mogu vise" :lol: :lol: :lol:
i ona antologijska
"De i jogurt na moj račun"
seansarah

Post by seansarah »

otvorila se nova cevabdzinica na carsiji iza begove...kazu haos cevapi.
zove se 9. - k`o prije ona cuvena...za mene najbolja!

Odite i probajte...ja cu za 2 sedmice :-D

Prijatno!
sicky

Post by sicky »

pesak wrote:Ma znate sta, ne valja po ovoj vrucini jesti mleveno meso. Ja imala isto pre neki dan trovanje. I tako mi rekli lekari...Nema frizidera U KOM BI SE NAMIRNICE KAO STO SU MLEVENO MESO I SUHOMESNATI PROIZVODI ZASTITILI NA OVIM VRUCINAMA...JEDINO U ZAMRZIVAC, svoj sopstveni. Izvinte za velika slova...ova moja tastatura zavitlava...Znaci, leti- ne mleveno meso, i ne suhomesnato...
..:( znači što smo roštiljali ćevape...roštiljali smo, ništa do jeseni :shock: :-)
TebiNesudjena

Post by TebiNesudjena »

Niko ne jede cevape u Zelji a Zeljo vazda pun :-)
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Ma nije poanta u tome gdje su ćevapi bolji ili veći. Radi se o namjeri da se skrene pažnja na kontrolu kvaliteta hrane koju jedemo, posebno u ćevabdžinicama, ili u buregdžinicama, i to prije svega na lokalitetu Baš-čaršije.
Oduvijek je Baš-čaršija bila poznata po ćevapima. Kad smo htjeli da jedemo ćevape, išli smo na Čaršiju, ne u Hrasno kod Zmaja, ili u Neđariće. Ko je strani dolazio u grad, išao je na Čaršiju na ćevape. I danas je tako. Ali, iako je i prije bivalo javašluka i podmetanja, u mjeri u kojoj se danas to radi ipak nije. Sjećam se da je inspekcija čak i Hasetovu "9" znala zatvarati. Ćevabdžinica Sport je bivala mjesecima zatvorena zbog nepostojanja sanitarnih ispravnosti. O Želji da i ne govorim. Dovoljno je samo kad se sjetim izgleda Šahina (vl. Želje), onako proćelavog, oznojenog čela, debelog stomaka pokrivenog majicom i peruti po njoj, širokih hlača s istegnutim koljenima, i njegovog "lj" u izgovoru . . . Da, takav nas je čovjek godinama hranio ćevapima. I što reći onda na higijenu prostorija u kojoj jedemo te bajne ćevape. Posebno o sastojcima ćevapa. Ko kontroliše šta se sve stavlja u ćevape. I kakvo meso. Na papiru - da.
Dolazi žena u ćevabdžinicu, sjeda za stol i ostavlja na njemu svoju torbicu. Prepunu bakterija. I nakon nje mi dolazimo i sa istog stola jedemo. Ili, gluhonijemi, pa na stolu ostavlja svoje pismo za pomoć, koje je prije ostavljao nebrojeno puta na svakojakim mjestima. A stolove niko ne čisti. A i ako počisti, onda je to zbog komadića luka koji neko prospe po stolu. A ne da dezinficira stol.
O uniformama da i ne govorim. Pa kad policajac ne nosi šapku, zašto bi ćevabdžija ili buregdžija nosio radnu uniformu, čistu, a ne radio u nekim hlačama u kojima i dolazi i odlazi s posla, i u košulji u kojoj se dnevno 10 puta oznoji. Katastrofa.
(Ćevabdžinice i buregdžinice, na Čaršiji, mahom, drže Albanci. Još neko vrijeme pa će i za Čaršiju tražiti otcjepljenje i nezavisnost !)
Samo ispravna i redovna kontrola inspekcije može spriječiti pojavu masovnih ili pojedinačnih trovanja. Ali, inspekcija nema. Ima, ali nema. Pa godišnji su odmori, a i radno vrijeme im je do 4, a i što bi se zamarali po ovim vrućinama, ili zamjerali kojekakvim gazdama, kad, ionako, ništa ne mogu promijeniti. Žalosno. A i njima, inspekcijama, niko ništa ne može. Nedodirljivi su.
Tu neko kaže: Sad nam sve smeta, jeli smo Ikar. Znači li to da smo do vijeka osuđeni da jedemo "Ikare". Pa prije rata smo jeli najkvalitetniju hranu. Zašto ne bismo takvu jeli i danas.
video

Post by video »

TebiNesudjena wrote:Niko ne jede cevape u Zelji a Zeljo vazda pun :-)
Vjerovatno takvih ko sto si ti :D :D :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hodzic vala onako, napucano ali cevapi nisu nesto. Gledam strance tamo, naruce cevape i veliku salutu. :lol: Jos samo fali riza kao prilog pa da ugodjaj bude kompletan.:-) Naravno sve je stvar ukusa, ali meni je Zeljo manje vise O.K. Jednom se natjerah da pojedem cevape kod Mrkve i mogu samo reci da losije cevape u zivotu nisam jeo.
TebiNesudjena

Post by TebiNesudjena »

video wrote:
Good looking? :D
video

Post by video »

TebiNesudjena wrote:
video wrote:
Good looking? :D
Kao sto ti i samo ime kaze :D :D
Zavatoni

Post by Zavatoni »

seansarah wrote:otvorila se nova cevabdzinica na carsiji iza begove...kazu haos cevapi.
zove se 9. - k`o prije ona cuvena...za mene najbolja!

Odite i probajte...ja cu za 2 sedmice :-D

Prijatno!
Bio. Jeo. Ćevapi odlični. Atmosfera potpuno drukčija. Sevdah piči non-stop. Sve u bordo boji. Isti logo. Izgleda neka Hasetova familija (unuk šta li?). Kaže lik što radi, da se uskoro otvara i na starom mjestu. Topla preporuka.
Michun

Post by Michun »

E znas sta...vise komentara jeli smo Ikar, bio rat :o Ikar jeli prije 12 do 15 god., rat zavrsen prije 12 god. Ikar smo dobivali djaba i morali ga jesti. Od silnog adrenalina i straha preradjivali bi mi i sarafe i daske :oops:
E sad, kad platim imam pravo i da biram :oops: :D Pa dokle da nas neko truje za nase pare.
BTW - tema za 10. Dajte imena dje ste se otrovali.
shana_majka

Post by shana_majka »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hodzic vala onako, napucano ali cevapi nisu nesto. Gledam strance tamo, naruce cevape i veliku salutu. :lol: Jos samo fali riza kao prilog pa da ugodjaj bude kompletan.:-) Naravno sve je stvar ukusa, ali meni je Zeljo manje vise O.K. Jednom se natjerah da pojedem cevape kod Mrkve i mogu samo reci da losije cevape u zivotu nisam jeo.

Shto ti je zivot, a kod "Mrkve" zanat naucio.
Post Reply