isti problem, kazem jashin wrote:Zmaj je kita, moras ga moliti da ti donese pecene cevape, milion puta mi se dogodilo da mi namiguje cevap dok ga jedem.
ćevapi kod želje
Moderator: anex
- Neelix
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Ja jeste svi pekmezi, kao da vas je majka u epruveti sve rodila! Što fakat ne mogu prenemaganja, sve neki delikatni želuci, ne valja ovo, ne valja ono, a u ratu su nam i Ikar konzerve dobre bile...
U tom Želji sam milion puta bio i nikad nisam ostao razočaran. Šta vam je svima, samo se prenemažete ko babe kakve! 
- Neelix
vidi se...Romeo 80 wrote:Ja jeste svi pekmezi, kao da vas je majka u epruveti sve rodila! Što fakat ne mogu prenemaganja, sve neki delikatni želuci, ne valja ovo, ne valja ono, a u ratu su nam i Ikar konzerve dobre bile...U tom Želji sam milion puta bio i nikad nisam ostao razočaran. Šta vam je svima, samo se prenemažete ko babe kakve!
-
_BosanaC
Jel' ti ovo ozbiljno napisa?Romeo 80 wrote:Ja jeste svi pekmezi, kao da vas je majka u epruveti sve rodila! Što fakat ne mogu prenemaganja, sve neki delikatni želuci, ne valja ovo, ne valja ono, a u ratu su nam i Ikar konzerve dobre bile...U tom Želji sam milion puta bio i nikad nisam ostao razočaran. Šta vam je svima, samo se prenemažete ko babe kakve!
-
shin
Ispod specijala odmah, Mujo je vazda prva do 15h. Velika porcija somun i po/kola, iznesu me vaniveca_sa wrote:jel to ono u zlatarskojshin wrote:Ili dok jedem slusam svadjanje konobara sa onom rospijom sto naplacuje, pa dovikivanje ''NABACI DESET PORCIJA.... DVIJE PLJESKE'', isto kao Normandija i D-Day.veca_sa wrote: i to je ok dok ga ne pocnes ganjat po robotu
Volim otici u Kastel kod Muje na Banjalucke
- video
Ja ipak mislim da se samo salioRomeo 80 wrote:Ja jeste svi pekmezi, kao da vas je majka u epruveti sve rodila! Što fakat ne mogu prenemaganja, sve neki delikatni želuci, ne valja ovo, ne valja ono, a u ratu su nam i Ikar konzerve dobre bile...U tom Želji sam milion puta bio i nikad nisam ostao razočaran. Šta vam je svima, samo se prenemažete ko babe kakve!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pa fakat, sad nam sve smeta...video wrote:Ja ipak mislim da se samo salioRomeo 80 wrote:Ja jeste svi pekmezi, kao da vas je majka u epruveti sve rodila! Što fakat ne mogu prenemaganja, sve neki delikatni želuci, ne valja ovo, ne valja ono, a u ratu su nam i Ikar konzerve dobre bile...U tom Želji sam milion puta bio i nikad nisam ostao razočaran. Šta vam je svima, samo se prenemažete ko babe kakve!
![]()
![]()
mislim ok, ne smije nam biti stav PREZIVILI SMO RAT SAD JE SVE DOBRO, ali fakat se zalimo i za sitnice...
meni recimo smeta kad udjem u neku radnju sa sportskom obucom sto me jebena prodavacica ignorise (a kad udjem s medom onda se lomi oko mene) cisto zato sto od mene nece dobit kompliment ni treptanje okicama...
cak mi i to smeta...
stari se...stas...
-
sofist
Meni je Zeljo dobar. Zmaj mi je bezze. Ispricacu vam jednu anegdotu za ZELJU ali to neka ostane medju nama.
Sjedim ja u ZELJI prije par godina kad ulaze Celo Ismet i njegova svita od nekoliko tjelohranitelja. Zauzimaju svoja mjesta, namrgodjeni, zvjeraju okolo, opasni nema sta. Svi gledamo ispred sebe i u svoj tanjir. Narucuju oni sta ce jesti i nastavljaju nesto da mrmljaju izmedju sebe, vode se neki povjerljivi razgovori, u cevabdzinici muk. Musica se ne cuje. I odjednom, idilicnu tisinu prekida zvonki glas radnice iza pulta: "Ismete, 'os ti kajmaka"?

Sjedim ja u ZELJI prije par godina kad ulaze Celo Ismet i njegova svita od nekoliko tjelohranitelja. Zauzimaju svoja mjesta, namrgodjeni, zvjeraju okolo, opasni nema sta. Svi gledamo ispred sebe i u svoj tanjir. Narucuju oni sta ce jesti i nastavljaju nesto da mrmljaju izmedju sebe, vode se neki povjerljivi razgovori, u cevabdzinici muk. Musica se ne cuje. I odjednom, idilicnu tisinu prekida zvonki glas radnice iza pulta: "Ismete, 'os ti kajmaka"?
- video
Garant si reko"Ne treba,dat cu mu ja svoj"sofist wrote:Meni je Zeljo dobar. Zmaj mi je bezze. Ispricacu vam jednu anegdotu za ZELJU ali to neka ostane medju nama.![]()
Sjedim ja u ZELJI prije par godina kad ulaze Celo Ismet i njegova svita od nekoliko tjelohranitelja. Zauzimaju svoja mjesta, namrgodjeni, zvjeraju okolo, opasni nema sta. Svi gledamo ispred sebe i u svoj tanjir. Narucuju oni sta ce jesti i nastavljaju nesto da mrmljaju izmedju sebe, vode se neki povjerljivi razgovori, u cevabdzinici muk. Musica se ne cuje. I odjednom, idilicnu tisinu prekida zvonki glas radnice iza pulta: "Ismete, 'os ti kajmaka"?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- sicky
..pesak wrote:Ma znate sta, ne valja po ovoj vrucini jesti mleveno meso. Ja imala isto pre neki dan trovanje. I tako mi rekli lekari...Nema frizidera U KOM BI SE NAMIRNICE KAO STO SU MLEVENO MESO I SUHOMESNATI PROIZVODI ZASTITILI NA OVIM VRUCINAMA...JEDINO U ZAMRZIVAC, svoj sopstveni. Izvinte za velika slova...ova moja tastatura zavitlava...Znaci, leti- ne mleveno meso, i ne suhomesnato...
-
TebiNesudjena
Niko ne jede cevape u Zelji a Zeljo vazda pun 
- homo_sapiens
Ma nije poanta u tome gdje su ćevapi bolji ili veći. Radi se o namjeri da se skrene pažnja na kontrolu kvaliteta hrane koju jedemo, posebno u ćevabdžinicama, ili u buregdžinicama, i to prije svega na lokalitetu Baš-čaršije.
Oduvijek je Baš-čaršija bila poznata po ćevapima. Kad smo htjeli da jedemo ćevape, išli smo na Čaršiju, ne u Hrasno kod Zmaja, ili u Neđariće. Ko je strani dolazio u grad, išao je na Čaršiju na ćevape. I danas je tako. Ali, iako je i prije bivalo javašluka i podmetanja, u mjeri u kojoj se danas to radi ipak nije. Sjećam se da je inspekcija čak i Hasetovu "9" znala zatvarati. Ćevabdžinica Sport je bivala mjesecima zatvorena zbog nepostojanja sanitarnih ispravnosti. O Želji da i ne govorim. Dovoljno je samo kad se sjetim izgleda Šahina (vl. Želje), onako proćelavog, oznojenog čela, debelog stomaka pokrivenog majicom i peruti po njoj, širokih hlača s istegnutim koljenima, i njegovog "lj" u izgovoru . . . Da, takav nas je čovjek godinama hranio ćevapima. I što reći onda na higijenu prostorija u kojoj jedemo te bajne ćevape. Posebno o sastojcima ćevapa. Ko kontroliše šta se sve stavlja u ćevape. I kakvo meso. Na papiru - da.
Dolazi žena u ćevabdžinicu, sjeda za stol i ostavlja na njemu svoju torbicu. Prepunu bakterija. I nakon nje mi dolazimo i sa istog stola jedemo. Ili, gluhonijemi, pa na stolu ostavlja svoje pismo za pomoć, koje je prije ostavljao nebrojeno puta na svakojakim mjestima. A stolove niko ne čisti. A i ako počisti, onda je to zbog komadića luka koji neko prospe po stolu. A ne da dezinficira stol.
O uniformama da i ne govorim. Pa kad policajac ne nosi šapku, zašto bi ćevabdžija ili buregdžija nosio radnu uniformu, čistu, a ne radio u nekim hlačama u kojima i dolazi i odlazi s posla, i u košulji u kojoj se dnevno 10 puta oznoji. Katastrofa.
(Ćevabdžinice i buregdžinice, na Čaršiji, mahom, drže Albanci. Još neko vrijeme pa će i za Čaršiju tražiti otcjepljenje i nezavisnost !)
Samo ispravna i redovna kontrola inspekcije može spriječiti pojavu masovnih ili pojedinačnih trovanja. Ali, inspekcija nema. Ima, ali nema. Pa godišnji su odmori, a i radno vrijeme im je do 4, a i što bi se zamarali po ovim vrućinama, ili zamjerali kojekakvim gazdama, kad, ionako, ništa ne mogu promijeniti. Žalosno. A i njima, inspekcijama, niko ništa ne može. Nedodirljivi su.
Tu neko kaže: Sad nam sve smeta, jeli smo Ikar. Znači li to da smo do vijeka osuđeni da jedemo "Ikare". Pa prije rata smo jeli najkvalitetniju hranu. Zašto ne bismo takvu jeli i danas.
Oduvijek je Baš-čaršija bila poznata po ćevapima. Kad smo htjeli da jedemo ćevape, išli smo na Čaršiju, ne u Hrasno kod Zmaja, ili u Neđariće. Ko je strani dolazio u grad, išao je na Čaršiju na ćevape. I danas je tako. Ali, iako je i prije bivalo javašluka i podmetanja, u mjeri u kojoj se danas to radi ipak nije. Sjećam se da je inspekcija čak i Hasetovu "9" znala zatvarati. Ćevabdžinica Sport je bivala mjesecima zatvorena zbog nepostojanja sanitarnih ispravnosti. O Želji da i ne govorim. Dovoljno je samo kad se sjetim izgleda Šahina (vl. Želje), onako proćelavog, oznojenog čela, debelog stomaka pokrivenog majicom i peruti po njoj, širokih hlača s istegnutim koljenima, i njegovog "lj" u izgovoru . . . Da, takav nas je čovjek godinama hranio ćevapima. I što reći onda na higijenu prostorija u kojoj jedemo te bajne ćevape. Posebno o sastojcima ćevapa. Ko kontroliše šta se sve stavlja u ćevape. I kakvo meso. Na papiru - da.
Dolazi žena u ćevabdžinicu, sjeda za stol i ostavlja na njemu svoju torbicu. Prepunu bakterija. I nakon nje mi dolazimo i sa istog stola jedemo. Ili, gluhonijemi, pa na stolu ostavlja svoje pismo za pomoć, koje je prije ostavljao nebrojeno puta na svakojakim mjestima. A stolove niko ne čisti. A i ako počisti, onda je to zbog komadića luka koji neko prospe po stolu. A ne da dezinficira stol.
O uniformama da i ne govorim. Pa kad policajac ne nosi šapku, zašto bi ćevabdžija ili buregdžija nosio radnu uniformu, čistu, a ne radio u nekim hlačama u kojima i dolazi i odlazi s posla, i u košulji u kojoj se dnevno 10 puta oznoji. Katastrofa.
(Ćevabdžinice i buregdžinice, na Čaršiji, mahom, drže Albanci. Još neko vrijeme pa će i za Čaršiju tražiti otcjepljenje i nezavisnost !)
Samo ispravna i redovna kontrola inspekcije može spriječiti pojavu masovnih ili pojedinačnih trovanja. Ali, inspekcija nema. Ima, ali nema. Pa godišnji su odmori, a i radno vrijeme im je do 4, a i što bi se zamarali po ovim vrućinama, ili zamjerali kojekakvim gazdama, kad, ionako, ništa ne mogu promijeniti. Žalosno. A i njima, inspekcijama, niko ništa ne može. Nedodirljivi su.
Tu neko kaže: Sad nam sve smeta, jeli smo Ikar. Znači li to da smo do vijeka osuđeni da jedemo "Ikare". Pa prije rata smo jeli najkvalitetniju hranu. Zašto ne bismo takvu jeli i danas.
- Drvosjeca iz Dejcica
Hodzic vala onako, napucano ali cevapi nisu nesto. Gledam strance tamo, naruce cevape i veliku salutu.
Jos samo fali riza kao prilog pa da ugodjaj bude kompletan.
Naravno sve je stvar ukusa, ali meni je Zeljo manje vise O.K. Jednom se natjerah da pojedem cevape kod Mrkve i mogu samo reci da losije cevape u zivotu nisam jeo.
-
TebiNesudjena
Good looking?video wrote:Vjerovatno takvih ko sto si tiTebiNesudjena wrote:Niko ne jede cevape u Zelji a Zeljo vazda pun![]()
![]()
- Zavatoni
Bio. Jeo. Ćevapi odlični. Atmosfera potpuno drukčija. Sevdah piči non-stop. Sve u bordo boji. Isti logo. Izgleda neka Hasetova familija (unuk šta li?). Kaže lik što radi, da se uskoro otvara i na starom mjestu. Topla preporuka.seansarah wrote:otvorila se nova cevabdzinica na carsiji iza begove...kazu haos cevapi.
zove se 9. - k`o prije ona cuvena...za mene najbolja!
Odite i probajte...ja cu za 2 sedmice![]()
Prijatno!
- Michun
E znas sta...vise komentara jeli smo Ikar, bio rat
Ikar jeli prije 12 do 15 god., rat zavrsen prije 12 god. Ikar smo dobivali djaba i morali ga jesti. Od silnog adrenalina i straha preradjivali bi mi i sarafe i daske
E sad, kad platim imam pravo i da biram
Pa dokle da nas neko truje za nase pare.
BTW - tema za 10. Dajte imena dje ste se otrovali.
E sad, kad platim imam pravo i da biram
BTW - tema za 10. Dajte imena dje ste se otrovali.
- shana_majka
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hodzic vala onako, napucano ali cevapi nisu nesto. Gledam strance tamo, naruce cevape i veliku salutu.Jos samo fali riza kao prilog pa da ugodjaj bude kompletan.
Naravno sve je stvar ukusa, ali meni je Zeljo manje vise O.K. Jednom se natjerah da pojedem cevape kod Mrkve i mogu samo reci da losije cevape u zivotu nisam jeo.
Shto ti je zivot, a kod "Mrkve" zanat naucio.