Besplatne SIM kartice (BiH) !?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Comrad

Post by Comrad »

Pa zar fakat mislite da ćete tek tako dobiti besplatno karticu i 45KM na računu da zovete, šta ERONET ima od toga :-)
"Po dolasku u HT ERONET centar budući korisnici dobit će sve ostale potrebne informacije." - drugim riječima tek će tada shvatiti da su zajebani :D
valajbeg

Post by valajbeg »

ZNACI KONACAN ZAKLJUCAK JE DA JE ERONET CISTO ZAMAJAVANJE!!!

premda i bhtelecom gledajuci globalno ima i prevelike cijene i preskupu uslugu..

da se upolove cijene bar ili da uvedu cijene unutar mreze da su 5-15 feninga po minuti onda bi bilo super i da je poruka 3-5 feninga :D

:D
mislim .. nebi oni ni osjetili pad zarade jer svake godine imaju visak + su JEDINI telekom u evropi koji radi bez gubitaka i bez zaduzenja!!!

p.s. a pun pogodak bi bio kad bi GPRS bio pravo jeftin :D
succa

Post by succa »

Pooll wrote:
succa wrote:
StupskaBitanga wrote:Prednosti Eroneta naspram BHMobile
Više usluga (prikaz broja, telefonska sekretarica, zabrana prikaza broja i više tarifa dok na ULTRI neme niti jedne tarife)
Mana
na eronetu je SMS 0,11 a na Bhmobile 0,10
više info http://www.eronet.ba
Eronet ima i jednu neoprostivu manu u odnosu na BH Telecom, obračunska jedinica im je 15 sekundi, a kod BH Telecoma je 5 sekundi, a i ova ljetna tarifa traje samo od 10.07.2007 do 10.09.2007 tako da ova tvoja usporedba uopšte ne stoji prijatelju. Sračunaj ti to ponovo pa ćeš vidjeti da je Eronet mnogo skuplji sa tarifama hej i hej non-stop koje su standardna ponuda.
BH telecomova obracunska jedinica je 1 sec!
valajbeg wrote:na BH TELECOMU JE 7 feninga ako si pretplata!!! tj. 6 bez pdv-a
Na pretplati jeste... 0.07kf...

Pretplata se daleko vise isplati od prepaida... znao sam sprzit oko 40 km kredita, i opet sam se suzdrzavao... ovako mi dodje oko 40 km, ali sam rahatniji...
Nema potrebe da galamiš, na ultri nije sekunda nego pet sekundi valjda oni znaju kako obračunavaju. Pogledaj cjenovnik.http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... _ultra.pdf
Night-Angel

Post by Night-Angel »

Panasonic wrote:Da mi dadnu 1000 kupona i jos 10.000KM ne bih presao na taj ratnoprofiterski telekom.

To je moj stav, a ostali neka znaju da eronet ima posebna "iznenadjenja" kao npr. da je sms poruka preko eroneta 13 feninga a ne 10, itd.
sms poruka je 11 feninga :roll:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Panasonic wrote:Da mi dadnu 1000 kupona i jos 10.000KM ne bih presao na taj ratnoprofiterski telekom.

To je moj stav, a ostali neka znaju da eronet ima posebna "iznenadjenja" kao npr. da je sms poruka preko eroneta 13 feninga a ne 10, itd.
Da mi dadnu 1000 kupona i jos 10000 KM ne bih kupio ratnoprofiterski Avaz :D .
Pooll

Post by Pooll »

Bobi wrote:

Da mi dadnu 1000 kupona i jos 10000 KM ne bih kupio ratnoprofiterski Avaz :D .
Tako se razmislja :D :D :D
Pooll

Post by Pooll »

succa wrote:
Pooll wrote:
succa wrote:Eronet ima i jednu neoprostivu manu u odnosu na BH Telecom, obračunska jedinica im je 15 sekundi, a kod BH Telecoma je 5 sekundi, a i ova ljetna tarifa traje samo od 10.07.2007 do 10.09.2007 tako da ova tvoja usporedba uopšte ne stoji prijatelju. Sračunaj ti to ponovo pa ćeš vidjeti da je Eronet mnogo skuplji sa tarifama hej i hej non-stop koje su standardna ponuda.
BH telecomova obracunska jedinica je 1 sec!
valajbeg wrote:na BH TELECOMU JE 7 feninga ako si pretplata!!! tj. 6 bez pdv-a
Na pretplati jeste... 0.07kf...

Pretplata se daleko vise isplati od prepaida... znao sam sprzit oko 40 km kredita, i opet sam se suzdrzavao... ovako mi dodje oko 40 km, ali sam rahatniji...
Nema potrebe da galamiš, na ultri nije sekunda nego pet sekundi valjda oni znaju kako obračunavaju. Pogledaj cjenovnik.http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... _ultra.pdf
U pravu si... a nisam galamio :( :( :(

:D
proljetni kauboj

Post by proljetni kauboj »

Kvaka je u tome da je BH Telekom firma koja ima puno stalnih budetskih pretplatnika a i vecinski je zastupljena na dijelu FBIH sa Bosnjackom vecinom. Imaju solidne pare i zbog toga ih nije briga za korisnike.
BH telekom je firma koja je najskuplja u odnosu na ono sto daje, jer npr. Eronet, pa i MOBIS se ponasaju kao pioniri i uvode nove usluge koje su cesto besplatne , dok bh telekom sve naplacuje.
Imam dva broja jedan sluzbeni 061 i jedan privatni 063 i znam da je bh telekom posljednji po broju inovacija, donedavno su vlasnicima ultre kao dodatna usluga naplacivani i preusmjeravanje poziva.
Takodjer, sistem prodaje telefona za 1 KM uz pretplatnicki odnos, prvi je uveo ERONET, a bh telekom tek odnedavno stidljivo nudi neke telefoncice....
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

proljetni kauboj wrote:Kvaka je u tome da je BH Telekom firma koja ima puno stalnih budetskih pretplatnika a i vecinski je zastupljena na dijelu FBIH sa Bosnjackom vecinom. Imaju solidne pare i zbog toga ih nije briga za korisnike.
BH telekom je firma koja je najskuplja u odnosu na ono sto daje, jer npr. Eronet, pa i MOBIS se ponasaju kao pioniri i uvode nove usluge koje su cesto besplatne , dok bh telekom sve naplacuje.
Imam dva broja jedan sluzbeni 061 i jedan privatni 063 i znam da je bh telekom posljednji po broju inovacija, donedavno su vlasnicima ultre kao dodatna usluga naplacivani i preusmjeravanje poziva.
Takodjer, sistem prodaje telefona za 1 KM uz pretplatnicki odnos, prvi je uveo ERONET, a bh telekom tek odnedavno stidljivo nudi neke telefoncice....
čovjek je sve rekao, ukratko BHT uzima pare građanima i ništa nikad nisu prvi ponudili tržištu, uvijek sve rade poslije eroneta, ne bi me čudili kad bi BHT propao, ne znam kolike su cijene i kod jednih i kod drugih ali ja mislim da eronet ima bolje usluge
imam 6+ KM kredita okrenem neki broj ona mi govori dostigli ste limit :lol:

što se tiče ovih kupona
ja mislim da je to da potpišeš neki ugovor ili nešto tako
pa niko ti neće dati 45KM i novi broj, ti potrošiš te pare i šta oni imaju od toga
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Umjetnik a wrote:
proljetni kauboj wrote:Kvaka je u tome da je BH Telekom firma koja ima puno stalnih budetskih pretplatnika a i vecinski je zastupljena na dijelu FBIH sa Bosnjackom vecinom. Imaju solidne pare i zbog toga ih nije briga za korisnike.
čovjek je sve rekao, ukratko BHT uzima pare građanima i ništa nikad nisu prvi ponudili tržištu, uvijek sve rade poslije eroneta, ne bi me čudili kad bi BHT propao, ne znam kolike su cijene i kod jednih i kod drugih ali ja mislim da eronet ima bolje usluge

što se tiče ovih kupona
pa niko ti neće dati 45KM i novi broj, ti potrošiš te pare i šta oni imaju od toga
Dosta raje kod nas bi se odlučilo da pređe na Eronet, da im u imeniku nije 99% brojeva koji počinju sa 061.
Ovako, Eronet će masovno podijeliti kartice i u tom slučaju će se isplatiti imati 063. Još ako budu ljudima dali mogućnost da zadrže svoj broj, tj. onaj koji dođe iza 061. :-)
valajbeg

Post by valajbeg »

ja se slazem sa tim da bhtelecom ima jako losu uslugu i d aima u neku ruku monopol i da je kao firma PREPUN dzabalebarosa .. sve je to istina ali ipak na stranu sve to opet im je usluga bolja i "iskrenija" da tako kazem nego ostala dva operatera!!!
terapija

Post by terapija »

valajbeg wrote:ja se slazem sa tim da bhtelecom ima jako losu uslugu i d aima u neku ruku monopol i da je kao firma PREPUN dzabalebarosa .. sve je to istina ali ipak na stranu sve to opet im je usluga bolja i "iskrenija" da tako kazem nego ostala dva operatera!!!
hehe iskrenija; de mi objasni to :P

Nema iskrene firme, kod BH telekoma jedini OK potez je bio besplatno testiranje GPRS-a lijepo je bilo dok je trajalo. Ja mislim da bi njima sada naj-potez bio da uvedu neki flat-rate za WAP i GPRS, tada bi bili "kingovi" sto se kaze.

I jos je neoprostivo sto imaju ubjedljivo najlosiji kvalitet signala u istocnoj Bosni
i u nekim nepristupacnim dijelovima...

Bjelasnica, Vlasic i slicno..
sabanss

Post by sabanss »

Ja bih vam svima pozelio da predjete na Eronet pa da vidite "bolju" uslugu. Ono sto BH Telecom zajebaje je nesposoban marketing i to je ono sto bih prvo mijenja da me stave za generalnog direktora (AMIN :)). Inace cijenom BH Telecom vodi ispred Eroneta samo sto to nas narod nece da vidi, narod k'o narod nek' je sareno i sljasti :roll:
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Tvrdim da ERONET postuje Zakon o javnim nabavkama i da njega nadziru organi drzavne uprave kao BH Telekom, dosad bi se ugasio,
Grof

Post by Grof »

Tih 45 KM bit će podijeljeno po 5 KM ili u drugim vrijednostima.

Na svim tim brojevima automatski je aktivirana hej svi tarifa koja ostaje za stalno: 0,29 KM / min prema svim mobilnim mrezama u BiH i 0,23 KM / min prema svim fiksnim mrezama u BiH. Sms 0,11 KM prema svim mrezama (BiH i inostranstvo).

I ne palamudanite vise: Eronet je dio HT Mostar čiji je većinski vlasnik Federacija BiH i čiji profit ide u budžetsku kasicu!
succa

Post by succa »

Umjetnik a wrote:

što se tiče ovih kupona
Koliko ja znam BH Telecom je pionir mobilne telefonije u BiH uopšte. A što se tiče cijena imate cjenovnike i uporedite pa će vam biti jasnije ko šta uzima od građana i na kakav način.
succa

Post by succa »

Grof wrote:Tih 45 KM bit će podijeljeno po 5 KM ili u drugim vrijednostima.

Na svim tim brojevima automatski je aktivirana hej svi tarifa koja ostaje za stalno: 0,29 KM / min prema svim mobilnim mrezama u BiH i 0,23 KM / min prema svim fiksnim mrezama u BiH. Sms 0,11 KM prema svim mrezama (BiH i inostranstvo).

I ne palamudanite vise: Eronet je dio HT Mostar čiji je većinski vlasnik Federacija BiH i čiji profit ide u budžetsku kasicu!
JP HT d.o.o. Mostar –direkcija za pokretnu mrežu uvodi novu promotivnu ljetnu !hej svi tarifu koja će se primjenjivati od 10.07.2007. do 10.09.2007.
b0sAnChE

#43 STANJE IZ AVAZA

Post by b0sAnChE »

Citiram originalni tekst sa kupona iz avaza:

Code: Select all

U svakom promotivnom !hej start paketu na !hej računu nalazi se 5KM koje ćeš dobiti nakon aktivacije, odnosno uspostave prvog poziva, a rok upotrebe je 30 dana. Nakon 30 dana na !hej račun će biti uplaćeno dodatnih 5KM, ali se neće produljiti rok upotrebe kartice. Ukoliko nisi nadoplatio račun, nećeš moći koristiti karticu. Nakon 60 dana od dana aktivacije na račun će biti uplaćeno dodatnih 5KM (ako ti je broj u tom trenutku aktivan), a 90 dana nakon aktivacije (ako ti je broj u tom trenutku aktivan), na račun će biti uplaćeno 8KM za registraciju. Ako 90.dan nisi aktivan, bonus od 8KM za registraciju dobit ćeš u roku od 30 dana od dana prve nadoplate računa nakon 90-og dana. Ukoliko unutar prvih 90 dana aktivacije kartice nadoplatiš račun s ukupnim iznosom od minimalno 20KM, na račun će ti nakon tog perioda biti uplaćeno 11KM (ako ti je broj u tom trenutku aktivan), te nakon 120 dana od aktivacije broja dodatnih 11KM (ako ti je broj u tom trenutku aktivan). Uplate od 5,8 i 11KM ne produljuju vrijeme upotrebe bona.
Uzimajući ovo gore navedeno u obzir, pri registraciji, odnosno zamjeni kupona, neophodno je predočenje osobnog dokumenta.

Maloljetne osobe prilikom registracije moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja s osobnim dokumentom.

Fakat - znao sam da će tako nešto i biti. Što jednostavno kad može bit i komplikovano, zar ne!

Pošto sam već duže vrijeme korisnik i GSM BiH i ERONET-a ovo mi se ne isplati, jer zamjena kupona je moguća samo 26. i 27. ovog mjeseca, te važi do isteka zaliha.

SVima sretno na šalterima.
amrino

Post by amrino »

Joj sto su ti bosnje...Ispred Eroneta (kod pozorista) upravo se nalazi najmanje 500 dusa...cvare se na suncu i cekaju da im se udijeli guzovaca.... :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

amrino wrote:Joj sto su ti bosnje...Ispred Eroneta (kod pozorista) upravo se nalazi najmanje 500 dusa...cvare se na suncu i cekaju da im se udijeli guzovaca.... :D
cuj guzovaca, a cvare se na suncu....

ja cu otic kad bIDne zvizdan, cisto da mogu raju zajebavat na tel :D:D:D:D:D

inace volim gratise, i kad odem u kupovinu sve sa gratis naljepnicom poskidam :D:D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

gdje jos ima Eronetov ofiS u Sarajevu? :D

Hoce miwci gratisaaa
smrcccc
mIRCerka

Post by mIRCerka »

invizigot323 wrote:nema nigdje....
ima najblizi u kiseljaku i kresevu....
barem tako stoji na eronetovoj stranici...

sorry... uskoci u bosanski val i prepusti se strujama mase.... :-D
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
invizigot323 wrote:nema nigdje....
ima najblizi u kiseljaku i kresevu....
barem tako stoji na eronetovoj stranici...

sorry... uskoci u bosanski val i prepusti se strujama mase.... :-D
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Nemoj plakat...ako se uvalim- cuvat cu ti ja mjesto u redu... :D :D :D
Pooll

Post by Pooll »

Hajd neka neko uslika pa postavi bas da vidimo :D

:lol:
EliasVeskot

Post by EliasVeskot »

Jesul se "zalihe iscrpile" ? :D
Locked