Vidim nabrojalo se dobrih gitarista, i tesko je tu sad sastavljat neke liste...svaki je na svoj nacin ostavio utisak na mene, pocev od Hendrixa, preko Pagea do Stefanovskog i Tocka.
Dodao bih ovim listama jednog vrsnog blues majstora s prvih albuma Fleetwood Maca - Jeremy Spencera...steta pa se okanio sviranja zarad neke sekte, kojoj je pristupio...smatrao se boljim vec tada od Petera Greena
Prepoznatljivi psihodelicni zvuk Zapadne obale 60-tih svirajuci u Jefferson Airplane, ostavio je Jorma Kaukonen te Jerry Garcia, koji se dobro izekseperimentisao svirajuci u The Grateful Dead...
Grehota je ne spomenuti ubitacnog Rona Ashetona iz The Stooges i Paula Kossofa, gitaristu grupe Free...ili blues dvojac Al Cooper i Mike Bloomfield, koji su zajedno snimili odlicni album Super Session...
Znacajan je i Alexis Korner, otac engleskog Rhythm and Bluesa, pa Les Harvey iz Stone The Crows...
TOP 5 najboljih gitarista,po vasem izboru
Moderator: _BataZiv_0809
-
FFK as Lucy01
BB King
Eric Clapton
Stevie Ray Vaughan
Ritchie Blackmoore
Mark Knopfler (Jimmy Page)
i nisu u redu po virtuoznosti, nego kako su mi padali napamet
Eric Clapton
Stevie Ray Vaughan
Ritchie Blackmoore
Mark Knopfler (Jimmy Page)
i nisu u redu po virtuoznosti, nego kako su mi padali napamet
-
_gOtHiC_vAmPiRe_
svaka cast!!!bengin wrote:Slash
Slash
Slash
Slash
Slash
-
DYD666
Najbolji ne postoji, nemoguce pitanje, previse faktora.
Znam da je Lukater najskuplji.
Ali najDRAZI, to moze, samo sto ih jednostavno nemam 5 jer situacija je slijedeca:
Knopfler (dakle ne kao najbolji-ali meni svira najljepse + kao kompozitor)
Gilmore (cista divota i gusht)
---
---
Eric Johnson (svira lijepo haman kao Knopfler, ali nema onakve stvari lol)
---
dalje respekiziram jako; gore pomenutog Steve-a te sve ostale standardno od Vai-ja pa dalje...masa zanrova Satrox, Garry M, Petrucci, Yngwie, Slash, Gambale, Paco, Meola, Benson, Vlatko, Vaughnan, May...ma ima ih tovar kojima stvarno kapu skidam u svakom pogledu...mada sa druge strane ma kako cudno sad izgledalo nekako ne begenisem (ne leze mi jednostavno ni muzikom ni svirkom) klasici i velicine poput evo prvog Claptona. Pa Hendrixa, Kirka, Cobaina, Pagea, Blackmorea,...valjda zato sto pod ono najdrazi mislim po kolicini emocija kojom me napune kad ih cujem...njihovu i muziku/pjesme a i sviranje.
Znam da je Lukater najskuplji.
Ali najDRAZI, to moze, samo sto ih jednostavno nemam 5 jer situacija je slijedeca:
Knopfler (dakle ne kao najbolji-ali meni svira najljepse + kao kompozitor)
Gilmore (cista divota i gusht)
---
---
Eric Johnson (svira lijepo haman kao Knopfler, ali nema onakve stvari lol)
---
dalje respekiziram jako; gore pomenutog Steve-a te sve ostale standardno od Vai-ja pa dalje...masa zanrova Satrox, Garry M, Petrucci, Yngwie, Slash, Gambale, Paco, Meola, Benson, Vlatko, Vaughnan, May...ma ima ih tovar kojima stvarno kapu skidam u svakom pogledu...mada sa druge strane ma kako cudno sad izgledalo nekako ne begenisem (ne leze mi jednostavno ni muzikom ni svirkom) klasici i velicine poput evo prvog Claptona. Pa Hendrixa, Kirka, Cobaina, Pagea, Blackmorea,...valjda zato sto pod ono najdrazi mislim po kolicini emocija kojom me napune kad ih cujem...njihovu i muziku/pjesme a i sviranje.